Skocz do zawartości

Krytyka

• Please log in to reply
197 odpowiedzi na ten temat

#181 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 11 styczeń 2010 - 21:31

Zobacz postKradziej, o 11 styczeń 2010 - 07:49, powiedział:

Tak najłatwiej, nie? Porównują, to powiem, że porównują do czegoś słabego. Tak trzymać :lol:

A co mam przepraszam napisać, jak pokazujecie coś takiego i do tego wzdychacie? Że jest świetna, mimo, iż w mojej ocenie jest słaba jak wuj? Nic nie poradzę, że mi się nie podoba. Wyobraź sobie, że ja też chciałbym, żeby okładki w piśmie były fajne, ale ta jest IMO marna w najlepszym wypadku.

#182 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16813 Postów:

Napisany 11 styczeń 2010 - 21:55

Prosta sprawa - okładki sprzedają numery, te z większą ilością chwytliwych haseł sprzedają się lepiej

#183 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9180 Postów:

Napisany 11 styczeń 2010 - 22:47

Blizzie, to był jeno przykład designu okładki, nie chodziło mi o artwork (choć ten jest moim zdaniem bardzo ładniusi). Mało tekstu, gustowne, niekrzykliwe logo.

#184 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5883 Postów:

Napisany 12 styczeń 2010 - 12:38

Przecież Dante już tłumaczył o co chodzi, jak będzie jedynie logo N+ to pismo kupią jedynie stali czytelnicy, jak na okładce dodatkowo walnie się parę haseł np. "mega recenzja bioshocka" "FF XIII już graliśmy" itd. to zwiększa się prawdopodobieństwo że gazetę kupi ktoś nowy.

#185 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5079 Postów:

Napisany 12 styczeń 2010 - 17:51

Ja wiem o co chodzi tylko wzdycham do tych okładek zachodnich bo są takie fajne :) Mam nadzieję że przyjdzie czas że wszyscy będą wiedzieć że jak o grach to Neo+ i redakcja będzie mogła odpuścić te jebaczne napisy :)

#186 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16169 Postów:

Napisany 12 styczeń 2010 - 18:12

Ja myślę, że z czasem Neo się nastawi tylko na formę elektroniczną i nie trzeba będzie debatować o okładkach :P W sumie nieźle im teraz idzie w tym internecie :)

#187 Gość_Zero_*

Gość_Zero_*
  • Goście

Napisany 12 styczeń 2010 - 19:10

Zobacz postpiterekd, o 12 styczeń 2010 - 18:12, powiedział:

Ja myślę, że z czasem Neo się nastawi tylko na formę elektroniczną i nie trzeba będzie debatować o okładkach :P W sumie nieźle im teraz idzie w tym internecie :)

że niby co ? gdzie ? że forum wreszcie nie jest tandetne ?

#188 hubson

hubson

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2079 Postów:

Napisany 12 styczeń 2010 - 20:50

Z całym szacunkiem dla neo+, ale wszystkie zmiany zachodzą zbyt późno. Pismo jest dla mnie ideałem, choć zauważam trend, w którym recenzje są powoli dodatkiem.

#189 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22263 Postów:

Napisany 12 styczeń 2010 - 22:13

Zobacz posthubson, o 12 styczeń 2010 - 20:50, powiedział:

Z całym szacunkiem dla neo+, ale wszystkie zmiany zachodzą zbyt późno. Pismo jest dla mnie ideałem, choć zauważam trend, w którym recenzje są powoli dodatkiem.
Dodatkiem do?

#190 Matrox

Matrox

...

• Forumowicze
  • 3073 Postów:

Napisany 12 styczeń 2010 - 23:11

Zobacz postRyan, o 12 styczeń 2010 - 22:13, powiedział:

Dodatkiem do?

Okładki :lol:

#191 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5883 Postów:

Napisany 13 styczeń 2010 - 13:51

Zobacz postpiterekd, o 12 styczeń 2010 - 18:12, powiedział:

Ja tam wole papierową wersje N+ , mam nadzieje, że będzie zawsze do kupienia w kiosku.

#192 Gość_Crenshinibon_*

Gość_Crenshinibon_*
  • Goście

Napisany 26 marzec 2010 - 19:10

Czoł(gi)em szanowna redakcjo N+ może zacznijmy od tego że się przedstawię , jestem grającym graczem od dwudziestu paru lat i od prawie 20 czytam "wasz" (ss,neo,neo+) magazyn i teraz mam problem , od ostatnich paru miesięcy mam dziwne wrażenie że wasze recenzje psują mi radość z grania , gdyż zawierają TYLE SPOILERÓW a trafiło mnie po przeczytaniu w marcowym numerze (2010), w recenzji heavy rain jakoby UWAGA SPOILER " Pierwsze epizody należą do Ethana Marsa - młodego architekta; poznajemy jego rodzine - żone i dwójkę dzieci, Jasona i Shauna. Starszy z chłopców - Jason - ginie potrącony przez samochód, a życie ethana wali sie w gruzy . A potem jest jeszcze gorzej - Ethan ma zaniki pamięci , nie potrafi wyjaśnić co robił przez kilka godzin , aż pewnego razu " budzi się " niedaleko torów kolejowych , z figurką origami w ręku , a jego jedyny syn znika. " ( a teraz wezmne i zapale sobie bo aż mnie znowu trafiło jak to przepisywałem ) No więc PANOWIE przecież to pierwsza godzina gry z dziesięciu ?!?!? i to właśnie taka magiczna gdzie przechodzą ciary po karku i mało człowiek sraczki obligatoryjnej się nie nabawi , przecież jakbym nie zagrał Heavy rain przed przeczytaniem tego to bym tu teraz na was za przeproszeniem BLUZGAŁ ! Ale długo nie myślac... pomyślałem... (lol) Pomyslałem ze cofne sie do najstarszego N+ jaki posiadam ( a że wiele przy sobie nie posiadam )i trafiło na Wrzesień 2008 , na okładce Heavy rain , wale jak w dym , a tu co ??? no co pytam sie ??? jak to co ... jeden wielki SPOILER , krok po kroku opisane demko Heavy raina które teraz okazuje sie być bonusową częścią gry ( a mogło być grą ) to troche nie fair , aż "boje" sie czytać recenzje God of wara III bo jeszcze nie grałem . To sa moje i tylko moje przemyślenia (za które nie ponosze odpowiedzialności :P) ale może warto na to zwrócic uwage :/ - przykładów jest wiecej ( Final Fantasy i God of Wara III [ którego własnie przeczytałem do momentu " to chyba nie spoiler , nie ? " i aż mnie krew zalała ]) . Chciałbym z tego miejsca BARDZO PODZIĘKOWAĆ za te wszystkie wspaniałe , niesamowite , niezastąpione , cudowne , niezapomniane , niedoścignione , bogate , i niestety jedyne :( lata , potraficie naprawde oddac klimat gry w recenzji co jest napewno bardzo trudne i nie mi was oceniać . 100 LAT Neo + !!!

P.s : Sorry za brak interpunkcji ortografi dysgrafi i dyskografi :P
P.s 2 : Acha bo totalnie zapomniałem ! stopeboga , stopaboge powinniście całowac po stopach żeby wam pisała felietony !!!

#193 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16169 Postów:

Napisany 26 marzec 2010 - 22:19

A nie możesz sam omijać w tekście tych spoilerów? Czytasz czytasz widzisz, że się zanosi na spoila, omijasz. Proste :)

#194 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 26 marzec 2010 - 22:45

Jeszcze prościej - dopóki nie ukończyłem MGS3 nie przeczytałem ani jednej jego recenzji :D

#195 Gość_Crenshinibon_*

Gość_Crenshinibon_*
  • Goście

Napisany 27 marzec 2010 - 14:18

Zobacz postpiterekd, o 26 marzec 2010 - 22:19, powiedział:

A nie możesz sam omijać w tekście tych spoilerów? Czytasz czytasz widzisz, że się zanosi na spoila, omijasz. Proste :)
Proste to są tory :P . Spróbuj ominąć tego spoila z recki GOW III ( a jest to spoiler moim zdaniem ) , a podążając tym tropem myślenia to może przestane kupować Neo + ?? też proste nie ... albo wogóle nie będe wychodził z domu bo nie daj boże mnie furmanka z gnojem potrąci jak będę szedł do kiosku po Neo+ :P :P :P dzieki za dobre checi mimo że nie pisałem tego posta po to żeby mi ktoś uświadamiał jakie życie jest "proste" tylko jako cos na co może w przyszłości recenzenci mogliby zwracać większa uwage a może nie - ich wybór i tak nie mają łatwego zadania

#196 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4708 Postów:

Napisany 27 marzec 2010 - 15:46

Pisząc o grze, musimy o niej coś przecież napisać. Recenzja składająca się z samych ogólników zanudzi i sfrustruje czytelnika. Czasem ktoś uzna, że napisalismy za dużo - zdarza się. Poza tym czasem nie taki spoiler straszny jak go malują, co pokazywał nie tak dawno komiks z PennyArcade o GOW3.

#197 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4237 Postów:

Napisany 27 marzec 2010 - 19:33

Raz na 133 numery, nic się nie stanie jeżeli okładka będzie bez gigantycznych napisów. Zróbcie ten "raz" teraz :).

#198 Gość_sakin_*

Gość_sakin_*
  • Goście

Napisany 28 marzec 2010 - 08:52

Zobacz postNyu, o 27 marzec 2010 - 19:33, powiedział:

Raz na 133 numery, nic się nie stanie jeżeli okładka będzie bez gigantycznych napisów. Zróbcie ten "raz" teraz :).

Tak właśnie kolega dobrze mówi, zgadzam się z nim w 100 procentach :D