Skocz do zawartości

Metroid Prime Trilogy

• Please log in to reply
112 odpowiedzi na ten temat

#91 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 15 lipiec 2011 - 17:02

jasne, bo respawn przeciwników jest TYLKO w grach od Nintendo.
w zadnej grze respy nie są fajne tyle, że jak po graniu w prime'a o tym pisalem to kiedys jakis fanboj N sie obruszal, lol.

Przecież można ominąć bez kolizji przeciwników, chyba że to Hunterzy (?). Nie jest to jakoś specjalnie uciążliwe.
no mozna ominac, ale wychodzac z jednej "komnaty" i po chwili znowu d oniej wchodzac przeciwnicy sa ponownie, taka sztucznosc. a jak sie trafi na mocniejszych przeciwnikow to trzeba walczyc znowu.
juz nawet zostawiajac w spokoju backtracking to respy wrogow w kazdej miejscowce byly slabym zagraniem ze strony Retro i nie ma co sie o to klocic, bo tak bylo.

a w trojce tez tak jest?

#92 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 15 lipiec 2011 - 17:05

Nie jestem żadnym fanem Ninny, ale nie zauważyłem, bym narzekał i miewał problemy z respami przeciwników. Znaczy to, że są one mało upierdliwe w MP, ewentualnie trzeba mieć słabego skilla, by się na to irytować.

Aha, no i bardzo ciekawe by było potem latanie po świecie bez przeciwników od lokacji do lokacji.

#93 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 15 lipiec 2011 - 17:13

Aha, no i bardzo ciekawe by było potem latanie po świecie bez przeciwników od lokacji do lokacji.
a moim zdaniem byloby to lepsze. wiedzialo by sie chociaz gdzie juz bylismy. ja akurat sie czesto gubilem w tym swiecie, a wskazowka gdzie sie udac wystepowala bardzo rzadko gdy sie odpalilo mapę.

#94 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 15 lipiec 2011 - 17:17

po 1: o ile się człowiek nie zgubił, to rzadko wchodzi i wychodzi się z jednej komnaty co chwilę

po 2: respawn przeciwników sprawia, że zawsze można jakiegoś znaleźć i zabić, a zostawi on energie/amunicję. Lepsze to niz powrot do save pointa czy szukanie jakichs skrzynek.

#95 gruby

gruby

Master Chief

• Forumowicze
  • 2775 Postów:

Napisany 15 lipiec 2011 - 20:03

Poza tym, nie wiem czy bieganie 3/4 gry po opustoszałych przestrzeniach byłoby fajne... :/

#96 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 15 lipiec 2011 - 23:00

sa inne rozwiazania, np. losowe respy, czyli raz sie odrodzą na danym obszarze, innym razem nie itd.

#97 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 15 lipiec 2011 - 23:05

i tutaj jest tak ze jak dojdziesz do jakiegos momentu w grze to zmieniaja sie przeciwnicy w danej lokacji/pojawiaja sie tam gdzie ich nie bylo.

#98 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6332 Postów:

Napisany 15 lipiec 2011 - 23:19

Być może jeśli ktoś nie ma skilla i musi błądzić w nieskończoność po poziomach, respawn może go męczyć, ale "mega irytujący" to gruuuba przesada. A konieczność skakania Cię nie irytowała?
A tak nawiasem mówiąc: w MP przeciwnicy się nie respawnowali, bo jedyni prawdziwi przeciwnicy to bossowie, a te pałętające się po levelach tałatajstwo to zaledwie przeszkadzajki, element wystroju istniejący na takiej samej zasadzie jak platformy czy pułapki - i pokonywało się je też tak samo - naciskając raz czy dwa odpowiedni guzik na padzie. Jak chcesz się cofnąć na początek levelu i okazuje się, że musisz przeskoczyć przepaść, to też krzyczysz w gniewie "do czorta, przecież raz już ją przeskakiwałem"?

#99 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 16 lipiec 2011 - 13:31

Zobacz postfingus, o 15 lipiec 2011 - 23:19, powiedział:

Być może jeśli ktoś nie ma skilla i musi błądzić w nieskończoność po poziomach, respawn może go męczyć, ale "mega irytujący" to gruuuba przesada. A konieczność skakania Cię nie irytowała?
A tak nawiasem mówiąc: w MP przeciwnicy się nie respawnowali, bo jedyni prawdziwi przeciwnicy to bossowie, a te pałętające się po levelach tałatajstwo to zaledwie przeszkadzajki, element wystroju istniejący na takiej samej zasadzie jak platformy czy pułapki - i pokonywało się je też tak samo - naciskając raz czy dwa odpowiedni guzik na padzie. Jak chcesz się cofnąć na początek levelu i okazuje się, że musisz przeskoczyć przepaść, to też krzyczysz w gniewie "do czorta, przecież raz już ją przeskakiwałem"?
No było kilka lokacji, gdzie troszkę więcej czasu się tłukło - jak z tymi co robiła się schizująca muza i gasło światło. Nie pamiętam jak oni się zwali (Hunters or something), ale nie było można przejść dalej, bez pokonania ich.

#100 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6332 Postów:

Napisany 18 lipiec 2011 - 00:17

Nie pamiętam, czy ci też się odtwarzali. Jeśli nawet, to nie wszędzie. Na pewno zaś pamiętam, że powroty nie były trudne, bo zawsze dysponowaliśmy już nowszą bronią lub jakąś specjalną mocą, która sprawiała, że walka stawała się trywialna.

#101 KaperLOL

KaperLOL

Toad

• Forumowicze
  • 7 Postów:

Napisany 28 lipiec 2011 - 19:11

Siemanko mam taki problem odnośnie kupna MPT, a mianowicie mam MP3 na wii i mam też gamecuba, ale nie mam 2 metroidów. I tu pytanie: czy warto kupić trylogie na wii czy lepiej kupić 2 części na gc? Czekam na odpowiedź

#102 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11274 Postów:

Napisany 28 lipiec 2011 - 19:14

Sprzedaj MP3 i kup trylogię.

#103 KaperLOL

KaperLOL

Toad

• Forumowicze
  • 7 Postów:

Napisany 31 lipiec 2011 - 14:00

Gdzie mam sprzedać MP3?
Opłaca się kupić za 179 PLN?

#104 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 31 lipiec 2011 - 14:13

na cyganskim targu karwa

#105 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11274 Postów:

Napisany 31 lipiec 2011 - 14:26

W Toruniu, masz blisko.

#106 Lalalilo

Lalalilo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 637 Postów:

Napisany 02 sierpień 2011 - 12:07

Ja np. kupiłem MPT za 130 z przesyłką,

#107 KaperLOL

KaperLOL

Toad

• Forumowicze
  • 7 Postów:

Napisany 04 sierpień 2011 - 14:26

Lalalilo gdzie kupiłeś?

#108 Lalalilo

Lalalilo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 637 Postów:

Napisany 04 sierpień 2011 - 15:51

na allegro był. Więc wziąłem.

#109 KaperLOL

KaperLOL

Toad

• Forumowicze
  • 7 Postów:

Napisany 05 sierpień 2011 - 11:11

Tak, a teraz nigdzie nie ma za taką cenę.

#110 Lalalilo

Lalalilo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 637 Postów:

Napisany 05 sierpień 2011 - 13:11

Nie no przecież ja Ci nie zagwarantuję że akurat też trafisz za tyle. Czasem udaje się jakoś rzadszą grę wyhaczyć, czasem nie a czasem jak w przypadku RDR trzeba dopłacić. C'est la vie. Proponuje jeszcze obczaic ebay angielski.

#111 KaperLOL

KaperLOL

Toad

• Forumowicze
  • 7 Postów:

Napisany 10 sierpień 2011 - 18:56

Właśnie zamówiłem sobie MPT.Yea!!Teraz pozostaje tylko czekać i czekać...

#112 KaperLOL

KaperLOL

Toad

• Forumowicze
  • 7 Postów:

Napisany 16 sierpień 2011 - 18:18

Dostałem dzisiaj przesyłke, patrze, a tu MPT!!!Bardzo się ciesze z tego zakupu xD. Gram teraz w Metroid Prime i zabawa jest przednia ! Jestem teraz w Chozo Ruins po zdobyciu Bomb do Morph Ball i gra się świetnie. Sterowanie jest takie jak trzeba czyli zajefajne. Mam nadzieje, że nigdzie się nie zatne , ani nie będe miał problemu z przejściem gry. Pozdro

#113 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11274 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 19:58

No, po przynudnym SMG zabrałem się za pierwszego Metroid Prime'a (którego mam co prawda od dawna na NGC, ale jakoś nigdy nie ruszyłem, olo). Nie jestem w 100% przyzwyczajony do grania wilotem, ale jakoś to idzie, a sama gierunia wciąga. Jest pozytywnie :)