Skocz do zawartości

F1 2010

• Please log in to reply
57 odpowiedzi na ten temat

#31 cybercotlet

cybercotlet

Dreamcast!

• Forumowicze
  • 2898 Postów:

Napisany 18 wrzesień 2010 - 01:22

Czemu wygrywa?

#32 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16207 Postów:

Napisany 18 wrzesień 2010 - 01:29

Zobacz postcybercotlet, o 18 wrzesień 2010 - 01:22, powiedział:

Czemu wygrywa?

grafika na klocku prezentuje się ładniej niż na ps3 oraz obiekty są mniej postrzepione i mają bardziej zbliżone kolory do wersji na pc, choć wciąż jest daleko, co widać np. po rozgrzanym powietrzu rozmywająym tylny spojler - na wersji pc dobrze to widać, na xboxie delikatnie literki są pofalowane, na ps spojler jest prosty bez zawirowań. Tego jest mnósto i kolory na xboxie są bardziej soczyste niż na ps3. Podsumowując grafa na ps3 w porównaniu do xa jest tak jakby o rozdzielczośc niższa :hmmm:

#33 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22411 Postów:

Napisany 18 wrzesień 2010 - 01:46

Kloc ma wyraźnie wyższą rozdzielczość. Ale na tym kończą się różnice.

#34 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 21 wrzesień 2010 - 19:10

Polska wersja 4 dni obsuwy.

#35 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 25 wrzesień 2010 - 13:45

Niestety ale ponoć gra ma sporo błędów, w tym takich, które wypaczają wynik wyścigu i niwelują wysiłek gracza.

http://community.cod...rrors-list.html

Polską wersję wybiłem sobie z głowy. Widać, że nie obędzie się bez patcha a zaraz sobie zaczynam wyobrażać ewentualne problemy z wersją PL (być moze niesłusznie ale lepiej dmuchac na zimne)

#36 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 25 wrzesień 2010 - 22:33

Na PSXE nad grą się rozpływają. Bugi pojawiają się czasem, ale od czego jest podłączenie do neta - z pewnością będzie patch. Ja chcę tą grę, ale nie za bardzo mogę sobie teraz na nią pozwolić, gdzieś na przełomie roku kupię pewnie.

#37 neo

neo

Blanka

• Forumowicze
  • 185 Postów:

Napisany 26 wrzesień 2010 - 12:28

Ja zachwycony F1 2010 nie jestem, wręcz przeciwnie. Pierwsze wrażenia z ang. wersji na PS3 są bardzo przeciętne. Zbyt mało wyświetlanych informacji o przebiegu wyścigu w jego trakcie (HUD), przeciętna oprawa graficzna (na PS3) , brak "smaczków F1" - safety car, team radio... Hm - liczyłem na więcej.

Dla zainteresowanych - szczegóły: http://gamebox24.pl/...pl&cache_time=0

#38 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 30 wrzesień 2010 - 23:30

Wszystko o słynnym "pit-bugu"

mam nadzieję, że patch wyjdzie zanim zacznę walczyć o najwyższe lokaty w trybie kariery. Póki co wożę się na końcu stawki Lotusem i nie robi mi specjalnej różnicy brak refleksu u lizakowego ;)

A sama gra jest fajna i ma dość ustawień, żeby każdy znalazł coś dla siebie.

#39 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 13 październik 2010 - 19:09

pograłem dzisiaj 2 godziny, blingły mi dwa trofiki... więcej nie blingnie
dawno nie grałem w tak nudnego racera i tak, przy okazji frustrującego, wyścig dłuży się jak flaki z tłuszczem, by na ostatnim lapie z dupy dostać fikołka i osrać wyhodowaną przez paręnaście minut pozycje.., eh srech
sorry codies, ale szrota pod publiczkę zrobiliście,
grafa w deszczu wcale moszny nie rozrywa itd.
dawać trole grida2 i Wam wybaczę

#40 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 16 październik 2010 - 20:27

czyli niezadowoleni jestescie? jest online w tej grze?

#41 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 16 październik 2010 - 20:39

A jak myślisz? Czy taka gra może niemieć online? Jest na 12 graczy ... co jest śmieszne.

#42 neo

neo

Blanka

• Forumowicze
  • 185 Postów:

Napisany 16 październik 2010 - 21:14

Nie da się ukryć - powinno być na 24 graczy . Trochę fail :/

#43 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 17 październik 2010 - 00:30

pytam, bo wersja na Wii nie miala online

#44 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16207 Postów:

Napisany 17 październik 2010 - 00:56

Zobacz postkeogh, o 13 październik 2010 - 19:09, powiedział:

pograłem dzisiaj 2 godziny, blingły mi dwa trofiki... więcej nie blingnie
dawno nie grałem w tak nudnego racera i tak, przy okazji frustrującego, wyścig dłuży się jak flaki z tłuszczem, by na ostatnim lapie z dupy dostać fikołka i osrać wyhodowaną przez paręnaście minut pozycje.., eh srech
sorry codies, ale szrota pod publiczkę zrobiliście,
grafa w deszczu wcale moszny nie rozrywa itd.
dawać trole grida2 i Wam wybaczę

Wlatego właśnie nie zaiwestowałem w tę grę, bo się spodziewałem, że będzie nudno - jak chcecie formułę to w toca chyba 3 było jakieś series.. Po co oddzielna do tego gra? Wolę czekać na wypadki na torze przed tivikiem ogklądając transmisję niż zdawać się na głupotę konsolowego AI :)

#45 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 17 październik 2010 - 12:07

Litości, to F1! Przecież w tym sporcie decydują minimalne błędy lub usterki i sytuacja, że tracisz wiele pozycji nawet na ostatnim okrążeniu po awarii lub wycieczce poza tor jest właśnie jak najbardziej na miejscu! Pretensje o takie akurat rzeczy to zwyczajna dziecinada. Oczywiście, że gra jest "nuda" tak samo jak dla wielu (i tych samych ludzi pewnie) "nudna" jest F1. Sorry, takie zarzuty to zwyczajna żenada. Skoro ktoś uważa, że wyścigi open wheel w grach pokroju TOCA lub GT zastąpia mu grę tylko o F1 to chyba zwyczajnie pomylił adresy, to nie jest gra dla niego.

Poza tym jeśli komuś brakuje cierpliwości do powtarzania wyścigów to od tego ma flashback, można sobie ustalić aż cztery powtorki. Skoro komuś to za mało na kilkanaście okrążeń wyscigu - no przykre ale pocieszam, że niedługo premiera NFSa.

Można się czepiać w grze wielu innych spraw, które mają być naprawione patchem. Jeśli wierzyć oficjalnemu komunikatowi na forum Codies to w tym tygodniu przedstawią listę poprawek jakie wniesie.

A co do 24 bolidów online - szkoda, że nie ma, pewnie. Ale dokładnie ak jak przewidywałem już przy kilku bolidach bywa totalna wiocha i rozpierducha dokonywana zapewne przez kolesi, dla których ściganie się z głową w F1 jest "nudne".

#46 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 17 październik 2010 - 13:59

popłacz się

zgadzam się z tym co piszesz, co przekłada się niestety na słaby gemplej.
.reasumując; f1 jest tak nudne i nieemocjonujące jak transmisja z tv.

w rajdówkach (colin, wrc, burns itd)jakoś nigdy specjalnie nie irytowałem się i nie winiłem gry (a raczej, zwykle siebie)za wypadnięcie na ostatnim nawrocie i spadnięciem na dno.
hmm może dlatego, że w tego typu grach, ten sam zakręt można obrobić na parę różnych sposóbów, a f1 raczej tylko na jeden...
np/.

#47 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 17 październik 2010 - 18:09

Jedynym płaczkiem w tym topicu okazałeś się ty, gra cię pobiła. Kupiłeś grę o F1 choć ten sport uważasz za nudny. Nie wiem co tu więcej można dodać. W tym momencie twoje opinie tracą jakąkolwiek wartość. Mają tyle samo sensu co żal o straconą bramkę w PESie. Skoro już opisałeś swoje nieracjonalne zachowanie, no to hmm... dziękujemy?

Ach, gwoli ścisłości - obecnie F1 2010 trudno nazwać dobrą grą, do momentu wypuszczenia patcha to nawet nie jest jak dla mnie pełnoprawny produkt. Ale nie czyńmy grze zarzutów o to, że oddaje specyfikę dyscypliny, którą ma przedstawiać.

#48 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12784 Postów:

Napisany 17 październik 2010 - 18:38

Czekam na patcha, bez niego nie kupuję gry

#49 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 18 październik 2010 - 09:59

Ja tam cały czas uważam, że jeśli w F1 2010 grało mi się najgorzej ze wszystkich formuł w jakie grałem (a w kilka grałem), to jest to wina gry, nie sportu.

#50 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 18 październik 2010 - 18:12

Jeśli ktoś miałby ochotę na jakieś okazjonalne ściganie w sieci (kilku graczy + boty na różnym poziomie umiejętności bo lepsze boty niż anonimowa dzicz) to zapraszam. Szczegółowe info na pm. Na pewno zaczniemy od "luźnych" wyścigów z dowolnymi ustawieniami asyst, bez napinania.

A no i mamy szczegóły na temat patcha:

http://community.cod...tch-update.html

najważniejsze czyli pit-bug oraz znikające sejwy na PS3 będą naprawione

#51 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 26 październik 2010 - 21:20

Jeszcze raz z zachętą dla chcących pościgać się w sieci. W końcu gdzies tego expa trzeba nabić ;)

Najłatwiej trafić na psujących krew idiotów, nie przypadkiem w jednym z "trophy guide" napisano, żeby ścigać się tylko ze znajomymi.

Z drugiej strony nie brakuje maniaków, którzy gotowi są jechać 100% wyścigu z wyłączonymi asystami na swoich drogich kierownicach i wykręcających czasy przecietnego gracza przyprawiające o zawał.

Z kilkoma znajomymi staramy się trafić gdzieś w środek - jutro ostatni "treningowy" wyścig, od niedzieli zaczynamy cykl ośmiu GP. Tak, żeby skonczyć przed okresem świątecznym. Kwalifikacje, wyścig 20 do max 30% (jeszcze zdecydujemy), asysty dozwolone (nie ma nic bardziej irytującego niż bączek co drugi zakręt), zużywające się opony. Poziom może niewysoki ale kulturka zachowana, żadnej "chamówy" i rozpierduchy.

Jak ktoś w ogóle ściga się w to w sieci a ma dosyc przypadkowych graczy to zachęcam. Wszelkie info na PM na forum lub via PSN. W czasie gry headset mile widziany ale niekonieczny.

I tak przy okazji - patch gotowy:

Update: The team have been hard at work and as a result we have now completed all internal testing on the patch.

The patch is now in submission with Microsoft and Sony for all 3 platforms, and once this process has been successfully completed the patch will be released, ready for you to download. Keep an eye out on the forums, facebook, and twitter, as we’ll let you know as soon as it’s ready to download.

#52 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 14 listopad 2010 - 17:15

I co gra ktoś na tym patchu? Naprawiono te fatalne błędy?

#53 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 14 listopad 2010 - 21:33

Najważniejsze czyli wyjazd z pit-stopu i znikające sejwy (w wersji na PS3) naprawiono.

Trochę drobnych niedoróbek w tym mega irytujący "skaczący" poziom trudności nie. Problem polega to na tym, że jadąc sezon na jednym torze jesteśmy w stanie np. zająć miejsce w top10 w kwalifikacjach a na innym tracimy 2 sekundy na okrażeniu do miejsca ..23. Szczególnie słynie tu Katalonia, która doczkała się nawet wielu tematów na forum Codies. Boty dostają na niej niesamowitego boosta.

Zresztą co tu dużo gadać, są już całe listy bugów "post-patch" ;) Trzeba z tym żyć, jak dla mnie nie zostało nic naprawdę istotnego, co w znaczący sposób psułoby zabawę.

#54 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 15 listopad 2010 - 12:47

Zobacz postVoo, o 14 listopad 2010 - 21:33, powiedział:

Trzeba z tym żyć, jak dla mnie nie zostało nic naprawdę istotnego, co w znaczący sposób psułoby zabawę.

Ni z tego ni z owego wgniatający w glebę poziom trudności nie psuje Ci w znaczący sposób zabawy? Pozazdrościć - mi rujnuje aż miło.

#55 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 15 listopad 2010 - 20:59

Z zażenowaniem przyznam się, że w takiej sytuacji obniżam poziom trudności. Na szczęście można go ustalać dla każdego wyścigu oddzielnie.

Jest też inny smok-babol, który doskwiera w grze online. Jesli kogoś obróci, zatrzyma się i zablokuje tor, to ktoś kto ominie go poboczem unikając kraksy dostaje karę czasową za ...nieprawidłowe wyprzedzanie :shock: Tu znowu można zaradzić wyłączając realistyczne kary ale chyba nie o to chodzi.

#56 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 15 listopad 2010 - 21:37

Mieli naprawić pitstopy a wygląda to praktycznie tak samo, wjeżdżam 12ty wyjeżdzam 24 :) Rozumiem, ze moi mechanicy są wolniejsi niż Force Indie itp, ale chyba nie aż tak..

#57 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 16 listopad 2010 - 21:40

zmienili pit stop na 100%, lizakowy reaguje natychmiast po zmianie opon i nie przepuszcza już wszystkich świętych, szybkośc mechaników nie miała tu nic do rzeczy, po prostu musieliśmy czekać potulnie aż wszyscy wyjadą z pitlane. Inna sprawa, że nadal warto zmienić sobie strategię z domyślnej na własną, bo "inzynier" proponuje nam zawsze najbardziej oczywiste rozwiązanie, kiedy zjeżdza też wielu kierowców AI

nie wiem jaką długość wyscigu jeździsz, podejrzewam, że jak większość graczy max 20-30%, przy takiej długości spadek o 12 pozycji jest jak najbardziej sensowny, stawka przecież nie ma się kiedy "rozciągnąć"

#58 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 17 listopad 2010 - 13:47

Owszem, ze nie ma sie kiedy rozciagnąć, ale mówie to na przykładzie GP Australii, jade na 12tym miejscu całkiem dobrze idzie Lotusem, wjeżdzam do pit stopu bo moje opony już mają znaczne zużycie i czuć to na zakrętach, wjeżdzam jako pierwszy przed grupą kierowców, z którymi rywalizuje mam przewagę 1 sekundy przy wjeździe, za mną wjeżdza 5ciu kierowców za mną, a i tak mnie przytrzymuje i wyjeżdzam ostatni... Masakra, a gdy chce przetrzymać jeszcze jedno okrążenie na torze no to niestety opony już dają mi dużą stratę.