Skocz do zawartości

The Wiz! - trzeci gracz na rynku handheldów

• Please log in to reply
13 odpowiedzi na ten temat

#1 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21549 Postów:

Napisany 26 sierpień 2008 - 19:00

Dodany obrazek
Kieszonsolka, 533 mhz, akcelerator grafiki 3d, 64 ram, otwarta platforma oparta na Linuxie. Całkiem fajny, przypominający nieco GameBoy Micro design.
Dotykowy ekran.

Broszura: http://gp2x-emulatio...ntroduction.jpg
info: http://www.dcemu.co.... ... 41960.html

Kurka, fajny gadżecik. Ciekawe jak z ceną.

#2 Litwin81

Litwin81

Dante

• Forumowicze
  • 1705 Postów:

Napisany 26 sierpień 2008 - 19:06

No ładny,ciekawe jak z grami

#3 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19672 Postów:

Napisany 26 sierpień 2008 - 19:13

To nie nowy gracz, a kolejna odsłona konsolki firmy Game Park (skrót GP). Konsole tej firmy służą głównie do emulacji starszych konsol, wyśmienicie się spisują głównie w emulacji 16 bitowców.

#4 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21549 Postów:

Napisany 26 sierpień 2008 - 19:20

To zależy jak się sprzęt będzie sprzedawał. Wiz! przedstawia się jako hybryda DS i PSP, z tym, że jest o wiele mocniejsza od tej drugiej. Dla developerów może to przedstawiać całkiem platformę na swoje produkcje.

#5 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19672 Postów:

Napisany 26 sierpień 2008 - 19:28

Już poprzednia odsłona tej konsoli była porównywalna mocą z PSP. Te konsolki służą glównie do homebrew o otwartym kodzie i do emulacji konsol, tak się sprawa pokrótce przedstawia.
http://en.wikipedia.org/wiki/XGP

#6 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 31 sierpień 2008 - 13:23

E... u nas i tak się nie pojawi a bez wsparcia producenta i umów z tworzącymi grami nie ma szans by odniosła sukces na szeroką skalę. A jak ma być już za miesiąc to powinniśmy słyszeć już o niej, o grach itp. Fakt, gadżet ciekawy, mocny... BTW po co mu 2 krzyżaki? ;) Cena, jak napisał w newsach Liberal 179$. Przeliczając na złotówki całkiem miło.

#7 Ofeck

Ofeck

Blanka

• Forumowicze
  • 222 Postów:

Napisany 31 sierpień 2008 - 23:29

Zaloze sie, ze pozostanie tylko ciekawostka, chociaz gdyby bylo inaczej to bym sie bardzo cieszyl. Niedlugo pewnie M$ zaatakuje z kieszonsolka :)

#8 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9199 Postów:

Napisany 07 wrzesień 2008 - 09:41

A ja bym sobie kupił żeby się nie męczyc z emulacją na PSP i móc sobie na luziku gierać w Mega Mana i Bubble Bobble ^^.

#9 shinian

shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11897 Postów:

Napisany 07 wrzesień 2008 - 18:44

Ej to znaczy że na takim cudzie mógłbym grać w 16bitowe hity? Pomiedzy emulatorami można przenosić save'y? Ktoś się wogóle w to wcześniej bawił?

#10 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19672 Postów:

Napisany 07 wrzesień 2008 - 21:54

Raz widziałem na Allegro jak jeden koleś sprzedawał, ale to było dawno. Masę stuffu dodawał do konsoli, nak arcie było masę emu i gier.
Te konsolki, jak już pisałem dobrze sobie radzą przede wszystkim z emulacją gier 2d, czyli stare automaty arcade, 8 i 16 bitowe konsole, stare komputery, stare gry z pieca, które chulają na dosbox. Można też odpalać divxy i inne pierdy. Te dwie ostatnie odsłony GP są mocne i odpalają gry 3d pod gpl np. z linuksa.
Ja tam nie wiem czy jest sens się w te konsolki bawić. Jak ktoś nie ma PSP lub nie chce na PSP bawić się w te zmiany firmware pod emulatory i homebrew to jest to jakaś tam alternatywa.
Główne odsłony tych game parków to GP32, GPX2, XGP i teraz The Wiz! Takiego XGP wyszły też mniejsze odslony: kids i mini, ale je przemilczmy, były techniczne zubożone, chyba mniej ramu miały. Chyba najpopularniejszy jest GPX2, on ma chyba też dotykowy ekran.

GP32
Dodany obrazek

GPX2
Dodany obrazek

XGP
Dodany obrazek

#11 Maka

Maka

eat & sleep

• Forumowicze
  • 3751 Postów:

Napisany 07 wrzesień 2008 - 22:40

W sumie ta srodkowa konsolka wyglada swietnie. Lepiej niz DS Lite nawet. Tylko cena i brak gier przekresla istnienie przyszlych sprzetow z tej stajni.

#12 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 08 wrzesień 2008 - 20:34

Brak gier zwykle przekreśla życie konsoli ... podobnie jak jakakolwiek ich obecność w prasie ... kiepsko sobie Wiz poradziło.

#13 cwany-lis

cwany-lis

zmanierowany mol książkowy

• Forumowicze
  • 9072 Postów:

Napisany 12 październik 2008 - 11:40

ślicznie to Wiz wygląda ale skoro nawet my - ludzie w gry grający i na grach się znający mało co wiemy na temat istnienia tej konsoli to cieżko mi sobie wyobrazić zakup tej konsoli w naszym kraju :king:

#14 N3rO

N3rO

Harland Sanders

• Forumowicze
  • 2089 Postów:

Napisany 12 październik 2008 - 14:18

Czychu3 powiedział:

Raz widziałem na Allegro jak jeden koleś sprzedawał, ale to było dawno

Wtedy nabył to mój kolega. Jednak on był totaly demo and scene freakiem i powiedział, że w kilku aspektach GPX2 kuleje i to mocno i z pewnymi motywami związanymi z emulacją psp zjada je na śniadanie.