Skocz do zawartości

Kobiety w Neo+

• Please log in to reply
84 odpowiedzi na ten temat

#1 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 04 październik 2004 - 16:53

czemu w redakcji n+ nie ma żadnej kobiety... co ! :x

Takie pytanko: czy jeżeli spełniłabym wasze wymogi umiejętności "pisarskich" :wink: to czy zatrudnilibyście biedną studentkę na pół etatu i ile byście płacili???

Wprawdzie maturę zdaję dopiero w przyszłym roku, ale pytam z ciekawości bo zastanawiam się gdzie studiować.... taka gorączka maturalna :wink: większość moich znajomych ciągle o tym gada bo musieli sie zdecydować w wrześniu co zdają.... i przeszło na mnie.... :wink:

Edit: ha to mój 100 post

#2 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 04 październik 2004 - 18:20

ja tez chce ja tez chce hehehe

#3 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 04 październik 2004 - 19:10

I ja tez, staralem sie jak moglem, mialem nawet lepsza kampanie niz Samoobrona :mrgreen:, ale niestety, nic nie wyszlo. A podobno ladne teksciki mi wychodza. I to zupelnie gratis :)

PS. Jestem ciekaw, gdzie teraz pracuje Anek? Nie wiem, w CD-Action chyba nie, moze szykuje sie nam jakies pocketpismo :roll: :wink:

#4 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 04 październik 2004 - 21:41

wonsak powiedział:

ja tez chce ja tez chce hehehe

Kobiety w Neo Plus? A po co ci?

#5 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22460 Postów:

Napisany 04 październik 2004 - 21:59

Loco powiedział:

Kobiety w Neo Plus? A po co ci?
A czemu nie? Choć obecny skład mi jak najbardziej odpowiada :D Ale może dziewczyną oprócz naszej boskiej ekipy przydała by się jakaś przedstawicielka płci pięknej.

#6 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 04 październik 2004 - 23:03

Banan jako Bishonen już się nie liczy? :wink:

#7 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 październik 2004 - 00:03

ja nie mowilem ze chce kobiet w neo plus - wrecz przeciwnie - jak mi jakaś kobieta wklepie w tekkena to wtedy zmienie zdanie...

#8 Grabarz

Grabarz

-#N+ Crew

• Redakcja
  • 20 Postów:

Napisany 05 październik 2004 - 10:17

Odpowiem na pytanie z pierwszego posta - choć zrobię to dość pokrętnie. :)

Płeć nie ma znaczenia. Pewnie działa zasada losowości. Więcej chopczyków gra na konsolach niż dziewczynek. Więc więcej chopczyków jest redaktorami, niż dziewczynek. Z redaktorek w naszej szeroko pojętej reakcji pamiętam tylko Anek i Pocketienne (z GameBoya). Czyli dwie. Co mniej-więcej oddaje stosunek liczbowy chopczyków do dziewcząt grających.

Na razie na horyzoncie nie ma dziewczynek piszących. Ważne jest jedno - tak jak w każdej innej pracy. Kiedy powstaje nabór na stanowisko, każdy szef rozpatruje jakie firma będzie miała korzyści z zatrudnienia danej osoby. Nie zatrudnia się z litości, ze względu na płeć, czy pochodzenie (hmmm... przynajmniej w założeniach). Zatrudnia się, żeby zwiększyć kapitał ludzki firmy. Wciągnąć jakąś perełkę do zespołu, powiększyć wartość zespołu. Mam nadzieję, że dobrze tłumaczę. A do czego zmierzam?

Jeśli chce się znaleźć pracę, to:
a) firma wie ile da kasy,
b) firma wie na jakich warunkach zatrudnia ludzi.

Ale: firma nie wie co kandydat może jej dać i jakie korzyści będą z jego zatrudnienia. A o to jednak chodzi. Ma się to też przekładać na zyski, które są podstawowym celem egzystencji każdej komercyjnej instytucji.

Moja sugestia dla koleżanki Mileny (oprócz gratulacji za setny post):
1. napisz do Gulasha, a nie na forum
2. pomyśl jak się wyróżnić spośród innych listów, jakie dostaje
3. pomyśl co możesz dać magazynowi, czego nie mogą inni - jak pismo na Tobie skorzysta.
4. nie zaczynaj od tego, czego to byś nie chciała (pół etatu, pensja) - roszczeniowy stosunek do pracy jest bardzo źle widziany - na takie pytania przyjdzie czas. najpierw trzeba przedstawić swoje atuty, żeby Twoja subiektywnie postrzegana przez pracodawcę cena wzrosła. Dzięki temu najpierw wykreujesz się na specjalistę, a potem możesz zażyczyć sobie większej kasy.

A taki jestem mądry, bo też zaczynałem od pisania listów do Gulasha. :P

Pozdrawiam ciepło,
Grabarz

#9 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 05 październik 2004 - 10:42

Grabarz powiedział:

Ciekawe, czy Gulash tez zaczynal od pisania listow do Gulasha ;)

#10 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 październik 2004 - 11:33

Ale ja tak z ciekawości – nawet nie wiem czy będę, podkreślam będę studiować w Wrocławiu czy w wawie, albo jeszcze gdzieś indziej….. bo to dopiero za 2 lata – nawet nie wiem czy się dostane – tak mi łba akurat przyszło

Co do tekkena i pokonania jakiś facetow przez dziewczynę – do odsyłam do mojej 5 letniej tak 5 letniej kuzyneczki – tak nawala w klawisze ze normalnie nie nadšżasz – rozwali każdego… serio

#11 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 październik 2004 - 14:47

Ekhm.. A ja tez mam male doswiadczenie, ostatnio napisalem recke nowego Kirby'ego (5000 znakow 8) ), moge strzelic jakis felietonik albo newsa, ew. porady odnosnie danej gry. Mysle, ze mam dosc ciekawy sposob patrzenia na rozne tytuly i pisze od siebie, a nie sugeruje sie opinia innych. Nie bralbym zadnej pensji czy wyplat, wystarczy tylko Picartio pod tekstem :wink: Nie mowie tez od razu o stalej wspolpracy; moglbym byc rezerwowym, tzn. ktos lub cos nie wypali, to ja wymysle. A czy nikt z redakcji mnie nie zna? Bo nie wiem, jakis debiut na rynku juz mialem... w 10000 egzemplarzy :mrgreen:

#12 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 październik 2004 - 15:12

ja patrze pod katem utrzymania sobie stancji....... :( bo raczej z wody kasy nie zrobie....

#13 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 październik 2004 - 15:47

Coz, najwiecej forsy mozna zarobic na reklamach - w TV, na ulotkach, billboardach, moze warto sprobowac? To nie jest wbrew pozorom zlosliwy zart, reklama chocby takiego "Żaka" wymaga ludzi mlodych, pieknych i kreatywnych, jak to sie mowi. Wszelkiego rodzaju zbieractwo tez sie oplaca. Wezmy chocby mineraly; na tym tez mozna cosik zgarnac. W kazdym razie jakby co, bede pierwszy - kolekcjonuje :)
__________________________________________________________________________________
A teraz wrocmy do sprawy recenzenta. Osobiscie uwazam, ze nadawalbym sie na takie stanowisko, a poza tym w redakcji mniej pracy, przy czym bilans niezachwiany. Nie chce pieniedzy!!! :lol:

#14 AVErsiv

AVErsiv

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 05 październik 2004 - 16:11

Hmm kiedys myslalem ze fajnie by bylo byc recenzentem ale ...
ale chyba tylko dlatego ze mialbym wtedy dostep do najnowszych gier i konsol a co wazniejsze nie musial bym grac na piratach :D
To byloby fajne ale jak pomysle o obowiazkach o goniacym czasie i tak dalej to juz robi sie mniej fajnie .
Ja zawrze mialem jakas prace tzn od 15 roku zycia :P i jakos nigdy nie mazylem o tym lub innym zajeciu poprostu sie trafialo . Teraz zajmuje sie tym co lubie i naczym sie znam i co mnie interesuje a mianowicie jestem serwisantem i montierem Piecow ( PeCetow :P ) bardzo lubie ta prace i lubie sie tym zajmowac chociaz na piecu grac nieznosze :D
Bardzo mnie bawi reakcja ludzi na wiesc o tym ze mam w domu konsole i co gorsza naniej gram !!

Zycze kazdemu aby mial prace ktora lubi i pracowal z fajnymi ludzmi :D

#15 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 06 październik 2004 - 11:10

Zyczenia przyjete :) Ja np. chcialbym zostac psychologiem (naturalnie wyzsze stany swiadomosci i kineza) z licencja na publicystyke (takze recenzje), doswiadczenia astrofizyczne, mini-mangi i jeszcze pare innych rzeczy. Wolalbym sie ksztalcic w paru roznych kierunkach, latwiej dostac robote, a zyski sa wieksze :P W kazdym razie chcialbym gratisowo popisac dla Neo Plus - zdobylbym troche rozeznania w tej branzy - sama Anek mnie chwalila :mrgreen:

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 06 październik 2004 - 16:26

a ja bym chciala zostac kims kto nic nie robi a kosi kase - np. politykiem - i to najlepiej takim znanym jak giertych czy lepper------- :wink: joke

a tak na powage to chyba informatykiem - a jaka specjalnosc to jeszcze nie wiem.

#17 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 06 październik 2004 - 17:36

A co ty myslisz, ja tez chetnie dostawalbym sto stow co miesiac, mialbym chalupke, immunitet i nikt by mi nie podskoczyl :twisted: ale w tej chwili mysle przede wszystkim o tym, aby jakos wkroczyc do branzy publicystow, a i uwazam, ze neo crew by to znacznie ulatwilo prace :)

#18 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 06 październik 2004 - 20:01

Masz Picatrio tupet...

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 07 październik 2004 - 16:02

Hm? :shock: :shock: Ale.. o co.. o co chodzi? Nie rozumiem... przeciez chyba redakcja wie, ze nie skonczylem 18? Czy o cos innego? :shock:

#20 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 07 październik 2004 - 16:08

Picartio powiedział:

Hm? :shock: :shock: Ale.. o co.. o co chodzi? Nie rozumiem... przeciez chyba redakcja wie, ze nie skonczylem 18? Czy o cos innego? :shock:
Nie tylko redakcja - przeciez nie oni sami zajmuja sie badaniem Twojego zywota.To juz jest ogolnopolska mania i kazdy zna metryczke z data Twoich urodzin.

#21 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1883 Postów:

Napisany 07 październik 2004 - 16:13

"Kobiety w Neo+" - to tak dla przypomnienia tematu weseli spamerzy :)

#22 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 07 październik 2004 - 16:17

To bedziesz musial, sensei, za pare dni zlozyc mi zyczenia :) Po prostu sadze, ze redakcja, ktora kontaktowala sie (a moze i kontaktuje) z Panią Anną M. Gidyńską (pseudo Anek) slyszala o takim jednym... zreszta byl taki jeden mail... :)

A ja ciagle nie wiem, co takiego zrobilem. Kiedy moge, staram sie byc uprzejmy, naprawde. A jezeli moja dyskusja tutaj wydaje sie zbyt natarczywa (choc nie wiem, czemu, staralem sie wymienic swoje plusy :wink: ), to juz przechodze gdzies indziej. Nic na sile. A co do tych kobiet... no coz, nawiazala sie rozmowa, a poza tym gdzies mialem ta legitymacje bishonena :P

#23 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 październik 2004 - 13:22

Mielu powiedział:

"Kobiety w Neo+" - to tak dla przypomnienia tematu weseli spamerzy :)

zadne tam weseli spamerzy - wypraszam sobie to jest powazny temat :wink:

#24 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 październik 2004 - 15:08

Blizzard Beast powiedział:

Grabarz powiedział:

Ciekawe, czy Gulash tez zaczynal od pisania listow do Gulasha ;)
po stokroć LOL. nie, no co ty, Gulasha na stanowisko Master of Game mianowali Patioci!
no jak ty na to wpadłeś :?

sorry za offtopa, ale nie mogłem się powstrzymać :D

#25 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 październik 2004 - 16:19

Ha-ha-ha, to ja, Great Offtopicspammaster :? Wiec caly czas nie wiem, o co mi sie tym razem dostalo. A nazywanie kobiet spamerami to chyba gruuubaa przesada - wszystko zalezy od talentu danej osoby, a nie jej plci... bardzo chcialbym ujrzec recke jakiejs nie-zawodowej pani :)

#26 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 09 październik 2004 - 22:58

Zdajac ostatnio egzamin na studiach (poprawkowy...) z przedmiotu "Integracja europejska" doczytalem sie ciekawego casusu (chyba "Kalanke") - wedlug niego jezeli na jakies stanowisko ubiegaja sie dwie osoby roznej plci z jednakowymi kwalifikacjami to posade MUSI dostac osoba ktora reprezentuje plec wystepujaca w mniejszosci w danym zakladzie pracy (jest to tak zwana dyskryminacja pozytywna)...Tak nakazuje prawo Unii Europejskiej.Droga Mileno jezeli wiec bedziesz startowac o stanowisko recenzenta razem z jakimis "meskimi szowinistycznymi swiniami" to jestes w uprzywilejowanej pozycji:).Zycze powodzenia.

#27 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 23 luty 2005 - 21:57

Ja opowiadam się za równouprawnieniem kobiet i mężczyzn!!!!

#28 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 23 luty 2005 - 22:10

Kasia powiedział:

Ja opowiadam się za równouprawnieniem kobiet i mężczyzn!!!!

Ciekawe , chcialbym zobaczyc kobiete w zakladzie mechanicznym z kluczem w ogrodniczkach i ktora kreci cos pod maska LOL Wersja w kilofem i kopalni delikatnej reki tez jest niezla .
Sa coraz nie zalezniejsze ze niedlugo bedzie jak w sexmisji . :wink:

#29 syon

syon

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2313 Postów:

Napisany 23 luty 2005 - 22:16

luck1985 powiedział:

Sa coraz nie zalezniejsze ze niedlugo bedzie jak w sexmisji . :wink:

"Kobieta mnie bije..."

#30 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 23 luty 2005 - 22:19

smiac mi sie chce , jak slysze ze babki chca rowno uprawnien :D Moja mam jak mi to powiedziala to dwa razy pod rzad szla sama na rynek i nosila zakupy :D Chciala rowno uprawnienia , to miala ;) Nosila siatki jak faceci , jest rowno czy nie ? 8)