Skocz do zawartości

Redakcyjne przetasowanie

• Please log in to reply
44 odpowiedzi na ten temat

#1 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 07 sierpień 2008 - 17:26

Banan i Grabarz juz nie pisza tyle co kiedys, ba prawie wogole. Co sadzieice o nowych nabytkach N+? Kierujecie sie sentymentem do starych autorow, czy tez z optymizmem spogladacie ku nowym redaktorom?

#2 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 07 sierpień 2008 - 20:16

Grabarzowi w każdym numerze zostaje ostatnie słowo. I to przeważnie bardzo dobre słowo. Banana bym tak szybko nie skreślał. (bez urazy) Ma już swoje lata i szuka zapewne czegoś lepszego, może wyższego stanowiska? Podobno mieszał coś w Play'u - ale w końcu nie wiem, czy rządzi tam czy nie?
Nowi? Qsh (qsh, QSH, Kurz ??) już taki nowy nie jest, ale jak na początku pisał wiele dla N+ był moim ulubieńcem. On wniósł dużo świeżości do pisma. Choć jest kontrowersyjny i czasem użył kilku zwrotów. Ale jest ok.
DrMax pisze super felietony, ogarniające naszą pasję szerszym spojrzeniem. Posiada dużą wiedzę na temat gier, co się chwali.
Reszta? Fax - za krótko by od razu podsumowywać.
Gonzo - pozytywnie, ale w moich oczach na razie bez większych zasług.
Ktoś jeszcze?

#3 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 08 sierpień 2008 - 13:09

Grabarz to bardzo zajęty człowiek,więc się cieszę ,że mogę w każdym numerze przeczytać chociaż jego felieton. Banan to mój ulubieniec,podobnie jak Marbell mam swoje latka i smutno mi ,że era Banana w Neo+ się kończy ,a facet szuka nowych wyzwań. Ile naście lat już go czytam (czytałem) i trudno mi się pogodzić z myślą,że go nie będzie :(
Qsh jest świetny jako redaktor i widać ,że stara się trzymać cały czas kontakt z czytelnikami na forum,często rozmawiałem z nim na gg i stwierdzam też ,że to bardzo sympatyczny i skory do pomocy facet.
Kaxi mimo młodego wieku parę latek już w magazynie się udziela i co ważne ma swój styl podobnie jak Qsh. Jako redaktor sprawdza się wyśmienicie.
Dr.Max to także świetny nabytek Gulka,jest świetny ,bo bardzo przyjemnie czyta się jego wypociny.
Mielu także jest już sporo czasu i jest też jednym z moich ulubieńców który bardzo szybko wzniósł się na wyżyny redakcji - jest świetny.
Co do nowych czyli Gonzo i Fax -cóż mogę powiedzieć,dopiero zaczynają i na pewno minie sporo czasu zanim każdy ich zaakceptuje w 100% ,ale sądzę ,że będzie dobrze bo widać w nich chęci do wrzucania do magazynu całego serca. Mimo,że wcześniej byłem sceptycznie nastawiony to teraz daję Im szansę ,bo każdy na nią zasługuję. Wiem,że łatwo nie będzie zastąpić Grabka i Banana ,ale kto wie może za jakiś czas powiemy "Tak!! Gul znów znalazł perełki" . Tego im życzę.

#4 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 12 styczeń 2009 - 21:51

Czym obecnie zajmuje sie Banan?

#5 Krill

Krill

Master of Galaxies

• Forumowicze
  • 2011 Postów:

Napisany 13 styczeń 2009 - 00:21

Chlip chlip :cry: Era Banana w Neo Plus się już nie powtórzy. Ale może jeszcze kiedyś powróci, jak to miewa w swoim zwyczaju...

Patrzmy w przyszłość optymistycznie! Skłzd redakcji jest na tę chwilę i tak świetny, pozdrawiam prawie wszystkich ;)

#6 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 13 styczeń 2009 - 00:57

świetny? raczysz sobie zartowac. Fax i Gonzo do wyrzucenia.

#7 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 styczeń 2009 - 16:31

nie wiem jak wy, ale ja pierwsze czytam tekst i dopiero, gdy mi się nie podoba, to wtedy patrzę kto go napisał i ewentualnie narzekam, a niektórzy od razu wertują, które to teksty Faxa i Gonzo i bez czytania włączają forum i piszą, że są słabe/be/wyrzucić ich - przynajmniej takie odnoszę wrażenie... Obecny skład imo jest dobry, a dwaj Panowie, których wspomniałem przed chwilą są na razie za krótko w N+ żeby ich oceniać :)

#8 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 15 styczeń 2009 - 18:57

syriusz - podobne wrażenie odnoszę ;)

#9 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 styczeń 2009 - 19:13

eh Banan w half of fame :/

#10 Krill

Krill

Master of Galaxies

• Forumowicze
  • 2011 Postów:

Napisany 15 styczeń 2009 - 21:29

haLL of fame. Niestety...

#11 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 styczeń 2009 - 00:25

Z całym szacunkiem (i tak dalej - tak po prostu wypada zacząć wypowiedź, w której się pluje żółtkiem) - co Wy oceniacie? Ludzi, czy ich pracę? Banan fajny, czy Banan fajnie pisze? Mielu świetny? W łóżku, czy na papierze? Rozumiem, o co w tym temacie biega i że generalnie jak Grabarz pisze ciekawe felietony na ostatniej kartce, to na pewno i super byłby z niego kolega, a tak w ogóle to ma miliardy pomysłów, którymi obdzieliłby dziesiątki książek, ale nie wydaje Wam się, że jest różnica pomiędzy tekstem "Grabarz rządzi", a "Grabarz pisze rządzące teksty"?

Drodzy redaktorzy neo plus.

Jeszcze raz ktoś napisze w tekście, że jakiś tam element gry jest "maksymalnie sycący" to przewrócę kartkę! Ile można po Bananie powtarzać jedną frazę? W nieskończoność?
Jeszcze raz przeczytam, że coś jest "fachowe" - zamknę pismo i wrócę do niego nazajutrz!
Jeszcze raz zobaczę "na dokładkę" - wezmę korektor i dopiszę nim "NA DOKŁADKĘ" do logo magazynu.
Jeszcze raz zobaczę angielską wstawkę w śródtytułach - wydziobię cyrklem ten kawałek zeszytu i dam chomikowi na pożarcie!
Jeszcze raz przeczytam - "nie, poważnie", albo "nie, naprawdę" kończące tekst - rozerwę magazyn na strzępy.
Jeszcze raz zobaczę gębę Żulczyka... - dobra, nieważne.

Wy piszecie o przetasowaniach w ekipie neo plus, a ja wcale nie widzę powiewu nowego (ciekawego) stylu. Tak, jak już wcześniej zaznaczyłem - gdyby ktoś felieton Grabarza podpisał "Gonzo" to bym się naprawdę zdziwił. I powiedział - "naprawdę fachowe i sycące"! Ale jak ktoś podpisze Zooltara - OG, to powiem "nie, naprawdę, na dokładkę". Mam dość recenzji zaczynających się od "Seria Final Fantasy liczy sobie...", "Pamiętam, że gdy byłem młody, całe dnie spędzałem na...", "Chłopaki z UbiSoft przygotowali...", "Produkt Harmonix ma wiele zalet...".

Tak długo, jak Neo Plus nie zacznie drukować tekstów, które powtarzać potem będą całe pokolenia - przetasowania redaktorów niewiele w nim zmienią. Nie powiecie przecież, że teksty Banana nie nauczyły Was mówić i pisać? :O)

#12 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 30 styczeń 2009 - 01:12

Nasze forum liczy już sobie dobrych kilka latek. Pamiętam, że gdy byłem młody całe dnie spędzałem na buszowaniu po nim. Ostatnio kolega o nicku Dobry wujek Avatar przygotował świeżego posta. Post jego ma wiele zalet - poprawność językową, merytoryczne arguementy, coś z niego wynika - jest, nie bójmy się użyć tego słowa, fachowy. Na dokładkę ma wiele racji w tym, co pisze. Mimo tego, nie jest to post maksymalnie sycący, bo nie bardzo wiadomo, czy autor jest za, czy przeciw. Nie, poważnie.

8)

#13 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 styczeń 2009 - 01:20

:lol: świetne

#14 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 30 styczeń 2009 - 09:31

Czy Mielu jest dobry w łóżku ... w sumie nie wiem ... ale dobry temat na ankietę ;)

Osobiście to nowi mi nie przeszkadzają jako osoby (prócz tego jednego wybiegu w neo comments z GO). Czasem jakiś ich tekst wyróżnia się "nijakowatością", ale znów każdy ma czasem wzloty i upadki. Ogółem piszą nieźle i widać, że szybko się wprawiają. Nie wiem co tu jest tak bardzo do demonizowania. No i recka Naruto by Fax fachowo ujęła temat. Jak chyba nigdy wcześniej w Naruciakach ;)

#15 cwany-lis

cwany-lis

zmanierowany mol książkowy

• Forumowicze
  • 9072 Postów:

Napisany 16 październik 2009 - 17:37

Akurat naduzywaniu kilku zwrotów w tekstach neo+ to pikuś przy "wszak" autorstwa PSXE, Hiv w ogóle to miks pokolenia oranżady w syfonie i nowomowy rodem z kółka informatycznego ale odbiegam od tematu.

"Nowi" pisza na razie dosyc bezpłciowo i neutralnie tzn. nie potrafię na czuja po lekturze poznać kto to napisał jak to robiłem w przypadku tekstów Banana i Grabarza. Z drugiej strony tego pierwszego pamiętam jeszcze za czasów SS i jego wypocin nt. przygodówek - że Split się "wyrobił" pod względem stylu to maaało powiedziane ;)

#16 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9199 Postów:

Napisany 16 październik 2009 - 21:30

cwany - PE to inna para kaloszy, korekta zajmuje sie tam chyba tylko przecinkami, bo dziesieciolinijkowe zdania, powtarzanie jednego słowa co zdanie i recenzje nic nie mowiace o grze to tam normalka :^^:

#17 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5080 Postów:

Napisany 21 październik 2009 - 19:12

Ja tam zawsze poznam teksty pisane przez Doktorka i Sasori'ego :P

#18 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9199 Postów:

Napisany 21 październik 2009 - 20:31

A ja poznaje teksty Miela i Gonza, jak już sie chwalimy :P

#19 harlock

harlock

Mokujin

• Forumowicze
  • 29 Postów:

Napisany 19 listopad 2010 - 09:57

Zobacz postKaboom, o 07 sierpień 2008 - 17:26, powiedział:

Banan i Grabarz juz nie pisza tyle co kiedys, ba prawie wogole. Co sadzieice o nowych nabytkach N+? Kierujecie sie sentymentem do starych autorow, czy tez z optymizmem spogladacie ku nowym redaktorom?
Czy ja wiem? Szczerze mówiąc nie analizuję specjalnie tekstów nowych redaktorów. Owszem brakuje mi klimatu starej ekipy vide Banana, czy cudownego klimatu Grabarza, którego teksty cenię od czasów MM i Skrótu do R'lyeh, ale teraz czytam raczej szybko i nie zagłębiam się w kunszt pisarski. Nie ma na to czasu. Życie brutalnie weryfikuje pewne aspekty :P

#20 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4723 Postów:

Napisany 19 listopad 2010 - 12:04

A propos tekstów Grabarza:

http://recenzje.neog...m-time-to-kill/
:cool:

#21 harlock

harlock

Mokujin

• Forumowicze
  • 29 Postów:

Napisany 19 listopad 2010 - 12:31

Zobacz postKaxi, o 19 listopad 2010 - 12:04, powiedział:

A propos tekstów Grabarza:

http://recenzje.neog...m-time-to-kill/
:cool:
Czytałem, mam ten numer.

#22 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4723 Postów:

Napisany 19 listopad 2010 - 15:46

Chciałem zwrócić uwagę na niezwykle kunsztowne wykorzystanie punktów i podpunktów w recenzji ;-)

#23 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9327 Postów:

Napisany 24 listopad 2010 - 01:00

Co do przetasowań, pytanie to padało w kontekście bodajże już dwóch ostatnich numerów, nie udzielono chyba na nie odpowiedzi, a i mnie to nurtuje: gdzie jest Mac daddy? (użycie tej wersji jego ksywy zamierzone :P)

#24 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22322 Postów:

Napisany 24 listopad 2010 - 01:55

Poszukuje Zen w Tybecie.

#25 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22435 Postów:

Napisany 24 listopad 2010 - 11:25

Xbox mu się zepsuł?

#26 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 26 listopad 2010 - 14:45

A co ma do tego Xbox?

#27 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 4988 Postów:

Napisany 26 listopad 2010 - 15:44

pewnie to o czym mówił kiedys allard. czy inny klocek.

#28 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22435 Postów:

Napisany 26 listopad 2010 - 18:05

Zen grania, Blizzu, zen grania :P

#29 philipo

philipo

Rikimaru

• Forumowicze
  • 532 Postów:

Napisany 08 kwiecień 2011 - 13:17

Co się stało z Marcelusem, pisze jeszcze dla NEO ?

#30 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22322 Postów:

Napisany 08 kwiecień 2011 - 13:25

Nie pisze już.