Skocz do zawartości

Demon's Souls

• Please log in to reply
1051 odpowiedzi na ten temat

#1021 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 22:29

Niczym. Jedynie w JPN po powrocie do Nexus nie odnawia się energia i mana.
lucek wkurzyłeś mnie, bo nie było Cię w tych czasach na serwerach kiedy one żyły :foch:

#1022 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 22:43

Zobacz postiluck85, o 15 styczeń 2012 - 22:18, powiedział:

Z ciebie taka legenda jak z koziej dupy trabka :olo:
Bys napisal polskie wiki skoro taki kozak :ass:

Tu znalazlem opis na 100%

http://www.ps3trophy...mon-s-Souls-(JP)-Poradnik

Skorzystam po ukonczeniu gry :]

Rozni sie wersja jp od eu ?

Różni. Zdobycie 100% w azjatyckiej grając off line, jest niemalże niemożliwe.

Co do Yury, pamiętaj - klucz do Biorr'a (tuz przy AS TK), następnie zakładamy OF. Ukryte przejście stoi przed nami otworem, ale przy wiedźmie to nakrycie głowy zdejmujemy.

#1023 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 22:52

Po co lucek :olo: nawet edytować mi się nie chcę - ale jeden wyjątek zrobiłem :cf:

http://darksouls.wik...gon-torso-stone :^^:

#1024 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4524 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 23:30

Czyli poradnik ktory jest w linku nie przyda sie ?

#1025 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19672 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 23:37

kiedy te serwery mają wylaczyc? jaki miesiac?

#1026 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 23:40

Jak na moje oko speca.... tak, przyda się. Tyle, że autor bezczelnie przepisał pracę kogoś innego, bądź nią się bardzo posiłkował i sądzi, że nań zaszczyty za ciężki owoc spłyną.

Nie będę się rozwodził nad szczególikami, napiszę tylko tyle, że tendencje świata, jak i postaci w azjatyckiej wersji, grając off line, nie zmieniają się. Zatem nie ma możliwości zdobycia danych czarów, postaci, kluczy, broni, pierścieni, przedmiotów, a tym samym platyny....
Tak to jest z partaczami, którzy nie potrafią czegoś własnego stworzyć, tylko podpisują się pod doznaniami innych - tak było przykładowo z poradnikiem do DA II na jednym z rodzimych portali.

#1027 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 23:42

Zobacz postACZ, o 15 styczeń 2012 - 23:37, powiedział:

kiedy te serwery mają wylaczyc? jaki miesiac?

Już miały być wyłączone 3 miesiące temu. Mi się wydaję, że jeszcze kilka miesięcy pociągną - tym bardziej, że tam pvp nadal żyje.

#1028 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4170 Postów:

Napisany 16 styczeń 2012 - 01:09

O ile dobrze pamietam to kwiecień?

#1029 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4524 Postów:

Napisany 16 styczeń 2012 - 01:20

W ogole te wyl serwerow to porazka.
W grze Skate juz nie da rady wbic calaka......... Porazka.

#1030 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 16 styczeń 2012 - 01:31

Tutaj jest o tyle inna sytuacja, że to jest serwer From Software za który firma płaci - nie jest jak inne serwery na PSN czy Live, więc jak grać nikt nie będzie to zostaną wyłączone. Miały być wyłączone we wrześniu 2011, potem w październiku 2011, a teraz całkowita cisza na ten temat. Wszystko więc zależy od graczy.

#1031 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 17:42

Bez on line gra sporo traci. Walki nadają jej rumieńca. Pomaganie jest w porządku. Podpowiedzi są ważne.

#1032 narvany

narvany

Rikimaru

• Forumowicze
  • 526 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 00:32

Wyłączają tu serwey czy dopiero będą wyłączone? Bo mam zamiar bomnąć tu platynę, a jak wyłączą serwy to już będzie wszystko stracone...

#1033 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4524 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 00:37

Wg Sylwana do platyny nie trzeba online.
Pomocne przy 1 odpaleniu, bo przy drugim ostrzezenia innych sa chyba zbedne.
Jedynie online sie przydac moze do platyny, bo ktos moze nam dac fanty potrzebne do platyny.Bron,pierscienie.

#1034 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 02:19

On line nie jest konieczne w USA/Eu wer. W jap. ver. jest wymagane połączenie z siecią. Zakładam, że narvany nie ma tej ostatniej.

#1035 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19672 Postów:

Napisany 14 luty 2012 - 15:04

Shuhei Yoshida, szef Sony Worldwide Studios zdradził na łamach Game Informera dlaczego Sony zdecydowało się wydać grę tylko w Japonii (po sukcesie gry, Sony uznało, że to była jedna z największych wtop jakie popełnili). Był po prostu przekonany, że gra będzie crapem.

"Na podstawie mojego osobistego doświadczenia z Demon's Souls, kiedy prace nad tym tytułem dobiegały już końca, a ja spędziłem przy tej produkcji dwie godziny, ciągle stojąc na samym jej początku, stwierdziłem: "To crap. To nieprawdopodobnie kiepska gra". Dlatego też, odłożyłem ją na bok."

#1036 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 15 luty 2012 - 09:49

Słaby gracz i tyle.

#1037 lzj

lzj

Chocobo

• Forumowicze
  • 18 Postów:

Napisany 16 luty 2012 - 13:29

Zobacz postSylvan Wielki, o 06 luty 2012 - 02:19, powiedział:

On line nie jest konieczne w USA/Eu wer. W jap. ver. jest wymagane połączenie z siecią. Zakładam, że narvany nie ma tej ostatniej.
Nie jest konieczne, ale wbicie platyny bez online jest mocno utrudnione chyba, że ktoś jest największym fartem w historii świata i zdobędzie pure bladestone relatywnie szybko :lol2:

#1038 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1912 Postów:

Napisany 16 luty 2012 - 14:12

do kiedy będą działały serwery DS?

#1039 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 22 luty 2012 - 02:36

Zobacz postlzj, o 16 luty 2012 - 13:29, powiedział:

Nie jest konieczne, ale wbicie platyny bez online jest mocno utrudnione chyba, że ktoś jest największym fartem w historii świata i zdobędzie pure bladestone relatywnie szybko :lol2:
Ja wbiłem dwie off, a jedną on line (azjatycką). PBS w jednej wpadło w bodaj dwudziestej siódmej/ósmej próbie (ok. 40min).

#1040 lzj

lzj

Chocobo

• Forumowicze
  • 18 Postów:

Napisany 24 luty 2012 - 18:21

Zobacz postSylvan Wielki, o 22 luty 2012 - 02:36, powiedział:

Ja wbiłem dwie off, a jedną on line (azjatycką). PBS w jednej wpadło w bodaj dwudziestej siódmej/ósmej próbie (ok. 40min).

Ja biegałem ze 3 dni po 5-8h dziennie, aż w końcu stwierdziłem, że pobiegnę sobie zabić penetratora dla relaksu (to było NG+++ chyba już), akurat ktoś postawił summon sign to sobie go wezwałem i coś mnie tknęło by spytać czy ma pbs. Miał. :D

#1041 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 24 luty 2012 - 19:54

Fart jak nic.

#1042 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6851 Postów:

Napisany 07 maj 2012 - 17:53

Zacząłem wczoraj Demony. Na razie tego gluta, tower knighta i pajaka zatłukłem. Jakieś rady, abym niepotrzebnie czasu nie tracił?

#1043 Maka

Maka

eat & sleep

• Forumowicze
  • 3751 Postów:

Napisany 07 maj 2012 - 20:35

karwa, ja bez pomocy fingusa nawet bym do gluta nie dobil :fa:

#1044 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6331 Postów:

Napisany 07 maj 2012 - 20:40

Rada - nie ginąć za często w formie ludzkiej. :olo: Najlepiej znaleźć sobie pierścionek, który podnosi hapeki w formie ducha i tak spędzać wiekszość czasu. Przynajmniej dopóki nie będziesz gotów na pure black tendency. :D
I warto poczytać poradniki, zwłaszcza w zakresie ulepszania broni, bo w grze nie jest to chyba wyłożone zbyt łopatologicznie. ;)

#1045 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 07 maj 2012 - 21:43

Zowie się to cling ring i dostępny jest w 1-1. Jeden z najpotężniejszych, najbardziej przydatnych pierścieni. Co do reszty, fing, ma racje. Zasadniczo to mało co w DS jest wytłumaczone - vide tendencja postaci, świata, et cetera.
Czyli szalenie istotne sprawy, które znacząco wpływają na rozrywkę, a zdobycie 100% bez odpowiednich wskazówek jest niemożliwe.

Z drugiej strony, swój pierwszy raz z DS warto przeżyć bez jakichkolwiek podpowiedzi, czy innych ściągawek.

#1046 oranje

oranje

• Forumowicze
  • 6851 Postów:

Napisany 08 maj 2012 - 17:25

Jak na razie nie mam zielonego pojęcia o co chodzi z tendencjami świata i postaci. Gram bez poradnika i jakoś idzie. Dzisiaj trochę nerwów straciłem w kopalniach. Aż nieszczęsne Blighttown z Darków mi się przypomniało. Więcej razy zginąłem spadając niż od ciosów. Doszedłem do tego ognistego bossa i za pierwszym razem w bardzo głupi sposób mnie zabił. Drugie podejście i ataki z dystansu za pomocą soul arrow i poszło gładko.

Świat chyba jednak bardziej podoba mi się w Dark souls. Wolę ciągłość niż przeskakiwanie między Nexusem, a innymi. Warto ładować w longbow czy czekać aż znajdę coś lepszego?

#1047 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 02:19

Sticky Compound Long Bow + pięć to najlepszy łuk w grze - CLB ulepszany poprzez spiderstones.

Co do tendencji, krótko: jeśli giniesz pod postacią człowieka (wyjątkiem jest Nexus) w danym świecie to jego tendencja przybiera coraz to ciemniejszy kolor. Gdy jest to PBWT (pure black world tendency) to m.in. pojawiają się nowi, potężni wrogowie - tz. czarne fantomy (które są, na przekór, czerwone). Pozostali wrogowie są znacznie potężniejsi. W PBWT odnajdujesz także specjalne przedmioty, a przeciwnicy pozostawiają po sobie rzadkie surowce. Podczas PWWT (pure white world tendency) jest łatwiej, a oponenci zostawiają więcej przedmiotów leczniczych.

Charakterystyka postaci zależna jest od naszego postępowania - czy zabijamy przykładowo NPC, czy też nie.

W obu przypadkach (tendencja świata, oraz postaci) świat ulega modyfikacji. A to pojawią się schody dzięki, którym dotrzesz do skrzyni z pierścieniem, a to w innym miejscu pojawi się niedostępna wcześniej broń/postać.

Żonglowanie tendencjami to sprawa czasochłonna, wymaga ogromnej wiedzy w tym zakresie (wszelakie zależności) i w zasadzie przydaje się tylko tym, którzy chcą zdobyć platynę - choć niekoniecznie, bowiem pojedynki z czarnymi fantomami danych NPC to najcięższe bitwy w grze i są dość ciekawymi spotkaniami.

#1048 oranje

oranje

• Forumowicze
  • 6851 Postów:

Napisany 13 maj 2012 - 20:37

Został mi już tylko False king do ubicia (nie licząc Dorana, którego olewam teraz) i chyba przejdę. Niecałe 20h, krótka gra. 3 razy mnie cwaniak dzisiaj pokonał, ale około 60% energii na spokojnie mu zabieram, mimo iż mam speara tylko na +7. Przez przypadek zabiłem kowala w 2.1. i nie mogę sobię swojej magicznej szabli rozwinąć.

#1049 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4220 Postów:

Napisany 14 maj 2012 - 16:12

Spokojnie. W NG odżyje. O ile będziesz się chciał w świat DS raz jeszcze zagłębić (a warto). Co do czasu przejścia, to wcale nie tak mało. Za ten czas przeszedłbyś jedną grę act/adv/ slaszera, i jakieś CoD. Zatem nie jest źle. Wiele zależy od tego, co tam kombinowałeś przy niej - czy bawiłeś się tendencjami świata i postaci. Czy zdobywałeś surowce.

Moje pierwsze zaliczenie DS to ok 44 godz. Ostatnie (dziewiąte) nieco ponad półtora godziny.

#1050 oranje

oranje

• Forumowicze
  • 6851 Postów:

Napisany 14 maj 2012 - 20:56

Zacząłem drugi raz, tylko od początku i sobie łuczniczkę robię. Wiem, że jeszcze sporo rzeczy do odkrycia mi zostało, a przy pierwszym przejściu żadne trofeum za rozwinięcie broni mi nie wpadło nawet. Nie chciało mi się latać i farmić shardy ;)