Skocz do zawartości

Resident Evil - REmake

• Please log in to reply
35 odpowiedzi na ten temat

#31 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 sierpień 2009 - 07:21

To samo chciałem napisać wczoraj po ukończeniu gry Krzychem, ale oczywiście zmuła forum mi nie pozwoliła :/ Piękna gra, cudownie odrestaurowany stary koncept serii. Tylko zakończenie jakieś takie niemrawe :(

#32 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5080 Postów:

Napisany 05 sierpień 2009 - 10:27

A jak to jest z tym CD nr. 2 ? Tam są scenariusze Chirs B, Jill B? Różnią się jakoś znacznie?

#33 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 sierpień 2009 - 11:06

CD2 wrzucasz do konsolki jakoś godzinkę-półtorej przed końcem gry. Początkowe 3/4 gry masz na pierwszej płytce, zarówno dla Krzysia jak i Jill. Po ukończeniu gry odblokowuje się poziom hard, dostajesz dodatkowy kostium i to chyba tyle. Są jeszcze tryby Real Survivor i Invisible Enemy, ale nie jestem pewny, jak je odblokować.

EDIT: info z forum MWRC (dzięki Linki) co do bonusów w REmake:

Jakie są bonusy w grze?

Hard – dostepny po przejsciu gry na poziomie Normal
Real Survival (przedmioty włożone do jednej skrzyni można wyjąć tylko z niej) – przejdź gre na Normalu
Po przejściu gry dostaniemy kluczyk dzieki, któremu będziemy mogli odwiedzić przebieralnie. Kostiumy są dwa dla każdej postaci tak, więc aby zobaczyć je wszystkie trzeba przejść gre 4 razy (2 razy Chris, 2 razy Jill).
Invisible Enemies przejdź gre na Real Survivor (nie wiem czy nie wystarczy przejść gry tylko na Hardzie...). Przeciwnicy w tym trybie są niewidzialni.
One Dangerous Zombie- przejdź gre Chisem & Jill robiąc końcowe sejwy w jednym slocie (Jill na Chrisie lub odwrotnie:P)
Samurai Edge – przejdź grę poniżej 5 godzin
Wyrzutnia rakiet – przejdź grę poniżej 3 godzin.

A scenariusze... Są osobne dla każdej postaci, ale nie ma czegoś takiego jak Chris B i Jill B. Jest po prostu scenario Chrisa i scenario Jill. W RE2 miałeś po 2 scenariusze dla każdej postaci.

#34 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 19 styczeń 2012 - 21:47

Gram. Wizualny behemot - ta gra ma jakieś 10 lat na karku, ale i tak niemiłosiernie poniewiera gały, można wręcz odnieść wrażenie, że te renderowane tła wcale się nie starzeją. Wszelakie zmiany względem oryginału na plus: nowe lokacje (vide cmentarz czy chatka w lesie), totalnie zmieniony voice-acting i niektóre dialogi (uszy już nie więdną), przemodelowane łamigłówki, świetny motyw z regenerującymi się zombie; nawet jeżeli ktoś ma pierwowzór w małym palcu, to i tak co chwila będzie czymś zaskakiwany. Taki remake to ja karva rozumiem.

Wcześniej miałem okazję ukończyć RE:0 i ta część również bardzo mi się podobała, chociaż nie obyło się bez paru zgrzytów (osoba, która wymyśliła wyrzucenie z tej gry skrzynek do przechowywania przedmiotów powinna dostać w mordę). Ogólnie już tylko dla tych dwóch Resów warto jest zakupić Gacola, naprawdę fantastyczne ekskluziwy i pozostaje tylko żałować, że Capcom nie skusił się na odświeżenie dwójki i trójki (w takiej formie jak RE'make zmiażdżyłyby dupska).

#35 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4729 Postów:

Napisany 19 styczeń 2012 - 22:47

Może jeszcze to zrobią (odświeżą, znaczy się). Na GCN tego nie zrobili bo sprzedaż hardu i softu była za mała. Ale na takim 3DSie albo Vicie, jeśli się będą dobrze sprzedawały?

#36 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2602 Postów:

Napisany 19 styczeń 2012 - 22:48

Nie skusili się, bo mało ludzi kupiło poprzednie odsłony, a szkoda. Capcom wtedy był w świetnej formie i trzaskali gry zawstydzające konkurencję. Dzisiaj jedyne na co ich stać, to reedycje HD zrobione na odwal.

Zobacz postKaxi, o 19 styczeń 2012 - 22:47, powiedział:

Może jeszcze to zrobią (odświeżą, znaczy się). Na GCN tego nie zrobili bo sprzedaż hardu i softu była za mała. Ale na takim 3DSie albo Vicie, jeśli się będą dobrze sprzedawały?

Popatrz jaki był płacz, że nie da się chodzić i strzelać. Dzisiaj ludziom by nie wystarczyła oprawa urywająca łeb. Tym bardziej, że na dziś dzień stare Residenty to trudne gry. Mało amunicji, ograniczona ilość save'ów, mało miejsca w ekwipunku itd. Mechanika musiała by zostać przemodelowana przynajmniej do poziomu RE4/5.