Skocz do zawartości

Serie A

• Please log in to reply
2476 odpowiedzi na ten temat

#1 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 16:27

Zauwazylem, ze Primiera Division ma swoj topic, to co, fani wloskiej pilki maja byc gorsi?:P
Bedziemy tu komentowali i omawiali wszystko to, co sie aktualnie dzieje w Serie A, mecze, transfery, zmiany w zarzadach klubow;D, bedziemy spekulowac, itd. Czekam na odzew, tifosi.

#2 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 16:35

Pierwszy komentarz 8)

Milan mistrzem :!:

#3 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 16:41

Przyszly sezon dla Romy nalezy, maaan! Chca kupic Ze Roberto, Pizarro, Bovo, i Corradiego z Valencii. Poza tym przedluzaja umowy z Tottim i Montella. Swiat jest nasz 8)

#4 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 kwiecień 2005 - 17:21

Inter wygral, a Milan i Juve zremisowali. Inter odrabia strate.

#5 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 19:07

Inter ma szanse tylko na eliminacje do LM, nic wiecej, strata jest za duza, i w dodatku, grali z niezbyt dobra Bologna, wiec nic to o nich nie siwadczy. Po tych wzmocnieniach, jakiepoczynili, to powinni miec cala Serie A w garsci, ale jak widac, kasa nie zawsze wygrywa.

#6 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 kwiecień 2005 - 19:15

Ganon powiedział:

ale jak widac, kasa nie zawsze wygrywa.
Tutaj sie nie zgodze (vide Chealse)

#7 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 kwiecień 2005 - 19:20

Czyżbyś miał cos do Chelsea, Decks... :lol: Uważaj, bo dostaniesz trzecie ostrzeżenie za nielubienie Chelsea i dotego rangę karną: uwielbiam The Blues
Decks, popatrz sobie na Real - to jest drużyna sztucznie wykreowana, Chelsea ma poprostu bardzo dobrych piłkarzy - nie gwiazdy, co tylko w rekklamach grać potrafią.

#8 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 kwiecień 2005 - 19:23

Luka powiedział:

iam The Blues
nie, nie, tylko nie to!!!!

Luka powiedział:

Chelsea ma poprostu bardzo dobrych piłkarzy - nie gwiazdy, co tylko w rekklamach grać potrafią.
Ale takie dawanie 100 mln za Ronaldinho swiadczy o tym ze druzyna staje sie dobra, bo jest kasa.

Ale to Ganon rzuca blotem na Inter. Wg. Ciebie Inter ma kase i dlatego graja w nim tacy dobzi pilkarze? Bzdura. Daj mi jakis przyklad pilkarza Interu ktory do niego przyszedl za duza kase?

#9 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 19:31

Dobra. Ale najpierw, wskaz mi fragment, gdzie rzucam blotem w Inter? Juz? Czekam :mrgreen: Co do Chelsea, szanuje dobrych pilkarzy, grajacych tam, ale nie szanuje, nie podzielam, polityki tegoz klubu. Kupowanie coraz drozszych, lepszych zawodnikow. I w koncu wyjdzie na to, ze ten kto ma kase, bedzie gral i wygrywal, a nie tak zamozne kluby, ktorych nie bedzie stac na to wszystko, beda mogly dac sobie spokoj. W tym, nasza biedna, ale jakze kochana Polonia...

#10 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 kwiecień 2005 - 19:40

Ganon powiedział:

. W tym, nasza biedna, ale jakze kochana Polonia...

Tak... Biedna Polonia nie ma kasy, ale i tak jest najlepsza :lol: Klub z tradycjami. Szkoda, ze nie możemy jk w bodajże 2000 mieć mistrzostwa Polski :cry: Idziesz jutro na K6 na mecz z Wisłą? Ja niestety nie mogę :evil: A co do włoskiej ligi, to niezbyt zorientowana jestem, ale Milan lubię :wink:

#11 Pawlik

Pawlik

srtutu

• Forumowicze
  • 3921 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 20:10

Ja napisze krotko :mrgreen: . Nie lubie tej ligi, jak ogladam mecze włoskich druzyn to mnie ciary przechodza. Jak mozna tak grac, przeciez to zero przyjemnosci dla kibicow, a i sami piłakrze tez pewnie nie czuja satysfakcji z gry :| .
PS. Sorry jak kogos uraziłem.

#12 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 20:18

FORZA AC MILAN !!!!!
Zapowiada się pasjonująca walka o mistrzostwo w tym sezonie.Ciekawe jak to się skończy i drugie pytanie czy zdoła się utrzymać Fiorentina? :roll:

#13 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 21:59

Tys sie z choiny urwal? Fiorentina, ma jeden z najsliniejszych skladow, wsrod tych druzyn srodka tabeli. Chocby Miccoli, Maresca, Portillo, Bozinow. Do Pawlika: Stary, widac teraz, ze nie ogladasz ligi wloskiej. Jakbys zobaczyl mecz druzyn, takich jak Roma(:*), Udinese, Fiorentina, to bys zrozumial, co znaczy piekna gra, z mnostwem akcji ofensywnych i strzalow.
Do Luki: Nie ide, czasu brak, ale nastepna kolejka jest moja:D Nawet jesli wyjazd!^^

#14 Pawlik

Pawlik

srtutu

• Forumowicze
  • 3921 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 22:10

Szczerze to faktycznie nie ogladam za czesto bo nie mam C+, ale jak siedze u kumpla lub w pubie i leci meczyk to nie szczegolnie mnie ciagnie do ekranu. Ale zeby nie było, potrawie docenic urok calcio, bedzie mały OT :mrgreen: . Chodzi mi o spotkanie Włochow z Holandia na ME2000, w tedy to zobaczyłem przepiekna gre obroną, byłem całym sercem z Italia, bo w tym spotakniu z obrony stworzyli dzieło sztuki. Koniec OT.
Co kto lubi Ganon, btw. Rome zniose :wink:

#15 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 11 kwiecień 2005 - 23:09

A to jestes moj qmpel :wink:

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 12 kwiecień 2005 - 01:58

all in all , Juve rulez :D

#17 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 12 kwiecień 2005 - 13:20

Najlepsza i tak jest Primera Division :wink:
Seria A jest mniej efektowne :wink:

Ja to lubie każdą lige oprócz naszej i niemieckiej.

#18 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 12 kwiecień 2005 - 14:02

Ganon powiedział:

Tys sie z choiny urwal? Fiorentina, ma jeden z najsliniejszych skladow, wsrod tych druzyn srodka tabeli. Chocby Miccoli, Maresca, Portillo, Bozinow.

:shock: czyli co z takim składem to Fiorentina ma utrzymanie na bank?? Wyjaśnij mi w takim razie dlaczego ten"mocny zespół" zajmuje 16 miejsce w tabeli nieco nad strefą spadkową??Dlatego pomimo niezłych zawodników dla mnie w tym sezonie to Fiorentina walczy o utrzymanie w tym momencie.Bo do środka tabeli mają kawałek :wink:
! AC MILAN !

#19 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 12 kwiecień 2005 - 16:46

Maja, ale wiele wskazuje na to, ze inne zespoly spadna:PP poza tym, w Serie A jest 20 druzyn, wiec az tak blisko nie maja, sa o wiele lepsi od innych druzyn zajmujacych wyzsze miejsca :mrgreen:

#20 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 17 kwiecień 2005 - 11:16

Wczoraj ogladalem mecz Roma - Reggina, mecz przyjaciol. Spotkanie bylo naprawde ladne, a jesli widzieliscie akcje Tottiego z Cassano, to widzieliscie chyba wszystko :P Antonio i Il Capitano rozmontowali cala defensywe Regginy, podajac sobie pietami. Cos niesamowitego. Chivu, ktory wrocil niedawno po kontuzji, pokazal, ze nadal umie strzelac. Gola zdobyl ladnym strzalem z 30 metrow, wrzucajac futbolowke "za kolnierz" golkiperowi Regginy. Cudowny mecz, wiele fantastycznych akcji Romy, choc Areoplanino byl w cieniu Tottiego i Cassano, to i tak Giallorossi grali naprawde dobrze. W slabej formie byl Mancini. Brazylijczyk gra potwornie, sprokurowal bramke dla gosci. Pozniej poszla kolejna...i Roma przegrala z dobrze dysponowana Reggina po strzale Bonnazzoliego...Choc przewarzala...miala wiecej akcji, naprawde cudownych...tylko szczescia brak, znow... :(

#21 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 17 kwiecień 2005 - 19:43

Milan przegrał :shock: Juve wygrało, ma 3 punkty przewagi. Ciekawie się zaczyna robić.

#22 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 17 kwiecień 2005 - 19:55

No niestety Milan poległ od własnej broni czyli od gola w ostatnich minutach :?
Cozza 86' i Juventus ucieka na 3 pkt :(

#23 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 17 kwiecień 2005 - 20:18

Milan przegrał Juve wygrało, ma 3 punkty przewagi. Ciekawie się zaczyna robić.
Inter tez wygral!

#24 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2005 - 19:27

Inter nie ma szans na Scudetto, a Juve, nadal takowe posiada. FORZA JUUUVEE!

#25 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2005 - 20:27

No i mówiłem ,że Fiorentina będzie musiała się ostro napracować żeby się utrzymać.Jakoś teraz jest w strefie spadkowej pomimo "tak wypasionego składu" 8)
Trzymam kciuki za nich i za Parmę w tej morderczej walce o punkty :roll:

#26 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2005 - 22:43

Sklad jest wypasiony. Miccoli, Portillo, Bozinow, Lupatelli, Maresca i kilku innych... :mrgreen:

#27 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 20 kwiecień 2005 - 18:49

Pisze post pod postem, bo tutaj nie ruchawo jest. A wiec, scudetto dla Juve, przyszly sezon dla Romy. Czemu? Totti ma zostac, Montella zostaje, ostatnio mowi sie, ze Cassano jednak tez zostanie w Rzymie, a dojsc ma Toldo, Van der Meyde, Bovo, Pizzaro(Bayern), Pizzaro(Udinese), Corradi, Ze Roberto. Who's da maaaaaan?! :twisted:

#28 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 20 kwiecień 2005 - 22:27

Jeśli tak będzie i naprawdę Roma poczyni takie wzmocnienia to może wrócić do walki o tytuł w przyszłym sezonie.I wtedy prócz Milanu,Juve i Interu szanse na tytuł będzie miała.
Chociaż jak patrzę na Fiorentinę , która się wzmocniła i gra "słabo" to zaczynają się pojawiać wątpliwości :wink:

#29 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 21 kwiecień 2005 - 07:45

Co innego Roma, co innego Viola. Roma ma trenowac Ancelotti, Cosmi albo Zdeman, a nie jakas popierdolka. :twisted:

#30 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 21 kwiecień 2005 - 13:18

te cygany je*bane zaczna wygrywac jak przestana mecze sprzedawac...

wczoraj to juz byl szczyt komedii... 7na10 eczow to remisy... roma wałek, udinese walek itd...