Skocz do zawartości

Kaxi fanboyem??????

• Please log in to reply
112 odpowiedzi na ten temat

Ankieta: Czy według Ciebie Kaxi jest fanboyem Nintendo???? (108 użytkowników głosowało)

Czy według Ciebie Kaxi jest fanboyem Nintendo????

1. Tak. (55 głosów [49.11%])

Procent głosów: 49.11%

2. Nie. (33 głosów [29.46%])

Procent głosów: 29.46%

3. Hmm... Czy ja wiem... (24 głosów [21.43%])

Procent głosów: 21.43%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#1 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 grudzień 2004 - 21:09

Czy tylko mi się tak wydaje czy może jeszcze komuś??

#2 martines

martines

Pikachu

• Forumowicze
  • 68 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 21:18

Co za roznica? A nawet jezeli tak, to trzeba az sonde robic?

#3 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 grudzień 2004 - 21:31

Sondy są przeprowadzane na różne tematy. I nie widzę przeciwskazań, aby nie przeprowadzić i na taki temat. Widzę, że nie tylko ja tak myślę ;)

#4 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 21:41

Ja bym proponował jeszcze, żeby każdy napisał tutaj, dlaczego uważa mnie za fanboya. Będzie weselej :lol:

#5 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 22:20

.

#6 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 grudzień 2004 - 22:29

Hmmmmm... W ogromnej większości dajesz baaardzo dobre oceny grom Nintendo, bardzo się nimi zachwycasz. No rozumiem że zdanie subiektywne, no ale aby aż tyle... No hmmm dziwne... Chociaż to nie jest najgłówniejszy wskaźnik dla mnie - mimo kiepskiej, wręcz beznadziejnej polityki Nintendo, mimo tej "przeogromnej" ilości gier, które ukazują się na Kostkę, mimo kiepskiego wypadnięcia NDS przy PSP (na razie chodzi mi o sam sprzęt, ale i o zapowiadające się gry również) zawsze jesteś wierny Nintendo, zawsze obstajesz przy nich, na siłę znajdujesz jakieś argumenty przemawiające za tą firmą... Nie to, abym coś do Ciebie Kaxi miał, absolutnie nie!! Nawet z żartem możesz sobie wziąć ten topic... No ale mimo wszystko uważam, że jesteś jednak fanboyem :P

#7 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 22:32

A ja mowie ze nie jest fanboyem . Koles nie pisza na forum , ani poza nim ze Matroid jest najlepszy FPP w jakiego kiedy kolwiek gral . Bo niektorzy nie graja wogole w gry , a pisza ze KZ rules :d Hi Czychu3 :lol: Wiec kolo nie wciska wszytkim na okolo ze Gacek lepszy od PS2 , grtafika lepsza itp . Poprostu lubi ta firme , lubie gry tej firmy i sie czuje w tych klimatach . Sam sie pisal o tym jak go wkurza polityka firmy , ze RE4 wyjdzie takze na PS2 , z tego powodu nie pisal txt co niektorzy . Tyle ...

#8 miazga

miazga

Mega Man

• Forumowicze
  • 112 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 22:35

Kaxi nie jest fanboyem, jest po prostu bez reszty oddany firmie hydraulika. Ale nigdy nie ślepo! Ile razy słyszy się od niego, że dana gra na jakąś konsolę (nie mówię teraz o GC :P ) roxuje i że tego lub tamtego mu w Gacku i bibliotece gier na niego brakuje?
Dla mnie fanboy (bez obrazy, man ;) ) to Cube. I teraz porównaj sobie jego posty z postami Kaxiego. Jest chyba "subtelna" różnica.

#9 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 22:45

.

#10 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 grudzień 2004 - 22:54

O właśnie, ten admin ŚN to jest dopiero fanboy hehehe...

#11 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 22:57

Wspaniałe argumenty djprodigy.

Bardzo dobre oceny grom Nintendo? To jeszcze nie fanboystwo. No chyba że zawyzone. Ale teraz poproszę przykład.

Co do licznych wad Nintendo. Ja naprawdę je widzę. Tylko jak ludzie na forum najeżdżają na Ninny, ja staram się zaprezentować kontrargumenty zamiast kopać i pluć razem z nimi. Nie wiem skąd u ludzi tyle negatywnych uczuć, zwłaszcza u tych, którzy konsoli N nawte nie mają.
Kiepskie wypadnięcie NDS przy PSP? Na jakiej podstawie? Wnioskuję ze Tobie po prostu PSP bardziej odpowiada, ale to jeszcze nie znaczy, że mi nie może podobać się NDS. Zresztą to jak na razie DS się lepiej sprzedaje. Poza tym jeszcze nigdy i nigdzie nie napisałem, że PSP to zły sprzęt, albo gorszy. Po prostu ja wybrałem DeeSa, ale jeśli pozwolą mi na to fundusze, może zainwestuję i w PSP (choć prędzej w Xboxa).

#12 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 23:08

.

#13 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 23:15

Bo jak dotykam Dual Shocka 2 to dostaje świerzba na dłoniach :twisted:

A tak na serio to po prostu składa się na to kilka czynników. Po 1 wyobraź sobie, że Mielowi przydaje się czasem PS2, żeby przetestować gierkę. Poza tym lubi grać też dla przyjemności, a ja również mam w co grać. Więc nie bardzo mam czas na jeszcze jedną pozycję. Poza tym do Miela jest daleko :P

#14 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10977 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 23:33

Ja tam nie wiem czy Kaxi jest fanboyem. Zależy co kto rozumie przez to słowo. Na pewno nie jest takim typem fanboya, który wszedzie pluje na M$ i Sony ani nie gloryfikuje zbytnio Ninny. Chyba jest takim typem, który posiada tylko konsole Ninny i prawie tylko na nich gra i niektórzy to zaliczaja pod fanboyostwo. Jak dla mnie to jego sprawa na czym gra, a oceny nie wydają się zbytnio przeznaczone.

Co do sprawy PSP-NDS - załuję,że np. gulash który grał na psp nie pograł też na nds i nie porównał tych handheldów na łamach pisma, bo w chwili obecnej nie wiem co myśleć o tych konsolkach.

#15 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22460 Postów:

Napisany 27 grudzień 2004 - 23:40

Według mnie Kaxi jest takim samym fanboyem Ninny jak ja Sony. Ja trzymam sie Sony od czasów PSXa, a Kaxi zapewne od N64 (jeśli nie od NESa i SNESa). Nie jesteśmy jednak takimi fanboyami aby mówić, że inne konsole i gry na nie są różne. Dla mnie wszystkie są równe i myśle, że dla Kaxiego też.

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2004 - 01:20

ekhm ...

co znaczy fanboy :?: :lol:

bo niewiem co mam napisać ehehe

#17 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2004 - 11:14

fanboj to niezdrowy fanatyk konsoli lub gry dostrzegający w niej tylko plusy oraz będący ślepy na minusy i argumenty przeciw.Ba!słysząc argumenty przeciw często popada w złość i rozpoczyna dym na forum.tak z grubsza.

#18 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12781 Postów:

Napisany 28 grudzień 2004 - 11:23

Shi : akurat przed Gackiem Kax mial DC, N64 nie mial nigdy :twisted:

czy Kax jest fanbojem? nie, fanbojem jest Cube :) Kaxi po prostu lubi ninny i ciagle, mimo wszystko, w nich wierzy... ja przestalem

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2004 - 11:48

Kaxi nie jest funboyem jak to już inni powiedzieli. On jest fanem tej firmy a gry na GC mu paszą. A co do zawyżonych ocen (Jeśli takie wystąpiły) To myślę że przyczyna leży w tym że on nie miał okazji pograć dłużej w hiciory z innych konsol. I chyba w sumie tego nie potrzebuje :)

#20 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22460 Postów:

Napisany 28 grudzień 2004 - 13:17

Greg powiedział:

No to się lekko pomyliłem, ale to wszystko co pisałem o nim to i tak domysły :)

#21 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 28 grudzień 2004 - 13:18

Kaxi nie jest żadnym fanboyem,on tylko bardzo lubi gry ze stajni Nintendo,a że bardziej do gustu przypadło mu NDS to już jego sprawa,to jest kwestia gustu, a o gustach sie nie dyskutuje.

#22 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2004 - 13:23

Greg powiedział:

czy Kax jest fanbojem? nie, fanbojem jest Cube :) Kaxi po prostu lubi ninny i ciagle, mimo wszystko, w nich wierzy... ja przestalem

No Kaxi wierzy wierzy... No ale ja to bym po tym numerze z Residentem... Nie wiem, jak po takim czymś jeszcze można bronić Nintendo :twisted: Ja z dużego fana Nintendo przerodziłem się w całkowicie obojętnego człowieka w przeciągu 7 miesięcy użytkowania Gacka... Czyli od momentu zakupu aż do momentu wymiany na Xboxa. Tak Greg pamiętam także i Ciebie ze stowarzyszenia gierek na Gacka, ech to były koszmarne czasy - "Zamienię Mickey Mouse Magical Mirror na Zelde, Metroida albo Resident Evil, możliwa mała dopłata z mojej strony!" - ehehehe i można było pisać taki post miesiącami, a ten topic się ciągnął i ciągnął... Pamiętam także, że jakoś w przeciągu tygodnia kilka osób z tamtego fora pozbyło sie swoich GC, bo tak samo jak ja przestali wierzyć w Nintendo. Ty Greg chyba też wtedy co i ja się pozbyłeś swojego Gacka, mylę się??

#23 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12781 Postów:

Napisany 28 grudzień 2004 - 13:29

dokladnie, pozbylem sie GCN po tym numerze z Residentem... bylem zadeklarowanym fanem Nintendo, N64 kupilem za ogromna kase zaraz po europejskiej premierze, gacka mialem dwa razy... ale patrzac na ich podejscie do graczy... zreszta, temat jest doskonale znany, teraz oczekuje na xboxa (zamowilem, ma byc do sylwestra) i jestem zadowolonym graczem, nie patrze w przyszlosc z obawa pt. "co oni jeszcze wymysla", ja po prostu przestalem im ufac, a komus komu nie ufam nie powierze ciezko zarobionej kasy... a ze Kaxi mysli inaczej? coz, wolno mu... ale sadze ze zmieni swoje nastawienie co do Nintendo, to kwestia czasu

oczywiscie poruszam tu TYLKO aspekt podejscia Ninny do konsol stacjonarnych!

#24 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2004 - 17:31

Kaxi na pewno jest fanboyem. Ale do dobrze, bo mi się wydaje że własnie tylko on tam lubi NINY.

P.S
Ja też bardzo lubie Nintendo

#25 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2004 - 18:54

lukasz powiedział:

fanboj to niezdrowy fanatyk konsoli lub gry dostrzegający w niej tylko plusy oraz będący ślepy na minusy i argumenty przeciw.Ba!słysząc argumenty przeciw często popada w złość i rozpoczyna dym na forum.tak z grubsza.

dzięks :]

awięc według mnie - niewiem ^^

#26 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 28 grudzień 2004 - 19:04

Kaxi zna się na tym co pisze i lubi Nintendo.Po prostu. I za to go lubię :D . A fanboy to jest Piotrek ze ŚN :D

#27 AVErsiv

AVErsiv

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 29 grudzień 2004 - 01:57

hmm co do fanboystwa to ja w pewnym topiku o pewnej grze na K bylem od takowych wyzywany bo powiedzialem ze pewna gra na H jest gorsza od zeczonej na K . I nic nie dala gadka ze w tej na H jest wlasciwie brak pozadnego singla i jest lipny klimat dalej glupie gadki boo H jkest uznane a ty jestes fanboy. O fanboystwo mozna posadzic kazdego a najlatwiej kogos kto ma jedna konsole i jeszcze niedaj boze pochwali jakas gra na nia .

Ludzie dajcie spokoj ja mam tak ogromny sentyment do NESa ale ja mam sentyment do GIER na ta konsole a nie do konsoli itak samo jest z PSXem i PS2 tak samo jest z PC niestety ja kocham gry a nie sprzet i zmiana z NINTENDO na SONY byla bezbolesna bo na PSXe mialem zajebiste gry a NESa mam do tej pory i czasem nanim gram .

A ze kaxi "ma sentyment " do NINTENDO to spoko ale jesli to ten sentyment a nie zdrowy rozum podpowiedzial mu NDS to znaczy ze jest funboyem i tyle !!

#28 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 29 grudzień 2004 - 10:52

Kaxi nie jest fanboyem.Definicji takiego kogos chyba nie ma ale z tego co widze (czytam) Kaxi ocenia gry i sytuacje Nintendo w miare OBIEKTYWNIE.Gry na GCN u niego nie dostaja za wysokich not (a czasem dla mnie nawet za niskie vide F-zero),nie pisze wszedzie np "Zelda rulez - Fable to gowno",nie glosi wszem i wobec ze nie ma lepszej konsoli od gamecube'a.Ja tam zadnych oznak fanoystwa nie widze.Widze za to fana Nintendo ale na pewno nie slepo oddanego tej firmie.

#29 martines

martines

Pikachu

• Forumowicze
  • 68 Postów:

Napisany 29 grudzień 2004 - 14:15

AVErsiv powiedział:

A ze kaxi "ma sentyment " do NINTENDO to spoko ale jesli to ten sentyment a nie zdrowy rozum podpowiedzial mu NDS to znaczy ze jest funboyem i tyle !!

Sry, o co tu chodzi ;o? Jezeli o to, ze bardziej podoba mu sie NDS od PSP, to nie ma w tym nic dziwnego. Ja uwazam tak samo i dlatego juz niebawem konsola Nintendo bedzie w moim posiadaniu. I nie wiem co to ma wspolnego z byciem funboy`em.

#30 AVErsiv

AVErsiv

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 29 grudzień 2004 - 20:47

Chodzi o to ze jezeli wybor co do sprzetu nowej generacji jest motywowany tym ze dana firma jest fajna i ja sie lubi jest jakas oznaka fanostwa.

a zreszta mi sie nds nie bardzo podoba i nie dlatego ze nie jestem fanem nintendo a dlatego ze wogole nie mam zamiaru wydac tyle na konsolke przenosna . a to dlatego ze nie ma na nie narazie gier w ktore bym chcial pograc ;P