Skocz do zawartości

NEO GO - opinie, sugestie, komentarze

815 odpowiedzi na ten temat

#1 Liberal-L1

Dante

• Forumowicze
  • 1773 Postów:
  • Gadu-Gadu3961814
  • LokalizacjaŁeba/Olsztyn
  • SprzętPC, PS2, PSP

Napisany 03 listopad 2008 - 23:31

Wraz z zapowiedzią nowego, listopadowego numeru N+ znalazła się także wzmianka o rozpoczętej oficjalnej współpracy magazynu z serwisem GameOnly, czyli teraz NEO+ GAMEONLY.

Gulash powiedział:

Wraz z tym numerem Neo Plus rozpoczynamy oficjalną współpracę z GameOnly, teraz NEO+ GAMEONLY. Zaglądajcie na viewtopic.php?p=461751&f=1#p461751

Na czym dokładniej ma polegać ta współpraca? Jak dalece posunie się integracja pomiędzy magazynem a serwisem? Czy to oznacza również fuzje obu for (N+ i GO)? A może niekoniecznie? Na te i wiele innych pytań nie ma jeszcze odpowiedzi, ale pewnie redakcja N+ chciałaby by poznać wasze opinie i sugestie na ten temat. :)
  • +
  • -
  • 0

#2 Shinigami

oko cyclonu

• Moderatorzy
  • 21998 Postów:
  • Gadu-Gadu2349740
  • Lokalizacja[kʂɨˈkafka]
  • GamertagSziniPL
  • PSN IDShinigami_PL
  • SprzętSony wiiPhone 3

Napisany 03 listopad 2008 - 23:45

Nie chce mi się kłócić od samego początku, ale jeśli przyszliście tu tylko by spamować, to nie piszcie lepiej nic wcale.

#3 Gość__*

• Goście

Napisany 03 listopad 2008 - 23:54

Żarno to akurat bardzo ważny element naszego forum ;). W każdym razie, zupełnie mi ta fuzja nie pasuje. Wy tutaj trzymacie forum pod batem, u nas większy luz, zupełnie inny klimat. Trzon naszego forum to stali użytkownicy, kameralna atmosfera, tutaj masówka. Jeśli dojdzie do jakiejś fuzji to zarówno "My" jak i "Wy" będziemy stratni.

Ach, możecie również przystanąć na nasze warunki i zadowlić się osobnym działem na naszym forum. 8)
  • 0

#4 Shinigami

oko cyclonu

• Moderatorzy
  • 21998 Postów:
  • Gadu-Gadu2349740
  • Lokalizacja[kʂɨˈkafka]
  • GamertagSziniPL
  • PSN IDShinigami_PL
  • SprzętSony wiiPhone 3

Napisany 03 listopad 2008 - 23:59

Tarniak powiedział:

Wy tutaj trzymacie forum pod batem, u nas większy luz, zupełnie inny klimat.

Myślę, że trudno jest określić klimat komuś, kto tu bywa raz na jakiś czas (albo i rzadziej) ;) Zresztą, my mamy swój klimat, Wy wasz, jeśli ma dojść do fuzji, to nie dzielmy się w taki sposób. Jak mamy być razem, to własne "klimaty" trzeba odstawić i zamiast gadać o jakimś żarnie czy innym przenoszeniu do dział, to spróbować stworzyć nową społeczność, wspólnie :P

Tarniak powiedział:

Trzon naszego forum to stali użytkownicy, kameralna atmosfera, tutaj masówka.

Naszego forum masówką nazwać nie można :lol: Też jest kameralnie.

Tarniak powiedział:

Ach, możecie również przystanąć na nasze warunki i zadowlić się osobnym działem na naszym forum. 8)

Wydaje mi się, że to GO dołączyło do Neo, nie na odwrót 8)

#5 shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11644 Postów:
  • Sprzętkolekcjoner

Napisany 04 listopad 2008 - 00:19

OLO LOLO Widze ze zaraz czeka nas powrot do atawistycznych zachowan plemiennych.

A juz najbardziej to podoba mi sie fragment o masowce :^^:
  • +
  • -
  • 0

#6 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 00:20

Ale to nie było pejoratywne, to raczej logiczne, że czyta/pisze więcej osób, skoro to oficjalne forum miesięcznika. :o
  • 0

#7 Shinigami

oko cyclonu

• Moderatorzy
  • 21998 Postów:
  • Gadu-Gadu2349740
  • Lokalizacja[kʂɨˈkafka]
  • GamertagSziniPL
  • PSN IDShinigami_PL
  • SprzętSony wiiPhone 3

Napisany 04 listopad 2008 - 00:21

No właśnie, niby logiczne, a tu siurprajz, bo tak nie jest ;)

#8 Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16042 Postów:
  • Gadu-Gadu3797743
  • LokalizacjaKoszalin / Wrocław
  • PSN IDDanteuszPL
  • SprzętPS3 PS2 PSP PC NDS Wii iPhone 3GS SNES

Napisany 04 listopad 2008 - 00:22

Myślę że pisze tu stale mniej osób niż na GO

#9 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 00:23

Liczby mówią same za siebie. Zresztą użytkownicy na forum GO, to w 50% użytkownicy, którzy rejestrują się na główną stronę. No i jakieś 1000 multikont, których nikt z bazy nie usunął...

dante2003 powiedział:

Myślę że pisze tu stale mniej osób niż na GO

Zupełnie bezpodstawnie. :)
  • 0

#10 Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16042 Postów:
  • Gadu-Gadu3797743
  • PSN IDDanteuszPL

Napisany 04 listopad 2008 - 00:25

Liczby nie pokazują prawdy, mamy dużo kont, ale znakomita większość jest nieaktywna. W tej chwili u nas jest 19 użytkowników na forum, u was 37. Koło 40 osób jest u nas tylko gdy są jakieś duże wydarzenia, afery itp

#11 Shinigami

oko cyclonu

• Moderatorzy
  • 21998 Postów:
  • Gadu-Gadu2349740
  • Lokalizacja[kʂɨˈkafka]
  • GamertagSziniPL
  • PSN IDShinigami_PL
  • SprzętSony wiiPhone 3

Napisany 04 listopad 2008 - 00:26

Dobra, nie licytujmy się gdzie pisze mniej osób, bo u nas spoooooooooooooooooooooooora większość to zarejestrowani, który nie wieszli na forum nawet raz ;) U nas tak naprawdę nie pisze za dużo osób, mówisz, że na GO też, więc masówki nie ma po żadnej ze stron.

#12 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 00:29

Powiedzieli moderatorzy z ~10k postów na koncie ;)

Zresztą nieważne, nie to jest przedmiotem dyskusji. Lepiej zacznijcie się zastanawiać, co z tym fantem zrobimy.
  • 0

#13 Patosław

Chocobo

• Forumowicze
  • 14 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 00:34

Nic nie zrobimy bo nie ma sensu łączyć dwóch for :x
  • +
  • -
  • 0

#14 Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16042 Postów:
  • Gadu-Gadu3797743
  • PSN IDDanteuszPL

Napisany 04 listopad 2008 - 00:36

Pytanie czy jest sens trzymania dwóch równoległych oficjalnych for jednego magazynu?

#15 Shinigami

oko cyclonu

• Moderatorzy
  • 21998 Postów:
  • Gadu-Gadu2349740
  • Lokalizacja[kʂɨˈkafka]
  • GamertagSziniPL
  • PSN IDShinigami_PL
  • SprzętSony wiiPhone 3

Napisany 04 listopad 2008 - 00:37

Patosław, for, jeśli już. A takim stosunkiem niestety nic dobrego się nie zrobi w sprawie (chyba) nieuchronnej fuzji.

#16 vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 4785 Postów:
  • Gadu-Gadu5926689
  • Tlenskończył się
  • LokalizacjaWarszawa
  • GamertagVagrant PL
  • PSN IDsam Cię znajdę jak będę chciał
  • SprzętX360 PS3 DSi DC X PS2 GC PSX

Napisany 04 listopad 2008 - 00:51

dante2003 powiedział:

Pytanie czy jest sens trzymania dwóch równoległych oficjalnych for jednego magazynu?

Jest sens. Nasze forum jest oficjalnym forum magazynu N+, a GameOnly to GameOnly i tak powinno zostać, niezależnie od tego co się dzieje na poziomie serwisów informacyjnych (czyli fuzji pisma i strony).

Już widzę jak GO staje się oficjalnym forum N+ :tak: Najwyżej nasze forum zostanie głównym NEO GO, a obecne GameOnly będzie w pobliżu, za płotem, a przy tym ciągle niezależne od pisma. Czy jakoś tak. Nie wiem kto będzie o tym decydował, ale mam nadzieję, że wymyślimy coś wspólnie i z głową.
  • +
  • -
  • 0

#17 Malutki

Dante

• Forumowicze
  • 1353 Postów:
  • GamertagMalutki03
  • PSN IDMalutki_PL
  • SprzętWii,Xbox360,PS3,Retro

Napisany 04 listopad 2008 - 00:55

Moim zdaniem , najlepiej byłoby , aby na stronie NeoGo istniał osobny link pod nasze forum .Fuzja obydwu serwisów dyskusyjnych jedynie spowodowałaby mały chaos .
  • +
  • -
  • 0

#18 egonszef

ke?

• Forumowicze
  • 2295 Postów:
  • PSN IDegonszef
  • Sprzętobecnie :PS3, Xbox360, PSP, GBmicro

Napisany 04 listopad 2008 - 01:00

Mi wizja połączenia nie układa się na razie z jednej strony, forum neo+ (ogólnie upraszczając) jest grzeczne, na go ludzie jadą po sobie śmiejąc się z tego jednocześnie.. i to jest główny problem, poza nim resztę dałoby się dopasować bo przecież i tu i tu siedzą tacy sami ludzie (tzn. 10% ogarniających temat, reszta to zxeby) tak więc największym problemem jest zadecydowanie które forum zostaje i gdzie ludzie się przenoszą bądź wykonanie rzeczy takiej aby jakoś te 2 fora połączyć.. zagwostka
  • +
  • -
  • 0

#19 ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 963 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 01:23

egonszef powiedział:

Mi wizja połączenia nie układa się na razie z jednej strony, forum neo+ (ogólnie upraszczając) jest grzeczne, na go ludzie jadą po sobie śmiejąc się z tego jednocześnie.. i to jest główny problem...

GameOnly to zalążek ludzi, którzy jedyne co ptrafia to wzajemnie sie kłócić, przekrzykiwać itd - miałem tam konto na stronie glownej, pobluzgalem sie troche z nimi, oni ze mna, wkurzala mnie atmosfera, powiedzialem aby mnie zbanowali i juz nie moge nic pisac - ale zalogowac sie moge (no ale po co?) ... nie wiem jak z forum, oni maja tam jakies forum ;D

Neo + jest NORMALNE, a tam jest NIENORMALNIE

z Neo +/Neo zaczalem praktycznie granie na N64 w 98 ... ponownie w 2007 sie zaczalem zaglebiac w konsole po przerwie - zobaczylem takie GameOnly i haos, fanbojstwo, nieumiejetne podejscie do tematu, ciagle wysmiewanie Nintendo, debilne ankiety, tematy newsow, nie zwiazane wcale z trescia newsa (tylko aby ktos wszedl z mysla ze przeczyta o nntendo, a bedzie o XBoxie ...ogolnie - DZIWNE TO - NIE WIEM JAK WYJDZIE - MAM NADZIEJE ZE W MARCU PRZEDLUZE PRENUMERATE - jesli nic mnie w tym nie zrazi.
  • +
  • -
  • 0

#20 Liberal-L1

Dante

• Forumowicze
  • 1773 Postów:
  • Gadu-Gadu3961814
  • LokalizacjaŁeba/Olsztyn
  • SprzętPC, PS2, PSP

Napisany 04 listopad 2008 - 05:35

Jeśli chodzi o mnie to mi ta współpraca NEO Plus i GameOnly pod wspólnym projektem "NEO GO" jak najbardziej odpowiada. Obie strony będą rzecz jasna czerpały z tego obopólne korzyści. Magazyn wreszcie będzie miał w miarę porządną strone www, której już nie będzie musiał się wstydzić, bo ta poprzednia (w sumie pisząc tego posta dopiero się z orientowałem, że już jej nie ma i jest teraz pod jej domeną automatyczne przekierowanie do NeoGo.pl), jak większość z nas wie, bardziej odstraszała niż przyciągała, że to tak łagodnie ujme. Natomiast redakcja GameOnly (teraz już w sumie NeoGo) - jak to już FAX zdążył napisać - dzięki tej współpracy będzie miała większy i szybszy dostęp do ekskluzywnych materiałów i gier, które dla nich do tej pory nie były tak łatwo osiągalne jak dla redaktorów NEO Plus. Zresztą to jest chyba tak oczywiste, że aż głupio mi o tym pisać. :P Pytanie tylko pozostaje w jakim zakresie GO (NG) będzie niezależne od NEO Plus i czy w ogóle, bo po obecnym, wstępnym logotypie strony chyba nie ma wątpliwości, która ze stron jest tą dominującą.

Co do for, to nie znam się zabardzo na php ale nie wydaje mi się aby było możliwe łączenie dwóch baz danych z różnych silników jakimi są phpBB3 i SMF w jedną, więc imo o takiej fuzji można chyba spokojnie zapomnieć. Zresztą jakby nawet z technicznego punktu widzenia było by to jednak możliwe to w sferze logistycznej prowadziło by to do absurdów - nie jestem zarejestrowany na GO (NG), więc nie wiem jaki tam jest struktura/układ forum ale po połączeniu baz danych zapewne dublowały by się poszczególne działy o konsolach, konta użytkowników (niektórzy są zarejstrewani tu i tam), wątki itd. Innymi słowy prowadziło by to do sporego chaosu i dezorganizacji. Oczywiście jest jeszcze opcja, że jedne forum jest zamykane a jego użytkownicy przenoszą się na te drugie rejestrujac się na nim. Tylko takie rozwiązanie chyba mało komu się spodoba, zwłaszcza user'om tego zamykanego forum, bo zawsze pozostanie pytanie, dlaczego akurat te ma być zamknięte a nie to drugie? I niestety nie będzie na to żadnej dobrej odpowiedzi. No i chyba nie trzeba dodawać, że taka decyzja bardzo by "zaogniła" wzajemny stosunek użytkowników "tutejszych" i "tamtych" wględem siebie. Zresztą nie tylko o zwykłych użytkowników tu chodzi ale także o moderatorów, bo jak rozumiem, wspólne forum to też wspólni modzi z N+ i GO - jakoś trudno mi sobie wyobrazić dobrą współprace osób, którzy się nie znają i hipotetycznie równie dobrze mogą się podzielić na dwa wrogie sobie obozy jak userzy. A jeśli ze sobą nie będą potrafili współpracować to jak mają zapanować nad innymi, skoro jeden drugiemu będzie cały czas wchodził w drogę i podważał jego decyzje? Zresztą historia tego forum dobitnie pokazała co oznacza brak współorganizacji moderacji i wzajemne animozje, które nieraz miały swój finał w banowaniu/warnowaniu moderatora przez... moderatora. Nie należy drugi raz powtarzać tego błędu.

Reasumując, fuzja na poziomie serwisu i magazynu jest jak najbardziej ok, ale łączenie for to obecnie nienajlepszy pomysł. W tej kwestii najbliżej mi do zdania Vag'a - na stronie NeoGo powinny być dwa osobne fora, przy czym to nasze było by tym głównym.
  • +
  • -
  • 0

#21 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 08:09

Panie Ramzes, strona główna słynie z kłótni i jeśli dostaje się tam bana to zasadniczo tylko przez zachowanie. Zresztą, na naszym forum jeśli ktoś napisze 'haos' to nikomu to nie umknie i wstyd gwarantowany. Zresztą czy to wina serwisu, że dzieci mają dostęp do Internetu? Większość użytkowników z tego forum, którzy zarejestrowali się na GO trafili na temat 'Wór', który nie jest zbyt reprezentatywny (to taki shoutbox bez cenzury). Ferowanie wyroków na jego podstawie to kardynalny błąd i radzę więcej pozwiedzać.

Połączenie serwisu ze "stroną" NEO, to bardzo dobry pomysł, korzystny itd. Połączenie for (w teorii możliwe, bo poprzednie "nasze" forum stało właśnie na phpbb, a udało się zachować prawie wszystkie dane) w praktyce, nie napawa optymizmem. Problem byłby pewnie z działami, tematami i forami, między moderatorami i... użytkownikami.

PS. Paskudne te wasze emotikony. : D
  • 0

#22 Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12233 Postów:
  • Gadu-Gadu13313909
  • LokalizacjaChiba City
  • PSN IDScorpic_PL
  • SprzętPSX, PS2, PS3

Napisany 04 listopad 2008 - 09:10

Wiemy o emotach , ale mamy np. takiego :foch: i to jest fajne :^^:

#23 Shinigami

oko cyclonu

• Moderatorzy
  • 21998 Postów:
  • Gadu-Gadu2349740
  • Lokalizacja[kʂɨˈkafka]
  • GamertagSziniPL
  • PSN IDShinigami_PL
  • SprzętSony wiiPhone 3

Napisany 04 listopad 2008 - 09:23

Nie, paskudne i mocno retro, to są emoty z forum GO. Nasze są fajne :ninja:

#24 Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8229 Postów:
  • Gadu-Gadu9986661
  • LokalizacjaZjednoczone Emiraty Poznańskie
  • GamertagCascadJazz
  • Sprzętpsx PS2 X360 NDS n64

Napisany 04 listopad 2008 - 10:26

Fajnie by było połączyć oba fora (na początku byłby lament ale powiększenie grupy stałych userów wyszłoby w perspektywie czasu na dobre), choć to wymagałoby pracy, zatem dobrze, żeby inicjatywa wyszła ze strony GO. U 'nas' wiadomo ile czasu, potu i krwi wymaga najzwyklejsze zmienienie loga, a doproszenie się o jakiekolwiek zmiany jest praktycznie niemożliwe, na obietnicach też nie ma co polegać. A z tego co widziałem GameOnly ma wysoce mądrego webmastera, który takie rzeczy robi sprawnie.

Zaraz będzie lament, że to nasze forum blablabla i klimat zniknie, ale cóz... i tak już zniknął jakiś czas temu, zatem jak coś zmieniac to na dobre. Starzy weterani będą i tak wiedzieć swoje, jednak cóż nam po nich, skoro oni już prawie nie piszą. (no w sumie sam już jestem takim weteranem, a coraz mniej pisze bo cóż, tematy stały się nieciekawe, ludzi którzy mają coś do powiedzenia malutko i powstały sławetne 'grupki'. Fajnie zatem by było wszystko na nowo zacząć)

#25 pico

The Siberian Siren

• Moderatorzy
  • 5304 Postów:
  • Gadu-Gadu5476163
  • Tlenpico77
  • LokalizacjaStargard Szczeciński / Szczecin
  • GamertagKASiPIC
  • PSN IDKASiPIC
  • SprzętPlayStation, PlayStation2, PlayStation3, Xbox 360.

Napisany 04 listopad 2008 - 12:20

Ja wstępnie jestem negatywnie nastawiony do połączenia forum N+ i GO. Ale być może to byłoby dobre rozwiązania (jest już dużo argumentów za tym rozwiązaniem).

A redakcja NeoPlus znów się nie popisała - w jaki sposób powinniśmy się dowiedzieć o ewentualnym połączeniu? Może trochę wcześniej info, może jakaś sensowna komunikacja pomiędzy grupami zarządzającymi forami N+ i GO, może redaktorzy napisaliby swoje uwagi i prośby? Przecież wszystko można przemyśleć i przyjąć/odrzucić, ale bez afery. E-komunikacja nie jest tak trudna.

#26 Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16042 Postów:
  • Gadu-Gadu3797743
  • PSN IDDanteuszPL

Napisany 04 listopad 2008 - 12:39

Myślę że nasi użytkownicy nie mieli by większych oporów przy połączeniu, gorzej z ludźmi na GO - tam prawie każdy pisał że nie chce łączenia for, kilku umieściło w sigu coś w stylu "Neo hejters", po chwili powstał temat "Neonowcy to c**je". Twierdzą że mają świetny klimat który byśmy popsuli, piszą że odejdą z forum gdyby doszło do połączenia. Ich moderatorzy też odrzucają ten pomysł.

#27 oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6624 Postów:
  • LokalizacjaMaszewo
  • PSN IDoranje_pl

Napisany 04 listopad 2008 - 12:57

Mnie boli to, że spora ilośc komentarzy była w stylu "Dlaczego N+, a nie PE", "Nie kopiujmy humoru z N+ (a jakiś tam jest?)" itp. Jezeli wszystko przebieglo by sprawnie jestem na tak, bo u nas coraz mniej userow sie udziela, a kilku jest takich, że żal czytac ich posty. Aczkolwiek przeraża mnie to negatywne nastawienie :/
  • +
  • -
  • 0

#28 TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 20889 Postów:
  • SprzętPS3,2,P; Xbox1,360; NGC,Wii,3DS,NDS,GBP; iPodT,iPad,MBP

Napisany 04 listopad 2008 - 13:49

dante2003 powiedział:

Myślę że nasi użytkownicy nie mieli by większych oporów przy połączeniu, gorzej z ludźmi na GO - tam prawie każdy pisał że nie chce łączenia for, kilku umieściło w sigu coś w stylu "Neo hejters", po chwili powstał temat "Neonowcy to c**je". Twierdzą że mają świetny klimat który byśmy popsuli, piszą że odejdą z forum gdyby doszło do połączenia. Ich moderatorzy też odrzucają ten pomysł.

Ja mam coś lepszego:
        ____ ____ ____ ____ ____ ____ ____ ____ _________ ____ ____ ____ 
       ||N |||E |||O |||n |||o |||w |||c |||a |||       |||w |||a |||l ||
       ||__|||__|||__|||__|||__|||__|||__|||__|||_______|||__|||__|||__||
       |/__|/__|/__|/__|/__|/__|/__|/__|/_______|/__|/__|/__|
             ____ _________ ____ ____ ____ ____ ____ ____ ____ ____ 
            ||z |||       |||g |||u |||m |||o |||w |||c |||a |||! ||
            ||__|||_______|||__|||__|||__|||__|||__|||__|||__|||__||
            |/__|/_______|/__|/__|/__|/__|/__|/__|/__|/__|

:lol:
  • +
  • -
  • 0

#29 shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11644 Postów:
  • Sprzętkolekcjoner

Napisany 04 listopad 2008 - 14:24

Tarniak powiedział:

Panie Ramzes, strona główna słynie z kłótni i jeśli dostaje się tam bana to zasadniczo tylko przez zachowanie. Zresztą, na naszym forum jeśli ktoś napisze 'haos' to nikomu to nie umknie i wstyd gwarantowany.

Cho Cho Cho, widze ze hlopcy prerzom ji napinajom mózgóly. Rzkoda rze nie ma z nami iurz Jutszena.
  • +
  • -
  • 0

#30 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 17:56

shinian powiedział:

Tarniak powiedział:

Panie Ramzes, strona główna słynie z kłótni i jeśli dostaje się tam bana to zasadniczo tylko przez zachowanie. Zresztą, na naszym forum jeśli ktoś napisze 'haos' to nikomu to nie umknie i wstyd gwarantowany.

Cho Cho Cho, widze ze hlopcy prerzom ji napinajom mózgóly. Rzkoda rze nie ma z nami iurz Jutszena.

*hint* Celowe robienie z siebie pośmiewiska też śmierdzi żenadą. Wybaczcie, prostak ze mnie, nie pojmuję tak wysublimowanego poczucia humoru.
  • 0