Skocz do zawartości

F1 2010

57 odpowiedzi na ten temat

#1 TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 20879 Postów:
  • SprzętPS3,2,P; Xbox1,360; NGC,Wii,3DS,NDS,GBP; iPodT,iPad,MBP

Napisany 18 marzec 2010 - 14:03

Dziwne, że jeszcze nie ma tematu z tą grą. Codies w tym roku przygotują nextgenową formułkę z kalendarzem sezonu 2010 w F1.

Model jazdy sprawia wrażenie arcadeowego, ale pewnie będą różne stopnie realizmu dostępne dla bardziej cierpliwych graczy. Stylistycznie przypomina to GRIDa, mam nadzieję, że nie przesadzą z filtrami.
  • +
  • -
  • 0

#2 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15670 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 18 marzec 2010 - 14:32

Zobacz postTEXZ, o 18 marzec 2010 - 14:03, powiedział:

Dziwne, że jeszcze nie ma tematu z tą grą. Codies w tym roku przygotują nextgenową formułkę z kalendarzem sezonu 2010 w F1.
[url="http://www.youtube.com/watch?v=O2kPtRk4Ioc"]http://www.youtube.c...h?v=O2kPtRk4Ioc[/url]
Model jazdy sprawia wrażenie arcadeowego, ale pewnie będą różne stopnie realizmu dostępne dla bardziej cierpliwych graczy. Stylistycznie przypomina to GRIDa, mam nadzieję, że nie przesadzą z filtrami.

Mam głupie pytanie - czy formuły mają wsteczny? Do boxów mechanicy wprowadzają, a w wyścigu nigdy nie widziałem, aby ktoś cofał. Na tym gameplayu koleś uderza w bandę, cofa i jedzie dalej.
  • +
  • -
  • 0

#3 Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12101 Postów:
  • LokalizacjaKatowice
  • SprzętWii, X360, PS3, NDS

Napisany 18 marzec 2010 - 14:38

Nie sądzę, żeby miały (bo i po co?). W grze jest wsteczny, bo to gra, a nie życie :)

#4 Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:
  • PSN IDVooPLayer
  • SprzętPS3, PS2

Napisany 18 marzec 2010 - 14:56

na temat awarii z oficjalnego forum gry:

You can lose a cylinder on your engine, requiring you to alter you driving style and pace in order to save the engine. You cannot lose it completely as the team could not put together the complaications of the 8 engine rule, but it is possible for 2011.

With the gearbox, you can lose a gear or two, and it can also start using too much oil (I think its oil) which means you then have the start short shifting to save both the gearbox and the engine.

Hydraulics failures will only apply to the new teams, but to give the players a chance, they are still not likely. Despite this, in career mode the objective for the new teams will not be points or a certain position, simply just reach the finish without losing an engine or a gearbox.

Right, you cannot lose an engine completely as a result of a blowout, should have been clearer on that.

(...)the eight engine rule does apply, it'll end up being where the team has used all eight and feels the need to use a ninth engine, for whatever reason, and on that weekend you'll get a ten-place grid penalty.

The gearbox four race rule also applies, as losing a gear or two counts as a gearbox failure.

generalnie szkoda, że dopiero we wrześniu
  • +
  • -
  • 0

#5 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15670 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 18 marzec 2010 - 16:04

Zobacz postGreg, o 18 marzec 2010 - 14:38, powiedział:

Nie sądzę, żeby miały (bo i po co?). W grze jest wsteczny, bo to gra, a nie życie :)

W sumie racja ;) Jeszcze jeden minus jaki zauważyłem, to fakt, że kierując z oczu zawodnika nie widać bocznych lusterek, a przecież po to one są :(
  • +
  • -
  • 0

#6 burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 9470 Postów:
  • Gadu-Gadu16089150
  • Sprzęt15cm, średnio w dół, trochę w prawo

Napisany 18 marzec 2010 - 21:59

Zobacz postMastah, o 18 marzec 2010 - 16:04, powiedział:

napisze ktos w temacie f1 2010 ze w bolidach jest wsteczny bo jak widze tych "ekspertow" ktorzy twierdza inaczej to... zuooo Dodany obrazek

• +
  • -
  • 0

#7 Greg

• Moderatorzy
  • 12101 Postów:
  • LokalizacjaKatowice

Napisany 18 marzec 2010 - 22:12

Poczytałem troszkę i jednak jest wsteczny. Wymóg FIA. Wrzuca się go jednak trochę inaczej niż pozostałe biegi i wykorzystywany jest bardzo rzadko.

#8 Matrox

...

• Forumowicze
  • 3073 Postów:
  • SprzętXbox 360, NDS Lite

Napisany 18 marzec 2010 - 23:15

Ja nawet widziałem jak był używany, taki jestem niesamowity :lol: Ale co fakt to fakt, wykorzystywany jest praktycznie w ogóle. Gdy trzeba wypchać bolid to zazwyczaj dzieje się to już po wypadku, lub usterce, a wtedy silnik jest już zgaszony. Do boksu nie wjeżdzają sami. Wyobrażacie sobie parkowanie tyłem bolidem, jak jedynym widokiem do tyłu są lusterka boczne? Nawet głowy za bardzo nie ma jak obrócić, bo HANS to skutecznie uniemożliwia :P

Jeszcze jeden minus jaki zauważyłem, to fakt, że kierując z oczu zawodnika nie widać bocznych lusterek, a przecież po to one są :(

Bo wzrok jest skierowany na wprost? Pewnie pod prawą gałką będzie można lekko obrać głowę na boki i będzie widać lusterka.

Warn dla Czycha za post nie zawierający nawet jednego słowa?
  • +
  • -
  • 0

#9 ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 18421 Postów:
  • Lokalizacjamały pokoik
  • GamertagACZ pl
  • PSN IDACZ_pl
  • SprzętPS3, PC

Napisany 18 marzec 2010 - 23:18

Dodany obrazek
  • +
  • -
  • 0

#10 Gość_Zero_*

• Goście

Napisany 19 marzec 2010 - 01:40

Wsteczni to są tu coniektórzy userzy ... a wracając do gry to mi z przyjemnością sprawdzę, wygląda całkiem miło
  • 0

#11 Giewny

WTF!?

• Forumowicze
  • 1162 Postów:
  • Gadu-Gadu7477591
  • LokalizacjaIrvine
  • SprzętPSP, PS3

Napisany 19 marzec 2010 - 02:42

Chętnie zagram, ale i tak bardziej czekam na nowe WRC.
  • +
  • -
  • 0

#12 Vladirov

Pikachu

• Forumowicze
  • 57 Postów:

Napisany 19 marzec 2010 - 19:20

Mnie ta gra ma. F1 zawsze mi się podobała. A ta edycja wygląda znakomicie i będzie takim prawdziwym next genowym pokazem możliwości jakie dają bolidy. Może będzie tym dla F1 , czy kiedyś był Le Mans dla tego typu gier. Pyszności.
  • +
  • -
  • 0

#13 Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:
  • PSN IDVooPLayer
  • SprzętPS3, PS2

Napisany 20 marzec 2010 - 20:24

Tego typu gry wcale nie muszą świetnie wyglądać. Fani i tak przyzwyczajeni są do grania w mody tytułów sprzed lat, najwazniejsze jak pomyślana jest rozgrywka online, to ona buduje społeczność wokół tego typu gier. A tutaj nie zapowiada się już szczególnie różowo, wręcz tak jakby Codies świadomie ograniczało ten tryb. Dość powiedzieć, że wstępnie zapowiedziano online dla ...12 graczy. Dlaczego 12? Bo tyle jest teamów, a panowie zakładają, że grać będziemy tylko z przypadkowymi ludżmi, z którymi nie dogadalibyśmy się na np. temat strategii i tego jak nie zjeżdzać w tym samym momencie etc. Na oficjalnym forum wrze i mam nadzieję, że da to do myślenia developerowi, który decyzje tłumaczy bardzo mgliście. Wiadomo, że takie rozwiązanie de facto wyklucza możliwość zabawy w jakiś zorganizowanych ligach, z podziałem na zespoły itd. Zupełnie jakbyśmy mieli pobawić się trochę edycją 2010 i szybciutko kupować za kilka następnych miesięcy edycję 2011.

Trochę tego blabania:

"Can you tell us in more detail what the multiplayer mode will entail?

For a large part of last season we were going on the basis that there'll be 26 cars on the grid this season. We knew we could do more cars on track than that, but the problem is we want players to be able to pick their own car, and because a garage contains two cars, we didn't want people to join only to find they've been forced into a different model.

So we will probably limit it to the number of teams, so it'll probably be 12 players on course. But that's not locked down yet. And you'll be able to fill that with AI guys. "

No, we cannot run a full grid online. That is why we're looking at whether half the field is a safe bet. If the online team offered me 24 cars I'd bite their hand off!

We can run a couple more cars than half the field (especially now there are just 24 cars) but there are a few design problems around doing that with the fact each player needs a garage.

Adding to say we have talked a fair bit about trying to push the numbers up over time but its nowhere near as simple as some people imagine. If we were just making a PC game and setup everything ourselves yes, but a AAA game on three formats? Not just yet.

• +
  • -
  • 0

#14 Matrox

...

• Forumowicze
  • 3073 Postów:

Napisany 20 marzec 2010 - 21:03

No to przecież można by dać tryb dla 24 graczy z 12 garażami i możliwością tworzenia lig, dla ludzi, którzy chcą w ten sposób grać. Do tego tryb dla 12 graczy, luźne wyścigi. Kombinują jak koń pod górę żeby wytłumaczyć to śmieszne ograniczenie, może im po prostu umiejętności brakuje :unsure:
  • +
  • -
  • 0

#15 Ryan

Dominik D

• Forumowicze
  • 21339 Postów:
  • Gadu-Gadu16052397
  • LokalizacjaPolska
  • GamertagConayR
  • PSN IDConayR
  • SprzętXbox 360, PS3, PSP, DS, PC, WP7, Zune, 3DS

Napisany 20 marzec 2010 - 21:11

Zobacz postMatrox, o 20 marzec 2010 - 21:03, powiedział:

może im po prostu umiejętności brakuje :unsure:

Ahahaha. Uważaj, bo przeczytają i potraktują to jako wyzwanie! :^^:
  • +
  • -
  • 0

#16 Matrox

...

• Forumowicze
  • 3073 Postów:

Napisany 20 marzec 2010 - 21:14

Zobacz postRyan, o 20 marzec 2010 - 21:11, powiedział:

Ahahaha. Uważaj, bo przeczytają i potraktują to jako wyzwanie! :^^:

Tak, właśnie na to liczę. :^^:
  • +
  • -
  • 0

#17 Gość_jachu_*

• Goście

Napisany 04 sierpień 2010 - 13:39

Temat ucichł, tymczasem grę można już od jakiegoś czasu wygrać u Włodka Zientarskiego wysyłając SMS o treści "F1". :)

Premiera 24 września. Składy i kalendarz z obecnego sezonu, a więc z Robertem już w Renault. Szkoda, że online ma być ograniczony do 12 graczy, bo marzyłem o karambolach na starcie. Możliwe, że się skuszę, choć F1 zdecydowanie lepiej ogląda się niż gra, o czym przekonały mnie starsze edycje od Sony.
  • 0

#18 marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4844 Postów:
  • LokalizacjaWodzisław Śląski

Napisany 04 sierpień 2010 - 13:58

Co chcesz? Edycje ekskluzywne na PS2 (miałem 2005) były całkiem fajne. Myślę, że nowa gra będzie dobra, bo tak zapowiadają materiały, które udostępniają, ale na pewno się na nią nie rzucę.
  • +
  • -
  • 0

#19 Gość_jachu_*

• Goście

Napisany 04 sierpień 2010 - 14:07

Nie piszę, że były złe, ale czegoś im brakowało i wolałem wówczas WRC lub Gran Turismo. Nie przekonały mnie do siebie, choć jestem fanem tego sportu. Niemniej jednak na silniku Ego może być to całkiem nowe doświadczenie i po odpowiednim zbalansowaniu wspomagaczy może być ciekawie, do tego dochodzi przecież online.
  • 0

#20 Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:
  • PSN IDVooPLayer
  • SprzętPS3, PS2

Napisany 16 sierpień 2010 - 16:46

ładnie :)

A przy okazji - mam małą ale sprawdzoną ekipę, która ścigała się w sieci jeszcze w stare pecetowe F1 Challenge 99-02. Teraz też będziemy pewnie kombinowali nad jakimś systematycznym ściganiem online, tym razem już na PS3. Z terminarzem, klasyfikacją i wszelkimi bajerami. Jeśli gra to jednak umożliwi - także z podziałem na stałe zespoły . Jak kogoś kręci taka zabawa to z wyprzedzeniem zapraszam :)
  • +
  • -
  • 0

#21 Raikoh

Sky has no Limit Baby!!

• Forumowicze
  • 10574 Postów:
  • LokalizacjaLiverpool
  • PSN IDRaikoh81
  • SprzętPS3, X360, Xbox, Wii

Napisany 16 sierpień 2010 - 20:46

Do kosza. Sezon w multi ma zamykać się w liczbie 12-tu graczy. To ten realizm?
  • +
  • -
  • 0

#22 Gość_Hellmans_*

• Goście

Napisany 16 sierpień 2010 - 20:48

Nie ma się co martwić, przecież już pracują nad edycją 2011 OLO :^^:
  • 0

#23 Raikoh

Sky has no Limit Baby!!

• Forumowicze
  • 10574 Postów:
  • LokalizacjaLiverpool
  • PSN IDRaikoh81

Napisany 16 sierpień 2010 - 20:59

Zobacz postHellmans, o 16 sierpień 2010 - 20:48, powiedział:

Nie ma się co martwić, przecież już pracują nad edycją 2011 OLO :^^:

No to chyba, że tak :^^:
  • +
  • -
  • 0

#24 Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:
  • PSN IDVooPLayer
  • SprzętPS3, PS2

Napisany 16 sierpień 2010 - 23:27

Zobacz postRaikoh, o 16 sierpień 2010 - 20:46, powiedział:

Do kosza. Sezon w multi ma zamykać się w liczbie 12-tu graczy. To ten realizm?

Tak tak, do kosza :pociesza: Realizm jest na Polsacie co dwa tygodnie.

Szkoda te pełnej stawki w multi, pewnie. Z drugiej strony -znajomych z grą i tak więcej w życiu nie znajdziesz a z obcymi lepiej nawet nie zaczynać. Jak się będziesz ścigał z przypadkowymi ludźmi to skończy się rzeźnią na pierwszym zakręcie i bluzgami. Zresztą jak wspomnę F1 Challenge w sieci to nawet 12 samochodów zaczyna mi pachnieć małą masakrą i już przy takiej ilości grać będzie się dobrze tylko, jeśli wszyscy będą maksymalnie skoncentrowani i fair wobec siebie.
  • +
  • -
  • 0

#25 Raikoh

Sky has no Limit Baby!!

• Forumowicze
  • 10574 Postów:
  • LokalizacjaLiverpool
  • PSN IDRaikoh81

Napisany 17 sierpień 2010 - 07:02

Też prawda Voo, wiadomo jak jest z większością ludzi grających online. Ciekawi mnie czy F1 2010 będzie takim odzwierciedleniem prawdziwych wyścigów F1- nie licząc tych 12-tu graczy.
  • +
  • -
  • 0

#26 Greg

• Moderatorzy
  • 12101 Postów:
  • LokalizacjaKatowice

Napisany 14 wrzesień 2010 - 20:37

Na jaką konsolę to brac? Będzie ktoś grał na PS3 w multi? Bo jeżeli nie biorę na 360

#27 Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:
  • PSN IDVooPLayer
  • SprzętPS3, PS2

Napisany 14 wrzesień 2010 - 20:58

Ja na pewno.

Nie wiem czy była o tym mowa (nie czytałem żadnych zapowiedzi) ale analizując listę trofeów można zauważyć, że będzie flashback. W ogóle trofea wyglądają bardzo sensownie i widzę,ze nie skonczę dopóki nie błyśnie platyna.

http://www.ps3trophi...-2010/trophies/
  • +
  • -
  • 0

#28 Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4612 Postów:
  • Gadu-Gadu1057579
  • LokalizacjaAsgard / Helheim
  • SprzętPSX, N64, DC, PS2, PSP, NDS, X360

Napisany 17 wrzesień 2010 - 00:39

...............iiiiii spodziewane przeze mnie 8.5 od IGNu.
  • +
  • -
  • 0

#29 Mastah

Massah

• Forumowicze
  • 1080 Postów:
  • LokalizacjaLiberty City

Napisany 17 wrzesień 2010 - 18:01

Porównanie PS3/X360/PC:

http://www.pcgames.d...35629/?fullsize
http://www.pcgames.d...35631/?fullsize
http://www.pcgames.d...35628/?fullsize
http://www.pcgames.d...35632/?fullsize
http://www.pcgames.d...35630/?fullsize
  • +
  • -
  • 0

#30 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15670 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 18 wrzesień 2010 - 01:17

Zobacz postMastah, o 17 wrzesień 2010 - 18:01, powiedział:

No i znowu xbox wygrywa z ps3.. ale przegrywa z pc :)
  • +
  • -
  • 0