Skocz do zawartości

Pomoc w grach

• Please log in to reply
29 odpowiedzi na ten temat

#1 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 13 styczeń 2005 - 17:10

Myślę ze taki temat w dziale /Handhelds/ bardzo sie przyda, a moderatorek mógłby go "przykleić". :roll: noł problem - syon

Chodzi o Harvest Moon (GBC), otóż żydek w czerwonej czapce z pomponem za sklepu ze zwierzyną nie chce mi sprzedać kury! Kase mam. Na PSX nie robił mi żadnych problemów. Niestety mam wersję niemiecką gry, więc nie bardzo kumam co mówi...
"Leider kein" ,"leider kein" - niestety brak,czy jakoś tak... Przez cały rok tan alfons kur nie ma ? Co on sam te kury zapładnia ???? Mówi coś o trawie, trawę posiałem nawet koło kurnika, karme kupiłem, a ten dupek nie chce sprzedać.
Z krową to samo. Może ma tylko jedną i z nią sypia ? :lol:
Jak napisałem wyżej to chyba pierwsza wersja HM na GBC. Miasteczko wygląda jak menu, nie tak jak na psx.

"No to jak?... Pomożecie ?... Pomożemy!!! No..."
E.Gierek :lol:

#2 Uuk

Uuk

Dante

• Forumowicze
  • 1490 Postów:

Napisany 13 styczeń 2005 - 19:22

O ile pamiętam (a grałem w to dawno temu), trawę należało poza posianiem ściąć. I to w odpowiedniej porze. I nie dość, że ściąć, to jeszcze później krowom/kurom wrzucać do korytka, czy co tam one mają. Tak to chyba było...

#3 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 styczeń 2005 - 07:51

To mi się chyba wczoraj fartem udało mi się wreszcie ten drób kupić. :) Ale trawy nie ścinałem, karmę kupuje....
To może jeszcze wiesz jak się krowy doi? Mam tę maszynkę do dojenia ale nie bardzo wiem jak to robić (miastowy jestem :D ) ? Czytałem gdzieś (inna wersja HM), że trzeba dzwonkiem najpierw zadzwonić... ale nie moge wziąć w łape dzwonka i dojarki, jedno biore to drugie cymbał odkłada...
No i jeszcze po co są te skrzaty? Poza tym że dają kase, za zbieranie grzybów :?: z ich drzew ?
Co za skomplikowana gra uff :D

#4 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 17 styczeń 2005 - 11:00

jak kupisz krófkiem :P to ona musi dorosnąć do odpowiednich rozmiarów [zobaczysz że sie jej rozmiar zmienił] i dopiero ftedy będziesz mógł zwierzaka wydoić.. takto jest ma mała krófka i sie nie da [jak urośnie to urządzonko w łapy i 'użyj' zaraz przy zwierzaku..]

no chyba ze [bo ne napisałes dokładnie która to część] kupiłeś sobie same byczki :P to raczej ich nie wydoisz...

#5 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 20 styczeń 2005 - 09:37

He, dało rade. Dzięki.
Ostatnie pytanie: Czy można zwerbować kogoś do pomocy w zbieraniu całego badziewia?
To HM na GBC, na obrazku jest farma, kolo z psemi i ogromny księżyc.

#6 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 20 styczeń 2005 - 13:23

dzwonek surzy do 'wyprowadzania' zwierzatek na pole :) popierdalają za toba jak dzwonisz
a co do pomocy.. to raczej nie [ w którejś częśći miałeś współlokatorke to jak sie w tobie kochła to ci potem pomagała... ] :)

#7 Mr_secret

Mr_secret

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 678 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2005 - 10:57

Przepraszam czy na F-ZERO maximum velocity są jakieś kody jeśli tak to moglibyście je podać? :D

#8 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2005 - 16:32

Wejdz na gamefaqs, tam masz wszystko... =='

#9 Mr_secret

Mr_secret

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 678 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2005 - 21:28

gdzie jest to game faqs?

#10 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2005 - 22:45

http://www.gamefaqs.com omg... =='

#11 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 31 maj 2005 - 19:01

Ja mam problem w grze SM64DS . Nie wiem jak wziąć te pudełka ze znakiem zapytania jak sie wejdzie do obrazu.
PS o co chodzi w misji blast away the wall ?

#12 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 31 maj 2005 - 19:21

W Blast away the wall, musisz sie wpakowac w armate, a nastepnie wystrzelic w taka narozna sciane, z tego co pamietam, i tam znajdziesz gwiazdke. Aha, zagladaj czasem na gamefaqs, my nie jestesmy jakas wielka poradnia itp. Tam masz wszystko. :wink:

#13 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 31 maj 2005 - 20:13

a nie wiesz co zrobić by te skrzynki ze znakiem zapytania przestały być "niewidzialne"

#14 zdemen

zdemen

Link

• Forumowicze
  • 353 Postów:

Napisany 05 czerwiec 2005 - 15:21

O ludzie czy to jest takie trudne http://www.gamefaqs....ame/920758.html

#15 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 06 czerwiec 2005 - 08:33

nosz kurde.. przecie to jest dział o pomocy w grach :/ to chyba wolno sie pytać o cokolwiek jak sie ma problemy :/

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 czerwiec 2005 - 19:39

no to czekam na odp i zgadzam sie z poprzednikiem

#17 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16853 Postów:

Napisany 09 czerwiec 2005 - 19:54

Te skrzynki z ? stają się widzialne gdy użyje się przełącznika. W którymśtam momencie w pierwszej sali zamku na okrąg na podłodze zaczyna padać światło(nie wiem dokładnie kiedy ale miałem wtedy ok.15 gwiazdek). Trzeba spojżeć Mariem na to światło, przenosi wtedy do ukrytego poziomu gdzie jest ten przełącznik.

#18 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 czerwiec 2005 - 21:02

Tyle że mi pisze "Hey..Mario' i nic sie dalej nie dzieje. nie wiem co robić

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 czerwiec 2005 - 20:26

ja nie moge ale z was cieniasy nie m ożecie pomóc.
Dzięki Fortitudo za pomoc w grach przez PM'a - rządzisz :wink:

Darnok, przeginasz-dante2003

#20 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 czerwiec 2005 - 18:29

Jak odblokować Lugiego i Waria i jak odblokowywać gwiazdki które są za takimi cholernymi kratami???!!! (Chodzi mi oczywiście o SM64DS) Z góry dzięki za odpowiedź.

#21 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 sierpień 2005 - 21:38

Luigi jest do zdobycia gdy z tyłu zamku (na dziedzińcu) pokonasz takiego wielkiego ducha i wejdziesz w klatke. w zamku wejdź na najwyższy poziom - tam znajdziesz obraz z Luigim.
Wario jest w sali z lustrem - musisz do niej wejść Luigim i wziąć kwiatek mocy .
Następnie przechodzisz przez lustro i tam znajdujesz obraz l wariem

KONIEC :)

Aha za kraty przejdziesz luigim jak masz niewidzialność

Służę pomocą bo niedawno kupiłem sobie DS'a i oczywiście SM64DS

#22 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 18 sierpień 2005 - 22:09

powiedzcie mi teraz w zamian 8) czy jest jakiś "polski" odpowiednik gamefaqsa?

#23 Gość_kostek60_*

Gość_kostek60_*
  • Goście

Napisany 22 sierpień 2005 - 20:31

Jak używać tajnych broni w pitfallu los expediton na GBa prosze o pomoc

#24 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 29 sierpień 2005 - 13:06

co trzeba zrobić w zeldzie link to the past, żeby walczyć z boossem w zamku na pustyni?
dochodze do pokoju gdzie jest niby boss, a jest tam tylko cyklop,zabijam go i nic sie dalej nie dzieje!!!
pomocy

#25 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 03 wrzesień 2005 - 01:08

Mam uno problemo z THUGiem 2 na GBA. Chodzi o zadanie "Emmy's hidden gaps" z levelu Santa Monica. Otóż pani stojąca na plaży (beachfront) każe mi wykonać jakiegoś "gap'a" na rampie obok niej. I moje pytanko brzmi: co mam tam zrobić? Dzięki z góry za pomoc.

#26 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 grudzień 2005 - 11:42

hej
jak zdobyc cloak ring w golden sun?? potrzebuje go aby przejsc crossbone issle. jestem przy wenus lighthouse. need help!!!

#27 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 marzec 2006 - 13:15

wie ktos JAK wpisac kody do pursuit force na PSP? :cry:

#28 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 17 marzec 2006 - 14:35

Mam dwa problemy z GTA:LCS. Ja mam taki problem, że zniknęły mi już wszystkie osoby z mapy, przeszedłem już wszystkich a most zamknięty Sad Co mam zrobić???
A teraz problem mojego kolegi: Jak przejść misje "The offer"????

#29 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12781 Postów:

Napisany 17 marzec 2006 - 15:45

1. polaz troche po miescie, telefon sam zadzwoni
2. mozesz cos wiecej powiedziec? nie znam wszystkich misji na pamiec

#30 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 17 marzec 2006 - 15:51