NEO GO - opinie, sugestie, komentarze
Napisany 04 listopad 2008 - 22:26
Napisany 04 listopad 2008 - 22:29
Na GO są temaciki pełne luzu i jajcarskich motywów - duży plus. Poza tym są poza growe tematy które żyją codziennie własnym życiem (POLITYKA, WÓR, Co Was rozśmieszyło itd).
Z kolei forum Neo bardzo cenię za pracę moderacji dzięki której o wiele wiele mniej tu głupiego trollowania i fanbojskich zamieszek. Na forum GO bardzo często niestety zwyczajnie nie da się czytać pewnych wątków o grach. Przydałoby się ostrzejsze odsiewanie w tej materii żeby poczytać i popisać o grach a nie przedzierać się przez wieczne napinki paru niewyżytych.
Jakby udało się połączyć zalety... byłoby bardzo fajne wspólne forum. 8)
#65 Gość__*
egonszef powiedział:
Odpowiadać?
Napisany 04 listopad 2008 - 22:31
Eeeehhh?? O__O
To ty kościelnej moderacji nie widziałeś... :o
Napisany 04 listopad 2008 - 22:33
Powtórzę swoje zdanie napisane na GO.
Pomysł fuzji jest ok, na serio więcej w tym plusów niż minusów, tyczy się także obu for.
Jedno wspólne forum, to więcej użytkowników, więcej świeżej krwi (dla obu byłych stron), no i myślę dośc szybko opadnie wszelka zawirucha. Obejdzie się też bez większych spięc, a wszelkie gówniarskie teksty typu "brudasy, geje" znikną tak szybko jak się pojawiły.
Jak nie, to od tego jest moderacja.
Tak więc jestem za.
Nei.
U nas także jest regulamin (przypuszczam że równie ostry co tutaj), jednak jest większe przyzwolenie na ewentualne odskoki od tematu (bez przesady oczywiście).
Może się wydawac że jest chaos- ano, "wór" jest zastępstewm shouta i nie jest moderowany, a "system wars" to taki dziwoląg, który służy do porównywania stopnia oświetlenia piksela przez nerdów, ale poza upierdliwością i czasem załamką, są nieszkodliwi.
Jedna uwaga- liczę, że jednak nasz "luz" i wasza "dyscyplina" (posługuję się zasłysznymi opiniami- nie wiem czy jest tu dyscyplina, jeśli już to w jakim sensie? ) się połączą i powstanie jakaś średnia, która stanie się kamieniem węgielnym pod nowy lepszy świat (epic mode off).
Tak więc aleluja i k***a do przodu.
btw- fajniesze emotki macie.
#68 Gość__*
Napisany 04 listopad 2008 - 22:35
Napisany 04 listopad 2008 - 22:37
Lady Luck powiedział:
Eeeehhh?? O__O
To ty kościelnej moderacji nie widziałeś... :o
To ja się na darmo przez ten cały czas spinałem ?! Może źle się wyraziłem, jakby nie pisać gdyby mi się wasza moderacja nie podobała to bym się nijak udzielał :)
Napisany 04 listopad 2008 - 22:37
egonszef powiedział:
No, tutaj, jak już svon zauważył, nie trafiłeś. Wór stanowi trzon forum GameOnly i większość najbardziej aktywnych userów się w nim udziela, również moderacja.
I żeby było jasne - wór to nie jest jedna wielka pojazdownia. Normalne rozmowy też mają tam miejsce z tym, że są prowadzone bardziej w czatowy/ircowy niż forumowy sposób (był oficjalny czat GO, był też irc, ale się nie przyjęły).
Napisany 04 listopad 2008 - 22:39
Lady Luck powiedział:
Właśnie jak ma być z moderacją, część modów od nas a część od was ?
btw. :ban: - wyjebana emotka :x
Napisany 04 listopad 2008 - 22:42
Na brudasów się nie obraziłem, za stary jestem żeby przejmować się gówniarskimi zaczepkami w necie. Na początku myślałem że wór to taki hyde park, a okazało się że jest bluzgownią. Trudno, trzeba się będzie nauczyć klimatu GO.
Sprawy moderacji są do ustalenia. U nas może jest mniej luzu, ale to nie oznacza że za drobny offtop lecą warny (u was osty :) ). Osobiście pozwalam na kilka postów nie na temat, potem piszę żeby skończyć offtop, często dwa razy interweniuję, dopiero gdy ktoś mnie wyrażnie olewa daję mu warna. Jednak nie rozmawialiśmy o szczegółach regulaminowych z modami GO, to jeszcze przed nami. To że teraz działamy inaczej niż modzi na GO nie oznacza że nie możemy się dostosować.
Nie wiem co będzie z worem, to zależy m.in. od redakcji. Tak jak pisała Kleksia, sporo z naszych działań jest spowodowanych wytycznymi Miela, więc byćmoże to on zdecyduje co z tym zrobić.
Kwestię wojen u nas opisał egonszef, nic wiecej nie mam do dodania.
Tej Polityki nie czytałem, ale jeśli temat jest zgodny z nazwą to mamy swój odpowiednik zwany Chlew na wiejskiej, więc myślę że z tym nie będzie problemu.
Bez shouta i naszych emotek nie zgadzam sie na fuzję :P
Napisany 04 listopad 2008 - 22:43
#74 Gość__*
Napisany 04 listopad 2008 - 22:44
Napisany 04 listopad 2008 - 22:45
Kolejny plus- miałem się zabrac za wielkie czyszczenie starych tematów na GO (bo jak ktoś dokopie się np. "Sylwek 2005-2006", to za łeb się złapie), ale jeśli będzie wszystko od zera to git.
Nie wiedziałbym o tym, gdyby nie rozeszło się na 5 innych tematów przy okazji :]
Napisany 04 listopad 2008 - 22:45
Napisany 04 listopad 2008 - 22:47
Napisany 04 listopad 2008 - 22:48
My szałta mamy.
Więc stajemy przed wyborem: szałt albo wór? :ninja:
dante2003 powiedział:
A Ty, przepraszam, admin jesteś, że już tak dalekie plany czynisz? Może przystopuj troszkę, bo na razie nic nie wiadomo, niewykluczone, że moderacja GO będzie musiała się dostosować do nas, więc hamuj z deklaracjami ;]
Kleksiu, piszę o możliwościach, nie o konkretnych ustaleniach, więc spokojnie :)
Napisany 04 listopad 2008 - 22:50
Napisany 04 listopad 2008 - 22:50
Do swojego działu, a sio! :P
Ja bym tylko chciała zapytać kolegów z GO, którzy tu piszą: jesteście userami, ktoś z was reprezentuje modów, cokolwiek? Tak z ciekawości pytam, poznac sie trzeba ;)
EDIT:
Uuu, to do dupy, Patosław
||
||
\/
Napisany 04 listopad 2008 - 22:51
Lady Luck powiedział:
My szałta mamy.
Niestety mylisz się, wór istniał od dawien dawna, a szałt został wyłączony jakieś dwa tygodnie temu. :x
#84 Gość__*
Napisany 04 listopad 2008 - 22:52
Lady Luck powiedział:
My szałta mamy.
W sumie to był i Wór, i shout, bo pomimo tego, że po 1000 wiadomości Wór 1 (2, 3, 4) były kasowane, to powstają kolejne edycje, obecnie mamy Wór 5.
Ja jestem za Worem, choć Wór + shout mi też odpowiada, byle by tylko nie było tak, że Wór zniknie. No i uprzedzając tych, którzy gadają, że Wór to takie nabijanie postów, to wraz z nowym forum można wyłączyć naliczanie postów w Worze (po każdej edycji jest podsumowanie, ile komu zjadło - było chyba koło 1500 najwięcej). :lol:
Lady Luck powiedział:
Do swojego działu, a sio! :P
Ja bym tylko chciała zapytać kolegów z GO, którzy tu piszą: jesteście userami, ktoś z was reprezentuje modów, cokolwiek? Tak z ciekawości pytam, poznac sie trzeba ;)
_Music, Lupi, kun - modzi od nas.
Napisany 04 listopad 2008 - 22:54
Svonik, przecież Plisskenowi upierdzieliło chyba 2.5K postów :cry:
Kleksandra powiedział:
Jeśli tak to odebrałaś to wiedz że nie miałem tego na myśli.
#87 Gość__*
Napisany 04 listopad 2008 - 22:57
dante2003 powiedział:
Kleksandra powiedział:
Jeśli tak to odebrałaś to wiedz że nie miałem tego na myśli.
Właśnie taka powaga troszkę mnie rozwala :lol:
#89 Gość__*
Napisany 04 listopad 2008 - 22:59
Patosław powiedział:
xd
Napisany 04 listopad 2008 - 23:02