Skocz do zawartości

NEO GO - opinie, sugestie, komentarze

815 odpowiedzi na ten temat

#61 egonszef

ke?

• Forumowicze
  • 2295 Postów:
  • PSN IDegonszef
  • Sprzętobecnie :PS3, Xbox360, PSP, GBmicro

Napisany 04 listopad 2008 - 22:26

Na forum był temat "wojny konsolowe", tylko zaczęło się robić zbyt buracko i powstała ankieta dla userów, która to miała zadecydować o zamknięciu bądź istnieniu tematu, głosy były podzielone prawie po równo, piszę prawie ponieważ więcej było przeciw tematowi. Myślę że jakbyście zrobili to samo u siebie z Worem, to pewnie też zostałby zamknięty ponieważ większość osób w nim piszących pisze tam ot tak sobie i myślę że nie zależałoby im na utrzymaniu tematu. Może się mylę :) IMO większy problem dla waszego forum może przysporzyć nasza moderacja, która dba o poprawną pisownię i ogólny porządek jak w kościele, przynajmniej takie mam odczucie pisząc na tym forum.
  • +
  • -
  • 0

#62 Nexus

Tears In Rain

• Forumowicze
  • 2785 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:29

Czytuję od dawna oba fora i oba są bardzo OK na swój sposób.

Na GO są temaciki pełne luzu i jajcarskich motywów - duży plus. Poza tym są poza growe tematy które żyją codziennie własnym życiem (POLITYKA, WÓR, Co Was rozśmieszyło itd).

Z kolei forum Neo bardzo cenię za pracę moderacji dzięki której o wiele wiele mniej tu głupiego trollowania i fanbojskich zamieszek. Na forum GO bardzo często niestety zwyczajnie nie da się czytać pewnych wątków o grach. Przydałoby się ostrzejsze odsiewanie w tej materii żeby poczytać i popisać o grach a nie przedzierać się przez wieczne napinki paru niewyżytych.

Jakby udało się połączyć zalety... byłoby bardzo fajne wspólne forum. 8)
  • +
  • -
  • 0

#63 Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8478 Postów:
  • LokalizacjaTrójwieś
  • SprzętPS2, PS3, PSP, DS

Ano dba, bo ma odgórny prikaz od tawarisza Miela :ninja:

#64 kun

Mega Man

• Forumowicze
  • 138 Postów:

Tu się muszę zgodzić. Kilku userów "od nas" miało by problemy..
  • +
  • -
  • 0

#65 Gość__*

• Goście

egonszef powiedział:

Na forum był temat "wojny konsolowe", tylko zaczęło się robić zbyt buracko i powstała ankieta dla userów, która to miała zadecydować o zamknięciu bądź istnieniu tematu, głosy były podzielone prawie po równo, piszę prawie ponieważ więcej było przeciw tematowi. Myślę że jakbyście zrobili to samo u siebie z Worem, to pewnie też zostałby zamknięty ponieważ większość osób w nim piszących pisze tam ot tak sobie i myślę że nie zależałoby im na utrzymaniu tematu. Może się mylę :)

Zamknęli już System Wars, jak będą chcieli zamknąć Wór, to również atakujemy.
Jak coś, to się dołączam.

Nie mają prawa zamknąć Wora

Odpowiadać?
  • 0

#66 Lady Luck

Catonymous

• Forumowicze
  • 5874 Postów:
  • LokalizacjaHalloween Town
  • SprzętPS2, PS3, PSP, NDS

Napisany 04 listopad 2008 - 22:31

większy problem dla waszego forum może przysporzyć nasza moderacja, która dba o poprawną pisownię i ogólny porządek jak w kościele, przynajmniej takie mam odczucie pisząc na tym forum.

Eeeehhh?? O__O

To ty kościelnej moderacji nie widziałeś... :o
  • +
  • -
  • 0

#67 _Music

Toad

• Forumowicze
  • 4 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:33

A dobry, niech będzie pochwalony.

Powtórzę swoje zdanie napisane na GO.

Pomysł fuzji jest ok, na serio więcej w tym plusów niż minusów, tyczy się także obu for.

Jedno wspólne forum, to więcej użytkowników, więcej świeżej krwi (dla obu byłych stron), no i myślę dośc szybko opadnie wszelka zawirucha. Obejdzie się też bez większych spięc, a wszelkie gówniarskie teksty typu "brudasy, geje" znikną tak szybko jak się pojawiły.
Jak nie, to od tego jest moderacja.
Tak więc jestem za.

Miel coś wspominał o kulturze na połączonym forum więc chyba będzie chciał regulaminu podchodzącego bardziej pod nasz niż Wasz i tu już są schody... XD

Nei.
U nas także jest regulamin (przypuszczam że równie ostry co tutaj), jednak jest większe przyzwolenie na ewentualne odskoki od tematu (bez przesady oczywiście).
Może się wydawac że jest chaos- ano, "wór" jest zastępstewm shouta i nie jest moderowany, a "system wars" to taki dziwoląg, który służy do porównywania stopnia oświetlenia piksela przez nerdów, ale poza upierdliwością i czasem załamką, są nieszkodliwi.

Jedna uwaga- liczę, że jednak nasz "luz" i wasza "dyscyplina" (posługuję się zasłysznymi opiniami- nie wiem czy jest tu dyscyplina, jeśli już to w jakim sensie? ) się połączą i powstanie jakaś średnia, która stanie się kamieniem węgielnym pod nowy lepszy świat (epic mode off).
Tak więc aleluja i k***a do przodu.

btw- fajniesze emotki macie.
  • +
  • -
  • 0

#68 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 22:35

• 0

#69 egonszef

ke?

• Forumowicze
  • 2295 Postów:
  • PSN IDegonszef
  • Sprzętobecnie :PS3, Xbox360, PSP, GBmicro

Napisany 04 listopad 2008 - 22:37

Lady Luck powiedział:

większy problem dla waszego forum może przysporzyć nasza moderacja, która dba o poprawną pisownię i ogólny porządek jak w kościele, przynajmniej takie mam odczucie pisząc na tym forum.

Eeeehhh?? O__O

To ty kościelnej moderacji nie widziałeś... :o

To ja się na darmo przez ten cały czas spinałem ?! Może źle się wyraziłem, jakby nie pisać gdyby mi się wasza moderacja nie podobała to bym się nijak udzielał :)
  • +
  • -
  • 0

#70 lupinator

Chocobo

• Forumowicze
  • 24 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:37

egonszef powiedział:

Na forum był temat "wojny konsolowe", tylko zaczęło się robić zbyt buracko i powstała ankieta dla userów, która to miała zadecydować o zamknięciu bądź istnieniu tematu, głosy były podzielone prawie po równo, piszę prawie ponieważ więcej było przeciw tematowi. Myślę że jakbyście zrobili to samo u siebie z Worem, to pewnie też zostałby zamknięty ponieważ większość osób w nim piszących pisze tam ot tak sobie i myślę że nie zależałoby im na utrzymaniu tematu. Może się mylę :) (...)

No, tutaj, jak już svon zauważył, nie trafiłeś. Wór stanowi trzon forum GameOnly i większość najbardziej aktywnych userów się w nim udziela, również moderacja.

I żeby było jasne - wór to nie jest jedna wielka pojazdownia. Normalne rozmowy też mają tam miejsce z tym, że są prowadzone bardziej w czatowy/ircowy niż forumowy sposób (był oficjalny czat GO, był też irc, ale się nie przyjęły).
  • +
  • -
  • 0

#71 Patosław

Chocobo

• Forumowicze
  • 14 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:39

Lady Luck powiedział:

Właśnie jak ma być z moderacją, część modów od nas a część od was ?
btw. :ban: - wyjebana emotka :x
  • +
  • -
  • 0

#72 Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16042 Postów:
  • Gadu-Gadu3797743
  • LokalizacjaKoszalin / Wrocław
  • PSN IDDanteuszPL
  • SprzętPS3 PS2 PSP PC NDS Wii iPhone 3GS SNES

Napisany 04 listopad 2008 - 22:42

Odpowiem na kilka wątpliwości
Na brudasów się nie obraziłem, za stary jestem żeby przejmować się gówniarskimi zaczepkami w necie. Na początku myślałem że wór to taki hyde park, a okazało się że jest bluzgownią. Trudno, trzeba się będzie nauczyć klimatu GO.
Sprawy moderacji są do ustalenia. U nas może jest mniej luzu, ale to nie oznacza że za drobny offtop lecą warny (u was osty :) ). Osobiście pozwalam na kilka postów nie na temat, potem piszę żeby skończyć offtop, często dwa razy interweniuję, dopiero gdy ktoś mnie wyrażnie olewa daję mu warna. Jednak nie rozmawialiśmy o szczegółach regulaminowych z modami GO, to jeszcze przed nami. To że teraz działamy inaczej niż modzi na GO nie oznacza że nie możemy się dostosować.
Nie wiem co będzie z worem, to zależy m.in. od redakcji. Tak jak pisała Kleksia, sporo z naszych działań jest spowodowanych wytycznymi Miela, więc byćmoże to on zdecyduje co z tym zrobić.
Kwestię wojen u nas opisał egonszef, nic wiecej nie mam do dodania.
Tej Polityki nie czytałem, ale jeśli temat jest zgodny z nazwą to mamy swój odpowiednik zwany Chlew na wiejskiej, więc myślę że z tym nie będzie problemu.

Bez shouta i naszych emotek nie zgadzam sie na fuzję :P

#73 pico

The Siberian Siren

• Moderatorzy
  • 5304 Postów:
  • Gadu-Gadu5476163
  • Tlenpico77
  • LokalizacjaStargard Szczeciński / Szczecin
  • GamertagKASiPIC
  • PSN IDKASiPIC
  • SprzętPlayStation, PlayStation2, PlayStation3, Xbox 360.

Napisany 04 listopad 2008 - 22:43

Wcześniej średnio byłem nastawiony do pomysłu, lekko bardziej na 'nie'. Ale teraz po prostu czytając ludzi z GO i widząc jaki to ma być ogólny zestaw - ja tam mówię stanowcze NIE :). Dziękuję za uwagę.

#74 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 22:44

No, Shouta i emotki przejąć od was musimy. Shout był, ale znikł, emotki są kiepawe.
  • 0

#75 _Music

Toad

• Forumowicze
  • 4 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:45

:ban: - już ją lubię

Kolejny plus- miałem się zabrac za wielkie czyszczenie starych tematów na GO (bo jak ktoś dokopie się np. "Sylwek 2005-2006", to za łeb się złapie), ale jeśli będzie wszystko od zera to git.

Music, ale my wiemy, że Ty Wora nie odwiedzasz, także tam gucio wiesz o brudasach i innych wyzwiskach. W innych tematach tego nie ma, więc nie rób z siebie hiroł. E-lubię Cię, a tu taki zonk, eh.

Nie wiedziałbym o tym, gdyby nie rozeszło się na 5 innych tematów przy okazji :]
  • +
  • -
  • 0

#76 oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6624 Postów:
  • LokalizacjaMaszewo
  • PSN IDoranje_pl

Napisany 04 listopad 2008 - 22:45

U nas swego czasu wojny były najpopularniejszym tematem. Ba, nadal powstają tematy nawołujace do ich otwarcia, gdyż to one podobno bylyteamtem trzymajacym forum przy zyciu ;) 100 stron zapisywano wyjatkowo szybko, a jednak ich juz nie ma.
  • +
  • -
  • 0

#77 Patosław

Chocobo

• Forumowicze
  • 14 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:47

Ja zgodzę się na wiele, ale nasze forum nie potrafi istnieć bez Wora :(
  • +
  • -
  • 0

#78 Lady Luck

Catonymous

• Forumowicze
  • 5874 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:48

Zaraz, z tego, co piszecie Wór powstał, bo wsiąkł szałt, tak?
My szałta mamy.
Więc stajemy przed wyborem: szałt albo wór? :ninja:
  • +
  • -
  • 0

#79 Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8478 Postów:
  • LokalizacjaTrójwieś

dante2003 powiedział:

Jednak nie rozmawialiśmy o szczegółach regulaminowych z modami GO, to jeszcze przed nami. To że teraz działamy inaczej niż modzi na GO nie oznacza że nie możemy się dostosować.

A Ty, przepraszam, admin jesteś, że już tak dalekie plany czynisz? Może przystopuj troszkę, bo na razie nic nie wiadomo, niewykluczone, że moderacja GO będzie musiała się dostosować do nas, więc hamuj z deklaracjami ;]

#80 Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16042 Postów:
  • Gadu-Gadu3797743
  • PSN IDDanteuszPL

O worze i innych szczegółach będziemy rozmawiać gdy admini uporają sie ze sprawami technicznymi.

Kleksiu, piszę o możliwościach, nie o konkretnych ustaleniach, więc spokojnie :)

#81 Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8478 Postów:
  • LokalizacjaTrójwieś

Napisany 04 listopad 2008 - 22:50

Nie, piszesz jakby wszystko było już faktem więc zaczekaj, aż przyjdzie czas na konkrety.

#82 Lady Luck

Catonymous

• Forumowicze
  • 5874 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:50

E! Spokojnie, moderacjo, siary nie róbcie, ludzie patrzą :ninja:
Do swojego działu, a sio! :P

Ja bym tylko chciała zapytać kolegów z GO, którzy tu piszą: jesteście userami, ktoś z was reprezentuje modów, cokolwiek? Tak z ciekawości pytam, poznac sie trzeba ;)

EDIT:

Uuu, to do dupy, Patosław
||
||
\/
  • +
  • -
  • 0

#83 Patosław

Chocobo

• Forumowicze
  • 14 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:51

Lady Luck powiedział:

My szałta mamy.

Niestety mylisz się, wór istniał od dawien dawna, a szałt został wyłączony jakieś dwa tygodnie temu. :x
  • +
  • -
  • 0

#84 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 22:52

Lady Luck powiedział:

My szałta mamy.

W sumie to był i Wór, i shout, bo pomimo tego, że po 1000 wiadomości Wór 1 (2, 3, 4) były kasowane, to powstają kolejne edycje, obecnie mamy Wór 5.

Ja jestem za Worem, choć Wór + shout mi też odpowiada, byle by tylko nie było tak, że Wór zniknie. No i uprzedzając tych, którzy gadają, że Wór to takie nabijanie postów, to wraz z nowym forum można wyłączyć naliczanie postów w Worze (po każdej edycji jest podsumowanie, ile komu zjadło - było chyba koło 1500 najwięcej). :lol:

Lady Luck powiedział:

E! Spokojnie, moderacjo, siary nie róbcie, ludzie patrzą :ninja:
Do swojego działu, a sio! :P

Ja bym tylko chciała zapytać kolegów z GO, którzy tu piszą: jesteście userami, ktoś z was reprezentuje modów, cokolwiek? Tak z ciekawości pytam, poznac sie trzeba ;)

_Music, Lupi, kun - modzi od nas.
  • 0

#85 Patosław

Chocobo

• Forumowicze
  • 14 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:54

Modami są Tarniak oraz Lupi. Ja ze Svonstonem jesteśmy dumą forum czyli użytkownikami. :-D

Svonik, przecież Plisskenowi upierdzieliło chyba 2.5K postów :cry:
  • +
  • -
  • 0

#86 Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16042 Postów:
  • Gadu-Gadu3797743
  • PSN IDDanteuszPL

Kleksandra powiedział:

Nie, piszesz jakby wszystko było już faktem więc zaczekaj, aż przyjdzie czas na konkrety.

Jeśli tak to odebrałaś to wiedz że nie miałem tego na myśli.

#87 Gość__*

• Goście

O, zapomniałem o Tarnym jeszcze, a on się tutaj pierwszy z naszych wypowiedział.
  • 0

#88 Patosław

Chocobo

• Forumowicze
  • 14 Postów:

Napisany 04 listopad 2008 - 22:57

dante2003 powiedział:

Kleksandra powiedział:

Jeśli tak to odebrałaś to wiedz że nie miałem tego na myśli.

Właśnie taka powaga troszkę mnie rozwala :lol:
  • +
  • -
  • 0

#89 Gość__*

• Goście

Napisany 04 listopad 2008 - 22:59

Wpis. :D

Patosław powiedział:

Svonik, przecież Plisskenowi upierdzieliło chyba 2.5K postów :cry:

xd
  • 0

#90 TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 20889 Postów:
  • SprzętPS3,2,P; Xbox1,360; NGC,Wii,3DS,NDS,GBP; iPodT,iPad,MBP

Napisany 04 listopad 2008 - 23:02

Dante przestań robić to co robisz na forum Go. Jeszcze nasi koledzy zza Buga będą sądzić, że u nas wszyscy tacy są wyczuleni na punkcie poprawności politycznej na forum. :lol:
  • +
  • -
  • 0