F1 2010
Napisany 18 wrzesień 2010 - 01:22
Napisany 18 wrzesień 2010 - 01:29
cybercotlet, o 18 wrzesień 2010 - 01:22, powiedział:
grafika na klocku prezentuje się ładniej niż na ps3 oraz obiekty są mniej postrzepione i mają bardziej zbliżone kolory do wersji na pc, choć wciąż jest daleko, co widać np. po rozgrzanym powietrzu rozmywająym tylny spojler - na wersji pc dobrze to widać, na xboxie delikatnie literki są pofalowane, na ps spojler jest prosty bez zawirowań. Tego jest mnósto i kolory na xboxie są bardziej soczyste niż na ps3. Podsumowując grafa na ps3 w porównaniu do xa jest tak jakby o rozdzielczośc niższa
Napisany 18 wrzesień 2010 - 01:46
Napisany 21 wrzesień 2010 - 19:10
Napisany 25 wrzesień 2010 - 13:45
http://community.cod...rrors-list.html
Polską wersję wybiłem sobie z głowy. Widać, że nie obędzie się bez patcha a zaraz sobie zaczynam wyobrażać ewentualne problemy z wersją PL (być moze niesłusznie ale lepiej dmuchac na zimne)
Napisany 25 wrzesień 2010 - 22:33
Napisany 26 wrzesień 2010 - 12:28
Dla zainteresowanych - szczegóły: http://gamebox24.pl/...pl&cache_time=0
Napisany 30 wrzesień 2010 - 23:30
mam nadzieję, że patch wyjdzie zanim zacznę walczyć o najwyższe lokaty w trybie kariery. Póki co wożę się na końcu stawki Lotusem i nie robi mi specjalnej różnicy brak refleksu u lizakowego
A sama gra jest fajna i ma dość ustawień, żeby każdy znalazł coś dla siebie.
Napisany 13 październik 2010 - 19:09
dawno nie grałem w tak nudnego racera i tak, przy okazji frustrującego, wyścig dłuży się jak flaki z tłuszczem, by na ostatnim lapie z dupy dostać fikołka i osrać wyhodowaną przez paręnaście minut pozycje.., eh srech
sorry codies, ale szrota pod publiczkę zrobiliście,
grafa w deszczu wcale moszny nie rozrywa itd.
dawać trole grida2 i Wam wybaczę
Napisany 16 październik 2010 - 20:27
Napisany 16 październik 2010 - 20:39
Napisany 16 październik 2010 - 21:14
Napisany 17 październik 2010 - 00:30
Napisany 17 październik 2010 - 00:56
keogh, o 13 październik 2010 - 19:09, powiedział:
dawno nie grałem w tak nudnego racera i tak, przy okazji frustrującego, wyścig dłuży się jak flaki z tłuszczem, by na ostatnim lapie z dupy dostać fikołka i osrać wyhodowaną przez paręnaście minut pozycje.., eh srech
sorry codies, ale szrota pod publiczkę zrobiliście,
grafa w deszczu wcale moszny nie rozrywa itd.
dawać trole grida2 i Wam wybaczę
Wlatego właśnie nie zaiwestowałem w tę grę, bo się spodziewałem, że będzie nudno - jak chcecie formułę to w toca chyba 3 było jakieś series.. Po co oddzielna do tego gra? Wolę czekać na wypadki na torze przed tivikiem ogklądając transmisję niż zdawać się na głupotę konsolowego AI
Napisany 17 październik 2010 - 12:07
Poza tym jeśli komuś brakuje cierpliwości do powtarzania wyścigów to od tego ma flashback, można sobie ustalić aż cztery powtorki. Skoro komuś to za mało na kilkanaście okrążeń wyscigu - no przykre ale pocieszam, że niedługo premiera NFSa.
Można się czepiać w grze wielu innych spraw, które mają być naprawione patchem. Jeśli wierzyć oficjalnemu komunikatowi na forum Codies to w tym tygodniu przedstawią listę poprawek jakie wniesie.
A co do 24 bolidów online - szkoda, że nie ma, pewnie. Ale dokładnie ak jak przewidywałem już przy kilku bolidach bywa totalna wiocha i rozpierducha dokonywana zapewne przez kolesi, dla których ściganie się z głową w F1 jest "nudne".
Napisany 17 październik 2010 - 13:59
zgadzam się z tym co piszesz, co przekłada się niestety na słaby gemplej.
.reasumując; f1 jest tak nudne i nieemocjonujące jak transmisja z tv.
w rajdówkach (colin, wrc, burns itd)jakoś nigdy specjalnie nie irytowałem się i nie winiłem gry (a raczej, zwykle siebie)za wypadnięcie na ostatnim nawrocie i spadnięciem na dno.
hmm może dlatego, że w tego typu grach, ten sam zakręt można obrobić na parę różnych sposóbów, a f1 raczej tylko na jeden...
np/.
Napisany 17 październik 2010 - 18:09
Ach, gwoli ścisłości - obecnie F1 2010 trudno nazwać dobrą grą, do momentu wypuszczenia patcha to nawet nie jest jak dla mnie pełnoprawny produkt. Ale nie czyńmy grze zarzutów o to, że oddaje specyfikę dyscypliny, którą ma przedstawiać.
Napisany 17 październik 2010 - 18:38
Napisany 18 październik 2010 - 09:59
Napisany 18 październik 2010 - 18:12
A no i mamy szczegóły na temat patcha:
http://community.cod...tch-update.html
najważniejsze czyli pit-bug oraz znikające sejwy na PS3 będą naprawione
Napisany 26 październik 2010 - 21:20
Najłatwiej trafić na psujących krew idiotów, nie przypadkiem w jednym z "trophy guide" napisano, żeby ścigać się tylko ze znajomymi.
Z drugiej strony nie brakuje maniaków, którzy gotowi są jechać 100% wyścigu z wyłączonymi asystami na swoich drogich kierownicach i wykręcających czasy przecietnego gracza przyprawiające o zawał.
Z kilkoma znajomymi staramy się trafić gdzieś w środek - jutro ostatni "treningowy" wyścig, od niedzieli zaczynamy cykl ośmiu GP. Tak, żeby skonczyć przed okresem świątecznym. Kwalifikacje, wyścig 20 do max 30% (jeszcze zdecydujemy), asysty dozwolone (nie ma nic bardziej irytującego niż bączek co drugi zakręt), zużywające się opony. Poziom może niewysoki ale kulturka zachowana, żadnej "chamówy" i rozpierduchy.
Jak ktoś w ogóle ściga się w to w sieci a ma dosyc przypadkowych graczy to zachęcam. Wszelkie info na PM na forum lub via PSN. W czasie gry headset mile widziany ale niekonieczny.
I tak przy okazji - patch gotowy:
The patch is now in submission with Microsoft and Sony for all 3 platforms, and once this process has been successfully completed the patch will be released, ready for you to download. Keep an eye out on the forums, facebook, and twitter, as we’ll let you know as soon as it’s ready to download.
Napisany 14 listopad 2010 - 17:15
Napisany 14 listopad 2010 - 21:33
Trochę drobnych niedoróbek w tym mega irytujący "skaczący" poziom trudności nie. Problem polega to na tym, że jadąc sezon na jednym torze jesteśmy w stanie np. zająć miejsce w top10 w kwalifikacjach a na innym tracimy 2 sekundy na okrażeniu do miejsca ..23. Szczególnie słynie tu Katalonia, która doczkała się nawet wielu tematów na forum Codies. Boty dostają na niej niesamowitego boosta.
Zresztą co tu dużo gadać, są już całe listy bugów "post-patch"
Napisany 15 listopad 2010 - 12:47
Voo, o 14 listopad 2010 - 21:33, powiedział:
Ni z tego ni z owego wgniatający w glebę poziom trudności nie psuje Ci w znaczący sposób zabawy? Pozazdrościć - mi rujnuje aż miło.
Napisany 15 listopad 2010 - 20:59
Jest też inny smok-babol, który doskwiera w grze online. Jesli kogoś obróci, zatrzyma się i zablokuje tor, to ktoś kto ominie go poboczem unikając kraksy dostaje karę czasową za ...nieprawidłowe wyprzedzanie
Napisany 15 listopad 2010 - 21:37
Napisany 16 listopad 2010 - 21:40
nie wiem jaką długość wyscigu jeździsz, podejrzewam, że jak większość graczy max 20-30%, przy takiej długości spadek o 12 pozycji jest jak najbardziej sensowny, stawka przecież nie ma się kiedy "rozciągnąć"
Napisany 17 listopad 2010 - 13:47