Skocz do zawartości

Neo Plus #132 (Marzec 2010) W Sprzedaży Od 06.03.2010

• Please log in to reply
147 odpowiedzi na ten temat

#61 Gość_MYSZa7_*

Gość_MYSZa7_*
  • Goście

Napisany 09 marzec 2010 - 23:26

Zobacz postShinigami, o 09 marzec 2010 - 23:02, powiedział:

Chodzi o fragment:

?
Tak... wiem nie jest to wielki spoiler,ale jednak...a teraz jestem szczególnie uczulony na jakiekolwiek spoilery dotyczące GOW-a ;P

#62 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22460 Postów:

Napisany 09 marzec 2010 - 23:27

Nie o to mi chodzi, co zostało wyjawione. Domagasz się ostrzeżenia przed spoilerem, a Mac wyraźnie zaznaczył, że jakiś zaraz poleci.

#63 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 09 marzec 2010 - 23:38

Chodziło o to, że było w tekście zaznaczone, że za chwilę będzie spoiler ... zatem miałeś szansę ominięcia drażliwego tematu ;)

Numer ukończony. I lekko podniosło mi się ciśnienie na listy Jinglesa i nekromeda. Na to, że w chwili w której traktuję gry jako sposób na relaks i odpoczynek i wybaczam im przez to pewne nieścisłości fabularne (sam fakt, że gry dają nam do sterowania postacie na długi czas ogranicza piękną książkową wizję akcji i fabuły) nagle wpadam w obraz jakiegoś mniej sprytnego człowieka. To, że strasznie narzekam na wszelakie nieścisłości w filmach i książkach, wertuję książki jak idą z pasma od historycznych po s-f (ha, polecam Hyperiona!) nie znaczy, że nagle muszę wymagać od wszystkiego wzniosłości, głębi i kilku den. Takie to ... pseudointeligentne, nudne i ciężkie. To, że lubię czasem zarzucić proste ale epickie 300 na TV czy pochlastać na kawałki w głupiutkim (scenariuszowo ... mózg mi się lasował prawie, ale to ma też jakiś urok) Ninja Gaiden Sigma 2 to jest źle? Że nie zaprzeczam temu co chcę, odcinając się sztucznie na głębokie myśli i wysokie loty (a przez to zapominając, że i po ziemi chodzić czasem należy)? Mam nadzieję, że mniej więcej przedstawiłem, na czym mój niesmak polegał. Tak, wziąłem to do siebie, bo nie lubię jak ktoś Graczy uogólnia.

Na koniec za Marcem: są cycki, jest okejka. Prawda wiadoma ^^ A jak facet temu zaprzecza ...

#64 Gość_MYSZa7_*

Gość_MYSZa7_*
  • Goście

Napisany 10 marzec 2010 - 00:07

Nie tylko o to mi chodzi ,ale także o szczegóły związane ze starciem z Posejdonem czy Hermesem.Szczególnie jeśli chodzi o tego pierwszego Boga. Wiem czepiam się,ale taki już jestem :P

#65 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5080 Postów:

Napisany 10 marzec 2010 - 19:29

Zobacz postMYSZa7, o 10 marzec 2010 - 00:07, powiedział:

taki już jestem :P
Więc przestań :sparta:

#66 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 10 marzec 2010 - 21:44

Już dawno nie zdarzyło się, abym lekturę NEO + zaczynał od recenzji, ale tym razem inaczej być nie mogło. Świetny numer wyszedł.

PS. Trafił mi się nieco ''wadliwy'' egzemplarz, a mianowicie kilka stron było ze sobą połączonych na górnej i bocznej krawędzi. Po za tym są ucięte o kilka milimetrów u dołu. Wziąłem linijkę i poprzecinałem te syjamskie stronyDodany obrazek, więc reklamacji składał nie będę.

#67 Gość_psimon_*

Gość_psimon_*
  • Goście

Napisany 11 marzec 2010 - 12:30

Ciekaw jestem, jaką okładkę znajdę w prenumeracie? Chyba Battlefield2 jest najbardziej stylowa.

#68 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 11 marzec 2010 - 15:20

Zobacz postpsimon, o 11 marzec 2010 - 12:30, powiedział:

Ciekaw jestem, jaką okładkę znajdę w prenumeracie? Chyba Battlefield2 jest najbardziej stylowa.
W prenumeracie była okładka z FFXIII. A jeszcze nie dostałeś? Jakoś długo? Ja chyba mam od ubiegłego piątku.

#69 Gość_sakin_*

Gość_sakin_*
  • Goście

Napisany 14 marzec 2010 - 00:04

Ciekawe materiały w nowym neo marzec 2010. Ocena 10/10 pozdrawiam całą redakcję:) :) :) :wink:

#70 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21558 Postów:

Napisany 14 marzec 2010 - 00:14

Przeczytałem cały numer. Najbardziej podobały mi się zapowiedzi L.A. Noire, UFC 2010 i rzecz jasna Fallout: New Vegas. Specjalnie sobie dozuję bardzo szczątkowe informacje z Internetu, żeby później móc usiąść i chłonąć dobrze przedstawiony materiał z N+. I widzę, że warto.
Recenzja troszkę Heavy Rain troszkę mnie rozczarowała. Jak już zauważono grze wytyka się kilka poważnych błędów pomimo których gra zdobywa co zdobywa. Uzasadnienie tez jest dziwne, że niby HR dostał co dostał bo daje nadzieje, że gatunek przygodówek odżyje, a filmowcy po zobaczeniu tej gry w podobny sposób będą chcieli w grach opowiadać historię? Dziwne, bo ja liczyłem na ocenę gry, którą wsadzam do czytnika konsoli, a nie z którą idę do łóżka żeby mieć z nią później czwórkę dzieci. FFXIII też dziwnie. Niby jest to FF w wersji lite, a jednak 9.0 się należy. Szkoda natomiast, że dopiero w tym numerze znalazła się recenzja Bioshock 2. Gra troszkę traci na ważności w konkurencji choćby z God Of War 3, którego recenzja nieźle niektórym napsuła krwi po dość niezłych spoilerach w obrazkach z recenzji. Numerek świetny, ale szkoda że w tak pełnych miodu miesiącach jest standardowe 100 stron. Dziś gdzieś z pod gazet wyleciał numer z listopada 2008 z 136 stronami i podobną ilością recenzji świetnych gier. Teraz widać, że było to pretekst jedynie do podniesienia ceny magazynu ;) Hehehe.

#71 Gość_JinMaster_*

Gość_JinMaster_*
  • Goście

Napisany 17 marzec 2010 - 10:06

W tym numerze najbardziej podobały mi się "Specjały", do tego sporo pozycji mast hef :] Po raz pierwszy żałuje że nie mam Ps3

#72 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16205 Postów:

Napisany 19 marzec 2010 - 15:12

Mam nowy numer i na razie przeczytałem tekst o Metrze, potem biorę się za Las Vegas. Krooger opisał sytuację z Livem i w sumie też podpisuje się pod tym.

#73 Gość_Vladirov_*

Gość_Vladirov_*
  • Goście

Napisany 19 marzec 2010 - 18:26

Za ocenę God of War III ktoś powinien beknąć i to solidnie. Dziwi mnie czemu nie została Mielowi powierzona? Wystawił lepszą, bardziej rzetelną, a tak, fail trochę z tym 9.5, jak w CDA (tam dostała 9+). A grafikę ocenić na 9/10, to już plama na honorze recenzenckim.

#74 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 19 marzec 2010 - 18:53

Na szczęście w Polsce ani w Neo nie ma cenzury prewencyjnej i recenzenci mogą wyrażać swoje opinie, a nie spełniać oczekiwania graczy i wydawców.

#75 Gość_Vladirov_*

Gość_Vladirov_*
  • Goście

Napisany 19 marzec 2010 - 21:50

Nikt Kaxi nie pisze o hype i wymuszaniu ocen, ale sądziłam, że jeśli Mielu daje 10 a marcel 9.5, to powinno się dać ocenę wyższą.

#76 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9200 Postów:

Napisany 20 marzec 2010 - 10:14

Bo? :unsure:

#77 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 20 marzec 2010 - 12:05

Pomijając już trafne pytanie powyżej (dlaczego niby powinniśmy to zrobić?), byłoby to trudne technicznie, zwłaszcza pod koniec prac nad numerem: dwie osoby muszą grę ukończyć nie wiedząc która z nich będzie pisała text, muszą grę ocenić, i dopiero wtedy jedna może usiąść do pisania?

#78 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22460 Postów:

Napisany 21 marzec 2010 - 13:03

Zobacz postKradziej, o 20 marzec 2010 - 10:14, powiedział:

Bo? :unsure:
Bo tak :rolleyes:

#79 Gość_Vladirov_*

Gość_Vladirov_*
  • Goście

Napisany 22 marzec 2010 - 19:29

W Psx Ex przeszło grę 6 osób. Część dało 9+. A wybrano do reki Kaliego. Ten dał 10. Lepiej to wyglada. Niby dlaczego Mielu miałby nie zrecenzować gry. Taki tytuł przed nowym nr. zapewne kilka osób kończy. Wybiera się najbardziej przychylną ocenę. I nie chodzi tu o żadne mataczenie. Raczej estetykę.

#80 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22460 Postów:

Napisany 22 marzec 2010 - 19:30

10-. Czym to się różni od 9.5 w Neo? I co ma ocena do estetyki? Grę musi przejść pół redakcji i do recezji wybiera się tego, który dał najwyższą ocenę?

#81 Gość_Vladirov_*

Gość_Vladirov_*
  • Goście

Napisany 22 marzec 2010 - 19:44

Nie. Lepiej nich jeden przejdzie. Akurat mu nie podpadnie i będzie taka beka jak z koso za 8+ dla HR.
Zresztą już jeden magazyn sztucznie zaniżał oceny. Pytam co podpadło by dać raptem 9.5. Z całym szacunkiem do marcella, zawsze sądziłam, że Mielu lepiej nadaje się do recek tego typu gier, to wciskają do do trzygroszówek.

#82 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22460 Postów:

Napisany 22 marzec 2010 - 19:46

Marcel recenzował wszystkie GoWy oprócz dwójki, nie dziwię się, że dostał i trzecią część, bo serię na pewno zna dobrze. Poza tym, ocena pod recenzją, to opinia jej autora, nie widzę powodu by nazywać ją słuszną lub nie.

#83 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9200 Postów:

Napisany 22 marzec 2010 - 20:22

Zobacz postVladirov, o 22 marzec 2010 - 19:29, powiedział:

W Psx Ex przeszło grę 6 osób. Część dało 9+. A wybrano do reki Kaliego. Ten dał 10. Lepiej to wyglada. Niby dlaczego Mielu miałby nie zrecenzować gry. Taki tytuł przed nowym nr. zapewne kilka osób kończy. Wybiera się najbardziej przychylną ocenę. I nie chodzi tu o żadne mataczenie. Raczej estetykę.
A skąd wiesz, że recka Kaliego nie powstała ZANIM pozostali członkowie redakcji przeszli/ocenili grę, hm? :)

#84 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 22 marzec 2010 - 22:31

GoWa2 recenzował Qoora.

#85 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9200 Postów:

Napisany 22 marzec 2010 - 23:24

Zobacz postCzychu3, o 22 marzec 2010 - 22:31, powiedział:

GoWa2 recenzował Qoora.
Bomba. I?

#86 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 23 marzec 2010 - 02:28

I dzięki mnie macie wiedzę.

#87 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 23 marzec 2010 - 10:19

Vladirov, no offence, ale pieprzysz głupoty. Gra ma dostać najwyższą możliwą ocenę? Bo tak chcesz? Ja czytam N+ za obiektywizm i każdy ma prawo do ocenienia gry wynikającej z jego subiektywnych odczuć. A uzasadnienie masz w recenzji. Jeśli czytasz w piśmie tylko oceny, to się nie trudź i wejdź na neoplus.gameplace.pl. W redakcji nie pracują przypadkowe osoby i oceny nie są brane z sufitu. Zapewniam Cię. Dla Ciebie gra na dychę? Super, oceniasz ją aż o 0,5 punkta wyżej niż Marcel.

#88 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11274 Postów:

Napisany 23 marzec 2010 - 10:56

Zobacz postmarbel007, o 23 marzec 2010 - 10:19, powiedział:

...Ja czytam N+ za obiektywizm i każdy ma prawo do ocenienia gry wynikającej z jego subiektywnych odczuć....

To jakby dwa różne bieguny Dodany obrazek

#89 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 23 marzec 2010 - 16:00

Zobacz postburnstein, o 23 marzec 2010 - 10:56, powiedział:

To jakby dwa różne bieguny Dodany obrazek
Heh, no tak, coś się zagalopowałem. Jednak chodziło mi o to, że oceny nie są kształtowane przez naciski z zewnątrz. Choć jeśli był przytoczony argument z HR to słyszałem opinię, że w N+ górę wziął hype na grę (albo co innego), a w PSXE rzetelnie 8+ wystawiono. I komu wierzyć? Nikomu, sobie :P

#90 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 26 marzec 2010 - 13:03

Gazetka przeczytana od deski do deski. Taką ilość recenzji świetnych gier chciałbym widzieć w każdym numerze. Mam nadzieję, że w przyszłym numerze pojawi się recka Resonance of Fate.