Kobiety w Neo+
#1 Gość__*
Napisany 04 październik 2004 - 16:53
Takie pytanko: czy jeżeli spełniłabym wasze wymogi umiejętności "pisarskich" :wink: to czy zatrudnilibyście biedną studentkę na pół etatu i ile byście płacili???
Wprawdzie maturę zdaję dopiero w przyszłym roku, ale pytam z ciekawości bo zastanawiam się gdzie studiować.... taka gorączka maturalna :wink: większość moich znajomych ciągle o tym gada bo musieli sie zdecydować w wrześniu co zdają.... i przeszło na mnie.... :wink:
Edit: ha to mój 100 post
#2 Gość__*
Napisany 04 październik 2004 - 18:20
#3 Gość__*
Napisany 04 październik 2004 - 19:10
PS. Jestem ciekaw, gdzie teraz pracuje Anek? Nie wiem, w CD-Action chyba nie, moze szykuje sie nam jakies pocketpismo :roll: :wink:
#4 Gość__*
Napisany 04 październik 2004 - 21:41
wonsak powiedział:
Kobiety w Neo Plus? A po co ci?
Napisany 04 październik 2004 - 21:59
Loco powiedział:
#6 Gość__*
Napisany 04 październik 2004 - 23:03
#7 Gość__*
Napisany 05 październik 2004 - 00:03
Napisany 05 październik 2004 - 10:17
Płeć nie ma znaczenia. Pewnie działa zasada losowości. Więcej chopczyków gra na konsolach niż dziewczynek. Więc więcej chopczyków jest redaktorami, niż dziewczynek. Z redaktorek w naszej szeroko pojętej reakcji pamiętam tylko Anek i Pocketienne (z GameBoya). Czyli dwie. Co mniej-więcej oddaje stosunek liczbowy chopczyków do dziewcząt grających.
Na razie na horyzoncie nie ma dziewczynek piszących. Ważne jest jedno - tak jak w każdej innej pracy. Kiedy powstaje nabór na stanowisko, każdy szef rozpatruje jakie firma będzie miała korzyści z zatrudnienia danej osoby. Nie zatrudnia się z litości, ze względu na płeć, czy pochodzenie (hmmm... przynajmniej w założeniach). Zatrudnia się, żeby zwiększyć kapitał ludzki firmy. Wciągnąć jakąś perełkę do zespołu, powiększyć wartość zespołu. Mam nadzieję, że dobrze tłumaczę. A do czego zmierzam?
Jeśli chce się znaleźć pracę, to:
a) firma wie ile da kasy,
b) firma wie na jakich warunkach zatrudnia ludzi.
Ale: firma nie wie co kandydat może jej dać i jakie korzyści będą z jego zatrudnienia. A o to jednak chodzi. Ma się to też przekładać na zyski, które są podstawowym celem egzystencji każdej komercyjnej instytucji.
Moja sugestia dla koleżanki Mileny (oprócz gratulacji za setny post):
1. napisz do Gulasha, a nie na forum
2. pomyśl jak się wyróżnić spośród innych listów, jakie dostaje
3. pomyśl co możesz dać magazynowi, czego nie mogą inni - jak pismo na Tobie skorzysta.
4. nie zaczynaj od tego, czego to byś nie chciała (pół etatu, pensja) - roszczeniowy stosunek do pracy jest bardzo źle widziany - na takie pytania przyjdzie czas. najpierw trzeba przedstawić swoje atuty, żeby Twoja subiektywnie postrzegana przez pracodawcę cena wzrosła. Dzięki temu najpierw wykreujesz się na specjalistę, a potem możesz zażyczyć sobie większej kasy.
A taki jestem mądry, bo też zaczynałem od pisania listów do Gulasha. :P
Pozdrawiam ciepło,
Grabarz
Napisany 05 październik 2004 - 10:42
Grabarz powiedział:
Ciekawe, czy Gulash tez zaczynal od pisania listow do Gulasha ;)
#10 Gość__*
Napisany 05 październik 2004 - 11:33
Co do tekkena i pokonania jakiś facetow przez dziewczynę do odsyłam do mojej 5 letniej tak 5 letniej kuzyneczki tak nawala w klawisze ze normalnie nie nadšżasz rozwali każdego serio
#11 Gość__*
Napisany 05 październik 2004 - 14:47
#12 Gość__*
Napisany 05 październik 2004 - 15:12
#13 Gość__*
Napisany 05 październik 2004 - 15:47
__________________________________________________________________________________
A teraz wrocmy do sprawy recenzenta. Osobiscie uwazam, ze nadawalbym sie na takie stanowisko, a poza tym w redakcji mniej pracy, przy czym bilans niezachwiany. Nie chce pieniedzy!!! :lol:
Napisany 05 październik 2004 - 16:11
ale chyba tylko dlatego ze mialbym wtedy dostep do najnowszych gier i konsol a co wazniejsze nie musial bym grac na piratach :D
To byloby fajne ale jak pomysle o obowiazkach o goniacym czasie i tak dalej to juz robi sie mniej fajnie .
Ja zawrze mialem jakas prace tzn od 15 roku zycia :P i jakos nigdy nie mazylem o tym lub innym zajeciu poprostu sie trafialo . Teraz zajmuje sie tym co lubie i naczym sie znam i co mnie interesuje a mianowicie jestem serwisantem i montierem Piecow ( PeCetow :P ) bardzo lubie ta prace i lubie sie tym zajmowac chociaz na piecu grac nieznosze :D
Bardzo mnie bawi reakcja ludzi na wiesc o tym ze mam w domu konsole i co gorsza naniej gram !!
Zycze kazdemu aby mial prace ktora lubi i pracowal z fajnymi ludzmi :D
#15 Gość__*
Napisany 06 październik 2004 - 11:10
#16 Gość__*
Napisany 06 październik 2004 - 16:26
a tak na powage to chyba informatykiem - a jaka specjalnosc to jeszcze nie wiem.
#17 Gość__*
Napisany 06 październik 2004 - 17:36
Napisany 06 październik 2004 - 20:01
#19 Gość__*
Napisany 07 październik 2004 - 16:02
Napisany 07 październik 2004 - 16:08
Picartio powiedział:
Napisany 07 październik 2004 - 16:13
#22 Gość__*
Napisany 07 październik 2004 - 16:17
A ja ciagle nie wiem, co takiego zrobilem. Kiedy moge, staram sie byc uprzejmy, naprawde. A jezeli moja dyskusja tutaj wydaje sie zbyt natarczywa (choc nie wiem, czemu, staralem sie wymienic swoje plusy :wink: ), to juz przechodze gdzies indziej. Nic na sile. A co do tych kobiet... no coz, nawiazala sie rozmowa, a poza tym gdzies mialem ta legitymacje bishonena :P
#23 Gość__*
Napisany 09 październik 2004 - 13:22
Mielu powiedział:
zadne tam weseli spamerzy - wypraszam sobie to jest powazny temat :wink:
#24 Gość__*
Napisany 09 październik 2004 - 15:08
Blizzard Beast powiedział:
Grabarz powiedział:
Ciekawe, czy Gulash tez zaczynal od pisania listow do Gulasha ;)
no jak ty na to wpadłeś :?
sorry za offtopa, ale nie mogłem się powstrzymać :D
#25 Gość__*
Napisany 09 październik 2004 - 16:19
Napisany 09 październik 2004 - 22:58
#27 Gość__*
Napisany 23 luty 2005 - 21:57
Napisany 23 luty 2005 - 22:10
Kasia powiedział:
Ciekawe , chcialbym zobaczyc kobiete w zakladzie mechanicznym z kluczem w ogrodniczkach i ktora kreci cos pod maska LOL Wersja w kilofem i kopalni delikatnej reki tez jest niezla .
Sa coraz nie zalezniejsze ze niedlugo bedzie jak w sexmisji . :wink:
Napisany 23 luty 2005 - 22:16
luck1985 powiedział:
"Kobieta mnie bije..."
Napisany 23 luty 2005 - 22:19