Skocz do zawartości

4 GRY jakie musiałbyś kupić razem z X360 , wasze typy !!!!

• Please log in to reply
122 odpowiedzi na ten temat

#91 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4478 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 00:08

Jak chcesz, co lubisz i jakie klimaty Ci pasuja.

#92 Gamemen

Gamemen

Mega Man

• Forumowicze
  • 106 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 00:14

Więc chyba zdecyduję się właśnie na taki komplecik :). Dobra, kurde, koniec tego off topu :D.

#93 cybercotlet

cybercotlet

Dreamcast!

• Forumowicze
  • 2893 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 00:47

IMO RDR jest spoko ale GTA IV mi bardziej się podobało :) Może dlatego, że wolę jeździć samochodem niż na koniu.

Dla mnie typy w które warto zagrać mając Xboxa to:
Gears of War (seria) - Multiplayer mnie akurat nie porwał w tych grach ale kampania jest naprawdę fajna
Alan Wake - Akurat mi gra bardzo podpasiła - muzyka, klimat - rewelacja! Jedynie szkoda, że gra do bólu liniowa jest i nie ma otwartego świata.
Forza Motorsport 4 - król wyścigów tej generacji - jak lubisz się ścigać to zakup obowiązkowy
+ jakieś tam multiplatformy
Tu poleciłbym serię Assassins Creed. Niedawno też widziałem u Pica Deus Ex'a który w sumie wpadł mi w oko (szkoda, że nie mieli w zavvi wersji na xboxa bo pewnie bym sam kupił).

A co do RDR to jeśli Cię interesuje to mam do sprzedania Undead Nightmare.

A serię Halo i strzelanie kolorowymi broniami do ufoludków można sobie spokojnie darować IMO

#94 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4478 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 00:49

No fenomenu halo tez nie kumam, kupilem Halo Reach i najgorzej wydane 50zl w moim zyciu.

#95 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 02:22

RDR, podobnie jak GTA4, na dłuższą metę nudzi: pierwszą lokację robiłem ochoczo, drugą bez przekonania, a w ostatniej już tylko wyglądałem końca. Klimat i filmiki są super, ale gameplayowo zbyt monotonnie, jak na mój gust. Za to w Dark Souls mam już ponad 60 godzin i nadal z zainteresowaniem zagłębiam się w nowe lokacje. Bardzo satysfakcjonująca gra.

Aha - i nie, nie trzeba kończyć AC, aby grać w dwójkę. W ogóle nie radzę grać w AC1, bo jest słabe. A do rozumienia fabuły nie jest potrzebne, bo i tak najważniejsza jest historia Ezio a nie jakieś dyrdymały o animusie i jabłku. ;)

#96 Gamemen

Gamemen

Mega Man

• Forumowicze
  • 106 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 11:37

Zobacz postfingus, o 06 luty 2012 - 02:22, powiedział:

Za to w Dark Souls mam już ponad 60 godzin i nadal z zainteresowaniem zagłębiam się w nowe lokacje. Bardzo satysfakcjonująca gra.

Miałbym jeszcze do Ciebie pytanko - czy do ogólnego ogarnięcia gry jest potrzebny angielski na jakimś za***istym poziomie? To samo pytanie miałbym co do RDR. Język wyspiarzy znam dość dobrze, jednak zawsze można sobie ściągnąć jakąś solucyjkę w celu głębszego "wejścia" w grę.

Co do AC - może znajdę tanio 1 i 2 ;p. Zobaczymy. Dzięki Wam za odpowiedzi!

#97 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 12:51

Dark Souls - ta gra nie stoi dialogami, więc nawet słabo kojarząc (albo je przeklikując, cha cha cha), można grać i dobrze się bawić. Owszem, jakaś tam odrobina gadania jest (niekiedy w staroangielskim), ale to smaczek, bo w niewielkim tylko stopniu wyjaśniają "co robić dalej". Z gadkami, czy bez, jest się zdanym na siebie i samemu trzeba dochodzić "gdzie teraz".

RDR - tutaj jest zupełnie inaczej, większość satysfakcji z gry wynika z rozumienia dialogów i tutaj "przeklikiwaniem" można sobie całkowicie zmarnować zabawę. A gadania jest dużo, często z różnymi akcentami, bywa że i w trakcie akcji - a wtedy albo nie ma napisów (o ile dobrze pamiętam), a może nawet są, ale ciężko jest zwracać uwagę jednocześnie na nie i na akcję - więc lepiej jest rozumieć dialogi ze słuchu.

Co do poradników - do RDR nie są potrzebne, bo gra sama prowadzi nas za rękę. Do DK - przy braku doświadczenia warto czasem zajrzeć, żeby oszczędzić sobie stresów i eksperymentowania. Nawet nie po to, by traktować je jako solucję, ale zwyczajnie sprawdzić "co robimy nie tak", albo jak warto rozwinąć broń, na którego bossa iść teraz, jakiego fajnego pierścionka warto poszukać, etc.

#98 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 12:56

Zobacz postfingus, o 06 luty 2012 - 12:51, powiedział:

nawet słabo kojarząc (albo je przeklikując, cha cha cha), można grać i dobrze się bawić.

potwierdzam

#99 cybercotlet

cybercotlet

Dreamcast!

• Forumowicze
  • 2893 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 14:11

Zobacz postGamemen, o 06 luty 2012 - 11:37, powiedział:

Miałbym jeszcze do Ciebie pytanko - czy do ogólnego ogarnięcia gry jest potrzebny angielski na jakimś za***istym poziomie? To samo pytanie miałbym co do RDR. Język wyspiarzy znam dość dobrze, jednak zawsze można sobie ściągnąć jakąś solucyjkę w celu głębszego "wejścia" w grę.
Nie, wystarczy znajomość ang. na poziomie podstawowym. Trzeba być ciotą jak ACZ żeby nie rozumieć o co chodzi w fabule :cf:

#100 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 14:18

O rety, jaki buraczkowy podjazd. :fp:

#101 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10938 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 14:20

Halo 3
Halo 3 ODST
Halo Reach
Trials HD

#102 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4138 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 17:52

Zobacz postburnstein, o 18 listopad 2011 - 20:12, powiedział:

Musiał? Żadnej, nikt mi karwa nie będzie rozkazywał!!!!

Poprawnie. Nawet bardzo. Zmienić nazwę tematu.

Moje typy:

- Forza 4;
- Bayo;
- L4D;
- Gearsy pierwsze;

#103 Gamemen

Gamemen

Mega Man

• Forumowicze
  • 106 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 23:38

Hanna Montana... :cf:

#104 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4138 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 02:28

....

#105 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 02:41

Mass Effect 1
Mass Effect 2
Alan Wake
Halo Reach

#106 Spuczan_

Spuczan_

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1021 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 03:31

Zawsze chciałem kupić trylogię Gearsów i miałbym problem z czwartą grą gdyby nie pojawił się Wiedźmin.

#107 Gamemen

Gamemen

Mega Man

• Forumowicze
  • 106 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 19:28

Co kupic - AC 2 czy RDR?

#108 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 19:34

RDR naturalnie, jedna z giereczek generacji, AC nie ma podejścia :tak: poza tym RDR to moja pierwsza gra na X'a, ale 2 dni po tym jak kupiłem żydbox mi płytę zarysował i musiałem kupic nową, teraz zamiast premierówki, którą miałem mam classica :cry:

#109 Maka

Maka

eat & sleep

• Forumowicze
  • 3731 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 19:37

- Alan Wake
- Gears of War 3
- Forza Motorsport 4
- Mass Effect

Majac to juz jest duuuuuzo grania na wysokim poziomie :)

#110 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 19:41

Forza jest nudna, a Gearsy słabe.

#111 Maka

Maka

eat & sleep

• Forumowicze
  • 3731 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 19:42

Jak kazdy symulator.

#112 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 875 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 20:40

Lista Maki byłaby idealna gdyby zastąpić Gearsy i Forze Halo 3 i ODST

#113 cybercotlet

cybercotlet

Dreamcast!

• Forumowicze
  • 2893 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 20:45

Zobacz postgofer, o 07 luty 2012 - 19:34, powiedział:

RDR naturalnie, jedna z giereczek generacji, AC nie ma podejścia :tak: poza tym RDR to moja pierwsza gra na X'a, ale 2 dni po tym jak kupiłem żydbox mi płytę zarysował i musiałem kupic nową, teraz zamiast premierówki, którą miałem mam classica :cry:

To i to fajne. Ale ja bym chyba brał Assiassin's Creed. A RDR imo nie jest w cale takie uber jak pisze gofer.

#114 Routier

Routier

Toad

• Forumowicze
  • 5 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 22:11

Zobacz postgofer, o 07 luty 2012 - 19:41, powiedział:

Forza jest nudna, a Gearsy słabe.

Zobacz postMaka, o 07 luty 2012 - 19:42, powiedział:

Jak kazdy symulator.

Forza to nie symulator :), bo co to za symulator bez kierownicy z prawdziwego zdarzenia. Najlepsza ścigawka na konsole - zdecydowanie tak. Gearsy sztosik, wszystkie trzymają wysoki poziom.

Moje top 4:

1. Project Gotham Racing 4
2. Lost Odyssey
3. Gears of War
4. Halo 3.

Taki zestaw na allegro 100-120 zł a grania na 100-120 godzin.

#115 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 23:02

Decydując między RDR a AC2 wybrałbym... AC2. :D Nie bawiąc się w chłodne analizy i kalkulację wad i zalet, opiszę moje wrażenia: po skończeniu AC2 nie miałem jeszcze dość śmigania po miastach - jeszcze jakiś czas biegałem i zrobiłem większość aczików, a nawet sam (bez żadnych śmiesznych poradników z neta) znalazłem większość piórek (ale nie wszystkie, przyznaję - aż taki pro nie jestem). Zrobiłem też wszystkie dodatkowe misje, zadania poboczne, etc. Grając w RDR, już w końcówce "zerkałem na zegarek" i tylko wyczekiwałem końca, bo miałem dość tej gry. I na pewno nie miałem ochoty cisnąć jej "na maksa", a tym bardziej ogrywać dodatku. Nie była zła - przeciwnie, całkiem ok, podobała się. Ale wystarczy. Przejadła się. Więcej nie trzeba. Tak było. :tak:

#116 Gamemen

Gamemen

Mega Man

• Forumowicze
  • 106 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 23:48

Skończyło się na tym, że kupiłem Mass Effecta 2 :P. Następne bezsprzecznie idzie Dark Souls!

#117 Spuczan_

Spuczan_

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1021 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 10:37

Czyli jak zwykle po prośbie o radę i tak okazało się, że wybór zależał tylko od Ciebie. Ale skoro jesteś zadowolony to mogę tylko pogratulować zakupu.

#118 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4478 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 10:43

ME2, a jedynke ograles ? Ja bym ogral pierw jedynke, pozniej 2. To tak jakbys zaczal grac w Girsy 2 :P

#119 Gamemen

Gamemen

Mega Man

• Forumowicze
  • 106 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 14:24

Miałem brać AC 2, ale ME 2 znalazłem w atrakcyjniejszej cenie, a ja wolę sobie odłożyć zaoszczędzoną kasę na np. Batmana nowego ;]. Grałem w jedynkę, lecz tylko jakieś 18 godzin, teraz ogrywam ją do końca żeby się jakoś w fabule dwójki odnaleźć ;)).

#120 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 15:46

Zobacz postSpuczan_, o 08 luty 2012 - 10:37, powiedział:

Czyli jak zwykle po prośbie o radę i tak okazało się, że wybór zależał tylko od Ciebie. Ale skoro jesteś zadowolony to mogę tylko pogratulować zakupu.
Jego kasa, jego decyzja, to chyba normalne. :D Zapytał o opinie, posłuchał, rozważył, zdecydował. Normalna procedura. Ty robisz inaczej? "Trips decide what video game i buy. Will deliver."? ;)