Skocz do zawartości

Wyścig przenośnych gigantów. PSP czy NDS Który lepszy ??

• Please log in to reply
315 odpowiedzi na ten temat

Ankieta: Która z przenośnych konsol sprzeda się lepiej ? (31 użytkowników głosowało)

Która z przenośnych konsol sprzeda się lepiej ?

1. PSP (17 głosów [54.84%])

Procent głosów: 54.84%

2. NDS (14 głosów [45.16%])

Procent głosów: 45.16%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#61 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 27 luty 2005 - 23:55

Ostanio gralem w Super Mario na Colorze , w sumie nie ma ogromnej roznicy miedzy Colorem , a Advancem . Metroid na SP to porazka .... I jezeli GBA2 nie pojdzie w slady PSP , to nintnedo straci jak to sie pisze fachowo " duzy kawalek tortu " Jak zobaczylem PSP , po chwili Ds , to Ds to gowno :) Jak dzien do nocy , co nie nie zmienia faktu ze Ds to fajna zabawka , ale na krotko . PSP naprawde zarzadzi !

#62 mleko2099

mleko2099

SCUMM

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 27 luty 2005 - 23:58

1qaz1q powiedział:

imo N nie wypuszczało GB z grafiką 3d bo nie było potrzeby. GBoje sprzedawały się rewelacyjnie, więc po co to przerywać? Teraz kiedy możliwości GBA praktycznie sie wyczerpały nastała chwila kiedy 3d zawita na handheldach- moim zdaniem w dobrym momencie.

Dobrze, że jest PSP, to pogoni nieco N i szybciej wcisną do nowego GB lepsze 3d- bo z tym DS to na laurach spoczeli imo 8)

Dokładnie zgadzam sie z tym przemówieniem. Nintendo co by nie mówić było monopolistą na rynku przenośnych konsol i nie widziało potrzeby wypuszczenia nowego poteżnego GB z super grafą, poniewarz i tak by sie sprzedał dobrze. A DS IMO to taki eksperyment mający na celu znaleść BigN nowych odbiorców dla swoich wyrobów, po prostu trafiający w gusta innych klientów którzy szukają czego innego niż GBA (choć pewnie niektórzy wybiorą PSP). Ale to tylko takie moje wywody.

#63 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:06

I wrescie N ruszy dupe , bo szczerze mowiac i juz jadac po calosci , graficznie te gry nie byly zadnym szokiem , moze Issac w goldeun sun ladnie mrugal oczkami , ale to nie bylo nic , co wyglada oblednie porowownujac do poprzednich GB . Teraz PSP pokaze power i Nintnedo wrescie sie postara, a nie bedzie nam wciskac shitu ktory ,za dodatkowy bajer w postaci swiatelka zarzadal sobie 2x tyle co za Advance .Chociaz znajac zycie i patrzac na ta firme , to zapewne pusci nowego game boya ktory i tak nic nie zmieni .Nawet jak sony i MS serwuja nam takie szpile , to ci dalej mysla ze caly swiat chce ogladac king konga na ekranie :evil: Nowy Game boy plus pokemon wersja zlotawo , niebiesko szare i w japoni zejdzie jak cieple bulki :D

#64 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8089 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:10

taaa, z ceną SP to pojechali po całosci. Najgorsze bedzie to, że jak wyjdzie ten Evo, to znając N zrobią go tak, że będa mogli wydawać szybkie konwersje gier z GCN. Na launch widzę już "Super Mario Sunshine Evolution"-bleeeeeee

#65 mleko2099

mleko2099

SCUMM

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:12

Ja powiem jeszcze ze ciesze sie ze BigN ma mocnego rywala w postaci sony i PSP, dzięki temu może ceny innych produktów z zakresu Kieszonsolek spadną(mam nadzieje) , a Ninny w końcu będzie sie jeszcze bardziej starać o pozyskanie potencjalnych klientów ( bo coś wcześniej nie bardzo sie do tego kwapili IMO)

#66 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:26

Mleko LOL Wlasnie to napisalem :twisted: Olewali graczy , teraz to sie zmieni 8) Ninntendo juz niedostane takiego toru , do jakiego bylo przyzwyczaojne . Sadzilem ze ten Ds bedzie w miare , ale (powtarzam sie :D ) jak zobaczylem PSP to naprawde :D
Idzicie i luknijcie na oby dwie maszynki :D OD 3 dni widze te intro z ta panna ............... Normalnie TV w malym wydaniu . No jak PS2 i Ridge Racer 5 wydany 5 lat temu .......Poezja . Mam dylemat , kupic Ps2 czy sciagac PSP .

#67 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:33

.

#68 mleko2099

mleko2099

SCUMM

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:36

Mnie tam ciekawi jak będzie sie miała sytuacja z GB evo...... podobno ma być mocniejszy niż najnowsze dziecko sony.......ale zanim BigN wypuści go na rynek PSP będzie już miało potężną baze urzytkowników i ugruntowaną pozycje na rynku a i zapewne sony będzie już dłubało nad następcą portabl'a........a ja bym tam chciał a by była wyrównana walka między DS a PSP(oby!), poniewarz niechce aby doszło znów do sytuacji że to sony będzie monopolistą........zapewne większość mnie wyśmieje ale ja tam w DSa wierze.

#69 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:41

Czychu :lol: Ja chcoiaz gralem i widzialem, a Ty ? :twisted:
I ceny tych gier ............. Rozkrecil ktoskiedys carta ? Plytka , uklad scalony .......w plastykowej obudowie z naklejka :roll: Do tego glosnik mono i muzyczka jak z noki bez polifonii .Na PSP tez gry beda drogie :/ Ale na PSP bedzie mam najdzieje underground ;) Skoro nagryware do GB zrobili , to z PSP sobie tez poradza :wink: Tak czy siak , dodam ze konsola pokroju psp , game boy , ds itp. to droga zabawka i naprawde oplaca sie za to placic jak sie czesto jest na wyjazdach . Imo nie oplaca wywalic sie 1000 zl zeby lezalo w domu , bo na ulicy ukradna , od 5 lat nie wyjezdza na wakacje , sprzedam je na podworku . Jak ktos ma takie relia niech pomysli nad wyadniem tej kasiory . Kazdy zrobi jak zrobi, mi tam osobiscie z lekka bylo by szkoda , konsoli przenosne sa fajne , ale na dluzsza mete szkoda kasy . To nie jest pad , po godzinie bola rece -nie ma takiej wygody jak pad . Soy moglo zrobic cos na wzor pada , zamiast analoga start select zrobic ekranik :D Oczywiscie wikesze by to bylo niz pad, ale wygodniejsze . I jak ktos lubi miec czysty ekran , to wiecej czasu poswieci na czyszczenia niz na graniu. Konsola zajebista , ale nie pozbawiona bledow . A bledem to cena , ceny gier , ekranik i polskie warunki .

#70 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8089 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:43

ale GB Evo bedzie miał jeden atut- wyrobiona markę. Co jak co, ale Gameboya to zna chyba każdy gracz i prawie każdy w jakims wydaniu go posiada.

#71 mleko2099

mleko2099

SCUMM

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:49

Heh trudno sie nie zgodzić ,ale sony posiądzie już jako takie dośwadczenie na rynku handheldów i też nie da za wygraną......ojj coś czuje ze będzie ciekawa walka sie szykować :wink:

#72 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:51

.

#73 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:54

I co ma to do tego ze marka wyrobiona ? Kazdy sra zeldami , marianami , z drugiej strony kazdy moze srac na miniaturke ridge racera , GT czy MGS. Ale przez tyle lat kazdy ogladal kwadraciki , a to co pokazuje PSP to telewizor podlaczony z PS2 prawie :D No prawie , troche brakuje . Pozatym Game boye mialy jeden wielki plus , gry z game boya pocketa dzialaja nawet w sp......... a nawet w Ds :D Ale minus bo ograniczaly nowe gry , chyba ze wprowadza dwa czytniki , nowe gry i strae gry .

PSP widzialem jakis miech temu , ale bz gry , gre widzialem w akcji 3 dni temu , DS tak samo . Mam swieze obrazki z tych konsol w glowie :D Z tego co wiem w MM nie ma PSP , jakis prywatny koles moze ci pokaze , ja ujrzalem PSP ,bo redaktor z konkurencji mial . Chcial kupic DS na dniach, na PGA jak znim gadalem , to mowi ze DS to jakas porazka , PSP rules ;)
Gdyby PSP bylo w MM to bym juz myslal nie spiac w nocy . 8) Jak sie wyrobia do maja to bedzie dobrze , lepiej poczekac do 2006 , na gwiazdke cena bedzte standart , nowy rok nowe ceny :]
I z tego co slyszale PSP w japoni kosztowalo 600 zl ........Ciekawe ile na dvd crave albo cos w tym stylu .

Kaxi - co innego zelda OOT, co innego zelda WW i nowa zelda na gacka . Mowimy o tych 8 pikselach na malym ekranie , albo mario ktory na nieco ladniejsza grafe , ale to ciagle marian z pegazusa . No inny jest na Ds , ale to prawie klon mario64 . Pisalem wczesniej ;) , ze w japoni starcza nowe Pokemony i bedzie spoko :lol:

#74 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 00:56

Ciekawa sprawa. Jak Nintendo mówi, że DS to sprawa raczej niszowa, pewien eksperyment, to Czychu uważa to za mydlenie oczu i ma własną teorię. Jednak kiedy Kutaragi mówi, że obniżyli cenę, bo chca wprowadzić jak najszybciej PSP do domów graczy, to wszystko jest okej i nie ma nic wspólnego z zaskakująco (wówczas) niską ceną NDS, jaką ogłosiło Nintendo :wink:

Luck: każdy sra Marianami? Być może w Polsce, ale powiedz to tym milionom w USA i Japonii. każdy sra Zeldami? Ojj, bój się od teraz każdego cienia, bo nie znasz dnia ani godziny, kiedy dosięgnie cię Palec Boży :twisted:

#75 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 12:46

.

#76 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8089 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 14:19

tez mnie zastanawia to czemu nie dali gałki. W końcu wiekszośc gier bedzie w 3d i sterowanie + to jakaś katorga. Ale, ale- nintendo wymyśliło sterowanie touch padem 8) - które tylko utrudnia zabawe i na siłę stara się być "świeże"

Taki Mario 64 był stworzony z myślą o analogu i sterowanie tacz skrinem to imo pomysł chybiony. Nie ma to jednak jak dobry analog. W metroidzie prawdopodobnie sterowanie touchem sprawdzi się- jestem to w stanie sobie wyobrazic, ale nie w platformówkach czy wyścihgach

#77 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 14:38

.

#78 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 17:40

Na PSP też mogliby dać analoga...ale wiadomo Czychu, jakie tam głowy siędzą, bo nie umiały wymyśleć analoga, tylko od N "sciągali"...tak samo jak ze wstrząsami...wszystko od N zapożyczli...bawole głowy...echh..kto tam w tym zarządzie siedzi, to ja nie wiem...

#79 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 luty 2005 - 18:39

Ganon powiedział:

Na PSP też mogliby dać analoga...ale wiadomo Czychu, jakie tam głowy siędzą, bo nie umiały wymyśleć analoga, tylko od N "sciągali"...tak samo jak ze wstrząsami...wszystko od N zapożyczli...bawole głowy...echh..kto tam w tym zarządzie siedzi, to ja nie wiem...
Ehh... to Ninny, ciekawe, kto "wymyślił" poligony... a na serio, jak macie się kłócić, to nie widze sensu, bo już każdy z was powiedział to co chciał 5 razy...

#80 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 28 luty 2005 - 19:06

.

#81 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 luty 2005 - 20:51

Czychu3 powiedział:

Ja powiem jedno.
Ninny z kieszonsolkami bardzo dawno spoczęło na laurach.

BARDZO DAWNO?? jak to. przecież zanim wyszło psp, na przykład, to nintendo królowało w tym temcie. A psp wcale nie wyszło DAWNO. Do wyjścia psp czy ndc to tylko gameboy było przenośną konsolką, która coś tam znaczyła, czyż nie??

#82 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 luty 2005 - 20:57

Yako powiedział:

Czychu3 powiedział:

Ja powiem jedno.
Ninny z kieszonsolkami bardzo dawno spoczęło na laurach.

BARDZO DAWNO?? jak to. przecież zanim wyszło psp, na przykład, to nintendo królowało w tym temcie. A psp wcale nie wyszło DAWNO. Do wyjścia psp czy ndc to tylko gameboy było przenośną konsolką, która coś tam znaczyła, czyż nie??

dokładnie, tylko GBA coś znaczyło na tym rynku(przenośnych konsol) i to właśnie ta konsola kierowała nowe trędy....... :wink:

#83 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 03 marzec 2005 - 09:23

Czytałem u konkurencji, że jest problem z kwadratem w PSP, zacina się i oddano już 5000 konsolek

#84 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 03 marzec 2005 - 10:40

Debeef powiedział:

Czytałem u konkurencji, że jest problem z kwadratem w PSP, zacina się i oddano już 5000 konsolek

Sony zaoferowalo ze taka usterke naprawia za darmo. Byla to wada procesu produkcyjnego i posiadaja ja tylko niektore mogele z pierwszej parti na Japonie.

#85 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17527 Postów:

Napisany 03 marzec 2005 - 11:27

Niestety to nie koniec złych news-ów, zmiana ekraników z sharpa na samsunga, DO NAS PEWNIE TRAFIĄ JUŻ TE DRUGIE, A TYM SAMYM JAKOŚĆ OBRAZU NA PEWNO SIĘ POGORSZY. :cry:

#86 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 03 marzec 2005 - 12:14

Denerwuję się jak czytam wasze posty. No K***A... Nintendo ma sporą część rynku na poletku handheldów i ma większe szanse na zwycięstwo. Każdy pamięta złote czasy n64 i psx, wierzę, że ktoś woli pograć w starego dobrego mario z n64, wspaniałego Metroida Prime z GCN, czy inne świetne tytuly z n64(z pewnością trafi na nds wiele hitow z psx). Grafika nie zawsze musi górować nad grywalnością. :evil: Prorokuję, że NDS zwycięży walkę tytanów. PSP może jedynie pochwalić się Bajerami multimedialnymi i ładną grafą. NDS= Touch screen, 2 ekrany, sieciowa rozgrywka (przy okazii zmieni się także sytuacja Gacka, nie wiem dokładnie czy psp może grać po sieci z calym światem). NDS ma także piko-chat(chyba dobrze napisałem). PSP dostanie wiele gier z PS2, a NDS ze zlotych czasów PSX, N64, nes i snes. Sądze, że Sony przegra bitwę, ale nie wiem czy całą wojnę. Z tego co wiem psp chce mniej ludzi

#87 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 03 marzec 2005 - 13:09

Debeef powiedział:

Niestety to nie koniec złych news-ów, zmiana ekraników z sharpa na samsunga, DO NAS PEWNIE TRAFIĄ JUŻ TE DRUGIE, A TYM SAMYM JAKOŚĆ OBRAZU NA PEWNO SIĘ POGORSZY. :cry:

NIe pogorszy sie az tak bardzo - o ile nie bedziesz trzymal obu PSP z innymi ekranami obok siebie nie zobaczysz roznicy ale za to bedzie mniej zlych pixeli :wink:

#88 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 03 marzec 2005 - 16:31

Chucky, chociaż czasami staraj się wyjść po za schemat, bo jak po raz enty czytam teksty pisane na te samo kopyto, to mnie skręca. Tak się składa, że grywalne pozycje mają takie same szanse trafić zarówno na PSP jak i na DS'a. Jak ci to zwisa i powiewa, to po co się żołądkujesz? Żeby móc sobie nawrzucać?

#89 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 03 marzec 2005 - 18:38

Chociaż jestem za Dualem to myślę, że Sony z czasem zdobędzie stabilną, silną pozycję na rynku handheldowym. W końcu wydaje się być lepszy od DS'a. No i te tytuły... :?

#90 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12781 Postów:

Napisany 04 marzec 2005 - 14:42

jak mozna porownac te dwie konsolki? to jakby porownywac Forda Focusa do Astona Martina DB9... ten pierwszy jest wygodny, ladny i fajny, ale ten drugi to SZOK, ADRENALINA i ORGAZM!!! nie ma porownania ZUPELNIE!!! :twisted: