Skocz do zawartości

Dead Space

• Please log in to reply
647 odpowiedzi na ten temat

#571 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4138 Postów:

Napisany 30 wrzesień 2011 - 23:29

Ja zawsze ich używałem do otwierania drzwi. Czy to grałem na podstawowym poziomie, czy na 'niemożliwy". Za każdym razem jest to bardziej opłacalne.
Koszt urządzenia wynosi 10.ooo, a w pomieszczeniu do, którego się dostaliśmy jest zawsze przedmiotów/gotówki za wyższą ilość kredytów. Nawet na najwyższym stopniu trudności.

#572 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19636 Postów:

Napisany 30 wrzesień 2011 - 23:32

no nie wiem, pamietaj, że za sprzedaz przedmiotow nie dostaje sie tyle kasy po ile sa do kupienia. i jest jeszcze cos. czasami nie ma miejsca w ekwipunku, aby wszystkie fanty zebrac.

#573 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4138 Postów:

Napisany 01 październik 2011 - 00:37

Przechodziłem ją kilkukrotnie i zawsze lepiej wyszedłem na otworzeniu drzwi. Zresztą na niższych poziomach niż immposible, to i tak znaczenia ni ma, gdyż $ jak i amunicji/apteczek jest od groma.

#574 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3909 Postów:

Napisany 01 październik 2011 - 01:02

Ja też zawsze otwierałem i na plus wychodziłem, bo nie sprzedawałem, tylko zużywałem te zapasy, często jeszcze jakiś schemat tam leżał.

#575 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 31 styczeń 2012 - 22:03

Zacząłem sobie szpilać w tą gierunię i na razie jestem w 4 chapterze.
Gra się przyjemnie, i wbrew temu czego się spodziewałem, gra mało straszy i nie daje takich pokładów uczucia zaszczucia, bo praktycznie można być pewnym, ze z tyłu nic nie wyskoczy (choć przy braku 180 turn byłoby nie bardzo). Klimacik świetny, design i architektura statku genialne (grając wciąż mam w głowie 1cz. Obcego).
Strzelanie niestety trochę zawodzi. Ani pier*****ęcia, czy uczucia: "O k***a, zajebioza !", po prostu dobre, ale nie bardzo dobre.
Gierunia mocno czerpie z tego co RE4 zasiał, jednak w kwestii zbieractwa, czy tuningowania broni wypada blado przyrównany do prekursora. O frajdzie i pierdolnięciu przy strzelaniu nie ma porównania, ale gra nadrabia sporo klimacikiem.
Tak czy siak na razie gra się świetnie i koniec końców po ujrzeniu napisów końcowych to może być gra na mocną 9.

#576 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17444 Postów:

Napisany 31 styczeń 2012 - 22:24

czy tylko mnie ta gra straszyła? Robiłem sobie zawsze klimat, grałem ze słuchawkami po ciemku wieczorem... :hmmm:

#577 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 647 Postów:

Napisany 31 styczeń 2012 - 22:56

Mnie przestraszyło raptem kilka momentów. Gra nadrabiała klimatem :).

#578 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3909 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 02:35

Gra straszy w bardzo prymitywny sposób, coś wyskakuje zza ściany, z hukiem... ja nie narzekam, :^^: bardzo dobrze mi się grało, włos nieraz mi się zjeżył. To były straszaki z lewa i prawa, ogólnej jakieś grozy nie było, ale niczemu to nie przeszkadza bo klimat jest super. :^^:

#579 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16813 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 10:20

W DS nie chodzi o straszenie typu "coś nagle wyskakuje zza rogu" tylko o przytłaczający klimat zaszczucia. Polecam granie w nocy na dużym TV i dobrym zestawie audio lub słuchawkach

#580 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17444 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 10:47

no właśnie tak grałem...i przeszkadzały mi otwarte drzwi bedące za mną, a jak w nocy syn się obudził i stanął koło mnie zrobiłem test zwieraczy ;)

#581 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 11:44

Zobacz postDanteusz, o 01 luty 2012 - 10:20, powiedział:

W DS nie chodzi o straszenie typu "coś nagle wyskakuje zza rogu" tylko o przytłaczający klimat zaszczucia. Polecam granie w nocy na dużym TV i dobrym zestawie audio lub słuchawkach

No właśnie ja nie czuję tego zaszczucia.
IMO największym elementem wywierającym grozę jest muzyka, która non stop gra na akord "zaraz coś wyskoczy!". Praktycznie co by się nie działo muzyka tworzy klimat, że masz wrażenie, że skąśd coś przyatakuje.

#582 anya

anya

Blanka

• Forumowicze
  • 220 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 13:47

Ja odczuwałam "zaszczucie" do tego stopnia, że grając w nocy bałam się wstać od telewizora... dopóki się nie zrobiło jasno :/ granie w nocy ze słuchawkami FTW.
Ten klimat w połączeniu z fabułą i muzyką bardzo oddziaływał na moją psychikę... podobnie jak System Shock 2 iks lat temu

#583 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 15:36

Gratuluję zakupu jednej z gier generacji Razel

#584 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1558 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 15:39

Popuściłem nieraz moczu jak mi Necromorph wyskoczył zza rogu. Od 2 chaptera grałem z pieluchą. A klimacik jest fpytunię. Późne granie ostro ryło moją banię.

#585 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4138 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 20:43

anya, gofer, święte słowa. A jeśli chodzi o DS, grac tylko w nocy.

#586 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1909 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 16:07

Zobacz postDebeef, o 01 luty 2012 - 10:47, powiedział:

no właśnie tak grałem...i przeszkadzały mi otwarte drzwi bedące za mną, a jak w nocy syn się obudził i stanął koło mnie zrobiłem test zwieraczy ;)
takie momenty potrafią zryć berecik hehe. idę sobie powolutku, muzyka w stylu "zaraz będzie jatka" i nagle jeszcze przed chwilą kimająca na kanapie żona łapie mnie za przedramię... jak długo żyje i gram, tak takiego stracha jeszcze mi nikt nie napędził.
a samą grę porzuciłem i jakoś nie mogłem się zmusić do powrotu. zaciąłem się na strzelaniu do meteorów i potem nie miałem już ciśnienia by do niej wrócić. nie żeby DS był zły ale odwykłem chyba od strasznych gier...

#587 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 17:30

Zobacz postkowal, o 02 luty 2012 - 16:07, powiedział:

takie momenty potrafią zryć berecik hehe. idę sobie powolutku, muzyka w stylu "zaraz będzie jatka" i nagle jeszcze przed chwilą kimająca na kanapie żona łapie mnie za przedramię... jak długo żyje i gram, tak takiego stracha jeszcze mi nikt nie napędził.
Taka muza w tej grze jest non stop, niezależnie od wydarzeń na ekranie :P

Zobacz postkowal, o 02 luty 2012 - 16:07, powiedział:

a samą grę porzuciłem i jakoś nie mogłem się zmusić do powrotu. zaciąłem się na strzelaniu do meteorów i potem nie miałem już ciśnienia by do niej wrócić. nie żeby DS był zły ale odwykłem chyba od strasznych gier...
W sumie te meteoryty nie są trudne. Jedyne co może sprawić to robienie aczika za tą misję, polegającego na tym, by osłona nie spadła poniżej 50%.

#588 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17444 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 20:26

Zobacz postRazel, o 02 luty 2012 - 17:30, powiedział:

W sumie te meteoryty nie są trudne. Jedyne co może sprawić to robienie aczika za tą misję, polegającego na tym, by osłona nie spadła poniżej 50%.
teraz jesteś jednym z nas :ninja: więc pisz trofika :P

#589 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 20:29

tarcza to izi szit w ogole platyna w DS to jedna z milej wspominanych przezemnie (przeze mnie?) :^^:

#590 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 20:38

PRZEZE MNIE !!!!!!

#591 Maka

Maka

eat & sleep

• Forumowicze
  • 3731 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 20:47

Przeze mnie tez. Jako fan horrorow z otwartymi ramionami przywitalem nowe IP bedace dobrym horrorem :)

#592 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 21:25

tapczan pytał o poprawną formę "przeze mnie", toteż mu odpowiedziałem

#593 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 15:32

Uhhh, niektóre logi to bzdura. Myślałem, że sobie zgarnę wszyściutkie za pierwszym razem, a niektórych się ni da, a inne są z tyłka.
Jeden w Chapter 4 można za drugim podejście z tego co czytałem, a w Chapter 7, żeby dostać loga, trzeba spróbować wystrzelić satelitę, gdy nie zamontowaliśmy nadajnika, oLo.

#594 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 17:27

Nie żartuj ja je zgarnałem za pierwszym podejściem a nawet o tym wtedy nie myślałem bo nie chciałem bić platyny. Ale mi się gra podobała i sprawdzałem każdy kat

#595 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 17:43

Do osiągnięcia nie trzeba wszystkich, bo w grze jest ich więcej, tak więc za wczesnie nie rezygnuj. Ja lizałem ściany i szukałem po kątach, bo tak zazwyczaj gram i choć parę ominąłem (no, w każdym razie w spisie było widac dziury), to osiągnięcie udało się zgarnąć.

#596 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 17:55

Zobacz postTaikun, o 08 luty 2012 - 17:27, powiedział:

Nie żartuj ja je zgarnałem za pierwszym podejściem a nawet o tym wtedy nie myślałem bo nie chciałem bić platyny. Ale mi się gra podobała i sprawdzałem każdy kat

Zgarnąłeś za pierwszym podejściem trofi, za próbę wystrzelenia satelity bez wcześniejszego montażu odbiornika? Po grzyba próbowałeś zrobić inaczej niż każe cel misji, oLo?

Zobacz postfingus, o 08 luty 2012 - 17:43, powiedział:

Do osiągnięcia nie trzeba wszystkich, bo w grze jest ich więcej, tak więc za wczesnie nie rezygnuj. Ja lizałem ściany i szukałem po kątach, bo tak zazwyczaj gram i choć parę ominąłem (no, w każdym razie w spisie było widac dziury), to osiągnięcie udało się zgarnąć.

No słyszałem, że do platyny nie trzeba wszystkich logów znaleźć, ale nie dla platyny, ale tak o sobie założyłem, by wszystkie znaleźć - dla satysfakcji ;) Także, jak mam jakąś lukę, to mnie to niezmiernie dziwi, bo również liżę każdy zakamarek jaki ta gra udostępnia.

#597 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4119 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 17:55

Jak się będzie wszędzie włazić to trofik/aczik za logi wpadnie bez problemu. :)

#598 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 17:57

Jejku, nie zbieram logów dla trofika i o to że wpadnie się nie martwię.

#599 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 18:29

Też mimo szperania miałem tych parę pustych miejsc. Nie wiem, czy faktycznie coś przeoczyłem. Myślałem, że może były to miejsca na jakieś pominięte filmiki lub dialogi - może niekiedy gdzieś poszedłem inną drogą i coś nie nie odegrało. Albo jakiś fragment był przewidziany, gdybym za długo kręcił się w jednym miejscu. Tak to sobie tłumaczę. :hmmm:

#600 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4119 Postów:

Napisany 08 luty 2012 - 19:02

Jak nie wiesz czy droga, którą chcesz iść jest do sekretu czy czegos tam to wystarczy włączyć linie, jeżeli idzie w tą strone co Ty to źle idziesz. :olo: Takim sposobem sie zbiera all. ^_^