Skocz do zawartości

Krytyka

• Please log in to reply
197 odpowiedzi na ten temat

#1 solidsnake89

solidsnake89

Toad

• Forumowicze
  • 5 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 21:19

Tu Marcellus
Post został usunięty przeze mnie, jako głupi nie do wytrzymania i tendencyjny ponad wyobrażenie. Temat może zostać, krytyki się nie boimy. Ale gdy jakiś za przeproszeniem matoł wypisuje brednie nie poparte faktami na naszym forum i szkaluje nasze pismo, to przy całym poszanowaniu dla wolności słowa - nie mogę na to pozwolić. Miłej dyskusji.

#2 Devil Fajfus

Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3550 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 21:24

Nie pasuje to nie kupuj. Proste.

#3 solidsnake89

solidsnake89

Toad

• Forumowicze
  • 5 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 21:31

Kupuje sporadycznie, w zasadzie nie wiem po co bo i tak nie czytam. Ale chodzi mi o dyskucje, jak Wy czytelnicy sie na to zapatrujecie?

#4 Devil Fajfus

Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3550 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 21:37

Ja jakoś nie przepadam za PE ;] Na ilosć tekstu w Neo nie narzekam,a lekkie obsuwy terminów nie rujnują mi życia ;]

#5 solidsnake89

solidsnake89

Toad

• Forumowicze
  • 5 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 21:39

Recenzje w Neo są krótkie i w zasadzie nic z nich nie wnika, przy Pe to same ogólniki. Co do obsuw to juz pisalem. Ale kpina jest tez ze nie ma np kacika poswieconego bijatyka, ktory kiedys byl, ale tez zrobiony jakby od niechcenia...

#6 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21542 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 21:46

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Faktem jednak jest, że N+ kończę w dzień, dwa. PE starcza na dłużej, ale nie aż tak, żeby różnica jakoś radykalnie dawała się we znaki.

Jeżeli ktoś szuka tygodnia spędzonego na czytaniu, niech kupi jakiegoś 1000 stronicowego molocha SF w Empiku. Dla mnie najważniejsze są opinie o danej grze. Jeżeli trafi się coś ciekawego w Neonie to luzik.
Tylko co dziwne, nie traktuję N+ i PE jako konkurencji (zupełnie odwrotnie niż obie ekipy hehe) . Dla mnie to istniejące w jednej osi czasowej bardzo dobre magazyny, które pozwalają spojrzeć na dany tytuł z więcej niż jednej perspektywy. No a jeżeli obie recenzje są jednoznaczne w swoich stwierdzeniach, nie muszę o nic więcej pytać.

#7 solidsnake89

solidsnake89

Toad

• Forumowicze
  • 5 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 21:49

PE daje wglad z szerszej perspektywy, w Neo mamy tylko jedna dodatkowa opinie, a w PE kilku redaktorow w ramkach przedstawia swoje zdanie, nie zawsze, ale przy najwiekszych hitah kazdo razowo. No i rozmowy miedzy recenzentami np o "latankach" przy recce AC6, czy np o RPGah. Widac ze sztab ludzi czuwa nad PE, nad jego urozmaiceniem.

#8 qsh

qsh

-#N+ Crew

• Redakcja
  • 251 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 21:59

solidsnake89, nie mam pojęcia, o czym Ty mówisz. Mało tekstów? Ogólniki? krótkie recenzje? Poszanowanie dla Czytelnika? Jeśli nie czytasz Neo Plus, to swoje uwagi możesz sobie zabrać tam, skąd przyszdłeś. Żegnam. :lama:

Czytelników mających większe pojęcie, zachęcam do dyskusji. Przykre jest tylko to, że takich ludzików jest na pęczki, a ich uwagi nie poparte są żadnymi argumentami. Same ogólniki...

#9 batmanKKK

batmanKKK

Toad

• Forumowicze
  • 1 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 22:04

swietne zachowanie, cos nie tak i juz ban. Mam argumenty, to ze nie czytam, nie znaczy ze nie czytalem, ba zawsze przegladam, a jak napisalem to nieraz nawet zakupie.

#10 qsh

qsh

-#N+ Crew

• Redakcja
  • 251 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 22:08

Kimkolwiek jesteś, dostajesz z miejsca status niechcianej osoby. Założyłeś temat, rzuciłeś kilkoma pustymi sloganami, napisałeś, że nie czytasz pisma i że PE jest lepsze. Idź się pochwal swoimi przemyśleniami gdzie indziej.

ps. brakuje, żebyś teraz założył trzecie konto i ostro nabluzgał. Przejrzałem Cię?

#11 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22425 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 22:10

Możecie mnie nazwać ślepym, ale nie widze tu żadnej konstruktywnej krytyki :hmmm:

solidsnake89 powiedział:

hitah kazdo razowo
Szacun o_O

#12 qsh

qsh

-#N+ Crew

• Redakcja
  • 251 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 22:12

Okej, dostajesz upragnionego bana po raz trzeci. Nie wchodź więcej, bo mi bok ze śmiechu odpadnie. Idź, krzyż na drogę. Nie ma tu miejsca dla takich, jak Ty.

#13 AdamekPL

AdamekPL

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2133 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 22:17

Ciekawe ile jeszcze tych kont założy :lol: Żenujące...
Mi Neo odpowiada, jak by tak nie było nie czytał bym go, i zapewne nie wypowiadał bym się teraz na tym forum. A argumenty, które podajesz żałosne i nic nie znaczą. To samo można powiedzieć o konkurencyjnym, piśmie i ten argument będzie tyle samo znaczył. Nic.
Ja się w tej całej wojnie nie wypowiadam czytam obie gazety, Neo regularnie co miesiąc, bowiem odpowiada mi. PE tylko gdy, jest w nim cos ciekawego (czyli właściwie też co miesiąc :wink:)...

#14 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22425 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 22:17

llooll powiedział:

dziwi mnie Wasz stosunek do krytyki. Puste hasła?
Nie, śkądże znowu.

solidsnake89 powiedział:

bez glupot ze wieksza czesc PE to autoreklama redakcji, bo sa tylko 2 strony HP, co zreszta Neo nieudolnie naslasuje pod wstepniakiem

solidsnake89 powiedział:

jak wiadomo jedynym wyznacznikiem jakosci pisma jest ilosc czytelnikow. PE ma wiele wiecej do zaoferowania czytelnikowi, publicystyka w Neo to kpina, same prawie teksty czytelnikow, to co robi cala ta redakcja?

solidsnake89 powiedział:

W zasadzie Neo przegrywa w kazdej kategori.

solidsnake89 powiedział:

Kupuje sporadycznie, w zasadzie nie wiem po co bo i tak nie czytam
Szkoda, że ja nie umiem tak profesjonalnie porównywać :(

solidsnake89 powiedział:

No i rozmowy miedzy recenzentami np o "latankach" przy recce AC6, czy np o RPGah.
Nie żeby Neo miało Dogrywkę :ziewa:

#15 qsh

qsh

-#N+ Crew

• Redakcja
  • 251 Postów:

Napisany 12 luty 2008 - 22:18

Adam50000, gratuluję zdrowego podejścia :^^:

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 12 luty 2008 - 23:44

Wiecie, to jest tak jak z wojnami konsolowymi. Koleś kupuje jedno, ale widzi, że część ludzi kupuje drugie, więc żeby upewnić się w przekonaniu, że dobrze postąpił krytykuje tą drugą rzecz i stara się przekonać innych, że to on ma rację, mimo, że prawda leży po środku.

#17 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 12 luty 2008 - 23:47

llooll powiedział:

Co do Twojej osoby, to czytalem Twoja recke Halo 3, ktora przy recenzji Butchera jest czytsa amatorka.

Hmm ja do Neo nic nie mam, ale co do recenzji Halo 3 zgadzam się....(odniosłem wrażenie, że zły recenzent to pisał....bo niby czemu qsh ?)

#18 qsh

qsh

-#N+ Crew

• Redakcja
  • 251 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 00:04

Kuwabra, dlaczego ja? Dlatego, że zdołałem przekonać do tego redaktora naczelnego. I ten - po przeczytaniu recenzji - czuł, że zrobił dobrze zlecając ten tekst mnie. :^^: Mało konkretów? Że nie rozpływałem się nad przestrzeniami i nie ubierałem marnych (miejscami) tekstur w piękne słowa? Błagam... Bardzo dobrze pamiętam ten tekst, miałem na niego dużo miejsca i napisałem to tak, żeby każdy zrozumiał, o co z H3 chodzi. Tyle.

#19 kamionek

kamionek

zloty forumowicz; wzór

• Forumowicze
  • 3435 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 00:06

Kuwabra powiedział:

.bo niby czemu qsh ?

A czemu nie? Czy recenzje danej gry musi pisać osoba, która na pewno wystawi grze 10?
Zastanówcie się trochę :hejka:

solidsnake89 powiedział:

w pismie jest bardzo malo tekstu, w PE jest go o wiele wiecej

Wolę przeczytać mniej tekstu na poziomie, niż dużo jakiegoś betonu :tak:

#20 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 13 luty 2008 - 00:07

Tak ale takie kwiatki jak Twoje wywody o tym jak (niby) Cortana stała się AI (ona od początku była AI a tamta dziewczynka, która według Ciebie była Cortaną w rezczywistości była przyjaciółką Johna z dzieciństwa). Tyle i aż tyle.

#21 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6846 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 00:08

Lol, bardzo konstruktywna krytyka :lol: Żeby nie było, ja PE czytam dosc reguralnie, bo kuzyn kupuje :) Nie widze sensu kupowania obu gazet, bo i tak mam do nich dostep.

#22 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 00:22

robac powiedział:

A czemu nie? Czy recenzje danej gry musi pisać osoba, która na pewno wystawi grze 10?
Ale do DMC jest Matt, a do MGS Grabarz :P

Nie odczytałem osobiście recki Halo 3 jako zaczepistej krytyki. Ba, utwierdziłem się po niej, że to bardzo dobra z kilkoma wadami. Po jej lekturze kupiłbym ową grę, ale wiedziałbym, że mogę spodziewać się kilku minusów ... tyle.

#23 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 00:24

solidsnake89 powiedział:

jedynym wyznacznikiem jakosci pisma jest ilosc czytelnikow

Redakcja szmatławca znanego pod tytułem Tygodnik Powszechny to banda pacanów w porównaniu z autorami takiej perły dziennikarstwa jak Twoje Imperium. Proste.

solidsnake89 powiedział:

Kupuje sporadycznie, w zasadzie nie wiem po co bo i tak nie czytam.

No to ja nie wiem tym bardziej. Przepraszam bardzo.

solidsnake89 powiedział:

PE daje wglad z szerszej perspektywy, w Neo mamy tylko jedna dodatkowa opinie, a w PE kilku redaktorow w ramkach przedstawia swoje zdanie, nie zawsze, ale przy najwiekszych hitah kazdo razowo. No i rozmowy miedzy recenzentami np o "latankach" przy recce AC6, czy np o RPGah. Widac ze sztab ludzi czuwa nad PE, nad jego urozmaiceniem.

Nie wypada mi na to odpisać, bo jestem kojarzony z magazynem. Ale gdyby mi wypadało, odpisałbym, z perspektywy wieloletniego czytelnika PE swego czasu, co na ten temat myślę. Tylko nie nadawałoby się to do wydrukowania.

qsh powiedział:

Kimkolwiek jesteś, dostajesz z miejsca status niechcianej osoby. Założyłeś temat, rzuciłeś kilkoma pustymi sloganami, napisałeś, że nie czytasz pisma i że PE jest lepsze. Idź się pochwal swoimi przemyśleniami gdzie indziej.

Jeszcze jakieś pytania?

TEXZ powiedział:

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Faktem jednak jest, że N+ kończę w dzień, dwa. PE starcza na dłużej, ale nie aż tak, żeby różnica jakoś radykalnie dawała się we znaki.

No ale co - więcej gier jest tam recenzowanych? Piszemy chyba o tym samym rynku? No chyba texziu, że czytasz comiesięczne postępy w biciu rekordów w kąciku wyścigowym.

solidsnake89 powiedział:

Recenzje w Neo są krótkie i w zasadzie nic z nich nie wnika

To co "wnikło" do mej duszy przy recenzji MGS2 w PE ciężko wprost opisać...

#24 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6846 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 00:28

Blizzard Beast powiedział:

solidsnake89 napisał/a:
Recenzje w Neo są krótkie i w zasadzie nic z nich nie wnika

To co "wnikło" do mej duszy przy recenzji MGS2 w PE ciężko wprost opisać...
MGS 2 gorszy od Driv3ra :lol: HIV ostro pojechał z oceną Synow wolności.

#25 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 13 luty 2008 - 00:50

Kuwabra powiedział:

Tak ale takie kwiatki jak Twoje wywody o tym jak (niby) Cortana stała się AI (ona od początku była AI a tamta dziewczynka, która według Ciebie była Cortaną w rezczywistości była przyjaciółką Johna z dzieciństwa). Tyle i aż tyle.

Mówcie mi "nerdzie" ale ta babka z trailerka to najprawdopodobniej Kelly-087, czyli jedno z dzieci, które przez projekt Spartan-ll zostały zmienione w super żołnierzy (razem z Johnem-117, lub Master Chiefem jak kto woli ;) ).
A Cortana została stworzona poprzez sklonowanie mózgu Dr. Catherine Halsey (czyli twórczyni wcześniej wspomnianego projektu) i przepisanie go na formę cyfrową.

#26 qsh

qsh

-#N+ Crew

• Redakcja
  • 251 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 01:03

okej... a czy była o tym mowa gdzieś w grach? To jedna moja droga obrony. Drugą jest, że więcej nieścisłości w tekście nie było :skacze:

#27 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19637 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 01:06

Mędrkują Ci co czytali książki z serii Halo. Recenzent ocenia tylko grę, nie musi znać książek. Z samej gry można było wywnioskować to co napisał Qsh.

#28 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 02:22

Czychu3 powiedział:

Z samej gry można było wywnioskować to co napisał Qsh.

Ja tam z gry nic w tym stylu nie wywnioskowałem. Co prawda ty H3 widziałeś tylko na półce w Media Markcie, więc dyskusja jest czysto akademicka, ale gra opowiada o czym innym. Wiesz, Master Chief w H3 dorosły jest, i nie laski mu w głowie...

A w ogóle nie o tym jest temat, więc czego się wypowiadasz i wciągasz mnie w dyskusję? Gdybym był srogi, byłby warn. A tak, upomnienie słowne, bom spokojny niczym poranny kwiat.

#29 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21542 Postów:

Napisany 13 luty 2008 - 21:16

BlizzyB powiedział:

No ale co - więcej gier jest tam recenzowanych? Piszemy chyba o tym samym rynku? No chyba texziu, że czytasz comiesięczne postępy w biciu rekordów w kąciku wyścigowym.
Piszę ogólnie o czasie spędzonym na czytaniu.
Dlaczego tak jest? Zapewne wcale nie z ILOŚCI tekstów, ale ich JAKOŚCI. Nowy numer N+ "wchłania się" do organizmu niczym kolejna partia setek, kiedy jesteśmy już nieźle wstawieni. I nie jest to wadą, bo właśnie o tą płynność i klarowność w odbiorze chodzi. Czyż nie?

edit: ale banowanie SS89 to dla mnie żal. Przedstawił chłopak sytuację ze swojej perspektywy, obierając w niezbyt poetycki język i dostał za to wpierd0l. Jako czytelnik ma prawo dodać swoje 3 grosze. Nawet jeżeli będą się mijać z prawdą.

#30 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 14 luty 2008 - 00:55

TEXZ powiedział:

Nawet jeżeli będą się mijać z prawdą.

Idąc tym tokiem rozumowania można stwierdzić, że wystarczy wpaść na forum, napisać że Neo jest do... bani, bo piszemy marne teksty i nie znamy się na grach. Tylko dla mnei to nie krytyka, bo nic za tym nie idzie, a podjazd. A tych nie tolerujemy.