Skocz do zawartości

Duke Nukem Forever

• Please log in to reply
746 odpowiedzi na ten temat

#61 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 20 grudzień 2007 - 14:10

gruby powiedział:

Macie rację. Jeden kilkunastosekundowy filmik już dowodzi niezbicie, że ta gra będzie szmirą. O_o Kocham tą branżę.

WLasnie o tym wyzej pisalem. Nie ma kompletnie mozliwosci ocenieni po tym filmiku jaka ta gra bedzie, a wszyscy pisza, jaka to porazka. Stuknijcie sie w glowki moi drodzy :)

#62 Kyo

Kyo

Master Chief

• Forumowicze
  • 2504 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 14:11

Zły nie jest, ale w głębi serca spodziewałem się czegoś... dłuższego, pokazującego więcej z samej gry... Ech, przynajmniej wiadomo, że Jon St. John wraca :D .

#63 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22260 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 15:02

Niektórzy wolą niespełnione obietnice i prerenderowane filmiki niż blondasa z cygarem. Bywa. :)

#64 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5079 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 15:59

Del powiedział:

jaka ta gra bedzie
O ile w ogóle będzie ;)

#65 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19636 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 16:32

No ja też myślę, że buł to jednak real time, bo w obiektach potworów widać byłó kanty. Co nie zmienia faktu, że kolejny trailer ujrzymy na nowym silniku graficznym ;]

#66 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4915 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 16:33

Del powiedział:

WLasnie o tym wyzej pisalem. Nie ma kompletnie mozliwosci ocenieni po tym filmiku jaka ta gra bedzie, a wszyscy pisza, jaka to porazka. Stuknijcie sie w glowki moi drodzy :)
Jednakże zwiastun ten, po wielu latach oczekiwania powinien powodować opad szczeny, wytrzeszcz oczu itd. Przecież fani czekają na tą grę z nadzieją że w końcu sie ukaże. To nie jest jeden z wielu trailerów a jeden w ostatnich kilku lat. Powinien dawać po głowie. A tak... tylko zniechęca. To ja się pytam po co wypuścili ten film? I tak wiele nie pokazuje. Mnie się wydaje, że każdy zwiastun z założenia pokazuje jaka gra ma być/będzie, więc teksty - nie oceniajcie gry po filmie są płytkie! Dajcie grę, ocenie po grze! Nie ma? No to co, mam czekać aż łaskawi panowie wydawcy dadzą mi grę a do tej pory mam wierzyć że to 8 cud świata?? Dajcie spokój...

#67 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22260 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 16:36

marbel007: to jest teaser-trailer a nie trailer. Ma za zadanie przypomnieć, że gra istnieje a nie doprowadzać do opadu szczeny. Zresztą świnioludź IMO kosi swoim wyglądem i tak.

#68 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4915 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 16:46

Jak zwał tak zwał. W każdym razie fani, gracze czekali chyba na coś więcej.

#69 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22260 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 16:49

Mroczna przyszłość? Jest.
Świnioludzie? Są.
Krew? Jest.
Szowinistyczne wielbienie dla męskości? Jest.
Muskularny blondas? Jest.
Teksty i nawiązania? Są.

Wydaje mi się, że prawdziwi fani właśnie tego chcą a nie prerenderów KZ2.

#70 gruby

gruby

Master Chief

• Forumowicze
  • 2775 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 17:28

Dokładnie. Chociaż sam design podoba mi się średnio, a i fanem diuka nie jestem zbyt żarliwym, to miło mi znowu go widzieć. Co jak co, ale jest to dość specyficzny typ humoru i gierek, których obecnie jest stanowczo za mało. A seksistowskie i mizoginiczne wstawki się nie starzeją. :D

#71 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 20 grudzień 2007 - 18:13

marbel007 powiedział:

No to co, mam czekać aż łaskawi panowie wydawcy dadzą mi grę a do tej pory mam wierzyć że to 8 cud świata?? Dajcie spokój...

Nikt Ci nie kaze wierzyc, ze to 8 cud swiata, ale pisanie, ze gra bedzie do dupy po obejrzeniu tego czegos jest rownie smieszne. Powinnismy zachowac zdrowy rozsadek i neutralne podejscie, do czasu, az pokaza gameplay. Tyle. Nie ma sie co rzucac.

#72 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4915 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 19:50

Del powiedział:

Nikt Ci nie kaze wierzyc, ze to 8 cud swiata, ale pisanie, ze gra bedzie do dupy po obejrzeniu tego czegos jest rownie smieszne.
Nigdzie tak nie napisałem. Jedynie stwierdzam, że poziom teasera ( :hejka: Ryan) strasznie niski. Niewiele mówi o samej grze, jedynie jakieś tam przebłyski, które IMO są słabe. A "STAY TUNED" to chyba jakieś żarty.

#73 Grz3chu

Grz3chu

HaloHater

• Forumowicze
  • 2131 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 19:51

odświeżam sobie 3D w HighDefie :)
Dodany obrazek

#74 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4915 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 19:55

Grz3chu powiedział:

odświeżam sobie 3D w HighDefie :)
Niezłe... ale to bullshot! Prawda? :cojest:

#75 Grz3chu

Grz3chu

HaloHater

• Forumowicze
  • 2131 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 20:01

marbel007 powiedział:

Niezłe... ale to bullshot! Prawda? :cojest:
nie to całkowicie fanowska robota, podkręcona została rozdzielczość, tekstury wyładniały, dodano wiele obiektów w 3D. Wygląda super, gra się świetnie (jest podobno multiplayer, ale nie wiem jak włączyć).

Duke Nukem 3D ma chyba już status Abadonware, więc samą grę można zassać za darmo. Wersja HighRes zajmuje około 300 MB

#76 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4915 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 20:16

A jakieś linki do tego można zamieścić na forum czy trzeba poszukać we własnym zakresie?? Bo ja bym bardzo chętnie w coś takiego poszpilał ;) Albo chociaż jakąś oficjalną nazwę tego zapodaj.

#77 syon

syon

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2313 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 22:38

W sieci krąży też port DN3D przystosowany do XP'ka i Visty - polecam :)

#78 Grz3chu

Grz3chu

HaloHater

• Forumowicze
  • 2131 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 23:04

http://hrp.duke4.net/index.php - proszę bardzo, full legal. Zawiera DN3D, DN3D HD, edytor map.

Porównanie:
Dodany obrazek

#79 Kyo

Kyo

Master Chief

• Forumowicze
  • 2504 Postów:

Napisany 20 grudzień 2007 - 23:46

nieźle, jak na fanowski "dodatek" ;) . Sprawdziłbym, gdyby nie fakt, że by odpalić tego mega Duke'a, potrzebny jest jakiś mega sprzęt, no w każdym razie taki, jakiego ja nie posiadam :P . Szkoda, że pewnie muzykę zostawili w midi. Mogliby wyciąć muzykę z wersji DN3D na PSXa.

Damn, chyba sobie odpalę Diuka :ninja: . Czas wreszcie sprawdzić Atomic Edition....

#80 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6846 Postów:

Napisany 21 grudzień 2007 - 00:26

dla mnie najlepszym Dukiem był Time2kill. Z prostego powodu, był to moj pierwszy Duke :) Pamietam jak dzis jak razem z tatą sie zagrywalismy. Dzisiaj nie interesuje sie on za bardzo grami, ale mowie mu, że może w koncu wyjdzie nowy Duke, a on na to. "A co to za gra? to ta co do glinoświn sie strzelało?" :^^:

#81 Nexus

Nexus

Tears In Rain

• Forumowicze
  • 3003 Postów:

Napisany 21 grudzień 2007 - 00:42

Grz3chu powiedział:

Porównanie:
Chlip... siorb... błekk... wspomnienia pierwszych chwil przed kompem...

Ma ktoś chusteczkę?

#82 Krill

Krill

Master of Galaxies

• Forumowicze
  • 2011 Postów:

Napisany 21 grudzień 2007 - 22:27

Pamiętam, że całkiem nieźle zajarał mnie Duke Nukem 3D, może nie na tyle by przejsc go w całości, ale była to na pewno fachowa rzeźnia...

Fajnie, że panowie z 3D Realms okazali się tak hojni, by podarować nam taki prezent świąteczny w postaci jakże bogatego w content filmiku. W końcu mogli to zrobić za kilka lat, nikt by nawet nie zwrócił już pewnie na to uwagi. No, ale Duke Nukem Forever jest jak widać w zaawansowanej fazie developingu i stało się nieunikniowe- zobaczyliśmy nowy design świniaków :^^: Całkiem buracki, ma to coś- podobało mi się, ale co można napisac więcej o jakimś sekundowym ujęciu ? Czy można na podstawie jego, i na podtsawie renderu (a może in-game modelu) Księcia, który chyba jednak nieco słabuje już z miejsca skreślać ten tytuł ? Moim zdaniem nie należy tak robić. Technologia UE 3.0 może dobrze zasilić ten tworzony od wielu lat niedoceniony obecnie produkt, więc warto posłuchać przesłania koderów- stay tuned !

#83 TomisH

TomisH

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1290 Postów:

Napisany 22 grudzień 2007 - 00:11

Nie UE 3.0. Przepisane UE 2.0.

#84 Krill

Krill

Master of Galaxies

• Forumowicze
  • 2011 Postów:

Napisany 22 grudzień 2007 - 10:09

Huh :niepewny: ... To nie wróży nic dobrego. W ogóle ten teaserek bynajmniej nie napawa optymizmem. Sam Duke jest jakiś taki plastikowy. No, ale przecież goście z 3D Realms mają jeszcze wiele, wiele czasu na dokończenie tej gry...

#85 Hanz

Hanz

omg

• Forumowicze
  • 1619 Postów:

Napisany 22 grudzień 2007 - 11:09

Krill powiedział:

No, ale przecież goście z 3D Realms mają jeszcze wiele, wiele czasu na dokończenie tej gry...

Mieli też wiele wiele czasu żeby ta gra - ej co ja gadam, żeby TEASER wygladał dobrze. Ale nie wygląda. Jeśli pójdą tym tropem nie spodziewał bym się kick-assowej gry.

#86 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4138 Postów:

Napisany 24 grudzień 2007 - 13:32

Tą grę to zapowiadają od czasów .... niepamiętnych. Pewnie będzie jak zawsze. Coś tam publice wypuszczą, hype jako taki sie nakręci i tak z rok, może dwa a później przełożą premierę "na za 4lata". Poza tym ludzkość o "Sterydowym Księciu" zapomniała, teraz w dobie takich a nie innych fpp nie ma co nawet wypuszczać tej gry. Era Q i Duke już została puchem niepamięci okryta.

Choć z drugiej strony chciałbym zobaczyć ubijanie CP na UE3 :ninjadance:

#87 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 luty 2008 - 23:53

http://www.gram.pl/n... ... czany.html

Sporo nowych informacji na temat DNF.

#88 Kyo

Kyo

Master Chief

• Forumowicze
  • 2504 Postów:

Napisany 06 luty 2008 - 01:19

Sporo nowych informacji na temat DNF.

Sporo informacji? Nowych? Ekipa z 3D Realms przestała się opier*alać, wzięli się ostro do roboty i... tyle. Czyli to co zwykle :rower: .

#89 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4138 Postów:

Napisany 06 luty 2008 - 01:36

Czyli "będzie , kiedy skończymy" - czyt. nie licz na to ....

#90 f5k

f5k

People do change, but only a little bit

• Forumowicze
  • 1864 Postów:

Napisany 06 luty 2008 - 22:27

http://www.n4g.com/News-108220.aspx
DNF w 2008 roku na PS3/X0 i PC potwierdzone przez 3D Realms.