Życzenia transferowe
Napisany 11 maj 2008 - 13:25
Ja oczywiście wyrażę moje życzenia co do Juventusu. Czytając ostatnie wiadomości, prawie pewne jest to, że do Turynu przywędruje Amauri no cóż dobry zawodnik ale po co nam kolejny napastnik... Moje największe życzenia do zarządu to kupno Zapaty oraz jakiegoś rozgrywającego no tak tylko kogo? Van der Vaart raczej zbyt duża konkurencja, a Diego ma straszliwie wygórowaną cenę, i kto tu pozostaje ... hmm ostatnio Juventus przejawiał zainteresowanie Aquilanim ale szczerze wątpie aby Roma oddała by go do Juventusu i tak naprawde trudno wskazać kto tutaj sie pojawi, czytałem ostatnio o Xabim Alonso, który nie znajduje się w łaskach Beniteza, który jeszcze chce kupić pomocnika Aston Villi, osobiście nie jestem przekonany ale ... Jeżeli do Turynu przybyliby Amauri, Zapata oraz Alonso to skład mógłby wyglądać naprawde porządnie biorąc pod uwage, że za darmo przychodzi Mellberg, z wypożyczenia powrócą Giovinco, Marchisio oraz De Ceglie.
Mój skład na przyszły sezon biorąc pod uwagę pogłoski i moje życzenia to:
-----------------Buffon-----------------
Zebina--Andrade--Zapata--Chiellini
Camoranesi-Sissoko-Xabi-Giovinco
-------Trezeguet--Amauri------------
Chciałbym zobaczyć w miejscu Xabiego Aquilaniego ale sam nie wierze w jego przyjście. A Wy czego sobie życzycie od waszych klubów ?:)
#2 Gość__*
Napisany 11 maj 2008 - 13:59
Z uśmiechem przywitałbym na San Siro Manciniego (pomocnika z Romy :)). Mógłby grać na pozycji Figo, którego przyszłość jest niepewna. Osobiście nic do niego nie mam i jak dla mnie mógłby jeszcze zostać, ale ma już swoje lata i nie bęzie grać w każdym meczu.
Innym, dobrym transferem byłoby sprowadzenie Lamparda. Krążą pogłoski, że pójdzie za Mourinho, więc taki pakiet byłby bardzo korzystny dla klubu.
I może jeszcze Hleb? Prawie na pewno zmieni klub.
Napisany 11 maj 2008 - 17:45
Napisany 11 maj 2008 - 20:26
Frey-Alves-Garay-Pique-Silva-Benzema-Guiza
Jakby sfinalizowali te transfery byłbym w siódmym niebie :angel:
Napisany 11 maj 2008 - 20:39
Vicente ==> Juve;
Pablo Aimar ==> gdzieś gdzie mógłby się jeszcze pokazać :P
Napisany 12 maj 2008 - 18:41
Napisany 13 maj 2008 - 20:16
Akinfeev - Jankulovski, Kaladze, Nesta, Oddo - Gattuso, Pirlo, Tymoschyuk, Kaka - Pato, Kanoute
Tak na szybko wymyślone wzmocnienia 8)
Napisany 27 maj 2008 - 20:00
R. Lewandowski/Szałachowski Chinyama/Mięciel
Armenteros Jarzębowski/Vukovic Giza/Garguła Pawłowski/Dawid Nowak
Edson/Raul Lopez Astiz Choto/Paz nie wiem
Mucha
Napisany 27 maj 2008 - 23:41
Napisany 06 kwiecień 2010 - 23:42
Napisany 07 kwiecień 2010 - 17:09
Napisany 08 kwiecień 2010 - 19:54
Napisany 09 kwiecień 2010 - 00:35
olfeusz, o 08 kwiecień 2010 - 19:54, powiedział:
Napisany 09 kwiecień 2010 - 10:35
Napisany 13 kwiecień 2010 - 07:26
Napisany 13 kwiecień 2010 - 09:54
..............Casillas
.........Ramos........Albiol
Maicon.......................Felipe Luis (Clichy)
...........Fabregas...Alonso
...Silva.....Kaka...........Ronaldo
............Higuain
Ławka: Dudek, Arbeloa, Pepe, Garay, Marcelo, Gago, Lass, Diarra, VdV, Canales, Benzema, Granero, Hazard.
Może trochę za dużo zmian w pierwszej jedenastce, ale myślę, że jak by się zgrali to by to nieźle funkcjonowało, ustawienie też bardzo ofensywne ale w razie potrzeby byli by typowi DMF do odbierania piłek.
Napisany 13 kwiecień 2010 - 10:04
#19 Gość_Etholt_*
Napisany 15 kwiecień 2010 - 15:11
Oraz żeby Gourcuff został w Bordeaux jak najdłużej
Napisany 15 kwiecień 2010 - 18:58
Napisany 19 maj 2010 - 12:36
Na pewno priorytetem jest wzmocnienie dwóch formacji przede wszystkim defensywy (To jest hańba żeby drużyna taka jak Juve miała minusowy bilans bramkowy), oraz ofensywy jednak siła armat w Juve jest mizerna Trezeguet , Iaquinta i Amauri są tak na prawdę bez produktywni, a zasłużony Del Piero nie lubi już wcale podawać... Także tu jest potrzebne naprawdę duża rewolucja, sam z tej czwórki pozostawiłbym Amauriego i Del Piero, Brazylijczyk z tego powodu, że po prostu rzadziej jest kontuzjowany od Iaquinty no i kiedyś już pracował z Del Nerim.
No to do rzeczy w linii defensywnej bardzo chciałbym zobaczyć Kjaera z Palermo.
Na prawej stronie obrony fajnie byłoby widzieć Cassaniego (Palermo) lub Marco Motte (Roma) jednak ten drugi to raczej abstrakcja, mówi się również o Van der Wielu z Ajaxu lub Rafinhi z Schalke, no ale Serie A jest na tyle specyficzną ligą ,że postawiłbym na kogoś sprawdzonego - Cassani jak najbardziej trzeba pamiętać ,że jest wychowankiem Juve. Dodatkowo jest sprawa Caceresa, który ma ponoć zostać na kolejny rok na wypożyczeniu to byłoby dobre rozwiązanie w obecnej sytuacji Juve.
Lewa obrona jak dla mnie opcje są tylko dwie - Criscito (Genoa , Juventus ma 50% karty) oraz Kolarov (Lazio). Oczywiście postawiłbym na Włocha kolejnego wychowanka Juve.
Obrona po takich zabiegach wyglądała by następująco:
Cassani - Kjaer - Chiellini - Criscito
(Caceres)(Cannavaro)(Legrottaglie)
Podziękowałbym takim tuzom jak Grygera, Zebina, De Ceglie i Grosso czyli piłkarzom, którzy w tym sezonie jedyne co robili to rozdawali punkty. Co do zmiennika na lewą stronę to może zaryzykować z jakimś młodzikiem, Juventus ma najzdolniejszą młodzież we Włoszech a gorzej niż De Ceglie czy Grosso nie zagrają.
Pomoc wygląda mimo wszystko solidnie, pozbyłbym się tylko Salihamidzića oraz Camoranesiego, wykupiłbym Candreve z tego względu, że jest mocno uniwersalnym zawodnikiem. Do tego zestawu dokupiłbym chyba Cassano, który pokazał w tym sezonie, jak dobrze potrafi zagrać właśnie schodzącego ze skrzydła napastnika, no i właśnie plotki o sprowadzeniu Cassano są najgłośniejsze ostatnio.
Atak - dokupiłbym kogoś z dwójki Dzeko / Pazzini, ale co do ataku to naprawdę mam duży mentlik w głowie i nie mam zbyt wielu pomysłów, ostatnio były jakieś plotki o Forlanie w Juventusie, może to jest właśnie to rozwiązanie ?
Zobaczymy jak ostatecznie to wszystko wyjdzie, ale naprawdę chciałbym zobaczyć taką linię obrony w przyszłym sezonie.
Najważniejsze ,że w zarządzie widać pierwsze pozytywne zmiany.
Napisany 20 maj 2010 - 14:09
Dla żartu, czemu Grygera? Może teraz się odbuduje i będzie w kolejnym sezonie pewnym punktem drużyny.
Jak dla mnie to pomysły dobre, szczególnie obrona by wyglądała zacnie w takiej kombinacji. Ciekawe czy Juve pójdzie w tym kierunku.
Napisany 25 lipiec 2010 - 15:31
Moje życzenia i spostrzeżenia co do każdej pozycji w Interze:
Bramkarze: Tornaghi, Julio Cesar, Castellazzi, Orlandoni.
- Tutaj wszystko wygląda w porządku. Pierwszym bramkarzem będzie J.Cesar, jego ewentualnym zmiennikiem Castellazzi. Doświadczony Orlandoni jak i młody Tornaghi być może w ogóle nie zagrają w sezonie, aczkolwiek są potrzebni.
Obrońcy: Santon, Esposito, Rincon, N.Rivas, Maicon, Burdisso, Chivu, Lucio, Samuel, Cordoba, J.Zanetti, Materazzi.
- Po pierwsze - nie chcę odejścia Maicona. Jeśli Maicon nie odejdzie, defensywna czwórka powinna wg mnie wyglądać tak: Maicon, Lucio, Samuel, Santon. Głównymi zmiennikami powinni być: Chivu, Cordoba, Burdisso, Materazzi. Co do Rivasa to sprzedałbym go, jeśli Maicon zostanie. Albo kupił np. Evrę za Maicona, który to wszedłby na lewą stronę a na prawą przeszedłby młody i utalentowany Santon. Reszta obrońców to tak naprawdę młodziki, którzy powinni się po trochu ogrywać np. w Coppa Italia.
Pomocnicy: Coutinho, Obi, Nwankwo, Gerbo, R.Krhin, Siligardi, Mariga, Lombardo, Muntari, Sneijder, T.Motta, Mancini, Cambiasso, Stankovic.
- Jeśli będziemy grali trójką w środku, to powinna ona wyglądać tak: J.Zanetti, Cambiasso - Sneijder. (Jeśli natomiast Benitez zdecyduje się na grę czwórką w środku: J.Zanetti, Cambiasso, T.Motta - Sneijder.) Ich zmiennikami powinni być: Obi, Mariga, Muntari, T.Motta, Stankovic. Co do transferowych plotek, to jeśli J.Zanetti miałby przejść znów do obrony w miejsce Maicona, to przydałby się nam Mascherano, który to powinnien zagrać obok Cambiasso.
Napastnicy: Balotelli, Bocalon, Biabiany, Kerlon, Litteri, Obinna, Pandev, Eto'o, D.Suazo, D.Milito
- Sporo mówi się o ewentualnym odejściu Balotellego a w jego miejsce sprowadzeniu Forlana bądź Kuyta. Jeśli do tego by doszło, trio w ataku powinno wg mnie prezentować się tak: Eto'o, D.Milito, Forlan (Kuyt). A być może Benitez chciałby grać dwójką z przodu, wtedy byłyby to oczywiście duet kameruńsko-argentyński. Aczkolwiek zmiennikami dla trójki atakujących powinni być: Biabiany, Obinna, Pandev. Suazo powinnien być definitywnie sprzedany, póki jeszcze można dostać za niego jakieś pieniądze. Co do Foquinhi (Kerlon), to nie wiem co o nim sądzić. Mógłby zostać i starać się choćby o miejsce na ławce. Lecz prędzej wypożyczyłbym go do jakiegoś włoskiego średniaka, bo tam miałby większe szanse na grę.