czasami nachodzi mnie chęć pogrania w ps2 , jak nie mam w co na kompie lub xbox360 i tu mam problem , bo nie mam tv i nie zamierzam mieć z braku miejsca pokój 2x3m a jakieś mini tv mnie nie interesuje.Mam w kompie kartę tv Compro Video Mate E500 ona daje głos na płytę bez kabli a monitor LG L226WA ma wejście czinczowe ale nie ma głośników,xboxa elite podłączam przez HDMI pod monitor a dżwięk przez kabel audio adapter z zestawu na głośniki Mode Com MC-9600 i tak gram.Jak dać głos z ps2 czy jakbym kupił kabel digital out to by dało radę wrzucić głos przez kompa na głośniki?? czy jest może inna opcja?? :oops: :?:
jak zamotać dżwięk w ps2 ??
Rozpoczęte przez
Gość_onimusza666_*
, paź 18 2008 20:24
5 odpowiedzi na ten temat
#1 Gość__*
Napisany 18 październik 2008 - 20:24
Napisany 19 październik 2008 - 14:42
A nie możesz podłączyć ps2 tak samo jak xboxa tym adapterem? Zeby dzwięk z ps2 przeszedl prze kompa to musisz mieć na karcie muzycznej audio in(optical) i jakieś audio out , zależy jak podłączasz głośniki....
#3 Gość__*
Napisany 19 październik 2008 - 15:51
Przez adapter x360 nie da rady po prostu inne wejście a w płycie głównej mam 2 wyjścia cyfrowe - płyta Gigabyte GA-P35-DS4 , i moje pytanie było tego typu czy jak kupię kabel Digital out to będę miał dżwięk? czy warto kombinować,niech napiszą ci którzy tak grają :ziewa:
Napisany 19 październik 2008 - 18:07
Kurde a co to jest ten adapter?! przecież jakoś musisz te głośniki do niego podłączyć, nie? jak na końcu głośników masz jack to nie możesz zrobić jakiejś przejściówki na chinche i do tego podłączyć ps2? Jak ty ją w ogóle podłączasz do tego monitora? Poza tym musisz mieć na płycie cyfrowe WEJŚCIE nie wyjście, że kable optyczny(po twojemu digital out) kupić. A jakby ktoś tak grał to pewnie do tej pory coś by napisał. Alles.
#5 Gość__*
Napisany 19 październik 2008 - 18:34
onikage7 powiedział:
Kurde a co to jest ten adapter?! przecież jakoś musisz te głośniki do niego podłączyć, nie? jak na końcu głośników masz jack to nie możesz zrobić jakiejś przejściówki na chinche i do tego podłączyć ps2? Jak ty ją w ogóle podłączasz do tego monitora? Poza tym musisz mieć na płycie cyfrowe WEJŚCIE nie wyjście, że kable optyczny(po twojemu digital out) kupić. A jakby ktoś tak grał to pewnie do tej pory coś by napisał. Alles.
Napisany 19 październik 2008 - 19:02
No ok, ale przy kablu component np. takim http://www.allegro.p...em453522146_kab ... _1203.html (jak będzie za krótka to musisz jeszcze jakiś przedłużacz jack-jack dołączyć) no i wszystko powinno być ok. Imo chyba nie ma sensu podłączać ps2 tym kablem optycznym(jeśli oczywiście masz optyczne wejście cyfrowe(optical in, SPDIF in) na płycie głównej bo bez niego nic ) tylko taką opcję zostawić dla ps3. Bo jeśli masz to wejście i kiedyś sprawisz sobie zestaw głośników 5.1 to będziesz miał fachowy dźwięk przestrzenny.