Skocz do zawartości

The Last Story

• Please log in to reply
166 odpowiedzi na ten temat

#151 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8089 Postów:

Napisany 24 luty 2012 - 09:56

Tak blagali o ta gre ze trudno zeby dawali jej teraz slabe noty :olo:

#152 ogqozo

ogqozo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 714 Postów:

Napisany 24 luty 2012 - 19:01

Miałem dzisaj okazję pozaliczać tutoriale. Wyglądają w sumie tak jak na video. Tylko nieco gorzej, bo chyba nie zczaiłem całego sterowania.

http://www.videogame...10_minutes.html

No nie jest to otwarcie rodem z FF12. Walka wygląda nieco Zeldowo, tylko że nawet A się nie wciska (podchodzisz do potwora i ciacha). Artystycznie średnio na razie. No nie wiem, nie powaliło mnie jakoś.

Jest jakiś problem z dostarczaniem gry z brytyjskich sklepów, jakiś problem dystrybutora czy coś. Nie wiem dokładnie, ale są jakieś tam trudności. Na stronie "Edge'a" tak pisali.

#153 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8089 Postów:

Napisany 03 marzec 2012 - 01:07

Gamespot dal 9 i wychwala oprawe, postacie, system walki, fabule i dzwiek, okreslajac gre jako nowoczesnego jrpg nie pozbawionego tych cech za ktore ludzie lubia jrpgi...czy jakos tak :)
Sprawdze na WiiU juz :}

#154 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2298 Postów:

Napisany 06 marzec 2012 - 21:19

Dostałem dziś swoją limitkę. Pograłem tylko pół godziny, bo ciąglę męczę Xenoblade. Wygląda ßwietnie, nie za batdzo rozumiem na razie system walki, ale dimyślam się, że to kwestia pogrania nieco dłużej. Gra zapowiada się na pełną akcji i bardzo dynamiczną. A sama limitka sympatyczna, steelbox jest piękny.

#155 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2298 Postów:

Napisany 18 marzec 2012 - 22:59

Jestem po 6h gry i mam bardzo mieszane odczucia. Po genialnym Xenoblade gra wydaje mi się miałka. wszystko jest pidzielone na epizody, które co chwila się kończą, a czasem mam wrażenie, że przeskakują co kilka np. Robię 9,ba nagle mam 11. Eksploracji nie ma tu wcale, co epizod jesteśmy gdzieś indziej. Niektóre, tak jak te 2 na statku, są kompletnie zbędne i nie wiem po co je dodali. Fabuła dla mnie jest mocno średnia. Jakoś nie mogę się wczuć w tą grę i dużo traci. System walki niby fajny, ale więcej tu ślepego walenia w co się da niż jakiejkolwiek strategii. Absolutnie nie wiem czym recenzenci i ludzie się tu podniecają. Trochę żałuję, że wziąłem limitkę.

#156 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 18 marzec 2012 - 23:01

masz 9 a potem 11, bo widocznie 10 jest side questem, którego z jakichś powodów nie uruchomiłeś.

#157 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 18 marzec 2012 - 23:38

ja te gre skreslilem po recce Kaxiego w nowym neoplusie.

#158 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2298 Postów:

Napisany 18 marzec 2012 - 23:57

A co tam napisał? Dla mnie średniak. A sidequesta nie uruchomiłem, bo tu nic w żadnym momencie nie wskazuje z kim i kiedy pigadać. Brak eksploracji zabija dla mnie cały urok rpg. Tutaj skaczemy wraz z zadaniami w różne miejsca. Zero miżliwości wczucia się w świat gry. Xenoblade zjada TLS. Zupełnie inna klasa.

#159 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8089 Postów:

Napisany 19 marzec 2012 - 00:13

Moze nie nalezy oceniac tej gry jak jRPG bo Sakaguchi od poczatkumowil ze chce nieco zmienic ogolny system gry w porownaniu do jego poprzednich produkcji...nie wiem, nie gralem w zadna ale juz srednia ocen mowi ze xenoblade to jeden z najlepszych jrpgow od wielu lat a last story to max gra dobra i tez jest to bardziej kwestia gustu...

Ale z limitka przysrales lekko, nigdy bym nie wydal kasy na LE gry ktora nawet nie wiem czy misie spodoba :olo:

#160 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 19 marzec 2012 - 00:15

wystawil 7.9/10, a w tekscie opisal tyle powaznych wad (fremrejt to miejscami pokaz slajdow, niestala plynnosc gry przez caly czas, 50% gry to dialogi, brak eksploracji itp.) jakby to byla gra na 6/10.

#161 Zumii

Zumii

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 668 Postów:

Napisany 19 marzec 2012 - 00:21

Dokładnie , oceny w Neo są w wielu przypadkach nie zgodne z całokształtem recenzji . Czytając owe wywody na temat gry myślałem że Last dostanie tak około 5/6 a tutaj prawie 8 .

#162 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 19 marzec 2012 - 00:23

mialem to samo co ty. przeciez ta recka to glownie opis najpowazniejszych wad tej gry, a na koncu nota jakby to byla gra prawie bardzo dobra.

#163 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2298 Postów:

Napisany 19 marzec 2012 - 08:57

Wszystko się zgadza, animacja tutaj to notoryczne spadki klatek. Dialogów jest masa i jak dotąd same nudne. Gra się w to dobrze, ale tylko tyle. Xenoblade się przeżywa, bo fabuła i wykreowany świat są na wysokim poziomie. W TLS najbardziej dobijaja mnie te epizody. Nie znoszę jak jestem na statku i nagle w lesie, bo jakiś bezcelowy epizod się uruchomił. Dla mnie na razie gra jest mniej niż dobra.

#164 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2298 Postów:

Napisany 21 marzec 2012 - 19:50

Jestem po 12h gry, mniej więcej połowa. Gra się trochę rozkręciła i mam nieco lepsze zdanie niż wcześniej, ale i tak uważam, że brak swobidnej eksploracji to ogromna wada. Pidobnie jak w Zeldzie SS.

#165 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2298 Postów:

Napisany 30 marzec 2012 - 20:27

Mam już końcówkę i zmieniam zdanie o tej grze. Ostatnia lokacja wygląda obłędnie, ale nieistotne. Gra się rozwija tak po 1/4 dopiero i stopniowo jest coraz lepiej. Końcówka jest bardzo fajna. Historia fajnie się zakręciła, a i gameplay jest przyjemny. Walki są szybkie i wciągające, nie potrzeba żadnego grindowania, a levele praktycznie wpadają co walkę. Ogólnie, gra bardzo fajna, tak na 8-8,5. Xenoblade zjada ją bez popitki, ale to nieco inna kategoria.

#166 gruby

gruby

Master Chief

• Forumowicze
  • 2775 Postów:

Napisany 01 kwiecień 2012 - 15:29

Czyli ogólnie polecasz? Ja mam w Xeno 50 godzin i myślę, że jest szansa że niedługo skończę, a po arcydziele Monolith mam mega parcie na RPG. Last Story majaczy na mojej liście potencjalnych zakupów, ale konkurencja jest silna. Ciekawe jakie oceny zbierze Pandora Tower. Trailery LS na maksa mi się podobają, obawiam się tylko uproszczonej, szynowej rozrgrywki i małej różnorodności. Z drugiej strony słyszałem, że system walki to rewela.

#167 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2298 Postów:

Napisany 01 kwiecień 2012 - 15:35

Rzeczywiście, cała gr jest na szynach, ale pobocznych questów, które są całymi chapterami jest sporo. System walki jest świetny. Wczoraj ją zakończyłem i polecam. Końcówka to majstersztyk