Neo Plus a współpraca z czytelnikami
#1 Gość__*
Napisany 13 styczeń 2008 - 16:09
Nie mam zamiaru wyjść na burżuja, czy też żmiję, ale wiele osób narzeka na kontakty redakcji z czytelnikami. Widać to szczególnie po forum, widać to w próbach kontaktu z kilkoma redaktorami Co więcej dziś, na blogu jednej z osób z którymi współpracowałem swego czasu pojawił się bardzo niepokojący wpis:
http://blog.elpie.in...-plus-nagradza/
W końcu, Panowie, jak to jest z nami, szarymi czytelnikami? Szanujecie osoby, które dokładają do Waszego chleba, czy też nie? I ponawiam pytam z czystej sympatii, nie zaś jako wróg pisma. Chciałbym się również dowiedzieć co planujecie w przyszłości, jak będzie się rozwijać pismo i czy będziecie zachęcać czytelników do dalszej współpracy. Bo olewanie kogoś na pewno pismu nie pomoże, a wizerunek niestety i tak został kilka razy nadszarpnięty. A szczerze przesuwanie terminów, nie wysyłanie gier i ciężki kontakt z "górą" (jakby nie Mielu byłaby tragedia) po prostu wkur*iają już chyba wszystkich. Pismo musi się rozwijać i uczyć na własnych błędach dlatego liczę, że ten wpis na blogu pomoże rozwojowi. Liczę na odzew ze strony redakcji i czytelników, bo jak wiadomo wszyscy robimy wszystko aby wspomóc polską prasę konsolową :). :pijak:
Napisany 13 styczeń 2008 - 19:35
Napisany 13 styczeń 2008 - 20:42
Opisana przez Elpiego sytuacja wydaje się być poważnym niedociągnięciem. Ze swojej strony mogę zapewnić, że cała redakcja pracuje w pocie czoła nad tym, by co miesiąc dostarczać możliwie atrakcyjne materiały, ciekawe i merytoryczne. Jeszcze bliższa współpraca z Czytelnikami to nasz priorytet i na pewno z niej nie zrezygnujemy. Co miesiąc zachęcamy do dyskusji, prosimy o branie czynnego udziału w tworzeniu pisma.
Gwarantuję, że sprawa zostanie rozwiązana jak najszybciej to możliwe, a Elpie dostanie zaległe nagrody, które mu się oczywiście należą.
Przypominam też, że wysłanie do każdego z redaktorów maila, prywatnej wiadomości na forum, a nawet napisanie SMS to kwestia chęci. Jeśli macie jakieś propozycje lub uwagi, dajcie im upust.
Pozdrawiam
Napisany 13 styczeń 2008 - 20:45
[z ostatniej chwili....] Chyba jednak zanosi sie na poprawę bo właśnie nasza sprawa ujrzała światło dzienne, w postaci błyskawicznej odpowiedzi Gulasha na wysłanego przeze mnie maila :) co będzie dalej czas pokaże :eek:
#5 Gość__*
Napisany 13 styczeń 2008 - 20:54
Napisany 13 styczeń 2008 - 22:37
qsh powiedział:
odzew zawsze jest zerowy, ew. obietnica złożona i nic ponadto- vide osobiste zareczenie Gula że wyśle grę Elpiemu, czy też obietnice związane z poprawa forum. Naprawde już chęci przechodzą by w kółko rzucac grochem o ścianę.
btw bez obrazy Qsh, ale tak naprawde wszyscy wyczekują tu, jakiś zapewnień bezpośrednio od Gulasha, jego wypowiedzi i jego zainteresowania tą sprawą, oraz jego zapewnień.
qsh powiedział:
tak samo z forum, na którym sa obecni redaktorzy, konkursy 'twórcze' i pamięć o aktywnych czytelnikach- wszystko to, jak narazie jest widoczne w konkurencji z Katowic. Jak narazie to tam dotrzymuja obietnic- wszytkich.
więc jeżeli chodzi o jakiekolwiek uwagi to... bierzcie przykład z PE :ninja:
Napisany 14 styczeń 2008 - 01:07
qsh powiedział:
Opisana przez Elpiego sytuacja wydaje się być poważnym niedociągnięciem. Ze swojej strony mogę zapewnić, że cała redakcja pracuje w pocie czoła nad tym, by co miesiąc dostarczać możliwie atrakcyjne materiały, ciekawe i merytoryczne. Jeszcze bliższa współpraca z Czytelnikami to nasz priorytet i na pewno z niej nie zrezygnujemy. Co miesiąc zachęcamy do dyskusji, prosimy o branie czynnego udziału w tworzeniu pisma.
Gwarantuję, że sprawa zostanie rozwiązana jak najszybciej to możliwe, a Elpie dostanie zaległe nagrody, które mu się oczywiście należą.
Przypominam też, że wysłanie do każdego z redaktorów maila, prywatnej wiadomości na forum, a nawet napisanie SMS to kwestia chęci. Jeśli macie jakieś propozycje lub uwagi, dajcie im upust.
Pozdrawiam
Napisany 14 styczeń 2008 - 01:09
@-,-AiszA-'-- powiedział:
Napisany 14 styczeń 2008 - 01:15
Shinigami powiedział:
Napisany 14 styczeń 2008 - 01:23
Shinigami powiedział:
qsh powiedział:
I. Nie odpiszą
II. Wystarczająco dużo zostało już powiedziane i to nie w jednym ale w kilku tematach :ziewa:
qsh jak chcesz nam pomóc to namów Gula żeby się sam wypowiedział w którymś z gorących tematów. Myślę że napisanie kilku słów co i jak dużo mu czasu nie zajmie :skacze:
Napisany 14 styczeń 2008 - 01:42
Jeśli ktoś jeszcze został zaniedbany w podobny sposób, jak kolega z linka w pierwszym poście, proszony jest o kontakt z redakcją. Sposobów jest wiele :^^:
Napisany 14 styczeń 2008 - 03:35
Podejrzewam, że pewien magazyn o grach PC, który ma znacznie więcej czytelników niż N+ również otrzymuje od nich znacznie więcej maili, a jakimś cudem na takie związane ze sprawami wynagrodzenia odpowiada bardzo szybko... Niestety, ale jestem zdania, że problem jest tylko i wyłącznie po stronie Redakcji.
Napisany 14 styczeń 2008 - 09:49
#15 Gość__*
Napisany 14 styczeń 2008 - 10:42
Michu powiedział:
tak i jeszcze może biegać za nimi, przynosić im kawę, prezenty i liczyć na to, że łaskawie kiedyś wyślą to co się komuś należy :blah:
#16 Gość__*
Napisany 14 styczeń 2008 - 12:19
Aras powiedział:
Napisany 14 styczeń 2008 - 12:48
Napisany 14 styczeń 2008 - 13:30
oranjefan powiedział:
Napisany 14 styczeń 2008 - 14:19
Jakiś czas temu sam miałem przygodę , że na numer archiwalny czekałem 8 miesięcy. Po 2 miesiącach zacząłem pisać na maile, telefony, faxy, 4 razy na forum, wykorzystałem wszystkie środki komunikacyjne jakie się tylko da. Zabrakło jedynie gołębia pocztowego. No i rezultat marny.
Dodano:
Małe sprostowanie o którym nie wspomniałem. Sprawą zajął się osobiście Mielu (za co Mu dzięki) i po prawie 8 miesiącach wreszcie otrzymałem archiwum. Wiec nie jest tak, że mnie oszukano czy coś, po prostu strasznie długo trwało.
Pozdrawiam :^^:
Napisany 14 styczeń 2008 - 16:30
Co ty chcesz, drukarnię wysadzić? :lol:
Enyłej.
Nie kontaktowałam się nigdy z redakcją na tyle, by powiedzieć, czy olewaja, czy nie. Kiedyś wysłałam PMkę Gulowi na forum w sprawie wykorzystywania fragmentów z Neo w pracy i takie tam- odpisał chyba niecałe 3 dni później. Mielu i qsh, jak wiemy, odwiedzają forum i są raczej kontaktowi, Koxi też coś u nas skrobie, dla osób próbujących nawiązać kontakt z BB stworzono poradnik... a reszta? Nie wiem.
Nie mnie to, o czym było w pierwszej notce do chwalebnych chyba nie należy...
Napisany 14 styczeń 2008 - 20:33
Napisany 14 styczeń 2008 - 21:34
Elpie sie wkurzyl - jasne, mial prawo; faktycznie gdzies przeciekla mi przez palce ta cala ta sprawa i rzeczywiscie ciagnie sie jak flaki z olejem. Niepotrzebnie pisal o w pierwotnej wersji o moim "buractwie i ignorancji", bo to w niczym nie pomaga, co jednak usunal na moje zyczenie, ale jak rozumiem poniosly go nerwy. Sprawy w sadzie nie zaloze. ;) Zajalem sie tym, gry beda wyslane jutro, topor wojenny bedzie zakopany, a wszyscy - mam nadzieje - szczesliwi.
Napisany 14 styczeń 2008 - 21:49
Gulash powiedział:
Kiedy będzie nowe forum?
Mam nadzieję że nie przemilczysz tego pytania tylko napiszesz w kilku słowach jak się mają sprawy w chwili obecnej związane z nowym silnikiem i ogólnie nowym forum.
Z góry dziękujemy za odpowiedź :)
Napisany 14 styczeń 2008 - 22:32
piterekd powiedział:
Napisany 15 styczeń 2008 - 17:29
Gulash powiedział:
Przecież tu wojny żadnej nie było i nie miało być. Opisałem sytuacje, która miejsce miała. Uwkurzałem się na to bardziej 1-2 lata temu ;) To, że teraz dostanę co mi się należało wtedy to jak najbardziej pozytyw. :) make love not war. przykre tylko, że aby zakończyć sprawę, którą już dawno można było zakończyć wysyłając mi paczkę musiałem rozwiązywać ją robiąc komuś brzydko koło dupy. :/ No, ale nie ważne... o ile w końcu dojdzie do mnie jakaś paczka ;)
Napisany 16 styczeń 2008 - 02:12
oranjefan powiedział:
Oczywiście jak jestem, to staram się pomóc, ale że ostatnie prośby dotyczą głównie zdejmowania warnów i banów, to za wiele nie pomagam, bo nie wierzę w rychłą resocjalizację :)
Napisany 16 styczeń 2008 - 14:56
Napisany 16 styczeń 2008 - 15:53
Napisany 16 styczeń 2008 - 19:31
Edit:
i przesympatyczny qsh :oops:
Zmieniam zdanie/kąt widzenia, po moich postach (wczorajszym) reakcja była natychmiastowa :shock: Pmki i maile, coś naprawdę ruszyło i cieszy mnie to :kwiatek:
Napisany 17 styczeń 2008 - 13:06