Skocz do zawartości

Życzenia transferowe

• Please log in to reply
22 odpowiedzi na ten temat

#1 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 11 maj 2008 - 13:25

Tak pomyślałem, żeby założyć ten temat i abyśmy pobawili się w przewidywania kogo kupią nasze kluby albo kogo byście sobie życzyli aby kupiły. Trzymajmy się realiów cenowych no i do dzieła ;)

Ja oczywiście wyrażę moje życzenia co do Juventusu. Czytając ostatnie wiadomości, prawie pewne jest to, że do Turynu przywędruje Amauri no cóż dobry zawodnik ale po co nam kolejny napastnik... Moje największe życzenia do zarządu to kupno Zapaty oraz jakiegoś rozgrywającego no tak tylko kogo? Van der Vaart raczej zbyt duża konkurencja, a Diego ma straszliwie wygórowaną cenę, i kto tu pozostaje ... hmm ostatnio Juventus przejawiał zainteresowanie Aquilanim ale szczerze wątpie aby Roma oddała by go do Juventusu i tak naprawde trudno wskazać kto tutaj sie pojawi, czytałem ostatnio o Xabim Alonso, który nie znajduje się w łaskach Beniteza, który jeszcze chce kupić pomocnika Aston Villi, osobiście nie jestem przekonany ale ... Jeżeli do Turynu przybyliby Amauri, Zapata oraz Alonso to skład mógłby wyglądać naprawde porządnie biorąc pod uwage, że za darmo przychodzi Mellberg, z wypożyczenia powrócą Giovinco, Marchisio oraz De Ceglie.

Mój skład na przyszły sezon biorąc pod uwagę pogłoski i moje życzenia to:

-----------------Buffon-----------------
Zebina--Andrade--Zapata--Chiellini
Camoranesi-Sissoko-Xabi-Giovinco
-------Trezeguet--Amauri------------

Chciałbym zobaczyć w miejscu Xabiego Aquilaniego ale sam nie wierze w jego przyjście. A Wy czego sobie życzycie od waszych klubów ?:)

#2 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 maj 2008 - 13:59

Ja oczywiście dla Interu życzyłbym zmiany trenera, najlepiej na Mourinho, ewentualnie Beniteza. Patrząc na ostatnie mecze (może oprócz tego z Lazio w Pucharze), na wzajemne relacje w drużynie, wątpie, żeby ten trener mógł zdziałać coś więcej z Interem, oprócz Scudetto. NIby to już coś, ale trzeba sięgać wyżej, po tytuł LM. Kompletnie nie zrozumiem Morattiego, jeśli postanowi zostawić Manciniego w drużynie. Miał już szanse się wykazać.

Z uśmiechem przywitałbym na San Siro Manciniego (pomocnika z Romy :)). Mógłby grać na pozycji Figo, którego przyszłość jest niepewna. Osobiście nic do niego nie mam i jak dla mnie mógłby jeszcze zostać, ale ma już swoje lata i nie bęzie grać w każdym meczu.
Innym, dobrym transferem byłoby sprowadzenie Lamparda. Krążą pogłoski, że pójdzie za Mourinho, więc taki pakiet byłby bardzo korzystny dla klubu.
I może jeszcze Hleb? Prawie na pewno zmieni klub.

#3 Devil Fajfus

Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3553 Postów:

Napisany 11 maj 2008 - 17:45

Messi do Legii :]

#4 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 11 maj 2008 - 20:26

Do Barcelony chciałbym :
Frey-Alves-Garay-Pique-Silva-Benzema-Guiza
Jakby sfinalizowali te transfery byłbym w siódmym niebie :angel:

#5 lasu

lasu

Captain Midnight

• Forumowicze
  • 594 Postów:

Napisany 11 maj 2008 - 20:39

Van der Vaart ==> Juve lub Valencia;
Vicente ==> Juve;
Pablo Aimar ==> gdzieś gdzie mógłby się jeszcze pokazać :P

#6 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6851 Postów:

Napisany 12 maj 2008 - 18:41

Chciałbym Huntera do Realu i van der vaarta do Barcelony. Byłbym naprawde happy.

#7 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 13 maj 2008 - 20:16

AC Milan 2008/2009

Akinfeev - Jankulovski, Kaladze, Nesta, Oddo - Gattuso, Pirlo, Tymoschyuk, Kaka - Pato, Kanoute

Tak na szybko wymyślone wzmocnienia 8)

#8 Devil Fajfus

Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3553 Postów:

Napisany 27 maj 2008 - 20:00

Legia Warszawa 08/09 (Podstawowa 11):

R. Lewandowski/Szałachowski Chinyama/Mięciel

Armenteros Jarzębowski/Vukovic Giza/Garguła Pawłowski/Dawid Nowak

Edson/Raul Lopez Astiz Choto/Paz nie wiem

Mucha

#9 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 27 maj 2008 - 23:41

Wartościowe zastępstwo za van der Vaarta w HSV. Jakiś pożądny, ofensywny pomocnik. Albo jeszcze lepiej, żeby vdV został (chociaż chyba nie mam co na to liczyć :( ). No i Błaszczykowskiego mogliby ściągnąć :P

#10 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17518 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2010 - 23:42

Chciałbym Rooneya lub Ville na atak, pomoc nie wymaga wielkich wzmocnień...uzupełniająco można kupić Cesca, na obronę ktoś za Abidala, bo za bardzo już się psuje, względnie zmiennika dla Maxwella, który sobie dobrze radzi, w środku pwoli trzeba zacząć myśleć o zmianie Rafy i kupieniu kogoś dla Pique, bo Milito chyba nie będzie grał pierwszych skrzypiec. Na pomoc mógłby przyjść David Silva...

#11 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 07 kwiecień 2010 - 11:25

Zobacz postDebeef, o 06 kwiecień 2010 - 23:42, powiedział:

Chciałbym Rooneya lub Ville na atak

Gdyby Barcelona ściągnęła właśnie Ville zamiast Zlatana to myślę, że teraz byliby w ogóle nie do zatrzymania.

#12 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17518 Postów:

Napisany 07 kwiecień 2010 - 17:09

Nie wydaje mi się, żeby Villa pasował do koncepcji środkowego napastnika Guardioli, chciał mieć wysokiego zawodnika, a do tego Ibra jest przy tym świetny technicznie co spowodowało, że był nr. 1 na jego liście, jeśli przyszedłby Villa to za Titiego i na jego pozycję, a nie na srodek

#13 olfeusz

olfeusz

Big Boss

• Forumowicze
  • 3550 Postów:

Napisany 08 kwiecień 2010 - 19:54

Był nr.1? A czy czasami po fiasku negocjacji z Walencją nie zaczęto pracować nad planem B (Ibrą)?

#14 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 09 kwiecień 2010 - 00:35

Zobacz postolfeusz, o 08 kwiecień 2010 - 19:54, powiedział:

Był nr.1? A czy czasami po fiasku negocjacji z Walencją nie zaczęto pracować nad planem B (Ibrą)?
Guardiola chciał na środkowego napadziora wysokiego grajka i padło na Ibrę. Inaczej zostałby Eto'o, który wcale gorszy od Villi nie jest, a by nic nie kosztował. Taką wizję zespołu miał Pep.

#15 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 09 kwiecień 2010 - 10:35

Na początku chciał Adebayora, ale Arsenal się nie zgodził na transfer i został Eto'o, potem zrobili wymianę za Ibre.

#16 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17518 Postów:

Napisany 13 kwiecień 2010 - 07:26

Dziwię się, że Villa i Silva jeszcze są w Valencii, bardzo chętnie widziałbym ich w Barcie, ale i miło byłoby popatrzeć jak grają w mocniejszych klubach...

#17 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 13 kwiecień 2010 - 09:54

Chodzą plotki, że Silva jest celem transferowym nr.1 dla Pellegriniego, było by dobrze widzieć go w Realu w przyszłym sezonie. Do tego chciałbym, żeby przyszedł Maicon, wtedy Ramos idzie na środek obrony gdzie gra lepiej niż na prawej stronie, na lewą mogli by pozyskać Felipe Luisa z Deportivo (kolejny wychowanek którego zbyt łatwo się kiedyś pozbyto) lub Gael Clichy, do lini pomocy wspomniany już Silva, Canales powinien zostać w pierwszej drużynie zamiast iść na wypożyczenie, chciałbym też widzieć Cesca w Realu ale to było chyba już za dużo. Jeżeli Raul zakończy po tym sezonie karierę przydał by się jakiś młody napastnik, może Eden Hazard.

..............Casillas
.........Ramos........Albiol
Maicon.......................Felipe Luis (Clichy)
...........Fabregas...Alonso
...Silva.....Kaka...........Ronaldo
............Higuain

Ławka: Dudek, Arbeloa, Pepe, Garay, Marcelo, Gago, Lass, Diarra, VdV, Canales, Benzema, Granero, Hazard.

Może trochę za dużo zmian w pierwszej jedenastce, ale myślę, że jak by się zgrali to by to nieźle funkcjonowało, ustawienie też bardzo ofensywne ale w razie potrzeby byli by typowi DMF do odbierania piłek.

#18 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8508 Postów:

Napisany 13 kwiecień 2010 - 10:04

Chcę Torresa i Gourcuffa w Chelsea, to mi wystarczy

#19 Gość_Etholt_*

Gość_Etholt_*
  • Goście

Napisany 15 kwiecień 2010 - 15:11

Chciałbym żeby Śląsk Wrocław kupił sobie porządnych obrońców i napastnika, który nie łapałby ciągle kontuzji jak Sotirovic.

Oraz żeby Gourcuff został w Bordeaux jak najdłużej

#20 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17518 Postów:

Napisany 15 kwiecień 2010 - 18:58

słyszałem, że ma odejść za trenerem...

#21 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 19 maj 2010 - 12:36

Od dłuższego czasu chciałem napisać post w tym temacie, ale postanowiłem się wstrzymać do czasu ,gdy będzie wiadomo jakie miejsce zajmie Juventus, kwoty którą Juventus może przeznaczyć na transfery no i czego się można spodziewać po przyszłym sezonie.

Na pewno priorytetem jest wzmocnienie dwóch formacji przede wszystkim defensywy (To jest hańba żeby drużyna taka jak Juve miała minusowy bilans bramkowy), oraz ofensywy jednak siła armat w Juve jest mizerna Trezeguet , Iaquinta i Amauri są tak na prawdę bez produktywni, a zasłużony Del Piero nie lubi już wcale podawać... Także tu jest potrzebne naprawdę duża rewolucja, sam z tej czwórki pozostawiłbym Amauriego i Del Piero, Brazylijczyk z tego powodu, że po prostu rzadziej jest kontuzjowany od Iaquinty no i kiedyś już pracował z Del Nerim.

No to do rzeczy w linii defensywnej bardzo chciałbym zobaczyć Kjaera z Palermo.
Na prawej stronie obrony fajnie byłoby widzieć Cassaniego (Palermo) lub Marco Motte (Roma) jednak ten drugi to raczej abstrakcja, mówi się również o Van der Wielu z Ajaxu lub Rafinhi z Schalke, no ale Serie A jest na tyle specyficzną ligą ,że postawiłbym na kogoś sprawdzonego - Cassani jak najbardziej trzeba pamiętać ,że jest wychowankiem Juve. Dodatkowo jest sprawa Caceresa, który ma ponoć zostać na kolejny rok na wypożyczeniu to byłoby dobre rozwiązanie w obecnej sytuacji Juve.
Lewa obrona jak dla mnie opcje są tylko dwie - Criscito (Genoa , Juventus ma 50% karty) oraz Kolarov (Lazio). Oczywiście postawiłbym na Włocha kolejnego wychowanka Juve.

Obrona po takich zabiegach wyglądała by następująco:
Cassani - Kjaer - Chiellini - Criscito
(Caceres)(Cannavaro)(Legrottaglie)

Podziękowałbym takim tuzom jak Grygera, Zebina, De Ceglie i Grosso czyli piłkarzom, którzy w tym sezonie jedyne co robili to rozdawali punkty. Co do zmiennika na lewą stronę to może zaryzykować z jakimś młodzikiem, Juventus ma najzdolniejszą młodzież we Włoszech a gorzej niż De Ceglie czy Grosso nie zagrają.

Pomoc wygląda mimo wszystko solidnie, pozbyłbym się tylko Salihamidzića oraz Camoranesiego, wykupiłbym Candreve z tego względu, że jest mocno uniwersalnym zawodnikiem. Do tego zestawu dokupiłbym chyba Cassano, który pokazał w tym sezonie, jak dobrze potrafi zagrać właśnie schodzącego ze skrzydła napastnika, no i właśnie plotki o sprowadzeniu Cassano są najgłośniejsze ostatnio.

Atak - dokupiłbym kogoś z dwójki Dzeko / Pazzini, ale co do ataku to naprawdę mam duży mentlik w głowie i nie mam zbyt wielu pomysłów, ostatnio były jakieś plotki o Forlanie w Juventusie, może to jest właśnie to rozwiązanie ?

Zobaczymy jak ostatecznie to wszystko wyjdzie, ale naprawdę chciałbym zobaczyć taką linię obrony w przyszłym sezonie.

Najważniejsze ,że w zarządzie widać pierwsze pozytywne zmiany.

#22 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 20 maj 2010 - 14:09

Na poważnie, czemu Salihamidzica byś się pozbył? Uniwersalny, dobry zmiennik o niesamowitej wydolności, według mnie.

Dla żartu, czemu Grygera? Może teraz się odbuduje i będzie w kolejnym sezonie pewnym punktem drużyny. :rolleyes:

Jak dla mnie to pomysły dobre, szczególnie obrona by wyglądała zacnie w takiej kombinacji. Ciekawe czy Juve pójdzie w tym kierunku.

#23 pico

pico

The Siberian Siren

• Moderatorzy
  • 5433 Postów:

Napisany 25 lipiec 2010 - 15:31

Nowy sezon w Serie A zbliża się wielkimi krokami. Mój Inter, który to będzie starał się obronić trofea zdobyte na każdym froncie, będzie musiał dobrze rozegrać to mercato. Aczkolwiek patrząc na dwa ostatnie transferowe okienka, rok temu i dwa lata temu, nie jestem zmartwiony, bowiem Marco Branca - człowiek odpowiedzialny za transfery - wykonuje dobre ruchy kadrowe.

Moje życzenia i spostrzeżenia co do każdej pozycji w Interze:
Bramkarze: Tornaghi, Julio Cesar, Castellazzi, Orlandoni.
- Tutaj wszystko wygląda w porządku. Pierwszym bramkarzem będzie J.Cesar, jego ewentualnym zmiennikiem Castellazzi. Doświadczony Orlandoni jak i młody Tornaghi być może w ogóle nie zagrają w sezonie, aczkolwiek są potrzebni.

Obrońcy: Santon, Esposito, Rincon, N.Rivas, Maicon, Burdisso, Chivu, Lucio, Samuel, Cordoba, J.Zanetti, Materazzi.
- Po pierwsze - nie chcę odejścia Maicona. Jeśli Maicon nie odejdzie, defensywna czwórka powinna wg mnie wyglądać tak: Maicon, Lucio, Samuel, Santon. Głównymi zmiennikami powinni być: Chivu, Cordoba, Burdisso, Materazzi. Co do Rivasa to sprzedałbym go, jeśli Maicon zostanie. Albo kupił np. Evrę za Maicona, który to wszedłby na lewą stronę a na prawą przeszedłby młody i utalentowany Santon. Reszta obrońców to tak naprawdę młodziki, którzy powinni się po trochu ogrywać np. w Coppa Italia.

Pomocnicy: Coutinho, Obi, Nwankwo, Gerbo, R.Krhin, Siligardi, Mariga, Lombardo, Muntari, Sneijder, T.Motta, Mancini, Cambiasso, Stankovic.
- Jeśli będziemy grali trójką w środku, to powinna ona wyglądać tak: J.Zanetti, Cambiasso - Sneijder. (Jeśli natomiast Benitez zdecyduje się na grę czwórką w środku: J.Zanetti, Cambiasso, T.Motta - Sneijder.) Ich zmiennikami powinni być: Obi, Mariga, Muntari, T.Motta, Stankovic. Co do transferowych plotek, to jeśli J.Zanetti miałby przejść znów do obrony w miejsce Maicona, to przydałby się nam Mascherano, który to powinnien zagrać obok Cambiasso.

Napastnicy: Balotelli, Bocalon, Biabiany, Kerlon, Litteri, Obinna, Pandev, Eto'o, D.Suazo, D.Milito
- Sporo mówi się o ewentualnym odejściu Balotellego a w jego miejsce sprowadzeniu Forlana bądź Kuyta. Jeśli do tego by doszło, trio w ataku powinno wg mnie prezentować się tak: Eto'o, D.Milito, Forlan (Kuyt). A być może Benitez chciałby grać dwójką z przodu, wtedy byłyby to oczywiście duet kameruńsko-argentyński. Aczkolwiek zmiennikami dla trójki atakujących powinni być: Biabiany, Obinna, Pandev. Suazo powinnien być definitywnie sprzedany, póki jeszcze można dostać za niego jakieś pieniądze. Co do Foquinhi (Kerlon), to nie wiem co o nim sądzić. Mógłby zostać i starać się choćby o miejsce na ławce. Lecz prędzej wypożyczyłbym go do jakiegoś włoskiego średniaka, bo tam miałby większe szanse na grę.