Skocz do zawartości

Deus Ex: Human Revolution

• Please log in to reply
1041 odpowiedzi na ten temat

#1021 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4136 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:23

Gra bardzo mi się podoba. Taki Fallout 3 scalony z MGS4.
Po jakimś czasie trochę nuży mechanika przechodzenia kolejnych etapów (znajdź kanał i udaj się nim do kolejnego punktu). Ale i tak jest dobrze (o, co najmniej).

Cieszy oko grafikę.
Wykonanie postaci, ich animacja, czy detale otoczenia. Te elementy to nic nadzwyczajnego, ale tekstury.... wspaniała sprawa.

No i ci bossowie....

Dodany obrazek

#1022 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2581 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:26

Dróg do celu jest kilka, nie trzeba chodzić przez żadne kanały, a przynajmniej nie zawsze.

#1023 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1558 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:27

Ej, ziomki, jakieś rady jak walnąć Amira praktycznie bez ammo i grantów? :clown: W tej bazie jest miejsce gdzie coś znajdę, niby szukałem, ale karwa...

#1024 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11215 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:31

Jest jakiś sposób na jutubie, praktycznie jednym ciosem. Wyszukaj sobie.

#1025 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4136 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:35

Zobacz postCudi, o 04 kwiecień 2012 - 22:27, powiedział:

Ej, ziomki, jakieś rady jak walnąć Amira praktycznie bez ammo i grantów? :clown: W tej bazie jest miejsce gdzie coś znajdę, niby szukałem, ale karwa...

Namir, nie Amir.

#1026 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 647 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:40

Zobacz postSylvan Wielki, o 04 kwiecień 2012 - 22:23, powiedział:

Po jakimś czasie trochę nuży mechanika przechodzenia kolejnych etapów (znajdź kanał i udaj się nim do kolejnego punktu). Ale i tak jest dobrze (o, co najmniej).
DX to gra dająca chyba największa swobodę w ostatnich latach... jak tu mówić o nużącej mechanice? Że wymyśliłeś sobie jeden sposób na przechodzenie misji i się go trzymasz to Twój problem i jednocześnie zaleta gry, gdyż pozwala na granie we własnym stylu.

#1027 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2581 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:42

Zobacz postCudi, o 04 kwiecień 2012 - 22:27, powiedział:

Masz ten sposób na jeden cios, ale i w samej walce z Namirem można znaleźć sporo przydatnych przedmiotów. Poukrywane są przy tych posągach.

#1028 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1558 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 22:45

True, Namir... Dzięks.

#1029 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 23:06

ja jebie Cudi :fp: ile czasu ty meczysz tego Deusa ? taka za***ista szpila ehhh

#1030 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4136 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 23:22

Zobacz posttwilitekid, o 04 kwiecień 2012 - 22:40, powiedział:

DX to gra dająca chyba największa swobodę w ostatnich latach... jak tu mówić o nużącej mechanice? Że wymyśliłeś sobie jeden sposób na przechodzenie misji i się go trzymasz to Twój problem i jednocześnie zaleta gry, gdyż pozwala na granie we własnym stylu.
Zanim nie kupi się odpowiednich ulepszeń (stosunkowo szybko to przychodzi) to niemal na to skazani jesteśmy. Płotu nie przeskoczysz nie mając ulepszonych nóg. Niby ciężkie pudło da się podsunąć, ale i tu trzeba praxis w daną kolumnę przeznaczyć.

Zobacz postCudi, o 04 kwiecień 2012 - 22:45, powiedział:

True, Namir... Dzięks.
NP.

#1031 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1558 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 23:32

Zobacz postTaikun, o 04 kwiecień 2012 - 23:06, powiedział:

ja jebie Cudi :fp: ile czasu ty meczysz tego Deusa ? taka za***ista szpila ehhh

Mass Effect mi przerwał.

#1032 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 647 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2012 - 23:53

Daj spokoj, ME3 jest super ale to nie ta polka co DX :)

#1033 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2581 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 00:48

To tak jakby porównwyać jakiegoś kiczowatego Star Treka do Blade Runnera albo Ghost in the Shell.

#1034 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 00:54

mimo ogromnego fanbojstwa serii ME uważam powyższe porównanie za wyjątkowo trafne :)

tylko że nie nazwałbym ME kiczowatym, obie to świetne gierki, jednak Deus uderza w inne, ważniejsze, dojrzalsze tematy i chwała mu za to

#1035 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16813 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 09:03

Ostatni kinowy Star Trek dostarcza równie dobrą rozrywkę jak Blade Runner, tyle że zupełnie innego typu. Podobnie jest z DX i ME

#1036 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4067 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 10:25

Ja dopiero skończyłem jakiś miesiąc temu i jestem pod wrażeniem całości, mimo że gdzieś w połowie miałem kryzys i zacząłem narzekać na nudę (nie zawsze mam jednak zajawkę na ciągle skradanie itd). Tym bardziej po przejściu wnerwiłem się kiedy nie wpadło trophy za brak alarmów (mimo że byłem przekonany że żadnego nie uruchomiłem). Dobrze że chociaż czytałem posty w tym temacie i wiedziałem że już nie wpadnie mi trophy za brak ofiar, bo pewnie wnerwiłbym się podwójnie.
Jak dla mnie jest to produkcja na mocne 9. Szczególnie wybija się w niej fajny klimat i nietuzinkowe podejście do rozgrywki (jednak rzadko komu chce się teraz tworzyć tak rozbudowane fpsy, z różnymi drogami do celu, mini questami, dialogami,itd).
Planuje zabrać się za drugie przejście, ale najpierw chcę odpocząć trochę od gry i zebrać cierpliwość żeby tym razem nabić te dwa trofea ;)

#1037 cooldan

cooldan

Blanka

• Forumowicze
  • 179 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 10:28

Mi się bardzo podobało i to ewidentnie był to jeden z lepszych szpili zeszłego w jakie grałem. Jedyny zarzut jaki mam to, że skończyłem grę mając chyba z 6 wolnych punktów praxis bo później (jak już miałem to czego używałem) żadna z umiejętności nie wydawała mi się warta odblokowania :/

#1038 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2581 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 12:40

Grajcie lepiej w The Missing Link, bo dodatek jest tak samo dobry.

#1039 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 647 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 17:49

Missing Link wymiata, na statku jest mega klimat.
Ogolnie Human Revolution to dla mnie jedna z gier generacji i dyszka jak sie patrzy. Jak znajde czas to z pewnoscia przejde jeszcze raz. Malo jest takich gier obecnie.

#1040 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4136 Postów:

Napisany 08 kwiecień 2012 - 15:10

Zabawę zaczynam po raz kolejny. Małe przerwy na inne pozycje (SF x T, ME3) się wkradły, a przyznam, że jak mnie Fallout 3 wciągną, to nie grałem w nic innego.

#1041 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4136 Postów:

Napisany 09 kwiecień 2012 - 02:31

Gra ukończona. Po Darksiders i Heavy Rain już dawno nie widziałem tak znakomitego zakończenia.
Sama w sobie - bardzo dobra. Momentami nuży, a poruszanie się wielokrotnie po tych samych miejscówkach nadaje status <ziewa>.
Mapka także jest niedopracowana, a jej obsługa irytować może bardziej niż odpowiednik w Fallout 3. Fabuła mocno naciągana. Nic porywającego.
Główny (rodem z horroru) zwrot akcji choć całkiem zaskakujący i dynamiczny (chciałoby się rzec) średnio tu pasuje, jednakże przyjąłem go nader ciepło (jest ciekawy).

Główny bohater niezwykle przypadł mi do gustu - charyzmatyczny, urzekający designersko. Taki futurystyczny Snake.

Grafika jest raczej oszczędna. Nie ma tu ogromu detali, jednak nie wieje pustką jak w Fallout: NV (przykładowo). Modele postaci nie porywają (w zasadzie tylko Jensen i jeszcze z dwie postaci prezentują się dobrze), niemniej całość i tak cieszy oko. A to za sprawą stylistyki oraz wysokiej jakości tekstur. Podobają mi się także animacje wykańczania przeciwników. Aż przypomina się kultowe Tenchu.
O ostatniej misji ostro poczynałem sobie z futurystycznymi zombie (likwidacja dwóch przeciwników używając jednej baterii) i co rusz zostałam nagradzany ciekawymi animacjami ataków głównego bohatera.
Ogólnie rzecz ujmując grafikę można bez wyrzutów sumienia ocenić (bardzo) wysoko przyznając 8/10. Ale nic poza tym.

Znacznie lepiej jest jeśli chodzi o sferę audio. Klimatyczne, trafnie dobrane utwory pieszczą i koją tym samym ucho grającego. Głos Adama - pierwsza klasa. 9/10.

Niezwykle podoba mi się system gry, niejako wymuszając podejście pacyfisty - niezbyt pokaźna liczba amunicji, znacznie więcej punktów doświadczenia za ogłuszanie przeciwnika niż za opcję "zabij".

Umiejętności specjalne także są niczego sobie i całkiem szybko poszczególne zdolności zasilają naszego odrutowanego kompana.

Bossowie to pierwsza klasa, ale tylko pierwsza trója. No właśnie, szkoda, że jest ich tak niewielu (całe 4 postaci grubszego kalibru).

Bardzo dobry tytuł, zasługujący na 8/10.

#1042 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1558 Postów:

Napisany 09 kwiecień 2012 - 02:43

Zgadzam się co do fabuły. Jest po prostu poprawna, nic więcej. A wrzucenie do gry Iluminatów jako głównego wroga... No, dosyć tanie rozwiązanie. Zakończenia jednak znakomitym bym nie nazwał. Rozmowa z Darrowem jako tako daje radę (w ogóle rozmowy w Deusie i "walki" podczas nich to małe mistrzostwo świata), ale już potyczka z Zao, późniejsza rozmowa Elizą i następujące po niej wciśnięcie guzika... Nie porywa to wszystko, już pomijając to, że zakończenie różnią się tylko tekstem wygłaszanym przez Adama podczas pokazu slajdów.