Skocz do zawartości

No o rowerach !

• Please log in to reply
120 odpowiedzi na ten temat

#1 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 27 marzec 2009 - 19:30

Yo !

Jak tam ? Sezon od jakiegoś czasu wre (zawodowcy to zapewne cały rok bajkują) Jeździcie ? Jak tak, to jak i czym ?
Czyli top o rowerkach.

Ja od paru lat w miarę intensywnie i regularnie bajksze se.
Obecnie na wahoo 2006 taki (tylko bez tarcz - bo po co mi ;] ) :
Dodany obrazek

Średnio na 3 miechy łapię gumę i mnie krew zalewa, bo nie bardzo znam na naprawach i muszę serwisować ;[
W 2k7 miałem konkretną zolę na beton, wymiana manetek, przednich hamulców i intensywno-długotrwałe bule nadgarstków i miednicy.

Ogólnie to top spamerski, typu: pokażcie na czym szuracie.

I ogolnie chamsko napisany i na odwal się, bo w pracy jestem i piszę go już jakieś 30 minut ;]

#2 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 27 marzec 2009 - 20:02

Przez parę ładnych lat śmigałem na rowerku codziennie, tak spokojnie po 10 km, albo i więcej. Katastrofa zdarzyła się ok 2 lata temu... bo złapałem gumę :( Z braku lenistwa nie chciało mi się zmieniać dętki (to jest dopiero mega leń :wink: by przez ponad rok nic z tym nie robić), ale pewnego razu wybrałem się do rowerowego sklepu zaopatrzyłem się w nowiusieńką dętkę zmieniłem i wyszedłem sobie z kumplem pojeździć. Po pojeżdżeniu (zrobiliśmy gdzieś ze 30 km) jak wróciłem na chatę i zobaczyłem, że mi powietrze znowu uciekało wkur***** się, bo coś jest do dupy z felgą i nie chce mi się kupować nowej, odstawiłem swojego najlepszego kompana po blisko 5 latach nieustannej jazdy :wink:
Rower jaki posiadałem nie był jakiś rewelacyjny, ale dawał radę :) Był to jak pamiętam (w sumie jeszcze jest bo siedzi z tą dziurawą dętką w piwnicy) TREK 820 podobny do tego, bez stopki i nie wiem model z którego roku jest na zdjęciu:
Dodany obrazek

Podzespoły słabe lub średnie miałem, ale nie potrzebowałem więcej. Przerzutka przednia Shimano SiS, a z tyłu Shimano Altus więc dwie najniższe kategorie od Shimano. Jakoś nigdy nie mogłem zebrać kasy na jakieś z serii Deore, LX, XT. Hamulce też zwykłe V-barke, które na bank jak zacznę jeździć kupię coś pokroju Shimano Deore (jak śmigałem na rowerze kumple z takimi właśnie hamulcami to wręcz poezja, nie trzeba prawie siły wkładać w hamowanie, wszystko chodzi gładziutko - dosłownie perfekcja, którą warto poczuć samemu). Podobnie z przerzutkami, które na sprzęcie wyższej klasy są boskie. Nie czuć żadnych przeskoków, a zmiana biegu jest wręcz nieodczuwalna (znacz, że łagodnie przeskakuje bez żadnych oporów, czy jakiegoś chrupania łańcuchem przy przeskoku między zębatkami).

Temat dał mi do myślenia o moim rowerku i chyba będę musiał go wyciągnąć z piwnicy, przetrzeć kurze i zainwestować parę groszy w jakieś lepsze podzespoły, bo idzie wiosna i trochę aktywności poza piłką nożną, alko i imprezami jest wskazana 8)

#3 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 27 marzec 2009 - 20:14

No mam to samo (dętka) tyle, że częsciej. Lenia złapałem w 2k8 kiedyś w połowie lata, z miesiąc po serwisie złapałem kolejną 'pankę' na ok 15/20km od domu. Wiadomo, wkurwiłem się potężnie, jak dupałem z buta w 30 stopniowym letnim chycu. Na dodatek pana z tyłu, więc trza było dupać z lekko podniesionym zadem co by feli nie pognieść. Mimo iż mój bajk waży jakieś 15 kg wyobraź sobie moją zadychę po powrocie. Po tej akcji, wjebałem rower na balkon i gnije tam po dzień dziś ;] Mam nadzieje, że zima go zbytnio nie zmasakrowała, bo od kwietnia zaczynam intensywnie dbać o siebie, czego zalążkiem ma być właśnie rower.

#4 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 27 marzec 2009 - 20:22

Mój również marnieje od lata 2008 bo jak tu się nie wkur*** jak łapiesz gumę tego samego dnia co ją założyłeś? No ale nic, trza zainwestować w nowiusieńką felgę, parę podzespołów i zacząć śmigać. Bo nie ma to jak koło 80 km na dzień sobie je*nąć, a po tym z ziomkami zrobić jakiego grill, piwko i kiełbaskę :)

#5 olfeusz

olfeusz

Big Boss

• Forumowicze
  • 3550 Postów:

Napisany 01 kwiecień 2009 - 17:50

No na rowerku lubię sobie pojeździć latem po Borach. Zdjęcia wrzucał nie będę bo to zwykła "góral" za 500/600 zł i mimo, że chciałbym coś lepszego to jednak szkoda mi kasy bo to aż taki mały wydatek nie jest kiedy chce się kupić coś dobrego.

Za to jednak od dawien dawna nie złapałem gumy.

#6 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16196 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2009 - 13:03

Na razie jeszcze nie odkurzyłem mojego bajka po zimie i nie mam za bardzo czasu, ale jak tylko zacznę śmigać moim wheelerkiem to dam fotki :)

#7 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2009 - 13:12

Ja się wybieram w tym tydniu na serwis i intensywnie zaczynam sezon, czyli dziennie minimum 2h w terenie. Kupiłem sobie nawet 'pampersy' ale będę na nie zakładał jeszcze zwykłe spodenki, bo jakoś nie potrafię się wczuć w bajkerowską modę ;] Acha i pedałki muszę wymienić na jakieś fajne kolce, bo obecne mam bardzo szitowe (fabryczne - a to był najgorszy element modelu fabrycznego). Real fotki też wrzucę.

#8 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16196 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2009 - 13:45

Swoją drogą nie wiem czy wiesz fwank, ale pewna Osoba, której imienia się tutaj nie wymienia, także jest/była wielką fanką roweru..
viewtopic.php?p=429095#p429095

AiszA powiedział:

Sprzedałam czarną strzałę i sprowadziłam sobie srebrną ;)

Dodany obrazek

Co do marzeń... lubię aktywny tryb życia, więc nie wzdycham na widok nieosiągalnych bryk, choć wiadomo cieszą oko... i tylko to, zresztą mam przystojnego szofera z "limuzyną" ;)
..macie wiele wspólnego :gwizdek:

#9 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2009 - 13:50

piterekd powiedział:

wielką fanką roweru..
.... z hipermarketu ;]

#10 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 15 kwiecień 2009 - 19:37

Jea, rower zserwisowany, dzisiaj tylko wymiana pedałków i zaczynam sezon ihihihi rządzę!
No i foteczkę też wrzuce gotowego bajka !
A pojutrze potężne zakwasy i tak przez pierwszy tydzień jeaaa kocham to :*

#11 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 16 maj 2009 - 23:43

Ja sezon już zacząłem najczęściej jeżdżę z jednym z dzieci z tyłu na siedzonku. Mam Gianta, nie jakiś wypas, ale nie byle rower z hipermarketu, drugi rowerek mam już tylko dla siebie, także Giant, tylko troszkę bardziej wypasiony i bardziej przygotowany do terenu, jednak poterzeba przejażdżek moich dzieci jest tak duża, że nie często z niego korzystam. Na szczęście przeszedłem już okres "bólpupny", który zawsze mi doskwiera z początkiem sezonu.

#12 Kleksandra

Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8541 Postów:

Napisany 17 maj 2009 - 01:30

Mój Author skończy w lipcu 13 lat :mrgreen: Podobnie jak u Debeefa - nie wypas, ale też nie szajs. W sumie nigdy go nie oszczędzałam, a ciągle sprawuje się bardzo dobrze i, odpukać, nieprędko będę myślała nad kupnem innego :) Jest parę pierdół do zrobienia, żeby jeździło się ciut lepiej, ale to na jesieni, bo na razie, kiedy tylko nie mam zajęć po pracy, to śmigam po lesie i szkoda mi czasu na przestoje ;)

#13 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 17 maj 2009 - 17:39

a ja swój zaś rozwaliłem !!! nosz jakieś przekleństwo !!!! Zaś na serwis, za w dupę z kasą !! Po prostu dramat !!!
No nic idę w środę na serwis i do następnej wywrotki, czy czegoś tam.

#14 Litwin81

Litwin81

Dante

• Forumowicze
  • 1705 Postów:

Napisany 17 maj 2009 - 17:42

Niedługo mi stuknie 6 tys. kilosów odkąd mam licznik(jakieś 6 lat),rowerkowi pękła dyszka,był jednym z nie licznych w Gdyni z amortyzatorami jak go kupowałem,teraz to standard.

#15 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 25 marzec 2010 - 13:10

No i nowy sezon czas zacząć, jak mi tylko dzieci po zdrowieją będę śmigał, aż miło

#16 Kleksandra

Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8541 Postów:

Napisany 25 marzec 2010 - 18:29

Ja swój już umyłam po zimie, w sobotę pewnie się wezmę za konserwację i... HEJA :mrgreen:

#17 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21553 Postów:

Napisany 25 marzec 2010 - 19:07

Ja tam wolę narty :foch: Ale sobie troszkę pośmigam, choć nie wiem jak z formą. Trening przed narciarski troszkę się różni od tego na rower i nie wiem jak mi nogi teraz po sezonie będą na rowerze trzymać.

#18 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16196 Postów:

Napisany 25 marzec 2010 - 20:27

Zobacz postKleksandra, o 25 marzec 2010 - 18:29, powiedział:

Ja swój już umyłam po zimie, w sobotę pewnie się wezmę za konserwację i... HEJA :mrgreen:

Właśnie za To lubię rowery, że wystarczy napompować koła i jechać :^^: Nie konserwowałem mojego wheelera od nowości (czyt. od 5 klasy podstawówki) i nadal śmiga niemal bezgłośnie :ninjadance:

#19 Grz3chu

Grz3chu

HaloHater

• Forumowicze
  • 2131 Postów:

Napisany 25 marzec 2010 - 20:27

jak będzie 10+ stopni nad ranem to zaczynam jeździć na rowerku do pracy aż do listopada o!

#20 olfeusz

olfeusz

Big Boss

• Forumowicze
  • 3550 Postów:

Napisany 25 marzec 2010 - 20:46

Byłem tak zauroczony dzisiejszą pogodą, że pokopałem sobie na podwórku piłkę, a potem na rowerek. Co prawda tylko 7km, ale to tak na początek.

#21 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 25 marzec 2010 - 21:30

Dętka wymieniona, podpompowanie do 3.5 atm., mycie, smarowanie i też po zimie już oddycha :)

Przed oponami 2.25 nie sposób nie czuć respektu (nosz większe się w ramie nie zmieściły. Serio).

#22 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 26 marzec 2010 - 10:47

Widzę, że niektórzy nawet się ruszają trochę a nie tylko płaszczą tyłki przed monitorem:)

#23 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 26 marzec 2010 - 13:00

Na rowerze ostatnim razem jeździłem za czasów komunii śwDodany obrazek.

#24 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21553 Postów:

Napisany 26 marzec 2010 - 14:32

Z dzisiejszym wiatrem, ho ho ho. Widziałem jednego "zawodowca". Założę się, że do domu przyjedzie cały mokry. O ile dojedzie :lol:

#25 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2010 - 21:18

Jutro wyjazd rodzinny na rowerach:)...a w niedzielę jak dobrze pójdzie to weźmiemy rowery do Zoo

#26 Kleksandra

Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8541 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2010 - 11:20

Czekam na nowy rower, już wypatrzyłam i zamówiłam, na dniach powinien być, mam nadzieję. Jak go już będę miała, to wrzucę zdjęcie ;)

#27 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2010 - 14:42

Zobacz postKleksandra, o 24 kwiecień 2010 - 11:20, powiedział:

Czekam na nowy rower, już wypatrzyłam i zamówiłam, na dniach powinien być, mam nadzieję. Jak go już będę miała, to wrzucę zdjęcie ;)
model ?

Ja swój w końcu umyłem i przygotowałem pod jazdę, ale, no własnie jakies 2 stówy będe potrzebował na przegląd i wymianę drobnych części, oficjalnie zaczyanm zbierać pieniązki, numer konta, jak zwykle podam w sigu. Dziękuje, kocham Wasze sutki :*

#28 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16196 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2010 - 14:44

Zobacz postKleksandra, o 24 kwiecień 2010 - 11:20, powiedział:

..ale nie samego roweru prawda? :rolleyes:

#29 Kleksandra

Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8541 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2010 - 15:49

Zobacz postfwank, o 24 kwiecień 2010 - 14:42, powiedział:

model ?
Trek 4300 Disc, tegoroczna wersja. Myślę, że na moje potrzeby wystarczy ;)

Zobacz postpiterekd, o 24 kwiecień 2010 - 14:44, powiedział:

..ale nie samego roweru prawda? :rolleyes:
Znasz odpowiedź, prawda? :mrgreen:

#30 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2010 - 15:53

Zobacz postKleksandra, o 24 kwiecień 2010 - 15:49, powiedział:

Trek 4300 Disc, tegoroczna wersja. Myślę, że na moje potrzeby wystarczy ;)
Po co Ci tarcze? Na Twoim miejscu i dla ogólnego bezpieczeństwa, zrezygnowałbym z tarcz na rzecz mocniejszego i lepszego widelca.
Poza tym to bajk ok.