Skocz do zawartości

CurrentGen - Pogadanki

• Please log in to reply
4786 odpowiedzi na ten temat

#61 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 13 luty 2008 - 14:16

Czychu powiedział:

(...)Od kwietnia pracownik Sony Computer Entertainment Poland.

Jak pojdziesz pierwszy raz do pracy to nie zapomnij schowac tej słomy ktora Ci z butow wystaje :lama:

#62 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 luty 2008 - 14:34

http://www.ps3site.p...wiamy-na-jakosc

Zestawienie która konsola ma więcej crapów. Oczywiście wii na czele.

#63 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 luty 2008 - 15:05

Danonek powiedział:

http://gry.wp.pl/fil...37523;core.html

Zestawienie która konsola ma więcej crapów. Oczywiście wii na czele.
Jeśli dobrze zrozumiałem tego news'a to o ile Wii ma najwięcej crap'ów to tym samym PS3 ma najwięcej hit'ów, które ostro zawyżają jej średnią ocen gier... a kiedyś słyszałem, że na PS3 nie ma wartych uwagi tytułów, w jakimś tam temacie... "Pokój i miłość" chyba. :spoko:

Btw, autor news'a - Kyo - to ten nasz forumowy Kyo? ;>

#64 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 14 luty 2008 - 16:27

Nawiasem mówiąc, przedtem tą najbardziej craponośną konsolą było (jak wynika z wykresu) PS2. Jak widać duża liczba crapów idzie w parze z popularnością i ogólnym sukcesem danej platformy. :hejka: To w sumie żadne odkrycie.

#65 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22425 Postów:

Napisany 14 luty 2008 - 16:35

Ano wlasnie. Nic dziwnego, ze PS2 mialo najwiecej crapow skoro mialo najwiecej gier w ogole ;)

#66 Matrox

Matrox

...

• Forumowicze
  • 3073 Postów:

Napisany 14 luty 2008 - 17:05

Dokladnie, a PS3 w tej chwili w odwrotnej sytuacji, malo gier ale za to oceny maja dosc wysokie. Im wiecej gier bedzie wychodzilo tym % beda spoadaly, niestety :)

PS. Shin, co zes grzebal w moim ostatnim poscie, po lapach chesz ? :P

Wielu osobom wczoraj grzebałem (ach wy zboczuchy, wiem o czym myślicie :P ) :ninja: - Shinigami

#67 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 14 luty 2008 - 19:36

Shinigami powiedział:

Nic dziwnego, ze PS2 mialo najwiecej crapow skoro mialo najwiecej gier w ogole
Że ilościowo, to zgoda, ale tam jest ukazany udział procentowy.
I coś jest jednak nie tak w ich wyliczeniach, skoro PS3 prowadzi. Patrząc po Metacritic ma przecież mniej bardzo dobrych exclusivów niż X360, te, które ma, też ma niżej ocenione, multiplatformery często dostawały o parę % niższe noty. :hmmm: Czyżby ten dół z arcadowych crapów aż tak xboksowi ciążył?

#68 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 luty 2008 - 23:39

fingus powiedział:

Jeśli już było, niech jakiś mod to wytnie (podobnie jak powyższe, bo też wszystko już było, nie wykluczając fotki).
http://xbox360.ign.c...2/852334p1.html
Wg. raportu SquareTrade odsetek padających Xboksów wynosi 16.4%, z czego 60% to RODy, a reszta to m.in. problemy z napędem, nie wysuwającą się tacką, etc. Dla PS3 wskaźnik padajacych wynosi 3%. Oczywiście to badania na ograniczonej próbce. Nie zarejestrowali dotąd żadnych problemów z nową wersją X360.
Moge sie mylic, ale Czychu chyba glosil w dluz i szerz, ze pada 33% Xkolcow ;]

#69 MaxVarEmreis

MaxVarEmreis

Cochliomyia hominivorax

• Forumowicze
  • 6753 Postów:

Napisany 14 luty 2008 - 23:55

Makaroniarz powiedział:

fingus powiedział:

Jeśli już było, niech jakiś mod to wytnie (podobnie jak powyższe, bo też wszystko już było, nie wykluczając fotki).
http://xbox360.ign.c...2/852334p1.html
Wg. raportu SquareTrade odsetek padających Xboksów wynosi 16.4%, z czego 60% to RODy, a reszta to m.in. problemy z napędem, nie wysuwającą się tacką, etc. Dla PS3 wskaźnik padajacych wynosi 3%. Oczywiście to badania na ograniczonej próbce. Nie zarejestrowali dotąd żadnych problemów z nową wersją X360.
Moge sie mylic, ale Czychu chyba glosil w dluz i szerz, ze pada 33% Xkolcow ;]
Dziwisz się?? Czesiu ma tendencje do bullshitów.
Cieszy mnie informacja o niewadliwych nowych modelach X360. Rychło w czas :)
Chociaż i tak trudno te informacje nazwać wiarygodnymi.

#70 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 luty 2008 - 00:00

MaxVarEmreis powiedział:

Cieszy mnie informacja o niewadliwych nowych modelach X360.
Chodzi o konsole w Falconem (np. Arcade)?

#71 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 00:02

MaxVarEmreis powiedział:

Nie obwiniałbym Czysia, bo nie wyssał sobie tego (tym razem) z palca, ale podawał za BestBuy, Gamestopem, czy innymi sieciami sprzedaży - one podawały taki wynik. Informacje w pełni wiarygodne oczywiście nie są, do najlepszych dostęp ma tylko Microsoft, ale się z nimi nie zdradzi (to znaczy, owszem, zdradzał się z 3-5%, ale nie wiem, czy te uznacie za wiarygodne). Zaś co do nowych, to radzę zwrócić uwagę, że piszą tam tylko, że jest mało prawdopodobne, by jakikolwiek z nowych Xboksów był ujęty w raporcie - nie wiadomo jednak, czy wynika to z ich niezawodności, czy czasu z jakiego zbierano dane do raportu. ;-)

btw: tu jest źródło http://squaretradebu...360-issues.html

#72 MaxVarEmreis

MaxVarEmreis

Cochliomyia hominivorax

• Forumowicze
  • 6753 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 00:06

fingus powiedział:

MaxVarEmreis powiedział:

Nie obwiniałbym Czysia, bo nie wyssał sobie tego (tym razem) z palca, ale podawał za BestBuy, Gamestopem, czy innymi sieciami sprzedaży - one podawały taki wynik. Informacje w pełni wiarygodne oczywiście nie są, do najlepszych dostęp ma tylko Microsoft, ale się z nimi nie zdradzi (to znaczy, owszem, zdradzał się z 3-5%, ale nie wiem, czy te uznacie za wiarygodne). Zaś co do nowych, to radzę zwrócić uwagę, że piszą tam tylko, że jest mało prawdopodobne, by jakikolwiek z nowych Xboksów był ujęty w raporcie - nie wiadomo jednak, czy wynika to z ich niezawodności, czy czasu z jakiego zbierano dane do raportu. ;-)

btw: tu jest źródło http://squaretradebu...360-issues.html
Ja wiem skad te liczby sie wzieły. Tylko kilka osób na tym forum ( które znają sie troche lepiej na tych sprawach od Czesława) tłumaczyły mu dlaczego tamtych wyników nie nalezy brać pod uwage. Jak dla mnie były to "cieżkie argumenty", które on wolał poprostu pominać i fanboyowac w najlepsze.

#73 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16813 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 00:08

Co za różnica ile dokładnie procent Xboxów było wadliwe? Wiadomo że awaryjność była bardzo wysoka, ale teraz MS się z tym uporał. Dokładna liczba służy tylko fanbojom.

#74 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 luty 2008 - 00:10

dante2003 powiedział:

Dokładna liczba służy tylko fanbojom.
LOL Mamy siedziec cicho i sluchac jak kazdy Sonboy na forum drze sie, ze 33% konsol pada? Jest roznica miedzy 16%, a 33%, nie?

#75 Kurzy

Kurzy

spooky Mulder, sexy Moody ;]

• Forumowicze
  • 5514 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 00:24

O niskim przegrzewaniu się Arcade i hdmi premium to prawda. Są praktycznie zimniutkie nawet po kilku godiznach grania. Kilka godzin w starszych podobno smażyło konsolę w najlepszę. Jeszcze nei jestem natomiast pewny jakiej próby jest mój napęd Benq bo miałem z nim problemy ale już mam nadzieję to przeszłość.

#76 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 luty 2008 - 00:27

Moja konsola pod 3 h grania z rzedu jest co najwyzej ciepla.

#77 kamionek

kamionek

zloty forumowicz; wzór

• Forumowicze
  • 3435 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 01:28

Moja jest włączona od 4 dni i jest ledwo cieplejsza, niż jak jest wyłączona :hejka:

Ale dobra, skończmy, zanim zaczniemy

#78 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6314 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 01:30

Moja za to grzeje się jak szalona. :^^: Po naprawie jeszcze bardziej, niż przed. W każdym razie tak mi się wydaje. Staram się to ignorować. Jeśli znów się zepsuje, wiem co robić.

#79 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 luty 2008 - 12:37

http://www.gram.pl/n... ... _2010.html

Analitycy stawiają że MS i N wypuszczą nowe konsole już w 2010. Oby tak się nie stało bo ta generacja miała pociągnąć dłużej :/

#80 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21542 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 14:07

Stanowczo za szybko... już wolę mieć grafikę 2-3 lata za możliwościami PC, niż za dwa lata zaopatrywać się w nową konsolę. Nie ma szans, żeby do 2010 deweloperzy okiełznali w takim stopniu currentgenowe konsole, jak miało to miejsce w przeszłości z PS2 i PSXem.

#81 Balth

Balth

Fraa

• Forumowicze
  • 834 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 14:09

Za 2-3 lata to opanują pisanie gier na PS3 :rower:
A jak wiadomo muszą trochę pokorzystać z tej wiedzy.
A tak poważnie to ja licze, że ta generacja dotrwa chociaż do 2012.

#82 kamionek

kamionek

zloty forumowicz; wzór

• Forumowicze
  • 3435 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 14:11

Nie chce mi się przed końcem świata kupować nowej konsoli :cry:

#83 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 luty 2008 - 15:59

Danonek powiedział:

http://www.gram.pl/n...juz_w_2010.html

Analitycy stawiają że MS i N wypuszczą nowe konsole już w 2010. Oby tak się nie stało bo ta generacja miała pociągnąć dłużej :/
Lewi Ci analitycy (ktorzy swoje rozmyslenia wzieli chyba z anala)... Skoro Nintendo ma najlepiej sprzedajaca sie konsole w historii to nie widze sensu, aby miala wyjsc nastepna niedlugo :|

#84 raf

raf

Nightmare

• Forumowicze
  • 810 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 16:32

Makaroniarz powiedział:

Lewi Ci analitycy (ktorzy swoje rozmyslenia wzieli chyba z anala)... Skoro Nintendo ma najlepiej sprzedajaca sie konsole w historii to nie widze sensu, aby miala wyjsc nastepna niedlugo :|
Lewi, nie lewi. Może Nintendo jest zadowolone z zaistniałej sytuacji. Jednak Microsoft z pewnością nie. Stać ich na wydanie szybko nowej konsoli, na co raczej nie może sobie pozwolić Sony. Nie oszukujmy się. X360 odstaje od PS3 choćby nośnikiem i sporą awaryjnością. A, że Micro ma w nosie wszelkie tradycje i dyrdymały na temat długości życia konsol, to takie przewidywania nie są bezpodstawne.

#85 MaxVarEmreis

MaxVarEmreis

Cochliomyia hominivorax

• Forumowicze
  • 6753 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 16:44

Nie mówcie, ze grudzień 2010 roku to za szybko.... 5 lat to wystarczająco długi okres...

#86 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 luty 2008 - 16:45

Z tym, ze Wii i PS3 wystartowalo ze sporym opoznieniem.

#87 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 luty 2008 - 16:49

Mam PS3 od niecałego roku, i co mam za 2 lata znowu kupować nową. Mam w .... taki interes :/

#88 MaxVarEmreis

MaxVarEmreis

Cochliomyia hominivorax

• Forumowicze
  • 6753 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 16:51

Makaroniarz powiedział:

Z tym, ze Wii i PS3 wystartowalo ze sporym opoznieniem.
W artykule jest mowa o X360 i Wii. Nie ma wzmianki o PS3.....
A, że Wii to dwa gacki sklejone taśmą klejąca....

#89 Nexus

Nexus

Tears In Rain

• Forumowicze
  • 3003 Postów:

Napisany 15 luty 2008 - 16:56

Koniec 2010? Całkiem porządna data wydania nowego X-a.

#90 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 luty 2008 - 16:57

Jak nie nawidze tego, ze co 5 lat musze zmieniac konsole :/