Skocz do zawartości

Dreamcast Online

• Please log in to reply
12 odpowiedzi na ten temat

#1 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 02 wrzesień 2004 - 09:15

Mam pytanie związane z podłączeniem Dreamcasta do netu. Mam w domu radiowe łącze i postawiony w domu router oraz acces point. Czy połączenie będzie w związku z tym wykonalne??

#2 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 wrzesień 2004 - 01:28

Tak jesli kupisz gdzies na zachodzie odpowiedni modem do tego,bo standardowo DC ma modem telefoniczny.Jak sie zwie ten modem to juz zapomnialem :shock: .

#3 hubson

hubson

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2082 Postów:

Napisany 18 październik 2007 - 23:04

to nie był modem, ale karta sieciowa wkładana zamiast modemu. kupno jest bez sensu, ponieważ nie ma już serwerów segi na których można było grać. chyba, że jest się kolekcjonerem

#4 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19691 Postów:

Napisany 19 październik 2007 - 14:52

Gratuluje Hubson, odpowiedziałeś na posta z 2004 roku :lol: ;)

#5 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 październik 2007 - 19:49

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak podłączyć dreamcasta do internetu poprzez komputer?
Prosiłbym o dokładny opis.
Z góry dzięki

#6 hubson

hubson

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2082 Postów:

Napisany 20 październik 2007 - 00:45

odpowiedziałem lolku na posta, do którego było pytanie z tego miesiąca....

nie podłączysz dc do neta przez kompa. masz do dc karte sieciową ?

#7 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 20 październik 2007 - 17:50

hubson powiedział:

nie podłączysz dc do neta przez kompa. masz do dc karte sieciową ?
Powszechnie znany jako Broadband Adapter, cena kształtuje się w granicach 300-500zł (mówię o nowym, działającym egzemplarzu). Dzięki niemu możemy np. podłączyć DC pod stałe łącze ;P

#8 hubson

hubson

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2082 Postów:

Napisany 21 październik 2007 - 21:19

lub router, ale pytanie, jaki to ma sens ? do www ?

#9 Century Child

Century Child

Dante

• Forumowicze
  • 1335 Postów:

Napisany 21 październik 2007 - 21:20

hubson powiedział:

lub router, ale pytanie, jaki to ma sens ? do www ?
taki np. ja kupi to dla samego posiadania :) w dzisiejszych czasach jest to tylko i wyłącznie element kolekcyjny IMO.

#10 hubson

hubson

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2082 Postów:

Napisany 21 październik 2007 - 21:33

no chyba, że tak :]

#11 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 22 październik 2007 - 14:15

Hubson - mylisz się i teraz ciebie można nazwać lolkiem.
Jest możliwość podłączenia DC z PC przez modem kablowy - dokładny tutorial pod Windowsowkie systemy można znaleźć pod tym adresem - http://www.consolevi...mbers/mterlouw/ - poczytaj trochę zanim zaczniesz się z kogoś nabijać.
Poza tym można net w DC można wykorzystać jeszcze do kilku gier, które nadal sa Online - PSO (już na prywatnym serwerze), Maximum Pool, Starlancer czy 4x4 Evolution, czy nawet aby ściągnąć sobie kilka sejwów na VMU.
I wcale nie musi być to na potrzeby zwykłej i bezpłciowej kolekcji (czyli mam i nie używam).

#12 .Qzi

.Qzi

Pikachu

• Forumowicze
  • 53 Postów:

Napisany 13 styczeń 2009 - 10:30

Rolly powiedział:

Hubson - mylisz się i teraz ciebie można nazwać lolkiem.
Jest możliwość podłączenia DC z PC przez modem kablowy - dokładny tutorial pod Windowsowkie systemy można znaleźć pod tym adresem - http://www.consolevi...mbers/mterlouw/ - poczytaj trochę zanim zaczniesz się z kogoś nabijać.
Poza tym można net w DC można wykorzystać jeszcze do kilku gier, które nadal sa Online - PSO (już na prywatnym serwerze), Maximum Pool, Starlancer czy 4x4 Evolution, czy nawet aby ściągnąć sobie kilka sejwów na VMU.
I wcale nie musi być to na potrzeby zwykłej i bezpłciowej kolekcji (czyli mam i nie używam).

Witam, strona jest jakby martwa :( Moze ktos ma gdzies ten tutorialik na dysku? Ostatnio zaczalem zagrywac sie w Chu Chu Rocket i chcialem koniecznie (o ile sie da oczywiscie) poszukac i dograc nowe levele, bo "wciaglo" mnie diabelnie... ;)

Pozdrawiam!

#13 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 08 marzec 2009 - 12:46

Tu masz linka , strona trochę wolno się ładuje. http://ragol.homeunix.net/

Sam przygotowuje się do zakupu karty sieciowej na dreamcasta ;) Może własna strona www , bo dc fans przestała być aktualizowana tak postanowili jej twórcy.