cygus, o 14 luty 2010 - 19:23, powiedział:
Imho wrap i singularity to najlepsze combo umiejętności dla adepta. Przydatność wrapa jest nie do przecenienia. Jest to chyba najsilniejszy skill w grze. Ja bym się go za nic nie pozbywał.
Rezygnacja z warp napewno nie wchodzi w grę, ale być może nie rozwijanie tej umiejętności do 4lv. Zaoszczędzone punkty przeznaczyć na throw.
cygus, o 14 luty 2010 - 19:23, powiedział:
A tak btw. Max jakich postaci używasz w drużynie. Ja praktycznie zawsze miałem ze sobą Mirandę bo to chyba najlepszy suport dla adepta. Może zdejmować tarcze z czym adept sobie kompletnie nie radzi oraz podnosi statystyki całej drużyny. Dodatkowo świetnie grało mi się z Mordinem lub Gruntem(ale z nim dopiero po misji lojalnościowej).
Tak, Miranda jest świetnym uzupełnieniem. Ma dwie bardzo przydatne umiejetności: warp i overload. Tym samym sciaga ochrone z każdego przeciwnika jaki pojawi się w grze. No i jej pasywny skill, podnoszący statystyki całej drużyny. Zastanawiam się nad rozbudowa jej slama. Wygląda fajnie, tylko trzeba by sprawdzić jakie obrażenia zadaje rozwiniety.
Jako drugi w drużynie najczęściej pojawia się
. Ma overload, co doskonale uzupełnia adepta. Jako, że Miranda ma tylko pistoleciki, to jego snajperka+karabin maszynowy dają potrzebną siłe ognia. taka konfiguracja pozwala mi w każdej chwili użyć 2xwarpa albo 2xoverload. Tylko bossowie wytrzymują takie natarcie

Wydaje mi się, że w takiej konfiguracji wszyscy dobrze się uzupełniają.
Pytanie pozostaje nad dodatkową umiejetnościa dla mnie. Teoretycznie powinienem wziąć cos do ściagania tarcz ( bo adept nie ma nic), ale od tego mam drużyne prawda

Ammo warp wydaje sie dobrym połączeniem z osobliwością albo liftem (zadaje wtedy dodatkowe obrażenia).
FAX, o 14 luty 2010 - 19:39, powiedział:
Grunt może mieć tyle punktów życia, plus swoje osłony, więc wysyłanie go na pierwszą linie ognia, to imo podstawa. Druga postać do Tali, jeśli walczę z robotami, a tak snajperzy się przydają. Podniesienie i rzut to zabawne kombo. Albo Slam, to jest dopiero fun

IMO Grunt nie ma jakiś ciekawych ofensywnych umiejętności. Amunicja to za mało, a jego tarcza to czysta defensywa.
Ney, o 14 luty 2010 - 19:50, powiedział:
Ja jeśli chodzi o team w ogóle nie zwracam uwagi na skille tylko na to czy daną postać lubię czy nie

(u mnie Miranda+Jack, ewentualnie Tali). Gry jeszcze nie skończyłem, ale póki co na normalu jest raczej banalna. Na wyższych poziomach pewnie trzeba bardziej kombinować ze składem drużyny...
Ano widzisz, ja gram na veteranie i tutaj czasami jest paskudnie. Dobór drużyny tak, żeby wzajemnie sie uzupełniali pozwala zaoszczędzić troche nerwów