Skocz do zawartości

Primera Division

• Please log in to reply
5698 odpowiedzi na ten temat

#1 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 07 listopad 2004 - 13:36

Na forum konkurencji jest wielu fanatyków piłki z którymi można popisać o piłce, mam nadzieję, że i tutaj znajdzie się wielu chętnych aby podyskutować o jednej z najlepszych lig piłkarskich.
Tak na początek, miła informacja dla fanów Barcy do których się zaliczam
Barca 2: 1 La Coruna mimo, że przegrywali 0:1. Po stracie bramki był to mecz na jedną bramkę (sic!). To co robił Ronaldinho było cudowne. Niestety niekiedy Eto'o nie umiał wykorzystać świetnych podań od R. Jedno jednak wykorzystał. Bramkę strzelił też świetny Xavi i było 2:1. Mogło być dużo więcej, ale często brakowało milimetrów. Jednak ważna jest wygrana i oby tak do końca sezonu! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

EDIT:
Jak angielska liga to Premiership, włoska do Serie A to hiszpańska będzie Primera Division :) - pico

#2 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 07 listopad 2004 - 18:05

Wydaje mi sie ze ten temat powinien pojawic sie w Sport Zone (jesli wogole ktos sie bedzie wypowiadal -od takich tematow sa inne miejsca w sieci)

#3 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 15 listopad 2004 - 19:14

Zobacz sobie na stronę konkurencji tam są wszystkie ligi, bo nic w tym dziwnego że, jeśli ktoś kto interesuje się PES to interesuje się też piłką, a po co zmieniać forum, skoro można na te tematy porozmawiać ze znamymi sobie forumowiczami? Inna sprawa, że posty nie przychodzą...

#4 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 listopad 2004 - 19:48

No to prawda niestety ale ludzie niezbyt chetnie sie wpisuja... a temat ligi hiszpanskiej chyba tez niestety nie zdobedzie jakiegos wielkiego grona zwolennikow

#5 Samael

Samael

Toad

• Forumowicze
  • 2 Postów:

Napisany 18 listopad 2004 - 11:40

A w ostatniej kolejce Barca przegrała z Betisem, przez co zawaliła mi kupon z STS-u :( To był jedyny chybiony mecz na tym kuponie!
Anyway, lubie ligę hizpańską, ale jednak Premiership rulez :)

#6 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 18 listopad 2004 - 22:08

Sobota, 20 listopada, godzina 22:00 czasu polskiego. Miejsce: Nou Camp, Barcelona. To chyba najbardziej elektryzujacy pojedynek w Primera Division. Derby Hiszpanii, niektorzy nawet mowia ze to derby Europy ale to juz chyba przesada. FC Barcelona podejmuje u siebie Real Madryt. Zapowiada sie swieto pilki noznej. Mam nadzieje ze Barca potwierdzi swoja wartosc i pokona odwiecznego wroga ze stolicy. Giuly odniosl kontuzje w meczu z Polska ale to podobno niegrozna kontuzja i na sobotnia bitwe bedzie gotowy. Oby!!

#7 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 18 listopad 2004 - 22:11

A ja myśle że to wlaśnie Real pokaze klase :wink: ,licze na to i nakolejne 3 punkciki dla Realu :D

#8 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 18 listopad 2004 - 22:23

Samael powiedział:

A w ostatniej kolejce Barca przegrała z Betisem, przez co zawaliła mi kupon z STS-u
Mecze z Betisem zawsze byly nieprzewidywalne, kilka razy nawet byly wogole odwolane.. Na przyszlosc nie obstawiaj spotkan z Betisem :)

#9 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 21 listopad 2004 - 18:49

Real przegrał :( i to aż 3-0.Brawa dla Katalończyków za pokaz pięknej piłki,było co oglądać :P

#10 Pawlik

Pawlik

srtutu

• Forumowicze
  • 3921 Postów:

Napisany 21 listopad 2004 - 19:08

Kurcze jaka szkoda, że nie mam Canal+. Osobiście moja ulubioną druzyną w Hiszpani zawsze był Real, ale transfery typu Beckaham czy Owen strasznie mnie draznią. Co do Barcy, to az miło patrzec na ich gre i szczescie, ze pozbyli sie tych Holendrów z Kluivertem naczele.

#11 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 21 listopad 2004 - 19:19

Mecz byl wspanialy...Barca pokazala jak mozna grac jednoczesnie efektywnie i efektownie.Ronaldinho to geniusz natomiast widac ze Ronaldo sie juz powoli konczy...Zreszta ja wogole nie rozumiem Realu i ich polityki - wczoraj bylo widac ze nie maja srodkowej lini (a w dodatku Figo i Zidane to prawie emeryci) a oni zamierzaja kupic kolejnego napastnika (Robinho) - dla mnie bezsens...no ale jako fan Barcy nie bede sie tym przejmowal:)

#12 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 21 listopad 2004 - 22:27

Kolejny klasyk za nami. To co pokazala Barca przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. Real przegral w upokarzajacym stylu nie oddajac ani JEDNEGO celnego strzalu na bramke rywali... Ale to mnie akurat nie martwi :). I tylko wkurzylo mnie to ze nie moglem tego meczu obejrzec na zywo. Okazuje sie ze w sobote wieczor wszystkie puby w Lodzi zamieniaja sie w dyskoteki... tak jakby malo bylo klubow w miescie... Troche mnie to dziwi bo w kraju w ktorym nie ma wielkiej pilki powinna byc mozliwosc obejrzenia tak waznego w swiecie pilkarskim meczu.
P.S. Klatwa kontuzji zdaje sie nie opuszczac Barcelony. W wczorajszych derbach urazu doznal Larsson i bedzie pauzowal przez 6 tygodnii :(

EDIT: Niestety ale uraz Henrika okazal sie duzo powazniejszy: zerwanie przedniego wiazadla kolanowego. Odpocznie od piłki przez najbliższe 6 miesięcy :(. Larsson jest już czwartym zawodnikiem, po Mottcie, Gabrim i Edmlisonie, który nabawił się urazu kolana.

#13 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 02 grudzień 2004 - 21:14

Trochę wymęczone 2:1 Barcy, ale najważniejsze są 3 punkty :lol: i to że przewaga nad realem się nie zmniejsza, a kiedy real sie potknie na drugie wskoczy rewelacja jesieni ( oczywiście po Barcie ) czyli Espaniol i będziemy mieli 2 kluby z Barcelony na 2-ch czołowych pozycjach w lidze hiszpańskiej

#14 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 05 grudzień 2004 - 11:19

Barca wygrała 4:0!!! 2x Eto'o, Iniesta, Deco na dzisiaj Barca ma 10 punktów przewagi!!!!!!!!!

#15 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 05 grudzień 2004 - 13:44

Bramek z tego meczu nie widzialem jeszcze...powinny byc jutro w Eurogolach.Teraz Barca ma mecz Ligi Mistrzow no i potem losowanie 1/8 finalu.Ciekawe na kogo trafia?

#16 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 06 grudzień 2004 - 17:57

Real zremisował 0:0 i Barca ma teraz 9 punktów przewagi. Nareszcie mogę być dumny z mojej drużyny i mam nadzieję że wreszcie zdobędą tytuł mistrza kraju to byłby pierwszy w XXI wieku, bo ostatni mają z 99 roku

#17 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 14 grudzień 2004 - 10:41

Barca wygrała 2:1 mimo, że cały skład to 13 zawodników na profesjonalnych kontraktach, bramki strzelili wychowankowie Iniesta i Xavi. drugi w tabeli jest Espaniol, także Barcelona rządzi w hiszpanii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#18 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 13:06

Real znowu przegrał :x na dodatek z drużyna która zajmuje 10 miejsce w lidze :? Barca zremisowała i powiększyła swoja przewage do 8 punktów.

#19 marioo

marioo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 699 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 15:40

Co tam liga hiszpańska :) SERIE A jest i tak najlepsza, a MILAN magico rządzi ..... BTW: wczoraj wygrali derby z interem i dalej trzymaja tron....
hehehe ciekawi mnie fakt dlaczego wiekszoac Polaków woli lige angielska i hiszpanska od włoskiej....?/ Ja ostatnio postawiłem na STS wygraną Milanu z MU i co ?? hehehe kolesiom szczenia opadła ... MERAVIGLIOSI the best !!

POZDR. dla fanów ROSSONERICH :)

#20 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 17:47

Polemizowałbym z tym, że liga włoska jest najlepsza:). Najnudniejsza może...I dlatego chyba ludzie wolą hiszpanską i przedewszystkim angielską. Premiership jest szybka i dobrze sie ją ogląda, hiszpańska efektowna i praktycznie bez fauli dzięki czemu tez się miło na nią patrzy...No ale to moje subiektywne odczucia. Jak Milan wyeleminuje Manchester (nie lubie MU, ale chyba są w stanie strzelić dwie bramki na San Siro tracąc tylko jedną), a Juve Real (co jest bardzo "realne") i ponownie któraś z nich wygra LM to wtedy można mówic o tym, że znowu Calcio jest najlepsze w Europie (co nie oznacza że najciekawsze). Dla mnie i tak liczy się tylko Barca!:)

#21 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 01 marzec 2005 - 10:21

No to się zgadzamy Ney, pewnie jak ja czekasz z wypiekami na wynik dzisiejszego derby z Espaniolem?

#22 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 01 marzec 2005 - 13:08

Jeśli chodzi o Serie A, to Inter zanotował pierwszą porażke w tym sezonie i to na dodatek w derbach Milanu.

#23 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 01 marzec 2005 - 16:10

Jurek powiedział:

Jeśli chodzi o Serie A, to Inter zanotował pierwszą porażke w tym sezonie i to na dodatek w derbach Milanu.

1:0 strzelił Kaka, trochę farta ale wynik poszedł w świat. Milan na fali

#24 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 02 marzec 2005 - 20:13

Forza AC MILAN!!!
Mnie cieszy to co teraz dzieje się w niektórych renomowanych europejskich ligach.Mało znane na arenie międzynarodowej kluby mocno naciskają na "potentatów" vide słaba postawa Deportivo przy wysokiej Espanyolu. To samo dzieje się w Serie A gdzie zadziwia Sampdoria a zawodzi Lazio :wink:
Mnie takie zmiany w futbolu cieszą :wink: Może niedługo w lidze mistrzów znajdzie się miejsce dla "nowych drużyn" z Polski,Wschodniej Europy czy mniej znanych teamów z lepszych lig a dzięki temu nie będziemy skazani na oglądanie co sezon potyczek Real-Juve/Manu/Bayern :roll: :twisted:

#25 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 03 marzec 2005 - 08:57

Wydaje mi się że za 2-3 lata na piłkarską arenę mogą mocno wejść drużyny z byłego związku radzieckiego, tam są pieniądze i prędzej czy później będą zawodnicy. Barca niestety tylko zremisowała z Espaniolem :cry:

#26 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 07 marzec 2005 - 15:03

Wydaje mi się że za 2-3 lata na piłkarską arenę mogą mocno wejść drużyny z byłego związku radzieckiego, tam są pieniądze i prędzej czy później będą zawodnicy
Moim zdaniem już w tym roku do finału Pucharu Uefa awansuję CSK Moskwa lub Szachtar Donieck (może nawet obie?).Ale w LM to raczej szans dla nich nie widzę nawet w przyszłości...
A wracając do tematu to Barca znowu powiększyła przwagę nad Realem do 8pkt. Drużyna z Katalonii już chyba nie zmarnuje takiej sznasy na tytuł. Oby:)

#27 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 08 marzec 2005 - 17:10

ja też mam taką nadzieję, Barca MISTRZEM :!: :!: :!: :!:

#28 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 08 marzec 2005 - 17:13

Z Primera Division, to ja kibicuje tylko Betisowi. rEalu i Barcy nie trawie...

#29 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 08 marzec 2005 - 19:02

Ganon powiedział:

Z Primera Division, to ja kibicuje tylko Betisowi. rEalu i Barcy nie trawie...

Lubię Denilsona, ale poza nim nie rusza mnie ten klub

#30 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 11:53

Real wygrał z Barcą 4:2, jestem szczęśliwy :D meczu nie widziałem, jak ktoś oglądał to niech coś napisze.