Kinematografia - temat ogólny
Napisany 16 wrzesień 2004 - 13:18
Miło by było jakbyście opisywali tez swoje wrażenia z filmów które niedawno weszły na ekrany kin tak aby zachęcić do obejrzenia niezdecydowanych lub aby odwieść ich od tego.
Zacznę. Ostatnio byłem na filmie "Ja Robot", i musze powiedzieć, że miło się rozczarowałem. Spodziewałem się strasznie długiego i nudnego filmu, na szczęście film okazał się całkiem znośny, parę akcji było najwyższej próby, parę było słabszych ale generalnie nie nudziłem się. Obraz ten świetnie się zaczyna i naprawdę wciąga, ale jak to bywa z produkcjami Hollywood po pewnym czasie wszystko zaczyna się robić przewidywalne. Generalnie polecam, choć nie spodziewajcie się rewolucji. Film jest dobry ale mógłby być lepszy.
#2 Gość__*
Napisany 16 wrzesień 2004 - 14:24
#6 Gość__*
Napisany 16 wrzesień 2004 - 15:21
Napisany 16 wrzesień 2004 - 16:14
#8 Gość__*
Napisany 16 wrzesień 2004 - 16:52
The Punisher - polecam gorąco, film naprawde udany
Shrek 2 - godny następca jedynki
HellBoy - kolejna udana ekranizacja komiksu [niech się Spidermany i inne Hulki się schowają]
Van Hellsing - również polecam
Pojutrze - średniak, ale efekty "przeładne"
Wrong Turn też niedawno widziałem - spoko, strasznie szybko się wszystko dzieje, film ok
Król Artur - znajomym raczej się nie podobał, ja jednak łykam z przyjemnością tego typu filmy ;)
Kroniki Riddrica - mogłbym się czepiać ale ten film taki miał być - bohater madafaka który wszystkich kosi, ogólnie okej
#9 Gość__*
Napisany 16 wrzesień 2004 - 16:58
http://imdb.com/title/tt0208092/
#10 Gość__*
Napisany 16 wrzesień 2004 - 17:12
Loco powiedział:
http://imdb.com/title/tt0208092/
No Snatch jest kozacki. Genialne zwroty akcji, śweitny humor i zagrywki w stylu karmienia świn.... :D
#11 Gość__*
Napisany 16 wrzesień 2004 - 18:26
Jego filmy to poezja dla fanów kina.Nie są to filmy łatwę bo nikt nie powiedział ,że będą."oczy..." oglądałem 3 razy i chyba kupię je na dvd bo jakoś oscylują koło 30zł.W interesujący sposób pokazany problem życia erotycznego małżeństwa.
Z innych jego filmów polecam Full metal jacket(szczególnie pierwsza godzina!!) oraz najlepszy chyba horror ever czyli Lśnienie
edit:Zapomniałem o kultowej mechańicznej pomarańczy.
#13 Gość__*
Napisany 16 wrzesień 2004 - 19:36
Scarface
(człowiek z blizną)
kurde to jest bezkonkurencyjnie najleprzy film w historii kina.
GTA3 i VC czerpały z tej produkcji garściami (i bardzo dobrze)
Tony Montana (Al Pacino) odstawił taką rolę , że głowa mała
finałowa scena jak Tony nurkuje w górze śniegu i fuka jak odkurzacz apotem rozkurwia z M4A1 i w końcu wpada martwy do wody jest kultowa
fabułą filmu , obsada , dźwięk , i wogóle wszystko tam wymiata :)
to klasyk kina gangsterkiego z lat 70 , polecam , tym którzy jeszcze go niewidzieli.
#16 Gość__*
Napisany 20 wrzesień 2004 - 20:08
Napisany 20 wrzesień 2004 - 20:30
Napisany 21 wrzesień 2004 - 23:38
Musashi powiedział:
Dzisiaj oglądnąłem ten film i również uważam, że jest świetny. Ogólnie to jakoś bardzo nie interesuję się filmami "o sztukach walk", jednak ten mnie zainteresował. Główny bohater posługuje się chyba rzadko wykorzystywanym w filmach stylem walki, który jest bardzo ciekawy (szczególnie podobają mi się ciosy łokciami). Język w filmie (orginalna wersja) jest śmieszny :), tak samo jak ten kumpel głównego bohatera. Fajny "głos" ma ten starszy koleś (szef), co do mówienia używa specjalnego urządzenia :). Film jest bardzo fajny i polecam go.
#23 Gość__*
Napisany 22 wrzesień 2004 - 10:52
Z kawałków polecam trzy skomponowane przez niejakiego Vince'a DiColę: Escape, Autobot/Decepticon Battle oraz Unicron's Theme.
P.S. Dla tych, którzy mają jeszcze pełne szuflady Transformerów i którzy widzieli film - nie tak dawno pojawił się wreszcie oficjalny Unicron-zabawka. I oczywiście można go zmienić w planetę... niesamowite :shock:
http://deucemania.com/pics/unicron.gif
http://www.unicron.us/4sale/unicronstan ... n.big2.jpg
Napisany 22 wrzesień 2004 - 12:19
PS.
Dziś w tv leci "Pewnego razu w Chinach 2" - polecam.
Napisany 23 wrzesień 2004 - 10:21
Dodaj odpowiedź

Dodaj odpowiedź