Skocz do zawartości

Przyszłość Halo?

• Please log in to reply
254 odpowiedzi na ten temat

#1 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10938 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 18:55

Halo 3 miało być ostatnią grą w trylogii Halo, wieńczącą wszystkie wątki pojawiające się w dwóch pierwszych częściach. Jednakże każdy, kto przeszedł grę wie, że furtka do sequela jeszcze jest. Jakich więc dalszych produktów w serii Halo możemy oczekiwać? Czy jesteście jeszcze nimi zainteresowani? Czy teraz dalsze poszerzanie uniwersum to już tylko dojenie tłustej krowy? Ja ogólnie się cieszę, że mimo wszystko uniwersum będzie ciągnięte dalej i wyczekuję przyszłych gier, książek i komiksów.

Halo 3 Downloadable Content
Developer - Bungie
Premiera - 2008 i pewnie później też
Kolejne zestawy mapek i innych rozszerzeń do trybu multiplayer w Halo 3. Chyba żadnego zaskoczenia.

Halo Wars
Developer - Ensemble Studios
Premiera - 2008
RTS w świecie Halo. Cofa nas do 2531 roku, 21 lat przed wydarzeniami z trylogii, gdy ludzkość dostawała w dupę w zasadzie zawsze, a jeśli sobie radzili dobrze na powierzchni planety, to i tak przewaga floty Covenenantów była zbyt wielka. Ciekawe, jak zmotywują gracza w kampanii ludźmi. Jest to pierwszy RTS na 360tkę (albo pierwszy w ogóle) od początku do końca zaprojektowany z myślą o padzie i sterowaniu dwoma gałkami, a nie myszką i klawiaturą. Bungie nie ma wielkiego wpływu na tę grę, jedynie pilnowało o zgodność z uniwersum Halo. Sam gameplay ma skupiać się na taktycznej stronie wojny, zarządzanie surowcami i w skali makro ograniczając do minimum. Czy twórcy Age of Empires spełnią oczekiwania?
Dodany obrazek
Dodany obrazek

Projekt Halo Petera Jacksona (Halo: Chronicles?)
Developer - Wingnut Interactive(/Bungie?)
Premiera - 2009?
Nie wiadomo za wiele o tym projekcie, poza tym, że mają to być epizody do ściągnięcia. Ma nad nimi dłubać Peter Jackson, reżyser Władcy Pierścieni, z nowo założonym studiem Wingnut Interactive. Z tego co wynika z wypowiedzi Bungie w ich podcaście, to udzielają oni przy projekcie dużego wsparcia technicznego i pomagają w samym procesie projektowania gry. Być może nawet można powiedzieć o koprodukcji gry/miniserii przez te dwa studia. Czego może dotyczyć fabularnie? Ma to byś „zupełnie nowy rozdział w uniwersum Halo”. Seria ma ponoć mieć „zupełnie nowy sposób grania w gry”.
Dodany obrazek
http://www.gamasutra... ... tory=13030

Halo Uprising #3 i #4
Premiera - wkrótce
Dwa pierwsze zeszyty tego komiksu Marvela już się ukazały, pozostały jeszcze dwa. Komiks spaja fabularnie dwójkę i trójkę, ukazując, co Master Chief robił na pokładzie statku Forerunnersów (obecnie Prophetów) i jakie znaczenie w wojnie miał Key of Osanalan.
Dodany obrazek

Kontynuacja Ghosts of Onyx?
Premiera - ????
Nie wiadomo, czy powstaje ani kiedy wyjdzie, ale prawdopodobnie tak. Ghosts of Onyx kończy się w sposób, który domaga się kontynuacji, bo każdy chce znać dalsze losy

Spoiler powiedział:

Spartan 2 i 3 oraz dr Halsey zamkniętych w Świecie-Tarczy i tego, w jaki sposób się z niego wydostaną.
Liczę na pełną rozmachu powieść od Nylunda. :tak:

Halo 4?
Developer - Bungie?
Premiera - w przyszłej dekadzie?
Z ośmioma milionami sprzedanych egzemplarzy Halo 3 i sceną zamykającą Halo 3 na Legendary można spodziewać się, że doczekamy się czwartej części. Bungie po staniu się samodzielnym studiem miało się zająć nowym IP, jednakże część studia miała w dalszym ciągu kontynuować serię Halo. Ciekawe, czy ujrzymy tę część jeszcze w tej generacji konsol i co mogłoby wykorzystać Bungie teraz,

Spoiler powiedział:

kiedy nie ma już Flood.
Może wojna z Covenantami o artefakty Forerunnersów?

I zapewne więcej. :^^:

#2 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:09

Niezle... myslalem jednak, ze napiszesz wlasna fabule jak widzisz halo 4... bo raczej te rzeczy co wymieniles, to kazdy kto sie orientuje troche w swiecie halo, wie o nich...

Moze project Jacksona ma byc kontynuacja po 3... dlatego bandzi zostawilo sobie otwarta furtke. Jak na mnie Halo 4 nawet jezeli sie ukaze, to bedzie fabularnie slabe i naciagane. Moim pomyslem jest, ze Chief dostaje sie na planete ktora jest zamieszkana przez Elity i dowiaduje sie, ze covenanci planuja nawiedzic Ziemie... postanawia przylaczyc sie do Elitow i staje ramie w ramie z nimi w wojnie domowej z covenantami, a potem wraca na ziemie i ratuje po raz kolejny ludzkosc... przy okazji odkrywajac artefakt pozwalajacy przemienic Cortane w czlowieka, i zyja dlugo i szczesliwie majac 3 dzieci.

Walka o artefakty forerunners wydaje mi sie cholernym naciagnieciem fabuly

#3 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:21

Ja chcialbym taki scenariusz:

- Remake Halo 1 w najblizszej przyszlosci na X360 (dojenie kasy ? wisi mi to :^^: )

- Halo 4 przygotowane na start nowej konsoli Microsoftu, pokaz mozliwosci nowego sprzetu i momentalne zapewnienie ogromnej ilosci konsol opchnietych podczas premiery :hejka:
Jezeli chodzi o watek fabularny, to z checia przywitalbym zupelnie cos nowego. Nic zwiazanego z pierscieniami, floodem i covenantami. Chociaz z drugiej strony chcialbym wiecej dowiedziec sie na temat Forerunnerowsow.
Nie obrazilbym sie za jakis prequel, ktory ukazalby walke na Reach :ninjadance: Albo jeszcze lepiej - Halo 4 mogloby byc zarowno sequelem jak i prequelem. Pol gry poswiecony Reach, kolejne ukazuje co wydarzylo sie po zakonczeniu Halo 3 :jeee:

Dobra koniec, rozmazylem sie :^^:

#4 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10938 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:25

Zeratul powiedział:

Niezle... myslalem jednak, ze napiszesz wlasna fabule jak widzisz halo 4... bo raczej te rzeczy co wymieniles, to kazdy kto sie orientuje troche w swiecie halo, wie o nich...
To by podchodziło pod fan-fiction, a nie jestem fanem tego typu twórczości. Zakończenie Halo 3 też za dużo wątków zamyka, więc spekulacje, czego mogłaby dotyczyć czwórka byłyby trochę niedorzeczne wg mnie. Właśnie miałem zamiar zrobić taki post spinający wszystko, co wiadomo o kolejnych rzeczach w świecie Halo, przy okazji dowiedziałem się kilku rzeczy na temat tego projektu Jacksona.

Zeratul powiedział:

Jak na mnie Halo 4 nawet jezeli sie ukaze, to bedzie fabularnie slabe i naciagane.
Właściwie trójka też nie porywała, ale wg mnie samo uniwersum jest bardzo ciekawe i może teraz by się zrehabilitowali.

Zeratul powiedział:

Walka o artefakty forerunners wydaje mi sie cholernym naciagnieciem fabuly
Niekoniecznie, bo przecież nie wiadomo, co (SPOILER) dr Halsey i ekipa znajdą w świecie-tarczy. A wojna z covenantami oznaczałaby powrót Elite'ów, których jednak w trójce trochę brakowało. :^^:

Ins powiedział:

- Halo 4 przygotowane na start nowej konsoli Microsoftu, pokaz mozliwosci nowego sprzetu i momentalne zapewnienie ogromnej ilosci konsol opchnietych podczas premiery :hejka:
W sumie to byłoby dobre rozwiązanie dla wszystkich - będą mieli jeszcze dwie gry Halo na 360tce, a jednocześnie czwórka na nową konsolę mogłaby teraz powstawać przez kilka lati być dopracowana.

Ins powiedział:

Nie obrazilbym sie za jakis prequel, ktory ukazalby walke na Reach :ninjadance:
To też dobry pomysł, bo bitwa była epicka. ;]

#5 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:34

Ins powiedział:

- Remake Halo 1 w najblizszej przyszlosci na X360 (dojenie kasy ? wisi mi to )
Allah jest wielki :kult:

Ins powiedział:

- Halo 4 przygotowane na start nowej konsoli Microsoftu, pokaz mozliwosci nowego sprzetu i momentalne zapewnienie ogromnej ilosci konsol opchnietych podczas premiery
Tak. Z tym, że ja widze kolejne Halo inaczej. Powinno to być IMO samo multi. Skillowe, nawiązujące do kapitalnej jedynki (od kiedy mi padł X, codziennie po budzie, dzida do kumpla i split screen :)

Któraś z tych dwóch opcji mnie urzadza- amen

#6 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:39

halo na start nowej konsoli jest bledem IMO. Glownie dlatego, ze mimo iz by sie sprzedalo i sprzedaloby wiele konsol, to za nic nie osiagneloby tego, gdyby ukazalo sie po premierze. Ponadto wiadomym jest, ze przy starcie konsoli, mozliwosci produkcyjne sa ograniczone i by byla kiszka szukajac konsoli na ebayu za 3000k. Plus jezeli nowa konsola, to nowa architektura, a tu raczej chodzi wlasnie o pokazanie mocy konsoli. Tytuly startowe takiej mocy nie pokazuja. Ja nadal licze, ze xbox 720 ukaze sie dopiero gdzies w 2011-2012, a tyle nie chce czekac na nowe halo, jezeli w ogole mogloby sie ukazac.

Odnosnie reach, to by byla swietna sprawa, tylko jezeli trzymac sie ksiazki, to na czym gra by polegala?

#7 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:42

Dlatego mówię- niech Bungie przestanie się obijać i weźmie się za remake H1, a potem sie zobaczy :)

#8 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:42

bandzi nie wezmie sie za remake h1... masz h1 w xbox originals...

#9 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:45

Ale bez multi na live :( . Mogłoby mieć grafikę jak CS 1,6, ale ja chcę obsługę XBL!

#10 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:45

Powinno to być IMO samo multi. Skillowe, nawiązujące do kapitalnej jedynki

Halo jest już chyba zbyt mainstreamowe żeby multi był tak skillowy jak w Halo:CE. Chyba żeby zrobili np dwa różne lobby - pro i casual - w pierwszym zero auto-aima itp drugi z ułatwieniami. Nie wiem jednak czy coś takiego by przeszło.
A co do projektu PJ to jak dla mnie mogłaby to być historia ostatnich lat Forerunersów opowiedziana z perspektywy jednego z nich lub coś w tym stylu.
Halo Wars cholernie mi się podoba i mam nadzieję że wyjdzie jakoś do kwietnia...
Kolejną/kolejne powieść/powieści z uniwersum Halo też łyknę z miejsca (jak wszystko z nazwą Halo zresztą :foch: ) i patrząc na ich bardzo dobrą sprzedaż pewnie wyjdzie ich jeszcze sporo. Obo cały czas trzymały dotychczasowy poziom.[

#11 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:48

Dziobak powiedział:

Ale bez multi na live :( . Mogłoby mieć grafikę jak CS 1,6, ale ja chcę obsługę XBL!

a zamknij sie dziobak, h1 klimat wlasnie polegal na turniejach i zjazdach, teraz wszyscy sie rozleniwili i leza dupskami przed tv narzekajac, ze nie maja hosta...

#12 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:48

Ney powiedział:

Halo jest już chyba zbyt mainstreamowe żeby multi był tak skillowy jak w Halo:CE. Chyba żeby zrobili np dwa różne lobby - pro i casual - w pierwszym zero auto-aima itp drugi z ułatwieniami. Nie wiem jednak czy coś takiego by przeszło.
Tak, i wszystkie Hamburgery stwierdziłyby, że są Pro i poszłyby do lobby dla Pro... :)

#13 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:49

Zeratul powiedział:

a zamknij sie dziobak, h1 klimat wlasnie polegal na turniejach i zjazdach, teraz wszyscy sie rozleniwili i leza dupskami przed tv narzekajac, ze nie maja hosta...
Ale ty pierdzielisz człowieku. Ty sobie nie wyobrażasz ile osob by wróciło do Halo. A zjazdy i turnieje by były, bo powróciłaby magia tego tytułu...

#14 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:53

Dziobak powiedział:

Zeratul powiedział:

Ale ty pierdzielisz człowieku. Ty sobie nie wyobrażasz ile osob by wróciło do Halo. A zjazdy i turnieje by były, bo powróciłaby magia tego tytułu...

tak, tak a swistak siedzi i zawije je w te sreberka...

#15 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:54

Jeszcze jedno - niech Bungie w przyszlosci nauczy sie robic masakryczne cut-scenki, ktore sa dopracowane w kazdym caly. Nie chce wiecej widziec jakis oblesnych modeli ludzi, ktorzy maja animacje jak za czasow PSX'a.

EDIT: tak tak Zeratul, Halo 1 bylo genialne dlatego, ze bylo pierwsze i trzeba bylo jezdzic po Polsce na lany. Wez ty sie ogarnij lepiej ;]

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:55

Zeratul powiedział:

tak, tak a swistak siedzi i zawije je w te sreberka...
Grunt to konstruktywne kontrargumenty

#17 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 19:56

grunt to grunt... nie mieszkaja gruntow do tego...

#18 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 20:12

Zeratul powiedział:

To odłącz X360 od netu ...

Kurde, czemu remake HALO miałby być czymś złym?

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 styczeń 2008 - 20:22

Nie jest. Zerciowi odwala

#20 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 20:22

a napisalem, ze bylby czyms zlym? napisalem, ze bandzi nie zrobi remake... zal.grunt

#21 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10938 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 22:29

Ins powiedział:

Jeszcze jedno - niech Bungie w przyszlosci nauczy sie robic masakryczne cut-scenki, ktore sa dopracowane w kazdym caly. Nie chce wiecej widziec jakis oblesnych modeli ludzi, ktorzy maja animacje jak za czasow PSX'a.
No właśnie nie rozumiem tego, Halo 1 miało świetne cutscenki jak na ten 2001 rok, a przy H3 mieli wielokrotnie większy budżet i taka lipa... Mam nadzieję, że zauważyli, że coś jest z nimi nie tak i poprawią sie na przyszłość. :ninja:

Ney powiedział:

A co do projektu PJ to jak dla mnie mogłaby to być historia ostatnich lat Forerunersów opowiedziana z perspektywy jednego z nich lub coś w tym stylu.
To świetny pomysł, jak tak o tym pomyślę. :tak:

#22 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 22:51

xelloss powiedział:

Ins powiedział:

No właśnie nie rozumiem tego, Halo 1 miało świetne cutscenki jak na ten 2001 rok, a przy H3 mieli wielokrotnie większy budżet i taka lipa... Mam nadzieję, że zauważyli, że coś jest z nimi nie tak i poprawią sie na przyszłość. :ninja:

Ney powiedział:

To świetny pomysł, jak tak o tym pomyślę. :tak:
h1 mialo cutscenki na silniku gry, h3 mialo cutscenki na silniku gry...

#23 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10938 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 22:55

Zeratul powiedział:

h1 mialo cutscenki na silniku gry, h3 mialo cutscenki na silniku gry...
Nie może być. : O Gdzie się o tym dowiedziałeś? o_O

#24 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 22:57

master chief mi sie zwierzyl...

acha i nie licze by project jackson byl jakims fenomenem... zrobi cos w stylu gry hentai polaczone z filmikiem w stylu "arms race"

#25 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21541 Postów:

Napisany 16 styczeń 2008 - 23:28

Ja chcę Marathon Nextgen w maksymalnie odpicowanych zamkniętych pomieszczeniach, co potrafi być totalnie jarające jak pokazał nie kto inny jak Bioshock.
Halo po części trzeciej już mi się przejadło. Jednakże Halo:CE ciągle pozostaje grą życia hehehe (zaraz obok serii GTA i RE4 ;) )

#26 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10938 Postów:

Napisany 17 styczeń 2008 - 00:01

Marathon... Ta trylogia miała takie zwieńczenie, że czacha dymi. o_O

Zeratul powiedział:

acha i nie licze by project jackson byl jakims fenomenem... zrobi cos w stylu gry hentai polaczone z filmikiem w stylu "arms race"
Zawsze istnieje takie ryzyko. Ale nad grą współpracuje Bungie, więc wątpię, żeby było źle.

#27 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 17 styczeń 2008 - 01:46

no zle moze i nie bedzie, w koncu to halo, ale nie licze na fenomen, ze tez sie powtorze...

#28 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8195 Postów:

Napisany 18 styczeń 2008 - 00:42

Halo 4 potwierdzone?
http://delta-halo.co... ... Itemid=144

#29 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 styczeń 2008 - 09:57

dobrze by bylo,gdyby zrobili nastepna czesc,chociaz to mialo byc juz zakonczenie trylogi,pewnie miedzy innymi gra sie tak dobrze sprzedala,co do samego halo 3 jest grywalne na maxa ;] moze zrobia halo + jakis podtytul tak jak bylo kiedys z doomem 3 na xbox1 , a dobrze by bylo ;]

#30 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10938 Postów:

Napisany 26 lipiec 2008 - 13:40

Trochę ostatnio było dymu z niezapowiedzianą grą od Bungie i w sumie szkoda, że jej nie zapowiedzieli już teraz, ale tutaj dobry news:
-możemy się spodziewać w tym roku 'HaloCon' (nazwa użytkowa, nie oficjalna), coś na miarę BlizzCon czu QuakeCon
-powinni zapowiedzieć tam tę grę właśnie + pokazać dużo więcej rzeczy (może w końcu ujawnią Halo Chronicles? przydałoby się...)
-ogólnie możemy się w przyszłości spodziewać jeszcze duuużo pozycji w uniwersum Halo. Microsoft nie chce jednak marki wysysać.

O wszystkim opowiada Frank O'Connor tutaj:
http://www.eurogamer...ticle_id=201297
http://www.eurogamer...ticle_id=201296