Skocz do zawartości

Fallout: New Vegas

• Please log in to reply
561 odpowiedzi na ten temat

#541 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10968 Postów:

Napisany 14 styczeń 2012 - 00:47

Żaden bug, tutaj na początku filmiku jest rozwiązanie kwestii (koleś narzeka na to samo, dwa dni się z tym męczył).

#542 nicun

nicun

mason małosolny

• Forumowicze
  • 2913 Postów:

Napisany 17 styczeń 2012 - 16:08

Są jakieś świeże wieści na temat Ultimate Edition? Tzn. cena?

#543 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 17 styczeń 2012 - 16:09

Według sprzedawców allegrowych 169pln

http://allegro.pl/fa...2052495394.html

#544 InKal

InKal

Mega Man

• Forumowicze
  • 128 Postów:

Napisany 12 marzec 2012 - 09:24

Co prawda skończyłem FNV na PS3 (jestem hardkorem) to jednak zdecydowałem się kupić ultimate na kompa. Głównie chodzi o mody. Poza tym FNV to jedna z lepszych gier (do tego znakomite DLC!!) od paru dobrych lat, moim zdaniem.

Po trzech reinstalkach systemu z formatem c: udało mi się w końcu sprawić, że FNV w miarę normalnie działa, czyli nie wypierdziela się co 15 minut gry. Po trzech reinstalkach gry dodatek gun runners arsenal w końcu nie jest zbugowany, tzn. nie do końca, lol

Mody na FNV są za***iste, szczególnie trzy: mod Josha Sawyera, Project Nevada i A World of Pain. Ten pierwszy to hordkor mode taki jaki powinien być w oryginalnej grze (punkty życia na początku podzielone przez 4, udźwig zmniejszony do 50, itd. itp.), drugi mod Project Nevada m.in. modyfikuje mechanikę strzelania w taki sposób, że napierdziela się jak Modern Warfare3 i robi jeszcze mnóstwo innych rzeczy, nie ma sensu tu wypisywać. Trzeci mod dodaje wchuj lokacji wypełnionych ostro podpakowanymi przeciwnikami, do tego nowe bronie, mini questy, dialogi itp. mod jest po prostu prześwietny - całe hordy przeciwników do wyniszczenia, idealny mod gdy już ma się ten 30 poziom i już nic nie może nam za bardzo zagrozić.
Dla mnie w tej chwili nie ma lepszej gry.

#545 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4231 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 13:40

Już F3 odpychał nieco grafiką, ale grało się znakomicie (świetna pozycja). Z takie samego założenia wyszedłem przy NV. Kupiłem ja kilka miesięcy temu. Coś tam pograłem (sam wstęp), odłożyłem na półkę. Niedawno doń wróciłem. Ależ się oprawa zestarzała (i tak podczas premiery była nieciekawa), sama rozrywka bardzo skostniała. Rozkręca się to niebotycznie wolno, ale dam jej kolejną szansę bowiem wiem, iż drzemie w niej potencjał.

Tyle, że skubaniec coś nie chce się zbudzić.

#546 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21553 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 14:49

Moja wersja stoi jeszcze zapakowana w folię i jeszcze troszkę czasu minie zanim ją rozpakuję. Kupiłem wcześniej też wersję na steamie ale to nie to samo co granie na konsoli.

#547 gruby

gruby

Master Chief

• Forumowicze
  • 2775 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 15:19

Kupiłem i żałuję. Nudą wieje panie.

#548 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10968 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 15:25

Jak ktoś jest nudny, to go nudzi. :sir:

#549 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6234 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 15:52

Zobacz postgruby, o 09 maj 2012 - 15:19, powiedział:

Kupiłem i żałuję. Nudą wieje panie.

w którym miejscu, bo chyba tam nie byłem?

a poważnie - to jeden z najlepszych RPGów ever, liczba zależności fabularnych i faktycznie wpływających na rozgrywkę wyborów po prostu zgniata.

#550 gruby

gruby

Master Chief

• Forumowicze
  • 2775 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 16:02

W tym miejscu, gdzie jest szaroburo i są chałupy z Fallota 3. Czyli chyba wszędzie. :) Bardzo, chciałem, żeby mnie wciągnęło. F3 był ekstra. Ale nie mogę się wkręcić. :(

#551 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10968 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 16:06

Doszedłeś do samego centrum New Vegas chociaż?

#552 gruby

gruby

Master Chief

• Forumowicze
  • 2775 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 16:07

Nie mogłem się zmusić.

#553 DarkStar

DarkStar

Chocobo

• Forumowicze
  • 12 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 17:00

Chyba zależy czego się szuka w grze, Fallout 3 miał bardziej przytłaczający klimat (szkoda, że w DC byłem parę lat po graniu w grę, a nie na odwrót...), ale fabularnie stoi dużo niżej od FNV i jest grą co najwyżej dobrą. New Vegas jest jednym z najlepszych RPG w jakie kiedykolwiek grałem, a jednocześnie najbardziej spartaczoną technicznie grą (PS3 FTW!) i mimo że pod koniec przygody konsola wieszała mi się już normalnie co 15 minut i klnąłem na czym świat stoi, to i tak musiałem ukończyć. Jeszcze nie zrobiłem dwóch DLC oraz innych ścieżek fabularnych pod koniec, ale z czasem to nadrobię. Mimo trącącej myszką oprawy graficzniej zamierzam jeszcze przez wiele tygodni zwiedzać Pustkowie (aż się doczekam na Wasteland 2). Obsidian nie zawiódł i opowiedział świetną historię w postapokaliptycznym świecie.

#554 TEXZ

TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 21553 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 17:03

Teraz chyba są pacze do NV i da się grać na PS3, prawda?

#555 gruby

gruby

Master Chief

• Forumowicze
  • 2775 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 17:03

Ja niestety gram na PS3, także czekają mnie przeboje. ;) Oczywiście spróbuję się w NV wciagnąć, ale początek gry jest słaby i zupełnie bez kopa. W F3 klimat od razu wylewał się z monitowa, a tu te westernowe zagrywki w ogóle mi nie pasują. Jedyny hihglight to kiedy zrobiłem najazd na dom opanowany przez Raidersów w starym dobrym stylu i uwolniłem jakiegos typka. Wtedy czuć było, że to nadal świetna gra. Niestety reszta nie zachwyca. Voice acting odgrywają pnie drzewa, grafika jest słaba, loadingi długie. Zobaczymy, jak to będzie.

#556 DarkStar

DarkStar

Chocobo

• Forumowicze
  • 12 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 18:00

Zobacz postgruby, o 09 maj 2012 - 17:03, powiedział:

Jedyny hihglight to kiedy zrobiłem najazd na dom opanowany przez Raidersów w starym dobrym stylu i uwolniłem jakiegos typka. Wtedy czuć było, że to nadal świetna gra.

Właśnie o tym mówię - zależy kto czego szuka w grze. FNV to rasowe role playing game, a skrót RPG ludziom się myli z tym, że mają w grze statystyki. ;) FNV jest dlatego takie fajne, że nie musisz zasypywać ołowiem obozu przeciwnika. Moja postać miała gadane, pamiętam że trzeba było się dostać do bazy Raidersów i zlikwidować jakiegoś bossa - nastawiłem się na rozpierduchę i przebijanie się przez hordy przeciwników, a zamiast tego mój bohater wmówił im, że jest dealerem i przyniósł jakieś nowe towary. No i puścili mnie do samego bossa. :blink: Facet zarobił kulkę w łeb, dopiero wtedy trochę się zaczęło dziać, ale dzięki temu nie miałem do czynienia z shooterem i udało mi się sprawę załatwić bardziej po cichu. Uwielbiam kiedy w RPG można kogoś przegadać, zaszantażować i ogólnie wpuścić w maliny. Strzelanie to dla mnie ostateczne rozwiązanie. I dlatego New Vegas tak mi się podobało.

#557 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6234 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 20:10

Zobacz postDarkStar, o 09 maj 2012 - 18:00, powiedział:

Właśnie o tym mówię - zależy kto czego szuka w grze. FNV to rasowe role playing game, a skrót RPG ludziom się myli z tym, że mają w grze statystyki. ;) FNV jest dlatego takie fajne, że nie musisz zasypywać ołowiem obozu przeciwnika. Moja postać miała gadane, pamiętam że trzeba było się dostać do bazy Raidersów i zlikwidować jakiegoś bossa - nastawiłem się na rozpierduchę i przebijanie się przez hordy przeciwników, a zamiast tego mój bohater wmówił im, że jest dealerem i przyniósł jakieś nowe towary. No i puścili mnie do samego bossa. :blink: Facet zarobił kulkę w łeb, dopiero wtedy trochę się zaczęło dziać, ale dzięki temu nie miałem do czynienia z shooterem i udało mi się sprawę załatwić bardziej po cichu. Uwielbiam kiedy w RPG można kogoś przegadać, zaszantażować i ogólnie wpuścić w maliny. Strzelanie to dla mnie ostateczne rozwiązanie. I dlatego New Vegas tak mi się podobało.

to jest akurat WADA NV, bodaj jedyna - gra nie tyle pozwala Ci wybierać styl, co raczej zmusza do inwestowania w "gadane", z uwagi na rezygnację z systemu z F3, gdzie spicze można było wygrywać statystycznie (co prawda prowadziło to do strategii spróbuj-reload-spróbuj-reload), zastępując twardym progiem, typu "bez spicz 9 nie da rady". wprowadzając do tego w paru miejscach KONIECZNOŚĆ przegadania kogoś (a nie opcję), doprowadzono do modelu, w którym granie inaczej się nie opłacało.

tego nie było ani w F3, ani teraz nie ma w Skyrim, gdzie można sobie grać np. jako napakowany w smoczej zbroi albo łucznik/asasyn z ukrycia we wdzianku z piór.

#558 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4231 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 21:25

Sprawnie udało się odkopać temat.

Cóż, może z F:NV jest jak z Dars Souls, gra nabiera rozpędu z czasem.

#559 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4186 Postów:

Napisany 09 maj 2012 - 21:38

New Vegas to przede wszystkim świetna strona fabularna, grę warto przejść na wszystkie sposoby. ;)

#560 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 13 maj 2012 - 11:49

Zobacz postgruby, o 09 maj 2012 - 17:03, powiedział:

Ja niestety gram na PS3, także czekają mnie przeboje. ;) Oczywiście spróbuję się w NV wciagnąć, ale początek gry jest słaby i zupełnie bez kopa. W F3 klimat od razu wylewał się z monitowa, a tu te westernowe zagrywki w ogóle mi nie pasują. Jedyny hihglight to kiedy zrobiłem najazd na dom opanowany przez Raidersów w starym dobrym stylu i uwolniłem jakiegos typka. Wtedy czuć było, że to nadal świetna gra. Niestety reszta nie zachwyca. Voice acting odgrywają pnie drzewa, grafika jest słaba, loadingi długie. Zobaczymy, jak to będzie.
Dodany obrazek

#561 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3913 Postów:

Napisany 13 maj 2012 - 12:58

Zobacz postDruciak, o 09 maj 2012 - 21:38, powiedział:

New Vegas to przede wszystkim świetna strona fabularna, grę warto przejść na wszystkie sposoby. ;)

Fabuła to akurat jest lipna strasznie.

#562 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4186 Postów:

Napisany 13 maj 2012 - 13:14

Chodziło mi bardziej o całkowity scenariusz, drogi wyboru i zadania poboczne. :)