Bayonetta
Rozpoczęte przez
TomisH
, maj 15 2008 19:09
458 odpowiedzi na ten temat
Napisany 30 październik 2010 - 16:14
Od kiedy to większość zawsze ma rację?
Napisany 30 październik 2010 - 16:16
Odkąd ja się do niej zaliczam
Napisany 30 październik 2010 - 21:38
Shinigami, o 30 październik 2010 - 15:59, powiedział:
Mimo wszystko ten GoW jest tu trochę z tyłka wyciągnięty 
Dla mnie to inne gatunki. GoWa stawiam obok Castlevanii czy PoP'a. Bayo to typowy slasher jak NG czy DMC. Różnice pomiędzy tymi grami które rozdzieliłem są bardzo duże. GoW ma wiele elementów przygodowych, a system walki jest płyciutki. Bayo ma ogromny wachlarz ciosów i to jest w grze priorytet- efektowne walki.
Zatem ja jako fan h&s oceniam GoWa słabo ii Bayo mógłby dolną część kozaczków lizać
Napisany 29 styczeń 2012 - 15:18
Ta gra jest niesamowita. Przy pierwszym przechodzeniu nie podobał mi się debilny świat gry oraz szło mi strasznie kiepsko, więc nie doceniałem kunsztu systemu walki. Podczas drugiego rozwalania poziomu normal zacząłem doceniać, jaki ta gra ma fajny design. Dotarło do mnie, że to żaden kicz, nawet jeśli fajnie kiczowaty. Zaczęło mi iść coraz lepiej, w większości walk miałem srebro, złoto lub platynę. Hard rozwiał moje jakiekolwiek wątpliwości - gra jest genialna i nawet nie przeszkadza mi to, że gram w ch*jową wersję na PS3. Teraz Climax, przeszedłem 4 etapy, jest spoko. Obym nie poległ w którymś momencie.
mam pytania dla tych, co ukończyli Alfheimy. Ja zrobiłem ponad połowę, reszta jest jakaś trudna? Jak odejdę od gry, bo chcę ukończyć inny tytuł, to po powrocie będę w stanie to przejść jeszcze czy skill spadnie i nie ma szans? I da się jakoś sprawdzić, które zaliczone, a które nie?
mam pytania dla tych, co ukończyli Alfheimy. Ja zrobiłem ponad połowę, reszta jest jakaś trudna? Jak odejdę od gry, bo chcę ukończyć inny tytuł, to po powrocie będę w stanie to przejść jeszcze czy skill spadnie i nie ma szans? I da się jakoś sprawdzić, które zaliczone, a które nie?
Napisany 29 styczeń 2012 - 16:19
ja dałem radę ledwo dwa xD
Napisany 29 styczeń 2012 - 16:21
Ta, lepiej nie przerywać grać w tę grę. Jeśli chodzi o Alpheimy i trudność, też się męczyłe, ale się wspomogłem youtubem i gamefaqs i jakoś poszło.
A oprawa i otoczka jest strasznie kiczowata.
Napisany 04 luty 2012 - 15:39
Jest platyna, na liczniku ponad 27 godzin. Genialna gra, ma nieprawdopodobny system walki, nie jest nudna (a przeszedłem praktycznie pięć razy pod rząd...), jest różnorodna. Czekam na dwójkę z wywieszonym jęzorem.
Napisany 05 luty 2012 - 12:36
Zdecydowanie jedna z najlepszych na obecną generację. Niesamowity design, humor, kapitalny wręcz system walki i strój pe. Ostatnio także mnie kusi by doń wrócić i 100% zrobić.
Napisany 05 luty 2012 - 14:34
Mi od Bayonetty zachciało się DMC4, którego i tak stawiam wyżej. Nie jest lepszy, po prostu go wolę, tamten design, klimat, postacie. Bardziej podoba mi się w nim wątek eksploracyjny, ma lepiej poskładane jakoś poziomy i to jest chyba obiektywnie jedyna lepsza rzecz względem Bayo. Nawet jeśli od połowy jest backtracking.