Skocz do zawartości

Europejskie Puchary - Liga Mistrzów i Liga Europy

• Please log in to reply
5150 odpowiedzi na ten temat

#121 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 13 kwiecień 2005 - 19:26

Myśle że może być dzisiaj niespodzianka w meczu Juve-Liverpool.The Reds co prawda bez Gerrarda ale na remis ich chyba stać(?).Co do finału naprawdę bym chciał żeby spotkały się drużyny Chelsea i Milanu.Oby nie lubię:) ale trzeba im przyznać że w tym sezonie grają najlepszy/najbardziej efektywny football i zasłużyły na grę w finale (oby był ciekawszy od zeszłorocznego i TRAGICZNEGO finału Milan-Juventus - NIGDY WIĘCEJ TAKICH MECZÓW!!!!)

#122 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 13 kwiecień 2005 - 20:34

W zeszlym roku byl Monaco-Porto :wink:

#123 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 13 kwiecień 2005 - 21:48

trohe Mateusz Borek tydzień temu namieszał :/
to rzeczywiście było w 1985 i zginęło 39 kibiców Juve
takie coś ciężko przebaczyć , co z tego że ci co tam byli mogą mieć teraz wnuki skoro fanatyczni kibice są do puźnej starości

co z tego że to było 20 lat temu skoro dopiero teraz te dwa zespoły się spotkały pierwszy raz w tym dwumeczu po tylu latach , niebyło czasu ani sposobności na pojednanie

pzremoc rodzi przemoc , jak to mówią ...

[ Dodano: Sro Kwi 13, 2005 9:51 pm ]

Luka powiedział:

...Błagam, nich oni zmienią bramkarza!

Buffona mają zdjąć :?: :?: :?:
toć jeden z najleprzych obecnie bramkarzy świata , co jedną ręką broni petardy R.Carlosa :D
jakbym ja miał zkleić taką rakiete tobymi chyba ręke ze stawu wyrwało :lol:

#124 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16853 Postów:

Napisany 13 kwiecień 2005 - 22:38

Brawo Liverpool! Świetny występ Dudka. Nie był to piękny mecz, ale na pewno pełen walki. Juve nie pokazało nic dobrego.

#125 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 13 kwiecień 2005 - 23:09

mamma mia :cry:

pierwsze 45' to był pokaz lunatykowania :(

to ten głupi fabio capello tak im kazał grać i pzrespawszy pierwszą połowę , stracili LM w tym sezonie :(

brawo Jurek Dudek , tera masz bronić petary Lamparda i dyśki Drogby :D

JUVE 4ever forza :!: :!: :!:
za rok się uda :D

#126 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 13 kwiecień 2005 - 23:12

Gdyby trenowal ich jeszcze Lippi, to grali efektownie i ofensywnie. Teraz graja do jednego gola, bez fajerwerkow. Ale calym sercem bylem za Juve of koz, i do ostatniej sekundy ludzilem sie, ze strzela bramke, ktora da im przepustke do polfinalu...

#127 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 13 kwiecień 2005 - 23:18

ja też :(

skoro tak się stało to w pierwszym półfinale kibicuję The Reds z racji tego , że Juruś broni , a w drugim Milanowi bo to moja druga ulubiona drużynka :D

ale tera to już nie to samo :| bez Juve :(

#128 Kasej

Kasej

Mega Man

• Forumowicze
  • 97 Postów:

Napisany 13 kwiecień 2005 - 23:23

Załamka, a tak liczyłem na Juve. No ale został jeszcze Milan i teraz kibicuje jemu.

#129 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 kwiecień 2005 - 12:20

Ney powiedział:

Myśle że może być dzisiaj niespodzianka w meczu Juve-Liverpool.The Reds co prawda bez Gerrarda ale na remis ich chyba stać(?).Co do finału naprawdę bym chciał żeby spotkały się drużyny Chelsea i Milanu.Oby nie lubię:) ale trzeba im przyznać że w tym sezonie grają najlepszy/najbardziej efektywny football i zasłużyły na grę w finale (oby był ciekawszy od zeszłorocznego i TRAGICZNEGO finału Milan-Juventus - NIGDY WIĘCEJ TAKICH MECZÓW!!!!)

nie zgodze się z tym co mówisz...
napisaleś:

grają najlepszy/najbardziej efektywny football
najbardziej efektywny tak... ale na pewno nie najlepszy...
Chelsea gra lipnie... najpier wyeliminowali Barcelona która zagrała o wiele lepiej, i straciła też nie sprawiedliwie bramke, później pokonali Bayern gdy w drugim meczu nie zrobili komletnie nic (jedyne gratulacje to dla nich za to że zdobyli 2 bramki mając 3 akcje...) Bayern cisnął ich niesmaowicie i zabrakło poprostu szczęścia... no i ta pierwsza bramka stracona w dokładnie taki sam sposób jak w pierwszym meczu... biedny Lucio który rozegrał dobry mecz a znowu padła bramka przez przypadek...

Chelsea dojdzie do finału i wydaje mi się że tam pokonają Milan bo wątpie żeby Milan był w stanie zdobyć bramki przeciwko Chelsea z takim stylem futbolu jaki prezentują, Chelsea ma zbyt dobrą obrone jak na atak Milanu... moje zdnaie ofkoz

#130 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 14 kwiecień 2005 - 12:29

Liverpool przeszedł, Juve go home. Jakoś dziwnie grali, mieli chyba z 10 spalonych, sedzia liniowy pomógł The Reds 2 razy, ale Dudek i tak dobrze bronił.

Ja obstawiam finał Milan - Liverpool, chociaż to jest mało prawdopodobne.

#131 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 kwiecień 2005 - 13:00

czy ja wiem czy Dudek dobrze bronił... miał tylko jedną akcje do obronienia, tę co wybił z linii i spisał się dobrze,m a pozatym to raczej nie miał groźnych akcji do bornienia więc nie ma co się na temat jego występu rozpisywać... no ale jest polakiem więc pewnie warto pisać w gazetach i innych mediach ze Dudek zagrał dobry mecz... inna sprawa że setki bramkaży gra taki mecz co tydzień... ciekawe czy np. Brazylia się jara jak jakichś ich piłkarz gra mecz... zawsze mnie to w polsce dziwiło jak się jarali naszymi za granicą... skoro mamy co raz lepszych piłkarzy to już powinniśmy się do tego przyzywczajać i przestać się jarać naokrągło że polak zagrał mecz (Rozbraja mnie to jak widze na telegazecie np. Smolarek rozegrał 13 minut spotkania...)

#132 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 14 kwiecień 2005 - 15:18

zawsze mnie to w polsce dziwiło jak się jarali naszymi za granicą... skoro mamy co raz lepszych piłkarzy to już powinniśmy się do tego przyzywczajać i przestać się jarać naokrągło że polak zagrał mecz (Rozbraja mnie to jak widze na telegazecie np. Smolarek rozegrał 13 minut spotkania...)
Dokładnie mam te same odczucia.Albo transmitują jakiś mecz słabych drużyn Bundesligi tylko dlatego że gra tam dwóch Polaków podczas gdy są lepsze mecze...

Chelsea gra lipnie...
Tu ja się raczej nie zgodze - nie lubię ich,ładnie też za bardzo nie grają (tak jak np moja ulubiona Barcelona chociąż kilka meczów widowiskowo zagrali) ale to co oni robią w premiership i to że ani razu nie przegrali różnicą dwóch bramek sprawia że ich gry na pewno nie nazwałbym lipną...A co do ich obrony to wcale nie jest znowu taka nie do przejścia - ostatnio w każdym meczu tracą bramke i taki Shevczenko może im strzelić.Zresztą może ich Liverpool wyeleminuje?

#133 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 kwiecień 2005 - 17:26

I hate Barcelona. Co do wczorajszego meczyku... Wiedziałam, że Liverpool przejdzie! Wiedziałam. PAPA Juve, dowidzenia Zlatan. Gipsi - Chelsea nie gra lipnie. Football to gra zespołowa, a nie gra w której Ronahldinio może się popisywać. Chelsea gra bardzo dobrze. Odczepić się od Chelsea proszę. Czemu wszyscy Barcę kochają?

#134 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 14 kwiecień 2005 - 19:59

Ja zione nienawiscia do Chelsea i Barcy;p Co do Juve - Liverpool, liczylem do konca, ze Juventus strzeli bramke...szkoda, ze tak sie nie stalo...Ale mam Milan i PSV!

#135 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 kwiecień 2005 - 20:07

O nie, tak się zawiodłem na juve. To był mój faworyt. No cóż. Maybe next time.

#136 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 15 kwiecień 2005 - 07:35

no cóż szkoda liczyłem na Juve , ale nie ma co zwalać na Capello , stara szkoła trenerska juev gra jak Roma sezon temu ;} no cóż oby Milan uratował honor włochów

Chelsea mam nadzieje ze dostaną w dupsko

Ada$ko powiedział:

ja też :(

skoro tak się stało to w pierwszym półfinale kibicuję The Reds z racji tego , że Juruś broni , a w drugim Milanowi bo to moja druga ulubiona drużynka :D

ale tera to już nie to samo :| bez Juve :(

Juve i Milan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll:

#137 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 kwiecień 2005 - 08:51

V[Mauro] powiedział:

Chelsea mam nadzieje ze dostaną w dupsko

The Reds dostaną w dupsko, i niestety Dudek będzie zmuszony potwierdzić swoją ksywę nadaną mu przez angielskich dziennikarzy :wink:

#138 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 15 kwiecień 2005 - 09:22

Na Chelsea będzie presja The Reds już zrobili swoje będą więc grali na większym luzie, to będzie dużo ciekawszy półfinał

#139 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 kwiecień 2005 - 18:35

Luka powiedział:

I hate Barcelona. Co do wczorajszego meczyku... Wiedziałam, że Liverpool przejdzie! Wiedziałam. PAPA Juve, dowidzenia Zlatan. Gipsi - Chelsea nie gra lipnie. Football to gra zespołowa, a nie gra w której Ronahldinio może się popisywać. Chelsea gra bardzo dobrze. Odczepić się od Chelsea proszę. Czemu wszyscy Barcę kochają?

ja nie jestem faem Barcelony... mówie tylko że Barcelona grała lepiej i także grali zespołowo.. przecież nie kiwał cały czas ronaldinho tylko grał klepką z innymi, Eto, Deco, i wielu innych grali dobrą kombinacyjną piłke, a Chelsea tylko kontrowała trzymając się z tyłu... no cóż ale ważne że wygrali i to się liczy.. późiej nadszedł mecz z Bayernem i o ile do strzelenia bramki przez Bayern na 1:1 grali jak równy z równym, tak po remisie Chelsea już zdominowała boisko i wygrali pewnie 4:2, w drugimm eczu jednak istniał tylko Bayern i Chelsea miała 4 dogodne sytuacje (wcześniej zapomniałem o tej długiej piłce na Drogbe -czy jak tam się ten napastnik nazywa- w pierwszych minutach gry), podczas gdy Bayern cisnął ich nie miłosiernie... ale fakt jest faktem że to oni wygrali dwu mecz i może zasługują na zwycięstwo w lidze mistrzów... nie wiem, w każdym razie wole żeby wygrałą Chelsea chyba niż Milan...

The Reds dostaną w dupsko, i niestety Dudek będzie zmuszony potwierdzić swoją ksywę nadaną mu przez angielskich dziennikarzy
a jaką ma ksywe bo jakoś mi się nieobiło o uszy bo nie interesuje się takimi rzezami zwykle...

#140 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 kwiecień 2005 - 18:53

Ale rewanż z Barcą był piękny. Trzy bramki w ciągu 18 minut. Ładne to było :wink: Strzelali Gudjohnsen, Duff i Lampard (Frank L. and John T. rules! :wink: ) A w drugiej połowie, gdzieś tak 10 minut przed końcem kiedy wszyscy myśleli, że Barca jednak przejdzie, Terry uratował sytuację i strzelił główką. Pięknie się cieszyli... A później puścili "Blue is the colour"... Się wzruszyłam :wink: :lol:

Co do Dudka, to ma ksywę maślane ręce, albo hole hands, czy jakoś tak w każdym razie.

#141 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 15 kwiecień 2005 - 19:49

Ja sie wzruszam, jak graja na Stadio Olimpico "Roma, Roma, Roma". Wtedy jest pieknie. 80 tysiecy gardle ryczy "Roma, Roma, cuore de' sta citta unico grande amore
de tanta e tanta gente che fai sospira!" Piekna piosenka, piekny tekst...

#142 Kasej

Kasej

Mega Man

• Forumowicze
  • 97 Postów:

Napisany 16 kwiecień 2005 - 08:48

Ganon powiedział:

Ja sie wzruszam, jak graja na Stadio Olimpico "Roma, Roma, Roma". Wtedy jest pieknie. 80 tysiecy gardle ryczy "Roma, Roma, cuore de' sta citta unico grande amore
de tanta e tanta gente che fai sospira!" Piekna piosenka, piekny tekst...

Kochasz Rome to napewno wiesz że Totti przedłużył kontrakt na nastepny rok.
Równocześnie powiedział że odejdzie z klubu gdy będzie dopiero w życiowej formie.

#143 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 16 kwiecień 2005 - 14:06

Nie lubie, kiedy ktos sie wypowiada na tematy, w ktorych sie zupelnie nie orientuje i sciemnia w dodatku. W Twoim poscie, jest jedna prawdziwa, moze dwie, informacje. Kocham Rome, a Tottiemu konczy sie kontrakt za rok. A Totti ostatnio podkreslal, ze zostanie w Romie do konca swojej kariery. Powiedzial, ze moze odejsc, jesli nie bedzie jakis dobrych transferow. A takowe beda, bo ma byc kupiony Hyypia, Ze Roberto, Pizzaro, Bovo, Van Der Meyde. A kontrakt do 2010 podpisal Montella. A z Il Capitano wlasnie rozpoczely sie rozmowy, co do przedluzenia kontraktu do 2010. Wiec morda, dziadu. :mrgreen:

#144 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 16 kwiecień 2005 - 17:10

Luka powiedział:

Ale rewanż z Barcą był piękny. Trzy bramki w ciągu 18 minut. Ładne to było :wink: Strzelali Gudjohnsen, Duff i Lampard (Frank L. and John T. rules! :wink: ) A w drugiej połowie, gdzieś tak 10 minut przed końcem kiedy wszyscy myśleli, że Barca jednak przejdzie, Terry uratował sytuację i strzelił główką. Pięknie się cieszyli... A później puścili "Blue is the colour"... Się wzruszyłam :wink: :lol:

Co do Dudka, to ma ksywę maślane ręce, albo hole hands, czy jakoś tak w każdym razie.

O bramce Terrego mogłeś nie wspominać, bo nie powinna być uznana, ale teraz to i tak nie ma znaczenia

#145 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 kwiecień 2005 - 18:23

Debeef powiedział:

mogłeś

Ekhem... Przecież mam znaczek przy avku, a poza tym, zazwyczaj nicki kończące się na "a", to nicki żeńskie. Co do bramki Johna Terry'ego, to oczywiście, że powinna zostać uznana. Collina rules :wink: :lol:

#146 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 16 kwiecień 2005 - 21:01

Nie ma co się spierać i spekulować czy była bramka po strzale Terrego czy nie było. Nie byłoby problemu i kontrowersji ,gdyby Barcelona nie straciła po beznadziejnej grze obrony wcześniejszych goli.
Tak zgadliście znowu piję do Gerarda :lol:

#147 Kasej

Kasej

Mega Man

• Forumowicze
  • 97 Postów:

Napisany 16 kwiecień 2005 - 21:09

Ganon powiedział:

Nie lubie, kiedy ktos sie wypowiada na tematy, w ktorych sie zupelnie nie orientuje i sciemnia w dodatku. W Twoim poscie, jest jedna prawdziwa, moze dwie, informacje. Kocham Rome, a Tottiemu konczy sie kontrakt za rok. A Totti ostatnio podkreslal, ze zostanie w Romie do konca swojej kariery. Powiedzial, ze moze odejsc, jesli nie bedzie jakis dobrych transferow. A takowe beda, bo ma byc kupiony Hyypia, Ze Roberto, Pizzaro, Bovo, Van Der Meyde. A kontrakt do 2010 podpisal Montella. A z Il Capitano wlasnie rozpoczely sie rozmowy, co do przedluzenia kontraktu do 2010. Wiec morda, dziadu. :mrgreen:

Dobra koniec z czytaniem sportowej prasy, teraz o wszystko będe pytał się Ciebie.
NEO+ też nie musze kupować bo niektórzy mają go w jednym paluszku, to po co mam za niego płacić jak mi wszystko opowiecie.

#148 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 17 kwiecień 2005 - 11:25

Dobra...stary...jesli czytasz jakies Bravo sport(wnioskuje z twojej przeogromnej wiedzy), to sie nie dziwie, ze chcesz przestac je kartkowac, i pytac sie fachowca :mrgreen: Jesli chcesz wiedziec, mam lepsze info, bo z wloskich gazet, wloskiej strony Romy, i polskiej ASRoma.pl. A ty walisz jakimis pomowieniami, plotkami, ktorych Il Capitano nie powiedzial. I przykro mi, ze sie nie znasz... :mrgreen:

#149 Kasej

Kasej

Mega Man

• Forumowicze
  • 97 Postów:

Napisany 17 kwiecień 2005 - 13:58

"AS Roma rozpoczęła oficjalne rozmowy, w sprawie przedłużenia kontraktu z kapitanem ekipy Giallorossi - Francesco Tottim.
Obecny kontrakt zawodnika wygasa w przyszłym sezonie."
Z polskiej strony AS Romy.

A co ja napisałem, chyba to że postanowił przedłuzyć kontrakt o jeden rok. Więc czego się czepiasz? Czy to prawdom nie jest że ów kontrakt przedłużył.

#150 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 17 kwiecień 2005 - 16:26

Ale Ty napisales, ze jak osiagnie zyciowa forme to odejdzie, czy cos, a tak nie bylo nigdzie napisane i Totti tego nie mowil. :mrgreen: