Skocz do zawartości

NEO GO - opinie, sugestie, komentarze

815 odpowiedzi na ten temat

#31 shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11644 Postów:
  • Sprzętkolekcjoner

Napisany 04 listopad 2008 - 18:05

Tarniak powiedział:

Wybaczcie, prostak ze mnie, nie pojmuję tak wysublimowanego poczucia humoru.

Jest Ci wybaczone. Mozesz odejsc w Pokoju :^^:
  • +
  • -
  • 0

#32 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 18:15

Kamień z serca. W każdym razie, pocieszę wszystkich tutaj zgromadzonych, że FAX, który zapewne jest inicjatorem i pomysłodawcą tego przedsięwzięcia, sam nie wie co zrobić z forami. Taki to genialny masterplan przygotowali :/.
  • 0

#33 Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4612 Postów:
  • Gadu-Gadu1057579
  • LokalizacjaAsgard / Helheim
  • SprzętPSX, N64, DC, PS2, PSP, NDS, X360

Napisany 04 listopad 2008 - 18:16

A teraz powiedz coś nowego. :niepewny:
  • +
  • -
  • 0

#34 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 18:20

Blizzard Beast powiedział:

A teraz powiedz coś nowego. :niepewny:

Wciąż tego nie wie. 8)
  • 0

#35 Shinigami

oko cyclonu

• Moderatorzy
  • 21998 Postów:
  • Gadu-Gadu2349740
  • Lokalizacja[kʂɨˈkafka]
  • GamertagSziniPL
  • PSN IDShinigami_PL
  • SprzętSony wiiPhone 3

Napisany 04 listopad 2008 - 18:31

Tarniak powiedział:

W każdym razie, pocieszę wszystkich tutaj zgromadzonych, że FAX, który zapewne jest inicjatorem i pomysłodawcą tego przedsięwzięcia, sam nie wie co zrobić z forami. Taki to genialny masterplan przygotowali :/.

Kocham takie plany bez planowania :tak:

#36 Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8478 Postów:
  • LokalizacjaTrójwieś
  • SprzętPS2, PS3, PSP, DS

Napisany 04 listopad 2008 - 18:54

Co do łączenia for - mam takie zdanie jak Vag :tak:

#37 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 18:57

Lewik, jeden z administratorów i naczelnych GO powiedział:

Rozwiewając inne wątpliwości. Fora zostaną połączone, postaramy się zrobić to jak najbardziej bezboleśnie.

• 0

#38 Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8478 Postów:
  • LokalizacjaTrójwieś

Napisany 04 listopad 2008 - 18:58

Czyli będzie burdel na kółkach, bo znając życie plan jest taki, że go nie ma ;]

#39 Lady Luck

Catonymous

• Forumowicze
  • 5874 Postów:
  • LokalizacjaHalloween Town
  • SprzętPS2, PS3, PSP, NDS

Napisany 04 listopad 2008 - 20:09

To co, wyjdzie na to, że jedno z for będzie zaborcą, a drugie narodem wybranym/ uciśnionym. Sugoiiii :ziewa:

Dobrze, to ja mam kilka pytań, na które chciałabym otrzymać w odpowiedzi w jakimś oficjalnym poście by Mielu (bo na nikogo innego nie liczę), czy to w najbliższym czasie, czy to za miesiąc (a mniej więcej wtedy wypadnie mi PMS, więc lepiej, żeby się pospieszył) :

1. Dlaczego tak nagle?
Tzn. i tak się domyślam, że pomysł wyszedł przy jakiejś rozmowie na GG i zaraz wprowadzony w życie bez głębszych przemysleń (sorry chłopaki, naprawdę was lubię, ale właśnie tak to wygląda), ale jako czytelniczka i (w pewnym sensie) współpracownik pisma (............ wow, jak to wygląda na piśmie :o ), chciałabym wiedzieć, dlaczego nikt nawet nie zasugerował, że taka rzecz sie stanie.
Tylko błagam, bez stwierdzenia "niespodzianka".

2. Kto zajmie się fuzją for?
Konkretnie, nick najlepiej z imieniem i nazwiskiem, dlaczego on, na jakiej zasadzie zostaje do tego oddelegowany, co on wie o forum tym i tamtym (przepraszam za głupie "to" i "tamto", ale to tylko.... te... terminy operacyjne ;) )?
Odpowiedź "bo się zna i zrobi za darmo" nie zostanie zaliczona.

3. Dlaczego fuzja ma nastąpić bez względu na zdanie najważniejszych osób, czyli userów?
Myślicie, że projekt NEO GO narobi "świeżej krwi", ale chyba nie pomysleliscie ile krwi najpierw napsuje. Nowych nie przybędzie jak fala uderzeniowa, a "starzy" już teraz ciężko sie dogadują, jak widać. Nie mam nic do ludzi z GO (pozdro dla wszystkich, którzy czytają), krzywdy mi nigdy nie wyrządzili (chyba, że mam wziąć do siebie wspomniany tu przez bodaj dantego tytuł tematu, który dorabia mi penisa), ale widać juz teraz, jaki mają do nas stosunek tylko przez fakt informacji "fuzja". Pieprzyć klimaty, to jest NORMALNE, że zgromadzenia mają różne normy i wartości (tak, dopiero wróciłam z zajęć, będzie pseudosocjologicznie) i w pewien sposób dorobiły sie etnocentryzmu, ale brak chęci współpracy już na starcie (a raczej dźwięk słowa "start") nie wróży niczego dobrego. Chcecie nowych userów? Świetnie. Ale istnieje duże prawdopodobieństwo stracenia części stałych bywalców. A skoro oba fora są kameralne (nasze jest- naprawdę, koledzy z GO, gdybyście posiedzieli i uważnie pośledzili to forum przez nawet tydzień, wyjdzie z niego coś znacznie mniejszego, niż "oficjalne forum pisma"- też nad tym ubolewamy), nawet tych kilku userów po obu stronach, którzy z każdym z for było od dawna będzie po prostu stratą.
Patrzycie globalnie i ekonomicznie, ale póki co wygląda to tak, że zapomnieliście o pierwiastku ludzkim. A to boli, bo to dla ludzi piszecie(my), a w tym momencie po prostu macie ich gdzieś.

Uważam, że stosunki sąsiedzkie i dwa osobne fora są najlogiczniejszym i najbardziej bezbolesnym rozwiązaniem.
  • +
  • -
  • 0

#40 wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 1801 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 20:13

Połączcie fora, a elicie z GO zróbcie osobny, ukryty dział, gdzie będą mieli swoją piaskownicę.
  • +
  • -
  • 0

#41 Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3507 Postów:
  • LokalizacjaWarszawa

Napisany 04 listopad 2008 - 20:25

I jak to będzie niby wyglądać? Co z tematami?

Najgorsze jest to, że nawet nikt nie skontaktował się z userami co sądzą na temat takiej fuzji.bo po co w ogóle to robić skoro większość byłaby przeciwna?
żenada, zastanawiam się czy nie odejść z tego forum..
  • +
  • -
  • 0

#42 Patosław

Chocobo

• Forumowicze
  • 14 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 20:44

wrog powiedział:

Połączcie fora, a elicie z GO zróbcie osobny, ukryty dział, gdzie będą mieli swoją piaskownicę.

Powiedział co wiedział.
  • +
  • -
  • 0

#43 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15684 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 04 listopad 2008 - 20:58

Dodany obrazek
Nie dajmy się rodacy!! Forum Neo+ jest tylko Nasze!!!!11 :sparta:

;)
  • +
  • -
  • 0

#44 Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8229 Postów:
  • Gadu-Gadu9986661
  • LokalizacjaZjednoczone Emiraty Poznańskie
  • GamertagCascadJazz
  • Sprzętpsx PS2 X360 NDS n64

Napisany 04 listopad 2008 - 21:00

LL, piszesz piszesz, a sama i tak się nie udzielasz tu zbytnio :)

'fuzja na siłę' wyjdzie na dobre, bo połowiczne rozwiązania, takie by jak najmniej urazić obie strony będą... bezpłciowe i nijakie. Jak się robi takie akcje to imho trzeba pójśc przebojem i zaryzykować, postawić na cokolwiek. Wątpię by zapanowała nagle jakaś dyskryminacja :lol: no ludzie to przeciez forum dyskusyjne i oba 'środowiska' wyciągną sporo z zastrzyku nowych głosów w dykusjach.

Wyzerować każdmeu licznik, najbardziej zaśłużonym z obyu for dac specjalne rangi i wrzucać do kotła. Będziem się mielić ;) jaj nie zabraknie.

#45 Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4612 Postów:
  • Gadu-Gadu1057579
  • LokalizacjaAsgard / Helheim
  • SprzętPSX, N64, DC, PS2, PSP, NDS, X360

Napisany 04 listopad 2008 - 21:29

Lady Luck powiedział:

Dobrze, to ja mam kilka pytań, na które chciałabym otrzymać w odpowiedzi w jakimś oficjalnym poście by Mielu (bo na nikogo innego nie liczę),

Bardzo Cię w takim razie zawiodę :)

Lady Luck powiedział:

1. Dlaczego tak nagle?

Pomysł ma rok z okładem. Jest odpowiedzią na problem, który ma trzy lata z okładem. To naprawdę nie jest "nagle".

Lady Luck powiedział:

2. Kto zajmie się fuzją for?

Z internetowego punktu widzenia wszystko opiera się na tym, co stało do tej pory pod adresem GameOnly. Czyli to nasza strona zmieniła się w nich, a nie odwrotnie. Technicznymi sprawami zajmie się więc techniczna ekipa ze strony GameOnly. Rzut oka na zaangażowane w tamten projekt osoby wskazują kandydaturę - to Palli.

Lady Luck powiedział:

3. Dlaczego fuzja ma nastąpić bez względu na zdanie najważniejszych osób, czyli userów?

Zgadzam się, najgorzej odczują zmianę użytkownicy. Wielu zapewne na własne życzenie, bo albo ktoś nie będzie mógł się z kimś dogadać, albo coś. Natomiast będzie korzystny z punktu widzenia i magazynu Neo Plus i serwisu GameOnly. Już tłumaczę.

Magazyn powinien mieć silną reprezentację w internecie. I niestety, ale forum z użytkownikami, to nie jest to, o czym piszę. Chodzi o stronę, o godną reprezentację, o coś, co umożliwi magazynowi zaoferowanie także wam - czytelnikom - czegoś więcej, jak choćby filmiku uzupełniającego recenzję, czy informacji o tym, co będzie w nowym numerze innej, niż w jakimś temacie ukrytym na forum. Umożliwi magazynowi dostarczanie - uwaga, wtręt - contentu. Jasne, każdy może krzyknąć, że przecież można było go dostarczać przez naszą, ekhem, stronę. Tylko czy ktoś jeszcze w to wierzył, że misiek kiedyś powie "pa, pa!"? Chyba już nie.

Z punktu widzenia GameOnly połączenie jest metodą na podniesienie statusu serwisu "od graczy dla graczy" do organu paraprasowego, za czym idą wymierne profity. Po drugie - da GameOnly możliwość serwowania większej ilości ekskluzywnego - wtręt - contentu, który dla zwykłych stron nie jest dostępny - wszak Neo Plus ma znacznie szerszy dostęp do branży.

I to w zasadzie tyle, w trzech słowach. Może Mielczak będzie chciał to jeszcze jakoś rozwinąć.
  • +
  • -
  • 0

#46 Lady Luck

Catonymous

• Forumowicze
  • 5874 Postów:
  • LokalizacjaHalloween Town
  • SprzętPS2, PS3, PSP, NDS

Napisany 04 listopad 2008 - 21:30

LL, piszesz piszesz, a sama i tak się nie udzielasz tu zbytnio :)

Skjuzmi?

Łoo, dzięki, BB ;)
Mimo wszystko z punktu widzenia nas, userów, pomysł współpracy z GO (a raczej Unii Forumowej) jest po prostu zarobieniem blachy, bo między redaktorami może i od roku się temat przewijał, między nami- wcale. Rozumiesz, o co mi chodzi?
Sama idea projektu Neo GO mi sie podoba, to bardzo dobre posunięcie, mnie jednak chodzi o ten jeden, konkretny aspekt- fora właśnie.
  • +
  • -
  • 0

#47 Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16042 Postów:
  • Gadu-Gadu3797743
  • LokalizacjaKoszalin / Wrocław
  • PSN IDDanteuszPL
  • SprzętPS3 PS2 PSP PC NDS Wii iPhone 3GS SNES

Napisany 04 listopad 2008 - 21:39

Najgorsze jest to że to była niespodzianka zarówno dla użytkowników jak i modów, do tego nic w tej sprawie nie było ustalone. Przynajmniej moderacja powinna być poinformowana wcześniej, powinniśmy mieć ugadane jak połączenie będzie wyglądać, bo teraz wygląda to jak amatorski pomysł bez przemyślenia. Z tego co widzę zmieniło się logo GO, domena i tyle, reszta to plany na przyszłość.

#48 lupinator

Chocobo

• Forumowicze
  • 24 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 21:43

http://www.neogo.pl/newsy/14932

"Powiadają, że człowiek najbardziej obawia się tego co nieznane. Stan jaki zapanował na forach GameOnly oraz Neo Plus po powstaniu Neo GO zdaje się potwierdzać tę regułę. Nie ma się jednak czym przejmować, ani też martwić na zapas.

Owszem, połączymy oba fora w jedno, ale postaramy się zrobić tak, by koszty tego zabiegu były możliwie jak najmniejsze, w czym, mamy nadzieję, nam pomożecie. Jak wynika z komentarzy na forum dostrzegacie zagrożenia (głównie w postaci braku klimatu) ale plusów już nie. Wiedzcie zatem, że nowe forum to także lepszy serwer, więcej użytkowników, a co za tym idzie ciekawsze dyskusje oraz sprawniejsza moderacja. W miarę możliwości po przenosinach na nowe serwery powrócą też takie bajery jak ShoutBox.

Połączenie obu for nie nadejdzie dziś, ani nawet jutro. Jest to skomplikowany proces techniczny, na który potrzebujemy czasu. Z chęcią poczytamy też jak wy to widzicie, jakie macie pomysły związane z połączeniem obu for, podzielcie się tym z nami w komentarzach. Autora lub autorkę najlepszej propozycji nagrodzimy niespodzianką."
  • +
  • -
  • 0

#49 Bzdursky

Master Chief

• Forumowicze
  • 3418 Postów:
  • Gadu-Gadu1487448
  • LokalizacjaGryfice

Napisany 04 listopad 2008 - 21:45

Fuzja for? Tak, ale bez podziału "my - fajni, Wy - chuje". I chodzi mi o tu o obie strony, w końcu tutaj też mamy niestety kilku trolli, którzy gotowi skakać ludziom do gardeł tylko dlatego, że "TY ZACZYNAŁEŚ NA GO!!!!!!!". Jeśli obyłoby się bez podobnych spięć - proszę bardzo. Najpierw jednak polecam adminom i modom zapoznać się z ogólnym klimatem obydwu for - wiecie, Greg z Jedynem to nie geje i nie kochają się wzajemnie tylko się wydurniają, czy różne podobne pierdoły. Grunt to wiedza.
  • +
  • -
  • 0

#50 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15684 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 04 listopad 2008 - 21:56

Jak znam życie to po fuzji jedna rodzinka będzie siedzieć w swoich 'starych' tematach, a druga w swoich, więc czy będzie fuzja czy nie, to chyba niewiele zmieni :)

Swoją drogą znając szybkość działania "zmian" to pewnie ta fuzja nastąpi za rok, dwa, o ile rzeczywiście nastąpi - bo kto wie czy się bazy nie pogryzą i bajka pt. 'forum Neo Go' nie zakończy się mokrym przebudzeniem :gwizdek:

Ja już jestem stary i swoje się już napisałem, ale żal mi tych młodych stażem userów (typu Raikoh), którzy mogą ową fuzję przeżyć bardzo boleśnie :cry:

Czas pokaże..Będzie co będzie.. Nie ma co gdybać.. :)
  • +
  • -
  • 0

#51 Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16042 Postów:
  • Gadu-Gadu3797743
  • LokalizacjaKoszalin / Wrocław
  • PSN IDDanteuszPL
  • SprzętPS3 PS2 PSP PC NDS Wii iPhone 3GS SNES

Napisany 04 listopad 2008 - 22:00

Fuzją zajmą sie ludzie z GO więc nie mam obawy o czas jej trwania :)

#52 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 22:06

dante2003 powiedział:

Fuzją zajmą sie ludzie z GO więc nie mam obawy o czas jej trwania :)

I to podobno my mało wiemy o waszym forum. ;)
  • 0

#53 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 22:08

Siemacie,
czas wypowiedzieć się na terenie wroga.

Fuzja jest okej, ale jeżeli uwzględnimy to, że nasze fora i sajty różnią się diametralnie. Jedno jest ułożone, spokojne, "trzymane pod batem", drugie zaś w luzackim stylu ma Wór, System Wars, Politykę i inne. Nie wyobrażam sobie w sumie, jak może wyglądać jedno, wielkie forum stworzone z dwóch, tak strasznie różniących się od siebie for.
Dochodzą także grupy - GO vs Neo. Wyobrażacie sobie nagle wzajemną miłość, gdzie tutaj jesteśmy nazywani "gejonly" (co śmieszne - na serio, ale u was wszystko jest na serio), a u nas Wy "brudasami" (to akurat na żarty było, użyłem tego pierwszy wobec dante2003, za co się śmiertelnie na mnie obraził, później któryś z was tego użył tutaj, ale for real i był hardcore)?
Dochodzi również sprawa moderacji - u nas jest przymykane oko na offtop, jeżeli jest on bez pysków i podjazdów (często w Co was rozśmieszyło/wkurzyło/szokuje; btw macie to u siebie?), a u was pewno krótko jesteśmy trzymani i za każdy taki wyskok ost.

Fakt faktem, że emotki macie fajniutkie (mogę napisać wyjebane?), korzystałem z takich użytkując Konnekta. Nasze są "staroszkolne" - czyli tak naprawdę za małe, brzydkie i mega proste. No lipa i tyle, nie ma się co oszukiwać.

Czy dużo u was pisze, to nie wiem, ale u nas mało - z 15 użytkowników piszących tak "naprawdę".

No więc spróbować można, ale możemy się wzajemnie pozabijać. Aha, no i nie wkurzajcie się, jak będą dissy w Worze czy innych tematach (ch_uje, buraki, ku_rwy, brudasy), bo u nas to leci tego straaasznie dużo, 99% jest w żartach i w sumie każdy się z tego śmieje odpowiadając tym samym z emotką ":x".
No, ale tacy bandyci z nas, także no offence.

Pokój, joł.
  • 0

#54 kun

Mega Man

• Forumowicze
  • 138 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:13

Ale pieprzenie, jakie kurwy, jakie brudasy?? Ludzie kochani, przecież nam wszystkim chodzi o to samo! Wielu z nas udziela się lub/i przegląda oba fora! Osobiście jestem przeciwnikiem wrzucania obu for do jednego tygla, ale na Boga traktować się nawzajem jak wrogów?? Dajcież spokój!
  • +
  • -
  • 0

#55 Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8478 Postów:
  • LokalizacjaTrójwieś

Napisany 04 listopad 2008 - 22:14

Miel coś wspominał o kulturze na połączonym forum więc chyba będzie chciał regulaminu podchodzącego bardziej pod nasz niż Wasz i tu już są schody... XD

#56 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 22:15

Kur/wa, kun, tyle jesteś na GO, a Wora nie przeglądasz? Toć nawet tutaj cytowali "brudasy", te kłótnie przez 5 stron. No, stary, teraz to się popisałeś...

Żeby nie być gołosłownym: dałem w podpis ANTY-PLISSKEN (Plissken to mod na GO), a ten napisał (w Worze, Wór jest niemoderowany) "Jaki chuj. :x"
Coś jeszcze, ziomuś? :D

W szukajce wpisałem "cwel". Wyniki? Proszę:
- o Ty cwelu Mad
- ssij bambusie Mad

---

Kleksandra powiedział:

Miel coś wspominał o kulturze na połączonym forum więc chyba będzie chciał regulaminu podchodzącego bardziej pod nasz niż Wasz i tu już są schody... XD

Aha.
  • 0

#57 lupinator

Chocobo

• Forumowicze
  • 24 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:18

Kleksandra powiedział:

Ależ na GameOnly jest również kulturalnie poza tematem "Wór", który jest dość wyjątkowy - część użytkowników go nie akceptuje, część uwielbia, a średnio co 14000 postów powstaje kolejna edycja.
Poza worowymi granicami jest, jak już pisałem, oczywiście normalnie, więc bez obaw. 8)
  • +
  • -
  • 0

#58 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 22:20

lupinator powiedział:

Kleksandra powiedział:

Ależ na GameOnly jest również kulturalnie poza tematem "Wór", który jest dość wyjątkowy - część użytkowników go nie akceptuje, część uwielbia, a średnio co 1000 postów powstaje kolejna edycja.
Poza worowymi granicami jest, jak już pisałem, oczywiście normalnie, więc bez obaw. 8)

No, no, dokładnie. Tylko Wór jest taki zajebisty. 8)
  • 0

#59 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15684 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 04 listopad 2008 - 22:21

Kleks, to ma też swoje dobre strony - nareszcie poczujesz się w swoim żywiole :mrgreen:
  • +
  • -
  • 0

#60 Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8478 Postów:
  • LokalizacjaTrójwieś

Napisany 04 listopad 2008 - 22:23

Nie wiem o co Ci chodzi :^^:

Warna za spam chcesz?