Maka powiedział:
Wloski GameInformer dal Uncharted 2 ocene 10/10. Nie mowie, ze to zla gra, ale 10 to gruba przesada.
Każdy ma inny gust, więc nie ma szans, aby ocena zadowoliła wszystkich. Dla jednych za wysoka, dla drugich trafna, jednak dająca jako takie rozeznanie , czy dany tytuł jest wart uwagi.
Wyobrazcie sobie taką sytuację: ukazuje się nowy numer N + bez ocen w recenzjach, chcę sobie szybko kupic na wolny weekend najlepszą zrecenzowaną grę w danym numerze, ale zaraz, moment, nie ma ocen, więc jak mam wybrac z gąszczu recek najciekawsze tytuły warte mojej uwagi? Nie mam czasu na czytanie całej gazety od deski do deski, cyferki bardzo ułatwiły by mi sprawę i zawęziły poszukiwania.
A tak w ogóle,jeśli dla kogoś problemem jest, iż jakaś gra dostała za wysoką czy za niską notę i z tego powodu ów no life nie może spac po nocach, to ja wymiękam. Do nikogo w tym momencie nie piję :^^:, po prostu uważam, że ocena w recenzji czegokolwiek (filmu, gry itd.) nie jest wyrokiem śmierci, tylko cyferką z którą przecież nikt nie każe się nam zgadzac. Różnego rodzaju statystyki , wybory najlepszych pozycji w danym roku, oraz te nieszczęsne wystawiane oceny w reckach mają pomóc nam w wyborze najlepszych gier, ot co.