Skocz do zawartości

Neo Plus #131 (Luty 2010) W Sprzedaży Od 08.02.2010

• Please log in to reply
66 odpowiedzi na ten temat

#1 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1883 Postów:

Napisany 05 luty 2010 - 13:41

Dodany obrazek

Lutowy numer NEO PLUS #131 kioskach już od poniedziałku 08.02.2010

Więcej informacji na NEOgo.pl

:mrgreen:

PS. SCEP nałożył embargo na Heavy Rain do połowy lutego, więc nie mogliśmy jej zrecenzować. Marcellus i ja już wiemy, kto jest Zabójcą, nie narzekać, bo Wam zaspoilujemy zakończenie :mrgreen: Recenzja w następnym numerze.

#2 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 05 luty 2010 - 13:55

Ha! Mogę robić za proroka! ;) Standardowo oceniając okładkę - spoko jest, ale poprzednia była o niebo lepsza, mimo, że mi się już opatrzyła. Mam nadzieję, że prenumeraty dziś już wysłane i zobaczę swoją w skrzynce w poniedziałek. Niestety, ja już się starzeję i informacje o nowych grach w tym numerze średnio mnie grzeją :cry: Pozostaje mi retro, oby jak najgrubsze.

PS. Na Neogo.pl jest napisane, że numer można trafić od jutra, więc co mniej wygodni, mogą jutro hasać po kioskach :) Pewnie Kolpolterach.

#3 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1883 Postów:

Napisany 05 luty 2010 - 14:15

Yep, prenumerata została wysłana :)

#4 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11274 Postów:

Napisany 05 luty 2010 - 14:33

Wydaje mi się, ze w InMedio N+ bywa wcześniej. Fajna czcionka swoją drogą.

#5 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 05 luty 2010 - 14:36

Głównie ciekawi mnie co tam Fax naskrobał o nowym Finalu oraz podsumowanie minionego roku. Muszę sprawdzić jakie hity zostały mi do narobienia, więc takie zestawienie ułatwi mi zadanie. Okładka gites.

#6 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 05 luty 2010 - 21:04

Hoho, a ja już mam numer w ręce. Listonosz grzecznie przyniósł, nawet do drzwi, a nie do skrzynki bo mi God of War na PSP przyszedł :) Oczywiście wszelkie felietony łykam bez popicia. Szczególnie, że mamy retro o... C64! :klaszcze: :klaszcze: :klaszcze: Ogólnie jest kolorowo i miło. Choć gry mnie nie pociągają w tym numerze dam szansę recenzjom.
Aha i plus za "Dziesięć lat minęło". Ja jako tetryk lubię sobie powspominać co było kiedyś, choć wtedy konsole to ja oglądałem w sklepie lub przypadkowo u znajomych.

#7 Gość_Mac_*

Gość_Mac_*
  • Goście

Napisany 07 luty 2010 - 00:05

Szata graficzna robi wrazenie, ogolnie widze mnsotwo pozytywnych zmian, takze to nowe forum. No czesc i tyle, bo pewnie za chwile bana dostane ;/

A i mam pytanie, obecnie cala publicystyka w N+ opiera sie na Retro?

#8 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 07 luty 2010 - 13:04

Zobacz postMac, o 07 luty 2010 - 00:05, powiedział:

Szata graficzna robi wrazenie, ogolnie widze mnsotwo pozytywnych zmian, takze to nowe forum. No czesc i tyle, bo pewnie za chwile bana dostane ;/

A i mam pytanie, obecnie cala publicystyka w N+ opiera sie na Retro?
Nie. Retro jest głównym działem felietonowym, jednak jest sporo innych artykułów - m.in. X360 vs PS3, Achievement unlocked, art. Grabarza na końcu, 4 strony o The Best od 09. Trochę tego jest. Nie ma co narzekać. A, jeszcze o iPadzie.

#9 Gość_Mac_*

Gość_Mac_*
  • Goście

Napisany 07 luty 2010 - 14:20

I ostatnie pytanko, co by nie zaśmiecać. Jak obecnie prezentuje się skład redakcji?

#10 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 07 luty 2010 - 23:55

Różnie. Część jest nikczemnej postury, część ma włosia zbyt wiele lub jego srogi niedostatek, są szerokogębni potomkowie mongołów jak również i szablozębe krzyżówki rekinów z gorylami. Generalnie gdyby nie moja osoba, wyglądająca jak grany przez Connery'ego Bond, byłoby raczej padacznie. No ale czegóż spodziewać się po nołlajfach z padami przyrośniętymi do miękkich dłoni?

#11 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6145 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 00:01

Zobacz postMac, o 07 luty 2010 - 14:20, powiedział:

I ostatnie pytanko, co by nie zaśmiecać. Jak obecnie prezentuje się skład redakcji?

Gulash, Marcellus, Miel, DrMax, Kax, Fax, Gonzo, sasori i goście (zooltar, Krooger, Cubituss np.)

(z najnowszego nr Neło)

#12 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 00:04

Rzecz jasna, koleżanka wypisała nas w kolejności zupełnie przypadkowej, żeby nie było!

#13 Gość_Mac_*

Gość_Mac_*
  • Goście

Napisany 08 luty 2010 - 00:06

Kurde Sasori ty tez jestes teraz redem, kojarze cie z FPE. Wymienialem cos z toba, za twojego Dead Rising. LOL.

#14 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 00:11

Za DR? To musiał być Assassin's Creed w wersji angielskiej. Kapitalna wymiana jak dla mnie! Anyway, jakiż ten internet mały.

#15 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 00:13

Dobra, koniec spamu chyba :^^:
Red powinien dawać dobry przykład!

#16 Gość_Mac_*

Gość_Mac_*
  • Goście

Napisany 08 luty 2010 - 00:14

No maly. Dla mnie oplacalna, bo kupilem go za grosze i dla ciebie, wiec ok. Od kiedy jestes redem i czy to znaczy ze nie wchodzisz juz na FPE? :mrgreen:

#17 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 00:16

Zgadza się. Z drugiej strony, powiedziałbym coś konstruktywnego, ale listonosz jeszcze mi nie przywlókł. Łoj, znowu spam wyszedł...

edyta:
Ja w ogóle mało ostatnio gdziekolwiek wchodzę. To rodzi frustracje, BTW.

#18 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6145 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 01:26

Zaczęłam wstępnie przeglądać nowy numer, kilka tekstów przyciągnęło mnie i mam je już za sobą.
Krooger napisał (znowu) bardzo fajny artykulik- oby tak dalej :)
Czytając wrażenia Faxa z FFXIII miałam wrażenie, że grała w tę pozycję osoba mająca podejście do serii: sentyment, szacun, nadzieja na nowego króla, dostrzeganie wad. Taki fan, co czule i mile wspomina przygody z poprzednimi częściami, ale jednocześnie nie będzie własną klatą bronił serii przed jakimikolwiek zarzutami. Czyli jak dla mnie w porządku :) Natomiast martwi mnie prognoza na tę grę- a tak chciałam się mylić w mojej wstępnej, "niusowej", ocenie :(
Wspomnienia o Komodorce fajne, szkoda, że tak mało o samych grach! :P Żądam kontynuacji w kolejnym numerze!
No i nie rzucił mi się nigdzie specjalnie w oczy adres forum, czy wspomnienie o nim, ale nie czytałam jeszcze wszystkiego- może zostało to gdzieś sprytnie wplecione, taki Easter Egg...?

#19 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22460 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 01:31

A i owszem, jest easter egg. Sprawdź stronę z prenumeratą.

#20 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6145 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 01:35

O, faktycznie, widać na screenie strony portalu, że jest tam odnośnik, sweet! :cooo:

#21 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 16:33

Zobacz postLady Luck, o 08 luty 2010 - 01:26, powiedział:

Zaczęłam wstępnie przeglądać nowy numer, kilka tekstów przyciągnęło mnie i mam je już za sobą.
Krooger napisał (znowu) bardzo fajny artykulik- oby tak dalej :)
Czytając wrażenia Faxa z FFXIII miałam wrażenie, że grała w tę pozycję osoba mająca podejście do serii: sentyment, szacun, nadzieja na nowego króla, dostrzeganie wad. Taki fan, co czule i mile wspomina przygody z poprzednimi częściami, ale jednocześnie nie będzie własną klatą bronił serii przed jakimikolwiek zarzutami. Czyli jak dla mnie w porządku :) Natomiast martwi mnie prognoza na tę grę- a tak chciałam się mylić w mojej wstępnej, "niusowej", ocenie :(
Wspomnienia o Komodorce fajne, szkoda, że tak mało o samych grach! :P Żądam kontynuacji w kolejnym numerze!
No i nie rzucił mi się nigdzie specjalnie w oczy adres forum, czy wspomnienie o nim, ale nie czytałam jeszcze wszystkiego- może zostało to gdzieś sprytnie wplecione, taki Easter Egg...?

Dzięki, dzięki, naprawdę bardzo mi miło :) Odwiedzaj neogo.pl, montujemy filmy z XIII, więc sporo będzie można zobaczyć :)

#22 Gość_disgst_*

Gość_disgst_*
  • Goście

Napisany 08 luty 2010 - 17:59

Witam wszystkich,

aż musiałżem założyć tutaj konto, bo tak się wkurzyłem z lekka... właśnie zakupiłem najnowszy numer. Ładny, pachnący, no po prostu poezja, przeglądam, przeglądam... a tu nagle... tekst o Dead Space 2 mi się urywa, a wchodzi końcowy tekst z Prince of Persia!!! no i przeglądam dalej, a tu się okazuje, że cztery kartki mi "zażarło", tudzież zdublowało, bo mam 16 stron skopiowanych, powtarzających się... brakuje mi stron od 35 do 42. Zamiast tego mam zdublowane strony 43-50 ;(((((((((

też tak macie? Nie wiem czy opłaca mi się do kiosku zapitalać po wymianę, babka krzywo spojrzy... ;/// fuckin' crap.

popracujcie nad składem do cholery!!!!!!!

#23 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2606 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 18:08

Zobacz postdisgst, o 08 luty 2010 - 17:59, powiedział:

Witam wszystkich,

aż musiałżem założyć tutaj konto, bo tak się wkurzyłem z lekka... właśnie zakupiłem najnowszy numer. Ładny, pachnący, no po prostu poezja, przeglądam, przeglądam... a tu nagle... tekst o Dead Space 2 mi się urywa, a wchodzi końcowy tekst z Prince of Persia!!! no i przeglądam dalej, a tu się okazuje, że cztery kartki mi "zażarło", tudzież zdublowało, bo mam 16 stron skopiowanych, powtarzających się... brakuje mi stron od 35 do 42. Zamiast tego mam zdublowane strony 43-50 ;(((((((((

też tak macie? Nie wiem czy opłaca mi się do kiosku zapitalać po wymianę, babka krzywo spojrzy... ;/// fuckin' crap.

Lepiej idź wymień, u mnie są wszystkie strony, tekst się nie dubluje itd.

#24 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6145 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 18:11

Witam wszystkich,

Ja też mam numer w porządku; miałeś po prostu pecha i redakcja nie ponosi tutaj winy. Idź do kiosku, pokaż i wymień.

#25 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22460 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 18:17

U mnie natomiast zjadło kawałek dołu komiksu ze strony z listami.

#26 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16853 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 18:21

U mnie też, pewnie tak jest u wszystkich

#27 Chyka84

Chyka84

Mokujin

• Forumowicze
  • 32 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 18:32

też mam obcięty dół w komiksie z królikami w FAQ.nie widać tekstu na dolnych dymkach co tam mądrego szprechają :]

#28 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16205 Postów:

Napisany 08 luty 2010 - 18:36

Może niech nicun zamieści tutaj pełną wersję :)

Ja kupię nowego pod koniec lutego kiedy już popyt będzie mniejszy :tak:

#29 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 09 luty 2010 - 13:10

Zobacz postChyka84, o 08 luty 2010 - 18:32, powiedział:

też mam obcięty dół w komiksie z królikami w FAQ.nie widać tekstu na dolnych dymkach co tam mądrego szprechają :]
U mnie jest obcięty jeden dymek z boku :lol:
Coś nie fartowny ten lutowy nr. :lol: Może czas na zmianę drukarni :P

#30 Gość_Marcellus_*

Gość_Marcellus_*
  • Goście

Napisany 09 luty 2010 - 13:42

Witam wszystkich,

Składu wina jest w przypadku komiksu - zamieścimy go na forum w całości, przepraszamy!

A co do numeru ze zdublowanymi stronami - odeślij go na adres redakcji (NEO Plus, Ursynowska 24/26 lok. 26, 02-605 Warszawa), przyślemy niewybrakowany wraz z bonusem "za straty moralne" :)