Skocz do zawartości

Wyścig przenośnych gigantów. PSP czy NDS Który lepszy ??

• Please log in to reply
315 odpowiedzi na ten temat

Ankieta: Która z przenośnych konsol sprzeda się lepiej ? (31 użytkowników głosowało)

Która z przenośnych konsol sprzeda się lepiej ?

1. PSP (17 głosów [54.84%])

Procent głosów: 54.84%

2. NDS (14 głosów [45.16%])

Procent głosów: 45.16%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#1 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 04 luty 2005 - 19:24

Napiszcie wasze oczekiwania związane z tymi konsolami, jakie gry chcielibyście na nie zobaczyć itp... :wink:

#2 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 luty 2005 - 12:15

Moim zdaniem, lepiej sprzeda sie NDS, bo to Sony jest żółtodziobem na rynku handheldów i to ono startuje z pozycji atakującego rynek. Ja mimo wszytsko zagłosowałem na PSP bo moim zdaniem jest lepsze i bardziej mi sie podoba

#3 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 05 luty 2005 - 12:18

To na pewno ma jakąś fachową, łacińską nazwę, kiedy ktoś twierdzi że sprzeda się lepiej produkt A, a na pytanie który produkt sprzeda się lepiej głosuje B :lol:

#4 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 luty 2005 - 14:36

Hehe, faktycznie Kaxi, to ciekawy przypadek :D Ja myśle, że mimo wszystko wygra Sony. PSP jest rewolucyjne na polu handheldów i nic tego nie zmieni... Natomiast to, co może wpłynąć na niekorzyść Sony to dostępność PSP... w Europie prawdopodobnie dopiero w czerwcu... to 3 miesiące przewagi NDSa... ale mimo wszystko, jako zwycięzce widze Sony...

#5 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 05 luty 2005 - 15:24

.

#6 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8089 Postów:

Napisany 05 luty 2005 - 16:42

no dobra, ale po co taki temat skoro to wszystko było juz przerabiane chociażby w takim "co bedzie miał ds a co psp".

#7 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 luty 2005 - 17:05

Też tak mi się wydaje, ale skoro już jest...

#8 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 06 luty 2005 - 14:56

Patrząc na najnowsze wyniki sprzedaży w Japonii wydaje mi się, że PSP pokona DS. Zresztą mam takie odczucia po obejrzeniu kilkunastu trailerów gier na PSP i DS. Przecież różnica mocy między tymi maszynkami jest ogromna!

#9 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 07 luty 2005 - 17:47

Ja myśle że będzie to PSP chodźby dlatego bo ma leprzą grafike. Choć chciałbym żeby to był produkt Nintendo, raczej będzie to Soniak .

#10 cwany-lis

cwany-lis

zmanierowany mol książkowy

• Forumowicze
  • 9072 Postów:

Napisany 08 luty 2005 - 17:31

jeślii ten patent z ekranikiem dotykowym nie wypali i potencjalni kupujacy beda woleli lepsza grafe to spodziewam sie powtórki za czasów n64 i psx'a, ja sam kupie najpierw nds'a

#11 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 08 luty 2005 - 17:58

.

#12 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 08 luty 2005 - 20:00

Który lepszy? Pytanie w tytule topicu źle postawione bo wiadomo, że PSP jest lepszy w sensie technicznym. Tak jak dajmy na to Passat jest lepszy od powiedzmy Smarta.

Tyle, że w takim sensie "lepszy" nie znaczy "fajniejszy", "ciekawszy" czy "oryginalniejszy". Przynajmniej dla mnie :)

Który lepiej się sprzeda? Pewnie PSP, chociaż wyjscie na prowadzenie w łącznej sprzedazy trochę potrwa, opóźnenie PSP na starcie w USA i Europie daje spore fory NDS. I dobrze :)

#13 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 08 luty 2005 - 20:05

Mam pewien sentyment do nintendo, i chciałbym żeby to właśnie NDS było lepsze. Jednak czuje, że wcale tak nie jest. PSP po prostu jest wspaniałe. Grafa, wygląd, funkcje. No po prostu nie moge temu wszystkiemu zaprzeczyc.

#14 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 08 luty 2005 - 21:11

Kaxi powiedział:

To na pewno ma jakąś fachową, łacińską nazwę, kiedy ktoś twierdzi że sprzeda się lepiej produkt A, a na pytanie który produkt sprzeda się lepiej głosuje B :lol:
Bardzo ładnie powiedziane Kaxi :D ale niestety, mimo że zagłosowałem na NDSa, to jestem Pewien, że lepiej się Sprzeda Pewien produkt... bo ludzie teraz psy na grafikę i wogóle. A ja do Gejmbojków przyzwyczajony i stąd ten sentyment. Po za tym, jestem za innowacją!

#15 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 08 luty 2005 - 21:28

Gooner... nie psy na grafike... tylko różnica jest 2 epok... to nie to samo, co PS2 i Xbox... różnica jest duuużo większa... i dziwne... ale dla mnie możliwośći techniczne nie wykluczają innowacji... a póki co, to na NDS jest zalew innowacyjnych gierek... choćby Nintendogs... :lol:

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 10 luty 2005 - 00:07

No nie przesadzaj z tymi 2 epokami, Fox :D NDS prezentuje trochę gorszy poziom od N64, a PSP to trochę lepszy PSX. To nie są dwie epoki :wink:

#17 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 10 luty 2005 - 00:24

.

#18 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 10 luty 2005 - 00:28

Gooner powiedział:

No nie przesadzaj z tymi 2 epokami, Fox :D
Za to masz u mnie szacunek do końca życia :wink:

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 10 luty 2005 - 01:07

Brytyjskie Amazon podalo nowa date premiery PSP w Europie - 04/29. Wydaje sie realna. :P

#20 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 10 luty 2005 - 16:11

Mogłem również powiedzieć Deepthroat (dobże napisałem :?: ) albo Ninja :D

Nie, nie widziałem tych gier w ruchu Czychu. Wieże ci na słowo, że są piękne. :D

#21 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 10 luty 2005 - 18:39

Dobrze Gooner :) A wcześniejsza premiera... wiadomo, im wcześniej, tym lepiej... tyle, że to akurat przed maturą, czyli wypas :P

#22 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 10 luty 2005 - 18:45

Z całego serca życzę Nintendo, żeby to NDS się lepiej sprzedał, i myślę, że jeśli Big N przygotuje kilka revolucyjnych gier to moze coś z tego być i Dual Screen będzie bardziej popularny.

#23 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8089 Postów:

Napisany 10 luty 2005 - 19:58

a dla mnie to nie ma znaczenia co sie lepiej sprzeda. I tak wiem, że w najblizszym czasie(czyt. najbliższe miechy po premierze) nie kupie ani ds-a ani psp. Wolę pograć na konsolce stacjonarnej 8)

z drugiej strony, gdyby psp sprzedało by się lepiej niż ds, to może N by WRESZCIE zrozumiało jakie są obecnie wymagania graczy( a przynajmniej moje) :wink: Nintendogs i smyranie piesków po d*pie stylusem :twisted: Nie dziękuję, poproszę o Wipeout Pure :twisted: 8) :wink:

#24 Soltys

Soltys

Toad

• Forumowicze
  • 7 Postów:

Napisany 11 luty 2005 - 00:28

Tak na dobra sprawe to nie mam wątpliwosci co sie lepiej sprzeda i chyba wiekszosc sie nie zdziwi,ze to bedzie PSP.A to dlatego,ze jest bardziej nowoczesny(chyba dobre słowo).Z tego co czytalem w neo PSP ma znacznie wiecej mozliwosci.Mp3 +filmy to powieksze(jak dla mnie znacznie)grono potencjalnych odbiorców.
Jezeli chodzi o gry to na obie platformy bedzie masa swietnych propozycji co do tego nie ma watpliwosci. I tu pewnie w gre wejdzie sentyment do poprzednich czesci tych swietnych gier na konsole stacjonarne. Dochodzimy do sedna sprawy:wiecej jest posiadaczy PS2 niz G-Cube wiec i wiecej bedzie PSP w rekach graczy:)Taka prawda.Swoje zrobi jeszcze agresywna reklama Sony.

#25 mleko2099

mleko2099

SCUMM

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 12 luty 2005 - 03:06

hmmmm......trudna sprawa....nowe dziecko "ninny" ma przewage bo marka nintendo jest znana na całym świecie i będzie miała support ze strony wielu developerów , natomiast sony jest nowicjuszem w tej branży ale pewnie będzie promować PSP gdzie sie tylko da aby zdobyć jak największą baze urzytkowników.
NDS będzie musiało postawić na innowacyjność w swoich grach ( jak największe i ciekawe wykorzystanie touch screena i drugiego ekraniku) aby muc powalczyć o jak największe grono konsumentów.
Na PSP rzucą sie pewnie ci wszyscy którzy stawiają na grafike i mnogość dodatkowych funkcji takich jak możliwość odtwarzania plików MP3, oglądania filmów czy przeglądania obrazków JPG.
Ciężki wybór......czas pokarze kto wygra.

#26 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 12 luty 2005 - 11:46

.

#27 mleko2099

mleko2099

SCUMM

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 12 luty 2005 - 12:09

Czychu nie mówiłem że nie jest znaną marką ogólnie , tylko jeśli chodzi o rynek kieszonsolek dzieci bigN są bardziej rozpoznawalne( i wtym sensie powiedziałem że jest bardziej znana) i z tym sie chyba zgodzisz? A to że sony wiedzie prym na polu stacjonarnych konsol nie znaczy że będzie tak samo na rynku handheldów bo to troche inna branża rządząca sie innymi prawawami , może nie tak bardzo odmiennymi ale jednak.Już wcześniej tą regułe potwierdziła Sega z Game Gear'em i Nomad'em.
Pozatym to tylko moja opinia, która wcale nie musi być nieomylna, bo może sie i tak zdarzyć że sony zmiarzdży NDS pod względem sprzedarzy i obejmie pałeczke lidera, poniewarz jak wcześniej napisałem dużo ludzi żuci sie na niesamowitą grafe oferowaną przez namłodsze dziecko sony oraz na możliwości jakie ze sobą niesie.
Ale nintendo na polu przenośnych konsol ma wyrobioną marke i wiele ludzi którzy mają GBA pewnie kupią i NDS poniewarz nie będą chcieli ryzykować, pozatym touch screen i ciekawe wykorzystanie drógiego ekranu oraz pewien powiew świerzości mogą przyciągnąć jeszcze większą ilość konsumentów Ninny. Ale to tylko moje zdanie.

#28 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 12 luty 2005 - 14:21

.

#29 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 12 luty 2005 - 14:41

A jak tak nie bedzie, to co?

A na przyszłość unikaj sformułowań typu: "to każdy wie", "to jest pewne"
Bo nic nie jest pewne, a tak tylko wkurzasz ludzi, na dodatek to jest twoja opinia i dobrze by było, gdybyś jej nie wciskał innym (nawet jeśli myślą podobnie).

#30 mleko2099

mleko2099

SCUMM

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 12 luty 2005 - 14:56

Ty chyba naprawde nie rozumiesz że te dwa rynki mimo że mają wiele podobieństw żądzą sie troszeczke innymi prawami na nimi panującymi, ale co ja będe pisał i tak ci tego nie przetłumacze. A pisanie że "coś będzie napewno" jest nie na miejscu. Pisząc porównanie z innymi handheldami chciałem pokazać że nic tak naprawde nie jest w tej branrzy pewne.
I nie obchodzi mnie to że na PS2 wychodzą tuziny gier , przecież to wcale nie musi sie przełożyć na PSP ale ty chyba tego nie zczaiłeś :roll:
A jak będzie to sie okarze więc bez takich wywodów prosze bo to jak powiedział Kaxi wkurza tylko ludzi.