Skocz do zawartości

POKEMON

• Please log in to reply
75 odpowiedzi na ten temat

Ankieta: Ulubiony Pokemon (17 użytkowników głosowało)

Ulubiony Pokemon

1. Pikachu (7 głosów [31.82%])

Procent głosów: 31.82%

2. Squirtle (czy jakos tak) (3 głosów [13.64%])

Procent głosów: 13.64%

3. Bulbasaur (3 głosów [13.64%])

4. Abra (4 głosów [18.18%])

Procent głosów: 18.18%

5. Mew (3 głosów [13.64%])

6. Inny (wpisz w poscie) (2 głosów [9.09%])

Procent głosów: 9.09%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#1 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 25 sierpień 2004 - 16:25

Mysle, ze te urocze stworki powinny miec swoj wlasny temat.

Co myslicie o Pokemonach i w jakie gry z nimi zwiazane gracie ?

Ja obecnie gram w POKEMON SAPHIRE. Mam TREECKO po trzecim ewoluowaniu (zapomnialem nazwy) na 39 poziomie i SABLEY' a na 34 poziomie.

#2 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 26 sierpień 2004 - 18:52

ja tam lubie pokemony jako gre... fajnie sie gra i dłógo co najważniejsze..
ale cały ruch w okół tego "świata" jest nie fajny...

czekam z niecierpliwością na pełnowartościowe pokemony.. ale to pewnie jusz na NDS dopiero.... :/ bo rubiny i szafiry były hmmm... cienkie...

#3 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 26 sierpień 2004 - 19:07

a i owszem - jako gra jest świetne. przeszedłem Blue - było nieźle. przeszedłem Gold - było bosko. w Sapphire nie grałem, ale słyszałem, że strasznie wciąga (czemu się nie dziwię).
ale ten szum medialny wokół całego zdarzenia jest już niezdrowy i nie do przełknięcia. to po prostu wkurzające jest, jak na każdej gumie do żucia widzi się rozhisterowanego pikachu i lekko kopniętego asha (nie mylić z red.nacz. pewnego pisma :wink: ). albo ta cała gadanina o szkodliwym wpływie pokemonów... ech :?
ale gierka niczego sobie.

#4 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 26 sierpień 2004 - 20:14

Macie racje. GRy sa udane, ale pozostala czesc swiata Pokemonow ...
Poprostu hieny wyczuly duza kase i zaczely wszystko sprzedawac pod znakiem Pokemonow i Pikachu. Cale szczescie ten okres juz minal. TEraz bardzo ciezko spotkac cos zwiazanego z Pokemonami.

U nas (w Polsce) to byl pryszcz w porownaniu z Ameryka. Tam Pokemony doslownie zawladnely swiatem. Byly mawet automaty, gdzie sie polowalo na Pokemony, a po GAME OVER z automatu wyjezdzaly naklejki z ustrzelonymi Pokemonami.

A ogladaliscie film Pokoemon (tam gdzie znalezli Mew). Moja kolezanka sie na nim poplakala (miala 13 lat) :roll: .

P.S JJ masz Pokemon Gold na GBA ? Chetnie kupie, albo sie wymienie.

#5 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 26 sierpień 2004 - 21:23

GRy sa udane, ale pozostala czesc swiata Pokemonow ...

nie zgadzam się - karcianka swego czasu była całkiem, całkiem. sęk w tym, że trochę kasy pożerała.

P.S JJ masz Pokemon Gold na GBA ? Chetnie kupie, albo sie wymienie.

Gold nie jest na GBA, ale na GBC. 'Dream on', w życiu - to jedna z moich ulubieńszych gier, a na pewno najulubieńsza na gejmboja :twisted:

A ogladaliscie film Pokoemon (tam gdzie znalezli Mew). Moja kolezanka sie na nim poplakala (miala 13 lat)

litości... a na której scenie? :lol:

#6 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 26 sierpień 2004 - 21:26

Oh sorry, zapomnialem o karciance. Tamtego czasu nic z niej nie kumalem, bo jeszcze dobrze nie znalem jezyka, wiec sie nia malo interesowalem.

A jesli bym Ci zaproponowal Saphire na GBA za Gold na GBC ?

NIestety nie pamietam, na jakiej scenie. Chyba wtedy jak MEW odlecial czy jakos tak.

#7 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 26 sierpień 2004 - 21:45

DżejDżeJ powiedział:

litości... a na której scenie? :lol:

To Ty taki obeznany w tym filmie jestes :> :?: Ja tylko jedna reklamówke widziałem w telewizji (przez przypadek jak odpalałem konsole to włączyłem Tv na chwile 8) )

#8 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 sierpień 2004 - 12:02

Co myslicie o Pokemonach i w jakie gry z nimi zwiazane gracie ?
Poki do bardzo prosty, a zarazem genialny pomysl na liniowego, ale jak wciagajacego RPGa. W swoim czasie fascynowalem sie nimi, pozniej ten zapal troche oslabl, ale nadal milo mi uslyszec o Kieszonkowych. Przeszedlem Silvera - niebo. Crystal - shocked. Naprawde, tak banalne, zwyczajne gry, z paroma wadami (tak, Tentacool co 10 krokow), a odejsc ni sposob. pisalem o tym w felietonie do n+, ale cicho wszedzie... dalej widzialem ruby - smutno. gra sie znudzila. to juz nie to co dawniej. bez duszy. za proste. grafika niby lepsza, ale jakas mdla. nowe stworki jakby nieoryginalne. gra sie przyjemnie, ale nic powyzej 8, jak na dzisiejsze czasy. skosnoocy odswiezyli niedawno red i blue, robiac fire red i leaf green. I GRY WSPANIAŁE! ŚWIETNE! moze RS byly juz nadciagniete, a ten stary pomysl... nieco wydoroslaly ash i jego nowa partnerka :twisted:

(zapomnialem nazwy)
JUKAIN? :)

dłógo
IÓRZ NIERUB TYLÓ BŁENDUF.

wkurzające jest, jak na każdej gumie do żucia widzi się rozhisterowanego pikachu i lekko kopniętego asha (nie mylić z red.nacz. pewnego pisma ). albo ta cała gadanina o szkodliwym wpływie pokemonów... ech
ale gierka niczego sobie.
1.Podobno do PIKACZA tyczy sie tzw. syndrom misia, dzieci nie moga sie powstrzymac, ja wole Raichu :P .
2.Boje sie, ze wiem, o kogo ci chodzi :twisted:
3.Czytalem Vive - pokemony to dzieci szatana, zabijaja dzieci, morduja ich psychike. A potem do wygrania SILVEER :? :lol:

A ogladaliscie film Pokoemon (tam gdzie znalezli Mew). Moja kolezanka sie na nim poplakala (miala 13 lat)
widzialem wszystkie filmy, kolega mi pozyczal na kasetach, i przy jednym (mialem wtedy bodajze 11) oczy mi sie zaszklily, ale to co najwyzej...

trochę kasy pożerała.
kolega qpowal co rok karty za 300...

Chyba wtedy jak MEW odlecial czy jakos tak.
chyba jak mewtwo mu dolozyl z psychoballa i biedaczek wyladawal w kosmosie :twisted:

#9 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 sierpień 2004 - 15:38

NO wlasnie. Moze zrobimy plebiscyt na najlepszego Pokemona ?

Moim typem jest

ABRA

#10 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 sierpień 2004 - 19:35

abra to cienizna, jest niewidomy i mozna go zbic pigeottem :twisted: ja proponuje Celebi (specjalny pokemon, Nr 251, trawa-psycho, dostepny tylko w japonii). taki lesny duszek - slodki, ale jak przywali :twisted:

#11 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 sierpień 2004 - 21:08

To zalezy. JEsli bedziesz mial np. Abre na 30 poziomie to napewno pokonasz nim pigeotta ;)

Wybralem Abre, bo podoba mi sie jej styl. Chodzi ze swoja lyzka i jak go poraz pierwszy napotkalem to mialem z nim problemy. Skubany mnie zahipnotyzowal, a potem sparalizowal.

Lubie jeszcze Rosalie (w wersji Saphire).

#12 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 sierpień 2004 - 21:26

zwykla slaby pokemon po ewolucji staje sie barzdo silny - tak jest i z abrą
(wymiata jak sie zamieni w kadabre)... a tak nawiazujac do posta to moj ulubionu pokemon to rhydon ...

#13 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 sierpień 2004 - 23:14

Wybralem Abre, bo podoba mi sie jej styl. Chodzi ze swoja lyzka i jak go poraz pierwszy napotkalem to mialem z nim problemy. Skubany mnie zahipnotyzowal, a potem sparalizowal.

:shock:

sorry za nietaktowne pytanie, ale ile ty masz lat, terpil??

ja myślałem, że wszystko spoko, temat o Pokemonach bo to fajna gierka, a tu nagle ta ankieta... mój brat ma 15 lat, a TO przerabiał jakieś 3-4 lata temu :shock:

a co do gry - to chyba logiczne, że pokemon tym lepszy, im ma wyższy poziom...

#14 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 sierpień 2004 - 11:18

CZemu Ci sie nie podoba ? Nie musisz w niej brac udzialu. Jest dla chetnych.

#15 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 sierpień 2004 - 11:34

no i dlatego nie wziąłem. bo mi się kojarzy lekko z czwartą klasą szkoły podstawowej i gadkami właśnie typu: "a który pokemon jest twoim ulubiooooonym??" "a mój tazo jest najsilniejszy, a twój nie jest taki ładny!"
daj spokój. noa ale ja się nie znam.

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 sierpień 2004 - 18:49

To zalezy. JEsli bedziesz mial np. Abre na 30 poziomie to napewno pokonasz nim pigeotta
Mammma, on ma jedyny atak - TELEPORT, zwiewasz z walki :twisted: Zgasilo cie? :twisted:

Chodzi ze swoja lyzka i jak go poraz pierwszy napotkalem to mialem z nim problemy. Skubany mnie zahipnotyzowal, a potem sparalizowal.
Jakis Neoabra? Nie ma takich rzeczy, to musialo byc cos innego :P

Lubie jeszcze Rosalie (w wersji Saphire).
Ja go siekam jednym Blaze Kickiem :twisted:

wymiata jak sie zamieni w kadabre)... a tak nawiazujac do posta to moj ulubionu pokemon to rhydon ...
Kadabra ma niezle ataki, ale ma cienkie statsy (special ksiazka z Club Nintendo - mam supertajne dane :twisted: )

sorry za nietaktowne pytanie, ale ile ty masz lat, terpil??
Sory za mieszanie sie, ale przypomina mi to jedna sytuacje, i... Terpil, uciekaj :o :lol:

mi się kojarzy lekko z czwartą klasą szkoły podstawowej
mi z piata, ale kolega do dzis dzien (3 lata) wola "Psyyyyduck!" i atakuje kolegow... lepiej nie powiem czym :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

#17 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 sierpień 2004 - 18:54

Nie zgadzam sie w kwesti Abry. Abra potrafi zahipnotyzowac (i jesli sie nie myle ma atak Confused. Pokemon ugodzony tym atakiem walli sam w siebie) Pozatym wraz z kolejnymi lewelami przybywaja nowe ciosy :P
Co do Rosali tez sie nie zgadzam. Gralem nia dluzszy czas i nikt mi jej nie zabil.
Picardio powiedz czym Twoj kumpel atakowal ludzi :D ?

#18 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 sierpień 2004 - 19:15

Abra potrafi zahipnotyzowac
Ona ma tylko teleporta, moze chodzi ci o Kadabre? Jestem pewien...

Gralem nia dluzszy czas i nikt mi jej nie zabil.

Nie grales ze MNA :twisted:

Picardio
PicarTio. :twisted:

Picardio powiedz czym Twoj kumpel atakowal ludzi
Tzw. atak kuperkiem :lol: :lol: :twisted:

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 29 sierpień 2004 - 00:46

Sorry, ze przekrecilem nick :oops:

Nie moge sie zgodzic. Nieraz walczylem z A B R A. I mnie zahipnotyzowala :evil:

Zaloze sie, ze bym Cie rozwalil mawet Magikarpiem (ktory ma tylko jeden cios, ktorym nic nie moze zrobic-SPLASH :P)

Jakim obecnie grasz POkemonem (i w ktorej wersji) i na jakim poziomie :D ?

#20 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 29 sierpień 2004 - 18:07

Sory za mieszanie sie, ale przypomina mi to jedna sytuacje, i... Terpil, uciekaj

mogę cię zapewnić, Picartio, że anie nie mam na imię Wojtek, ani nie mam dwunastu lat :wink:

Jakis Neoabra? Nie ma takich rzeczy, to musialo byc cos innego

wtrącę się - z mojego pogrywania w Pokemony pamiętam o dzikiej Abrze jedno - ZAWSZE rzuca teleport, jakby to był jedyny jej atak, choć przyznam, że natrafiłem na jedną czy dwie rzucające sleepa. a potem teleporta - d'oh!

Zaloze sie, ze bym Cie rozwalil mawet Magikarpiem

...
mogę Was na sparring umówić jak chcecie. :wink:

#21 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 29 sierpień 2004 - 18:15

MOzliwe, ze dzikie Abry uzywaja tylko Teleportu ale nie raz jak walczylem z trenerem posiadajacym Abre walczyl ramie w ramie.
A moze poprosty w wersji Spahire Abrze dodane pare nowych ciosow i nie mozemy dojsc do porozumienia ?

#22 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 29 sierpień 2004 - 19:14

Sorry, ze przekrecilem nick
say "cheese"... blast! :twisted:

Nie moge sie zgodzic. Nieraz walczylem z A B R A. I mnie zahipnotyzowala
potlucz sie z japoncami, daje tobie GWARANCJE, abra ma TYLKO teleporta (oryginal). musiales ja pomylic z kadabra :!:

Zaloze sie, ze bym Cie rozwalil mawet Magikarpiem (ktory ma tylko jeden cios, ktorym nic nie moze zrobic-SPLASH
ach, co za moc :twisted: pewnie ma tez Fire Kick :roll:

Jakim obecnie grasz POkemonem (i w ktorej wersji) i na jakim poziomie
A roznie pogrywam. Wg mnie najlepsza druzyna do RS to:

Ostatnia ewolucja Mudkipa
Blaziken
Groudon
Machamp
Raichu
Deoxys (psycho pok, tylko w bonusach).

Podobne zestawienie bylo w ksiazce niny (woda-ogien-ziemia-walka-elektro-psycho)

mogę cię zapewnić, Picartio, że anie nie mam na imię Wojtek, ani nie mam dwunastu lat
:twisted: :twisted: :twisted: JEST GORZEJ, NIŻ PRZYPUSZCZASZ :twisted: :twisted: :twisted:

wtrącę się - z mojego pogrywania w Pokemony pamiętam o dzikiej Abrze jedno - ZAWSZE rzuca teleport, jakby to był jedyny jej atak, choć przyznam, że natrafiłem na jedną czy dwie rzucające sleepa. a potem teleporta - d'oh!
tzn. zlapana abra albo jakiegos trenera moze chyba nauczyc sie TMow psychicznych... ale nigdy naturalnie :)

mogę Was na sparring umówić jak chcecie.
Magikarp lubi plywac? :twisted:

MOzliwe, ze dzikie Abry uzywaja tylko Teleportu ale nie raz jak walczylem z trenerem posiadajacym Abre walczyl ramie w ramie.
A moze poprosty w wersji Spahire Abrze dodane pare nowych ciosow i nie mozemy dojsc do porozumienia ?
O matko, a to statsy z RBY :oops: mozliwe, ale chyba tylko przez TMy - zgoda :)

#23 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 29 sierpień 2004 - 19:55

OK jutro w samo poludnie :twisted:
JJ mozesz byc moim sekundantem.

MOj Sceptile na 50 poziomie rozmiecie Twojego Mudkipa w proch, poniewaz:

GRASS vs. WATER = GRASS WIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wystarczy Cut albo Bulled Sed i po Tobie 8)

#24 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 29 sierpień 2004 - 20:03

OK jutro w samo poludnie
JJ mozesz byc moim sekundantem.
wole w polnoc - przy ksiezycu mam lepsza moc :twisted: JJ, to ile? :P

MOj Sceptile na 50 poziomie rozmiecie Twojego Mudkipa w proch, poniewaz:

GRASS vs. WATER = GRASS WIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wystarczy Cut albo Bulled Sed i po Tobie
Chcesz Psy Blast od Deoxysa 99?

#25 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 29 sierpień 2004 - 20:06

Mozesz dac. Ostatnio zakupilem w PokeMarkecie 11 Paralyz Heal ;) Tak na wszelki wypadek.

A czym jest Deoxys 99 ?

#26 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 sierpień 2004 - 11:41

Sluchaj, ja paralyzow, sleepow, anti-burning i takich lekarstw nie kupuje, wiekszosc z tych stanow szybko przechodzi, a w razie czego stawiam na Poitiony 8)

A czym jest Deoxys 99 ?
Przepraszam, Deoxys 100 - najsilniejszy Pokemon na najwyzszym poziomie :) Oprócz Celebi'ego lubie tez Lugię i Raikou :D

#27 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 sierpień 2004 - 12:11

Ja gram tylko dwoma POkemonami i szkole tylko je. Raz dalem Pokemona to Day Care(do babci, ktora szkoli Pokemony) ale jak przyszedlem i zobaczylem cene za odbior Poka to mi rece opadly.

Mam klopot z Sabley'em. Zlapalem go jako dzikiego i gram nim caly czas. Jest juz na 50 levelu i ANI RAZU NIE EWOLUOWAL. Dlaczego ?

#28 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 sierpień 2004 - 12:31

Sableye nie ewoluuje :twisted: Ja wlasciwie uzywam tylko 1 poka i na nim sie sqpiam, pozniej biore jakies legendarne (moltres, suicune, no wiesz). the end :)

#29 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 sierpień 2004 - 12:33

Fuck ! Myslalem, ze ewoluje.

Na jakim Poku sie skoncentrowales ?

#30 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 sierpień 2004 - 12:35

w crystalu feraligatr, ruby blaziken :) ale jakbys chcial sie tluc na jakis festynach, to musisz raczej skompletowac taki team jak podalem wczesniej :twisted: