Skocz do zawartości

Liga Mistrzów

3888 odpowiedzi na ten temat

#2611 Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:
  • Gadu-Gadu3290844
  • LokalizacjaBiblioteka NU

Napisany 28 lipiec 2010 - 11:04

Widziałem całość, akurat od 60 minuty faktycznie zaczęło to wyglądać nie za ciekawie, ale wcześniej było naprawdę nieźle (zwłaszcza w porównaniu z epickim starciem z Interem Baku). Inna sprawa, że Sparta grała w tym czasie poniżej krytyki. Zastanawia mnie, czy czasem tak słabe ostatnie pół godziny to nie wina zmęczenia. Jeśli tak... no cóż, pozostaje tylko liczyć na to, że UEFA w ramach pomocy polskim drużynom w dostaniu się do ligomistrzowej Ziemi Obiecanej skróci połowę do rozsądnych 30 minut.
  • +
  • -
  • 0

#2612 Gość_jachu_*

• Goście

Napisany 28 lipiec 2010 - 19:45

Nie jestem zaskoczony, że Amica Lech nie radzi sobie ze Spartą i specjalnie nie jestem tym faktem zmartwiony. Ciekawi mnie tylko, że to nie jest ostatnia runda eliminacji. Od kiedy tak? Czy wynika to ze słabej postawy naszych klubów w rankingach, czy IV runda to jakieś nowe rozwiązanie?
  • 0

#2613 pico

The Siberian Siren

• Moderatorzy
  • 5304 Postów:
  • Gadu-Gadu5476163
  • Tlenpico77
  • LokalizacjaStargard Szczeciński / Szczecin
  • GamertagKASiPIC
  • PSN IDKASiPIC
  • SprzętPlayStation, PlayStation2, PlayStation3, Xbox 360.

Napisany 28 lipiec 2010 - 21:58

Zobacz postjachu, o 28 lipiec 2010 - 19:45, powiedział:

Ciekawi mnie tylko, że to nie jest ostatnia runda eliminacji. Od kiedy tak? Czy wynika to ze słabej postawy naszych klubów w rankingach, czy IV runda to jakieś nowe rozwiązanie?

Januszu, takie rozwiązanie wynika po prostu z nowego systemu eliminacji. Od początku sezonu 09/10 jest nowy system eliminacji. Tak elimancje wyglądały W TAMTYM SEZONIE, tak wyglądają W TYM.

#2614 Gość_jachu_*

• Goście

Napisany 28 lipiec 2010 - 22:01

O to właśnie mi chodziło Szymonie. Dziękuję.
  • 0

#2615 Gość_jachu_*

• Goście

Napisany 04 sierpień 2010 - 21:53

This is Spartaaa! Pokazali pyrom miejsce w szeregu. Byli drużyną lepszą i zasłużenie wygrali dwumecz.
  • 0

#2616 burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 9514 Postów:
  • Gadu-Gadu16089150
  • Sprzęt15cm, średnio w dół, trochę w prawo

Napisany 04 sierpień 2010 - 21:56

Nom, Lech dołącza do żałosnego grona zespołów takich jak Legia i Wisła.
  • +
  • -
  • 0

#2617 Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5667 Postów:
  • Gadu-Gadu40321003
  • LokalizacjaeMDe
  • PSN IDYoori_PL
  • SprzętPSX, PS2, PS3, PSP

Napisany 04 sierpień 2010 - 22:01

Kolejny rok bez polskiego zespołu w LM, może chociaż do LE się załapią...
  • +
  • -
  • 0

#2618 Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:
  • Gadu-Gadu3290844

Napisany 04 sierpień 2010 - 22:03

A zbliżające się atrakcje (Wisła, Ruch, Jaga) i potencjalni przeciwnicy Lecha w LE wróżą (dają nadzieję?) na wyjątkowo szybkie, nawet jak na nasze elemelkowe warunki, zakończenie przygody z pucharami. Z każdym rokiem coraz mniej żałuję, prawdę mówiąc.
  • +
  • -
  • 0

#2619 burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 9514 Postów:
  • Gadu-Gadu16089150

Napisany 04 sierpień 2010 - 22:09

Prawdę mówiąc (pisząc?) to ja już meczów polskich klubów nie oglądam. Nauczyłem się, że nie warto.
  • +
  • -
  • 0

#2620 Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:
  • Gadu-Gadu3290844

Napisany 04 sierpień 2010 - 22:31

Ja skusiłem się na pierwszy kwadrans, potem jeszcze dwa razy sprawdziłem wynik i stykło. Zgadzam się z burnem, nie warto.
  • +
  • -
  • 0

#2621 Kurzy

spooky Mulder, sexy Moody ;]

• Forumowicze
  • 5283 Postów:
  • Gadu-Gadu3827510
  • LokalizacjaŁódź/Tuszyn
  • GamertagAwokPL
  • PSN IDAwokPL
  • SprzętPSone | PStwo | PS3slim | X360

Napisany 04 sierpień 2010 - 22:33

POLSKA LIGA NIKOGO. POLSKA W 21 WIEKU W LIGA MISTRZOW NIKOGO. WSZYSTKO NICZEGO :(

RTS RTS RTS !!!!! pokonamy pyry w sobotę!!!!!! je*** łks !!! :mrgreen:
  • +
  • -
  • 0

#2622 Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 15353 Postów:
  • LokalizacjaŚląsk
  • PSN IDDebeef_pl
  • SprzętPS2,PS3,PSP

Napisany 04 sierpień 2010 - 22:44

Nasza liga jest naprawdę słaba...
  • +
  • -
  • 0

#2623 Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3507 Postów:
  • LokalizacjaWarszawa

Napisany 05 sierpień 2010 - 08:22

Bardzo miła wiadomość :)
Leszek sobie teraz dłuuugo poczeka na kolejną szanse w LM, bo w ekstraklasie zapowiada się dominacja Legii :]
  • +
  • -
  • 0

#2624 Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 15353 Postów:
  • LokalizacjaŚląsk
  • PSN IDDebeef_pl
  • SprzętPS2,PS3,PSP

Napisany 05 sierpień 2010 - 10:21

Dlatego, że kibice będą kibicować, czy dlatego, że kupili paru grajków z za granicy, dla których nasza liga ma być odskocznią???
  • +
  • -
  • 0

#2625 Kurzy

• Forumowicze
  • 5283 Postów:
  • Gadu-Gadu3827510
  • LokalizacjaŁódź/Tuszyn
  • GamertagAwokPL
  • PSN IDAwokPL

Napisany 05 sierpień 2010 - 10:37

Sorry Devil ale to sezon widzewa i zaczynamy walkę o mistrza z lechem Wiesz czemu? Bo nasz atak ma CHARAKTER, a zawodnicy typu brożek, żurawski i wichniarek są bez charakteru :^^: a chinyama marnuje wszystko;]
  • +
  • -
  • 0

#2626 burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 9514 Postów:
  • Gadu-Gadu16089150

Napisany 05 sierpień 2010 - 10:40

Widzew LOL. Niedługo znów będzie grał w I lidze :^^:
  • +
  • -
  • 0

#2627 Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3507 Postów:
  • LokalizacjaWarszawa

Napisany 05 sierpień 2010 - 11:19

Zobacz postDebeef, o 05 sierpień 2010 - 10:21, powiedział:

Dlatego, że kibice będą kibicować, czy dlatego, że kupili paru grajków z za granicy, dla których nasza liga ma być odskocznią???

Dlatego, że każdy z sześciu nowych zawodników odbiega umiejętnościami od ekstraklasy.
Vrdoljak i Manu to będą mega gwiazdy, Cabral prawdopodobnie też. Kneżević do którego było sporo wątpliwości również prezentuje się bardzo dobrze, zawodzi na razie jedynie Mezenga, ale gość jest świetnie wyszkolony technicznie i sądzę, że zrobi u nas furorę.
O Janku Musze raczej szybko zapomnimy, bo mimo, że Antolović słabo spisywał się w pierwszych sparingach, to już zaczyna pokazywać klasę. Zresztą co ja będę mówił, skoro Dowhań z przeciętnego Muchy zrobił kozaka, to chorwatowi wróżę wspaniałą karierę.

Dojść ma jeszcze bardzo dobry napastnik i stoper.
A w zimie będzie ponoć kolejny transferowy rekord :)

Poza tym, wg. Ciebie powinniśmy ściągać takich zawodników dla których Legia nie będzie odskocznią?
Jeśli dla kogoś gra w polskiej ekstraklasie jest miejscem docelowym no to gratuluję...
  • +
  • -
  • 0

#2628 Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 15353 Postów:
  • LokalizacjaŚląsk
  • PSN IDDebeef_pl
  • SprzętPS2,PS3,PSP

Napisany 05 sierpień 2010 - 11:40

Widziałem już tyle tych potencjalnych gwiazd w Naszej lidze i nie pamiętam by z jakiejś zrobiła się gwiazda na poziomie jakiejś bardziej znaczącej ligi, ale pamiętam jak oparte w przeważającej większości na Polakach drużyny grały LM i miały wyniki w LE. Dlatego uważam, że lepiej stawiać na Polaków, którzy dobrą grą mogą wbić się do Reprezentacji Polski niż na gości, którzy chcą zagrać parę meczów i wyjechać stąd jak najdalej, a jak im się nie będzie udawało to nic im się już nie będzie chciało...
  • +
  • -
  • 0

#2629 Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3507 Postów:
  • LokalizacjaWarszawa

Napisany 05 sierpień 2010 - 11:45

Hehe, polscy zawodnicy już pokazali na co ich stać. Jedynymi Polkami których warto byłoby ściągnąć to R.Lewandowski, Jeleń i Błaszczykowski, ale jak wiadomo są oni poza zasięgiem.

Zobaczymy jak będzie to wyglądało na półmetku ligi :) Takiej wiary w mistrza nie miałem już od bardzo dawna
  • +
  • -
  • 0

#2630 Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 15353 Postów:
  • LokalizacjaŚląsk
  • PSN IDDebeef_pl
  • SprzętPS2,PS3,PSP

Napisany 05 sierpień 2010 - 11:50

Nie sztuką jest kupić już świetnych zawodników tylko ich sobie wychować, bądź kupić kiedy grają w niższych ligach...Lewandowskiego straciliście na własne życzenie...
  • +
  • -
  • 0

#2631 burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 9514 Postów:
  • Gadu-Gadu16089150

Napisany 05 sierpień 2010 - 12:40

No Śląsk to ma tylu światnych wychowanków, że hoho.
  • +
  • -
  • 0

#2632 Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2755 Postów:
  • LokalizacjaPoznań

Napisany 05 sierpień 2010 - 13:32

Myślałem, że Lech aż tak bardzo nie zależy od Lewego ale jak widać jednak tak.. Szkoda, ale na własne życzenie nie robiąc transferów nie da sie awansować do LM. A co do dyskusji to na papierze Legia jest bezapelacyjnie najmocniejsza, pytanie tylko jak to będzie wyglądało na boisku. W obrone mistrza raczej nie ma co wierzyć, no chyba, że przepracują bardzo ładnie cały sierpień ale jakoś na to nie liczę.
  • +
  • -
  • 0

#2633 olfeusz

Big Boss

• Forumowicze
  • 3550 Postów:

Napisany 05 sierpień 2010 - 13:41

Zobacz postDebeef, o 05 sierpień 2010 - 11:50, powiedział:

Nie sztuką jest kupić już świetnych zawodników tylko ich sobie wychować, bądź kupić kiedy grają w niższych ligach...Lewandowskiego straciliście na własne życzenie...

Bzdura, jeśli ktoś nie potrafi tego zrobić to już lepiej żeby kupili zagranicznych zawodników, uzupełnili to kilkoma Polakami i mieli jakieś tam szansę na godne reprezentowanie naszej ligi w Europie. Nie ma się co unosić honorem tylko korzystać ze wszystkich dostępnych środków by jakąś tą nasze piłkę pobudzić.

I nie, nie jestem kibicem Legii, Lecha czy innej Wisły, ale podoba mi się to, że w końcu ktoś nie potrafił usiąść na kasie klubu i nikogo do niej nie dopuszczać vide Lech czy Wisła już kilkukrotnie.
  • +
  • -
  • 0

#2634 Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 15353 Postów:
  • LokalizacjaŚląsk
  • PSN IDDebeef_pl
  • SprzętPS2,PS3,PSP

Napisany 05 sierpień 2010 - 15:20

Bzdura, zagraniczni gracze nie uleczą naszej ligi, przecież nawet jak będzie jakiś sukces to oni wyjadą sezon później, trzeba kształcić sobie swoich zawodników, oczywiście trzeba także kupować zawodników z za granicy jednak nie powinno się na nich opierać składu. U nas szkolenie kuleje, najważniejsza jest pierwsza drużyna, a ochłapy idą na młodzież kiedy przychodzi sponsor nie obchodzi go druga drużyna, bądź młodsze roczniki, bo on chce sukcesów już i teraz, a to jest błąd, co potwierdzają wyniki naszych drużyn w pucharach, ktoś wreszcie musi zacząć odbudowywać naszą piłkę od podstaw, a najlepiej wszyscy...
  • +
  • -
  • 0

#2635 Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:
  • Gadu-Gadu3290844

Napisany 05 sierpień 2010 - 17:04

"Swoi zawodnicy" też wyjadą jak będzie jakiś sukces, a pożytek dla kadry klubów nie musi przecież interesować (i z reguły nie interesuje).
  • +
  • -
  • 0

#2636 Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3507 Postów:
  • LokalizacjaWarszawa

Napisany 05 sierpień 2010 - 17:44

Zobacz postDebeef, o 05 sierpień 2010 - 15:20, powiedział:

Bzdura, zagraniczni gracze nie uleczą naszej ligi

W ten sposób swoją potęgę zbudowała chociażby liga turecka..
  • +
  • -
  • 0

#2637 Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3166 Postów:
  • Gadu-Gadu6580894
  • LokalizacjaLublin
  • GamertagNeyPL
  • PSN IDNeyPL
  • SprzętX360,PS3,PSP,3DS,Ipad2

Napisany 05 sierpień 2010 - 18:07

I Angielska i Ukraińska np :)
  • +
  • -
  • 0

#2638 Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 15353 Postów:
  • LokalizacjaŚląsk
  • PSN IDDebeef_pl
  • SprzętPS2,PS3,PSP

Napisany 05 sierpień 2010 - 18:44

Zobacz postUuk, o 05 sierpień 2010 - 17:04, powiedział:

"Swoi zawodnicy" też wyjadą jak będzie jakiś sukces, a pożytek dla kadry klubów nie musi przecież interesować (i z reguły nie interesuje).

To jest zaklęte koło wyjeżdżają bo to słaba liga, a jest słaba, bo nie ma fundamentów w postaci dobrze szkolonej młodzieży...trzeba zacząć od szkolenia, a najlepiej od oczyszczenia PZPN z dziadków...
  • +
  • -
  • 0

#2639 Kurzy

• Forumowicze
  • 5283 Postów:
  • Gadu-Gadu3827510
  • LokalizacjaŁódź/Tuszyn
  • GamertagAwokPL
  • PSN IDAwokPL

Napisany 05 sierpień 2010 - 19:30

Co za różnica czy z zagranicy czy z młodzików? Liczy się JAKOŚĆ. Wisła kraków nikogo.
  • +
  • -
  • 0

#2640 Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:
  • Gadu-Gadu3290844

Napisany 05 sierpień 2010 - 19:35

Ewentualnie zbudować ze 2-3 niezłe drużyny na porządnych (jak na nasze możliwości) graczach zagranicznych, do nich dorzucić trochę naszych, dopchnąć się do LM raz, drugi. Zastrzyk finansowy pozwoli sprowadzić lepszych graczy, liga stanie się atrakcyjniejsza, ludzie biznesu przestaną traktować piłkę jako hobby (ażeby tak było proponuję w międzyczasie zesłać działaczy na Namek), stadiony się pobudują (właściwie już jest widoczna poprawa), sponsorzy przyjdą, kibice przyjdą, klubowe sklepiki digimorfują w wielkie ubermarkety z mydłem i wstążkami do włosów, a po paru latach ten i poprzednie występy na arenie międzynarodowej będziemy wspominać jako przykry sen. Fajnie, co nie? :^^:
  • +
  • -
  • 0