Skocz do zawartości

Deus Ex: Human Revolution

• Please log in to reply
1041 odpowiedzi na ten temat

#991 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21541 Postów:

Napisany 03 luty 2012 - 13:33

Ja mam to szczęście, że kiedyś przez przypadek skasowałem wszystkie save, łącznie z tymi kończącymi przygodę. Obecnie cisnę na najwyższym poziomie trudności i po 3 godzinach jestem w dalszym ciągu w szarej d***e.

#992 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4136 Postów:

Napisany 03 luty 2012 - 17:41

Zobacz postMatt, o 03 luty 2012 - 13:06, powiedział:

Skończę na 100% Arkham Asylum i biorę się za Deusa. Leży na półce i marźnie, a ja nieugięcie cisnę w Asylum, bo polityki 'nie ma platinum, nie ma nowej gry' nie sposób łamać :)

Niezła polityka. Lepsza niż ta, którą premier uprawia. Tak w ogóle, będzie trzeba tego DE w końcu zacząć.

#993 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11215 Postów:

Napisany 03 luty 2012 - 18:06

A, ja raczej drugi raz kończył nie będę. Myślę, że z pierwszego przejścia wycisnąłem tyle, że do drugiego mnie (przynajmniej na razie) nie ciągnie. Jako 'pukacz ścian' większość lokacji poznałem bardzo dobrze, poodkrywałem alternatywne przejścia, wszystko na swej drodze mam zhakowane, wszystkie sensowne augmentacje wykupione, nawet kilka punktów zostało. Przy uważnej grze da się stworzyć kompletną postać, bo niektóre ulepszenia są po prostu zbędne. Granie jak w strzelankę mnie nie ciągnie, wdałem się testowo w kilka wymian ognia i meh, dla mnie DS to stuningowany MGS i tak zostanie. Tyle w kwestii gejpleju. Z drugiej strony zamienił bym trankłalajzer rifle na snajpę albo kuszę, stan gana na pistolet z tłumikiem i zrobił morderczego stealtha nie przejmujac się alarmami i podejmując inne wybory. Może kiedyś, jak mi gra z głowy wyparuje.

#994 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6846 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 13:29

Zniszczyło mnie jak na jednym z komputerów był naklejony obrazek w memem Forever alone :clone: Kapitalne nawiązania do rzeczywistości są.

#995 Matt

Matt

Rikimaru

• Forumowicze
  • 507 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 14:15

Mnie rozwalił narazie plakat 'final fantasy XXVIII', czy jakoś tak :) Niewykluczone :)

#996 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4119 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 15:01

Dodany obrazek
:fa:

#997 cwany-lis

cwany-lis

zmanierowany mol książkowy

• Forumowicze
  • 9064 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 23:42

utwór ICARUS daje radę :sir:

#998 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6846 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 00:39

Lisie poluj na Deusa, taki growy GitS.

#999 cwany-lis

cwany-lis

zmanierowany mol książkowy

• Forumowicze
  • 9064 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 00:57

na XO wydano limitkę ? chyba kupię choćby za sam OST

#1000 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 01:41

Zobacz postoranje, o 08 luty 2012 - 00:39, powiedział:

Lisie poluj na Deusa, taki growy GitS.

o k***a, idealne porównanie :sir:

#1001 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 01:42

GitS to crap, Deus to geniusz.

#1002 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 01:49

zbanować tego sukinsyna!

#1003 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3909 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 02:17

Czy Polska wersja językowa jest domyślnie na płycie, czy trzeba celować w grę na polski rynek tylko?

#1004 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 647 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 02:32

Po polsku tylko polska i tylko po polsku:). Tak na konsolach, na pc mozna zagrac po ang na polskiej kopii.

#1005 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3909 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 02:35

Ueee, to lipka...

Dzięki za info. :kwiatek:

#1006 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 647 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 02:44

To jest tak dobra gra ze warto miec dwie kopie w dwoch jezykach:)

#1007 Matt

Matt

Rikimaru

• Forumowicze
  • 507 Postów:

Napisany 15 luty 2012 - 00:20

Skończyłem! Byłem przekonany, że dostanę trofeum 'pacyfista' za nieroz.je.banie nikogo, bo straszliwie się pilnowałem, a tymczasem trofik nie wpadł. Widocznie jedna z moich usypiających strzałek okazała się bardziej radykalna w skutkach :) No nic. Zaliczyłem za to 'foxiest of the hounds trophy' za nieuruchomienie żadnego alarmu. Ponowne zaliczenie Deusa i tak mam w planie, więc uważniej zajmę się męczeniem pacyfisty.

A co do samej gry - moc! Czytałem tony pochwalnych peanów - i sam się do nich przyłączam! Gra ocieka kapitalnym klimatem, uszy natychmiast uzależniają się od wzruszającej, ambientowej muzyki, historię łyka się jak cukierek - ciężko znaleźć słaby punkt! Fakt, gdyby to wszystko napędzał silnik Rage, odbiór byłby znacznie przyjemniejszy, ale mimo wszystko uważam, że Deusowi niczego nie brakuje. Świetnie wymyślono sobie Adama, fajnie wklejono go w konspirację, a zżyłem się z nim do tego stopnia, że cholernie posmutniałem po zakończeniu nr 4.

Nie spoiluję, zachęcam do zapoznania się z jednym z największych dzieł 2011!

#1008 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4119 Postów:

Napisany 15 luty 2012 - 00:57

Czy używałeś broni w prologu?

#1009 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11215 Postów:

Napisany 15 luty 2012 - 01:06

Może podczas akcji z bronieniem heli któryś z trolli strzelił w beczkę obok siebie, albo zginął od wybuchu robota?

Dlatego właśnie brakuje mi w tej grze statystyk, kończysz jakiś fragment i sprawdzasz czy nic nie zje*ałeś, a tak to dupa.

#1010 BigBoss1982

BigBoss1982

Rikimaru

• Forumowicze
  • 448 Postów:

Napisany 15 luty 2012 - 18:39

Witaj w klubie, też to zaliczyłem :/ po prostu nie można także strzelać w prologu.

#1011 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9180 Postów:

Napisany 15 luty 2012 - 18:48

Hej, przy pierwszym podejściu do gry polecam kompletnie OLAĆ tego durnego, złego, paskudnego i designersko obleśnego acziwa, a fuj. Chociażby dlatego, że strzelanie jest w Deusie bardzo satysfakcjonujące, a i w pewnym momencie fabuły po prostu będziecie chcieli wszystkich sukinkotów powystrzelać.

#1012 Matt

Matt

Rikimaru

• Forumowicze
  • 507 Postów:

Napisany 15 luty 2012 - 22:07

Heh, ale ja do nikogo w prologu nie strzelałem :) Znam różne niedopowiedzenia w Deusie i akurat bardzo mojego 'no-kill' pilnowałem. Czasem z ciekawości zrobiłem save, wyrżnąłem z heavy rifle pół miasta i odegrałem stan gry, ale na tym kille się skończyły. Stawiam, że coś poszło nie tak przy bronieniu rozbitego samolotu - może któraś z moich strzałek zabiła wroga, zamiast go uśpić - nie wiem. I tak zagram jeszcze raz i ponownie w stealth, bo w tym trybie jest 10x fajniej niż w cholernym MGSie.

#1013 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 4980 Postów:

Napisany 16 luty 2012 - 12:49

Zobacz postcwany-lis, o 08 luty 2012 - 00:57, powiedział:

na XO wydano limitkę ? chyba kupię choćby za sam OST

na tym ost z limitki (przynajmniej jeśli chodzi o augmented edition którą mam) jest tylko 12 utworów, wiec to bardziej próbka pełnego.

#1014 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2581 Postów:

Napisany 16 luty 2012 - 17:41

Na pełnym soundtracku jest 25 utworów, a i tak nadal nie są to wszystkie z gry. :/ Nie ma np tego

Spoiler

#1015 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 4980 Postów:

Napisany 16 luty 2012 - 17:44

pewnie kerva jest jakas jeszcze limitowana i dodatkowo wzbogacona edycja soundtracku. najlepszy był ost dodawany do limitki kane & lynch - 10 min muzyki :D

#1016 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 647 Postów:

Napisany 16 luty 2012 - 20:02

Jak się dowiedziałem, że muzę będzie robił McCann to się ucieszyłem, bo głupi myślałem, że OST będzie za darmo - tak jak w przypadku Double Agent.

#1017 Matt

Matt

Rikimaru

• Forumowicze
  • 507 Postów:

Napisany 19 luty 2012 - 00:29

Kompletnie nie wiem, czym różni się poziom trudności Tell me the story (easy) od Give me Deus Ex (hard). Z punktu widzenia stealthowca, gra mi się tak samo - a nawet szybciej, bo lokacje znam na wylot z pierwszego podejścia. Aha, teraz, przy podejściu nr 2 Deus podoba mi się jeszcze bardziej!

#1018 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4067 Postów:

Napisany 19 luty 2012 - 11:51

Muszę przyznać że będąc aktualnie w Stacji Telewizyjnej jestem cały czas zaskakiwany na PLUS. Obawiałem się że design i wykonanie lokacji z czasem stanie się nużące, a tymczasem muszę przyznać że na chwile obecną każda miejscówka jest niezwykle klimatyczna. Nie spodziewałem się że w grze będzie tyle fajnych smaczków i szczegółów (komputery, ukryte pomieszczenia, itd). Jedyne co mnie martwi to fakt że grając w stylu "ninja" na dobrą sprawę z broni strzelałem jedynie do pierwszego bosa i skradanie powoli zaczyna mnie nudzić. Podejrzewam że przy drugim podejściu nie będę sobie żałował zabawy bronią.
Wielki plus dla twórców również za rozbudowanie lokacji, fajnie że praktycznie każdą miejscówkę można przejść na różne sposoby i czasami warto się porządnie porozglądać. Przy okazji zawsze można też podczas kolejnych przejść gry poszczególne lokacje ogarnąć w sposób całkiem inny. Trochę dziwi mnie tylko że czasem jest strasznie prosto i np: niektóre lokacje/misje przechodzę praktycznie z biegu, po czym trafiam na pomieszczenie w którym spędzam 10 minut kombinowania jak je rozpracować.

ps: dobrze że swego czasu wspomnieliście o tym że trophy za brak ofiar nie wpadnie jeśli strzelało się w prologu, bo pewnie cały czas bym się starał a na koniec gry miałbym zonka. Szkoda że nie przeczytałem tego nim zacząłem grać ;)

#1019 Matt

Matt

Rikimaru

• Forumowicze
  • 507 Postów:

Napisany 22 luty 2012 - 01:50

Zeus - ja nikogo nie zabiłem, a trophy 'pacifist' nie wpadło. Ale może Ci się poszczęści :D A pierwszego bossa na poziomie trudności Give Me Deus Ex zabiłem, uwaga uwaga, PARALIZATOREM! Kilka(naście) strzałów z bliskiej odległości i szef usmażony. Nie miał nawet szans zareagować, bo paralizator go unieruchamia na kilka sekund :D

#1020 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17443 Postów:

Napisany 22 luty 2012 - 01:54

może by tak w spojler?