Skocz do zawartości

Serie A

• Please log in to reply
2476 odpowiedzi na ten temat

#2401 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2956 Postów:

Napisany 25 styczeń 2012 - 14:39

Gol Alexa na propsie :D

Dobrze, że weekend C+ pokazuje mecz z Udine, mam nadzieje na wygrana i spora liczbę goli.

#2402 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 00:12

Kolejne 3 punkty stają się faktem, Juventus pokonał Udinese 2-1 po dwóch bramkach Matriego. Ale od początku, już w 2giej minucie powinno być 1-0, ale Estigarribia fatalnie spudłował po genialnym zagraniu Quagliarelli, następnie Matri równie fatalne pudło w sytuacji sam na sam po podaniu Giaccheriniego, który przeżywa chyba swój najlepszy okres w Juve jak narazie. Na bramkę Juve groźnie uderzał po rogu Armero, ale fantastycznie obronił tę piłkę dzisiejszy solenizant Buffon. Kiedy już się wydawało, że nic się do przerwy stać nie może w pole karne dośrodkował Estigarribia, świetnie do główki wyszedł Quagliarella, uderzenie sparował Handanović a Matri dołożył nogę z najbliższej odległości. Śmiesznie, że w akcji bramkowej duży udział mieli najsłabsi na boisku Estigarribia i Matri.
Po przerwie Juve nadal atakowało, ale miałem wrażenie, że zapomnieli trochę o obronie, co zemściło się głupią stratą Vidala w środku pola, no i nie wiedzieć czemu Chiellini był z przodu zamiast w obronie no i 3 na 2 i gol dla Udine. Conte zareagował ściągając z boiska naprawdę rozgrywającego dobry mecz Quagliarellę i zamienił go na Marchisio, a ten minute po wejściu asystował już przy drugim golu Matriego. Następnie gra się uspokoiła na korzyść Juve, totalnie kontrolowali to co dzieje się na boisku no i nic złego do końca już się nie stało. Choć w bodaj 88' minucie Bonucci musiał zrobić coś, żeby się zagotowało no i Udine gdyby nie Chiellini za pewne bramkę by zdobyło, gdyż super Leo postanowił zagrać na faul będąc ostatnim obrońcom..... Jak dobrze, że przyszedł Caceres i wybije Bonucciemu pierwszy skład z głowy.

Z ocenami poszczególnych piłkarzy mam pewien problem, jak np Matri strzelił 2 gole, zagrał dobrze ostatnie 25 minut meczu, natomiast pozostałe naprawdę słabe, ale swoje zrobił - więc występ raczej poprawny.
Słabo jak dla mnie Estigarribia - szarpał do przodu i do tyłu, ale za dużo niedokładności, zmarnował dwie setki i raz strasznie zagubił się z tyłu dobrze, że ktoś go zaasekurował. Vidal chyba najsłabszy jego mecz w Juve, dużo niecelnych podań, błąd przy bramce dla Udine po jego stracie poszła kontra, ale po swoim błędzie wziął się w garść i do końca już na swoim wysokim poziomie. No i Bonucci, który jak zwykle nie mógł zagrać normalnego meczu, tylko dwu krotnie prawie sprokurował gola dla Udine, raz nie wyszedł do pułapki, no i na końcu postanowił się bawić z di Natale, na szczęście bez konsekwencji i jak wspomniałem raczej długo nie pokaże się na murawie.
Co do pochwał - Buffon świetna interwencja przy strzale Armero, Gigi jak za najlepszych lat , Lichtsteiner może nie tak przebojowy jak zwykle ale trzyma wysoki poziom, Pirlo po raz kolejny świetny dyrygent, Giaccherini muszę go pochwalić bo facet naprawdę fajnie zaczął grać, Quagliarella dobrze w rozgrywaniu powinien zakończyć mecz z 3ma asystami dziś, dzięki nieskuteczności kolegów tylko jedna.

No i na koniec piłkarz meczu - Barzagli - Andrea jest niesamowity! Obecnie zdecydowanie najlepszy stoper w Serie A nie do przejścia, świetnie wprowadzenia piłek do gry, nie mogę się go nachwalić. Ah taki obrońca za marne 300tys. euro, Skarb!

Aha no i widząc zmianę Conte, Quagliarella <-> Marchisio łapałem się za głowę, że to Fabio a nie Matri schodzi, a tu trener po prostu zamknął mi usta.

Już we wtorek wyjazdowy mecz z Parmą, łatwo na pewno nie będzie, ale innej opcji niż 3 punkty nie widzę.

#2403 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2956 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 00:19

Dlaczego Juve mimo że grało u siebie grało w strojach wyjazdowych. Dziwne. Jednak 3 pkt cieszą.

#2404 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 15:46

Oddali przywilej, może z Balocco są jakieś ustalenia, że muszą zagrać ileś tam spotkań w tych strojach.

W swoim poście zapomniałem pochwalić Handanovica, fantastyczny bramkarz fajnie gdyby w przyszłości to właśnie on zastąpił Gigiego.

EDIT: Przejrzałem terminarz Milanu :

29.01 Milan - Cagliari
01.02 Lazio - Milan
05.02 Milan - Napoli
08.02 Milan - Juventus
11.02 Udinese - Milan
15.02 Milan - Arsenal
19.02 Cesena - Milan
25.02 Milan - Juventus
03.03 Palermo - Milan
06.03 Arsenal - Milan
11.03 Milan - Lecce
18.03 Parma - Milan
21.03 Juventus - Milan
25.03 Milan - Roma

Naprawdę morderczy jeszcze ten okres od 29.01 do 15.02 to istna masakra.

#2405 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 17:48

Genialny filmik o mistrzostwie półmetka! Aż mnie ciarki znowu przeszły przypominając sobie wszystkie mecze :).

#2406 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 19:17

Zobacz postMauro, o 29 styczeń 2012 - 00:12, powiedział:

Już we wtorek wyjazdowy mecz z Parmą, łatwo na pewno nie będzie, ale innej opcji niż 3 punkty nie widzę.

A ja tak ;)

Będzie oglądanie na TSie? :P

#2407 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 13:03

Jako, że mecz z Parmą został odwołany ze względu na panujące warunki, zapewne dziś kilka spotkań również zostanie odwołanych, to pokuszę się o analizę okienka w wykonaniu Juventusu

Przybyli:

- Marco Boriello - 500 tys euro wypożyczenie ew. wykup za 7.5mln - Transfer oceniam raczej pozytywnie, zawsze to jakieś pole manewru, tym bardziej, że Boriello napastnikiem jest niezłym, aczkolwiek wykupienie go za to 7,5 uważałbym za gruby błąd.

- Martin Caceres - 1,5 mln euro wypożyczenie - oraz 8mln euro latem, do czego Juventus jest zobowiązany - Tu też jestem zadowolony, Martin spisywał się już dobrze podczas pierwszego pobytu w Juve, w Sevilli dojrzał i na pewno się przyda tym bardziej, że może grać na wszystkich pozycjach w obronie.

- Simone Padoin - 4,5mln euro - transfer, którego nie rozumiem, zawodnik którego kojarzę, ale jest dla mnie anonimowy trudno mi cokolwiek powiedzieć, nie rozumiem tym bardziej ,że na ławce jest solidny Pazienza, jedynie tłumaczę to sobie tak, że Pazienza chciał więcej grać i chciał odejść, a Padoin teraz ma załatać tą dziurę a latem ma być kartą przetargową dla Nainggolana. Tak czy siak, dużo lepszym wyborem byłby raczej Palombo, który poszedł do Interu za frytki i to na wypożyczenie z możliwością definitywnego.

- Ouasim Bouy - za darmo - Jakiś 18to latek z Ajaxu, trudno mi cokolwiek o nim powiedzieć, kończył mu się kontrakt z Ajaxem dogadał się z Juve, gra na pomocy bliżej bramki przeciwnika, był kapitanem U-18 Ajaxu, z jego kompilacji widać, że ma bardzo dobry przegląd pola i podanie, zobaczymy może coś z niego będzie.

Odeszli:

- Amauri,Iaquinta,Motta,Toni - Iaquinta i Motta tylko na wypożyczenie, ale i tak dobrze pozbyć się tego śrutu, który tylko wyciągał z klubowego konta nie małe pieniądze. Kwoty transferowe nie powalają, ale na jakieś frytki jest.

- Pazienza - wypożyczony do Udine, tego ruchu jak wspomniałem nie rozumiem, bo gdy wchodził grał solidnie, ale widocznie liczył na częstsze występy, no i ostatnio Marrone grał bardzo fajnie, więc pewnie był drugi z ławki.

- Sorensen - odszedł na współwłasność z Bologną, oby mógł liczyć na regularne występy

- Ciro Immobile - odkrycie tego sezonu Serie B, strzelił 17 goli w 22 meczach, odchodzi na współwłasność do Genoi od następnego sezonu, Genoa zapłaciła 4mln euro. Chyba bądź co bądź dobre posunięcie w Genoi będzie mógł liczyć na regularne występy, i jeśli potwierdzi klasę w Serie A będzie można wykupić tą drugą połówkę za 10mln euro.

Generalnie, gdyby zamiast Padoina przybył Nainggolan lub Palombo uznałbym to okienko za bardzo dobre, a tak tylko dobre łatające dziury w obronie.

Prawdopodobnie Krasić jeszcze w Lutym przejdzie do Zenitu, bardzo chce go Spaletti mówi się o cenie ok 10 mln euro.

#2408 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 23:45

Lazio - Milan 2-0
Inter - Palermo 4-4

Coż za miły dzień, oby teraz wykorzystać i 4punkty komfortu.

#2409 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 18:01

Wszyscy zagrali pod Juve dzisiaj, absolutnie wszyscy to i Juve zagrało pod wszystkich.

Matri i Lichtsteiner nie wykorzystali setek, bramkarz Sieny absolutnie dzień konia.... i na to wszystko sędzia który nie dyktuje oczywistego karnego na korzyść Juve w 85 minucie, po tym jak obrońca bawi się w bramkarza... Słabo to wyglądało, a w środę już pierwszy mecz pucharu z Milanem.

Zaległy mecz z Parmą 15tego lutego.

#2410 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 18:03

Ale Inter dostał lanie :|

#2411 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2956 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 18:06

Fatalnie Juve, była szansa na odskoczenie na 3pkt od Milanu a w wypadku wygranej z Parmą nawet na 6.

#2412 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 19:09

Ibra znów czero...musiał przywalić rywalowi :fp:

#2413 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 20:40

Jeśli będzie zawieszony na przynajmniej 3 mecze to nie zagra z Juve :).

#2414 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 23:09

Zlatan Ibrahimović nie zagra w trzech najbliższych spotkaniach włoskiej Serie A, Milan zagra w nich z Udinese, Ceseną i Juventusem.. Taką decyzję podjęła komisja dyscyplinarna włoskiej ekstraklasy.

Bardzo pozytywnie, chociaż w ostatnim meczu z Juve grał fatalnie to i tak solidne osłabienie.

#2415 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 12:34

Mimo działań Luciano Moggiego oraz innych skazanych w procesie Calciopoli nie istnieją dowody na to, że wynik końcowy sezonu 2004/2005 został wypaczony - orzekł Trybunał w Neapolu z sędziną Teresą Casorią na czele. Juventus więc prawidłowo zdobył scudetto, które zostało mu później odebrane!

Więcej tutaj: http://www.juvepolan...ws.php?id=21239

Zawsze w to wierzyłem :).

#2416 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2956 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 12:41

Ciekawe czy teraz oddadzą Juve trofea. A brak Ibry w meczu z Juve to dobra informacje, zawsze mogłoby mu wyjśc coś niesamowitego,a, tak nie wyjdzie.

#2417 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 09 luty 2012 - 12:51

Juventus wygrał w meczu pucharowym 2-1 z Milanem na wyjeździe po dwóch bramkach Caceresa, wymarzony powrót dla niego. Mecz generalnie dobry, Juventus z 7/8 rezerwowymi w składzie pokonuje Milan w lepiej wyglądającego 11tce na papierze, po całkiem dobrym meczu. Świetny mecz zagrany ciągłym pressingiem, to zdecydowanie recepta na Milan, który już drugi raz w tym sezonie nie może sobie z tym poradzić. Pozytywnie zaskoczył mnie Padoin w tym meczu, ogółem świetna zaliczka przed rewanżem no i morale w górę po takim meczu.

Zlatan oczywiście nie mógł się pogodzić po meczu i sprzedał kolejny mecz z rzędu plaska Storariemu, już po końcowym gwizdku, sędzia już nie wychwycił, ale kamery i owszem.

#2418 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 11 luty 2012 - 17:23

potkanie Bologny z Juventusem, które zaplanowane było jutro na godzinę 20:45, nie odbędzie się z powodu intensywnych opadów śniegu. Od rana przedstawiciele Bologny, Juventusu, straży pożarnej oraz władz samorządowych debatowali nad możliwością rozegrania meczu. Ostatecznie zdecydowano się mecz przełożyć na inny termin.

Niestety kolejny mecz przełożony, a i ten zaległy przełożony na 15tego Lutego z Parmą jest zagrożony. Będzie potem ciasno...

#2419 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 16 luty 2012 - 13:52

Remis 0-0 ze słabą Parmą... Jak dla mnie głupie zabawy Conte z 3-5-2 i drugi z rzędu remis 0-0, 4-3-3 sprawdzało się dobrze to nie wiadomo po cholerę teraz kombinuje jeszcze z tym pseudo piłkarzem Estigarribią na skrzydle. Jak zwykle szwankuje skuteczność, z przodu nie ma nikogo kto umiał by sam szarpnąć, no i Giaccherini marnujący świetną piłkę meczową, gdzie mógł jeszcze zagrać na pustą do Vucinica postanowił bombać prosto w bramkarza. Matriego to aż szkoda komentować, bo to co on wyprawia to naprawdę woła o pomstę do nieba.

Sędzia też fatalny bo nie dał 2 karnych w okolicach 70' dla Juve i później dla Parmy, a i jeszcze pewnie można było się pokusić o karnego dla Juve w 94 minucie.

Zapewne i Milan i Juventus potkną się jeszcze kilka razy, ale ostatnie mecze Juve nie napawają optymizmem, straszne braki z przodu są i skrzydła wraz ze światowej klasy napastnikiem powinny być priorytetem letniego okienka.

#2420 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 16 luty 2012 - 17:29

Ja wiedziałem, że tak będzie :^^:

#2421 terravitek

terravitek

MILKA JESTEM!

• Forumowicze
  • 995 Postów:

Napisany 18 luty 2012 - 18:50

Dodany obrazek Inter :king:
Jedyne bramki zdobyli w spotkaniu z Palermo (4:4)

#2422 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1916 Postów:

Napisany 25 luty 2012 - 22:35

sędzioza chujoza w dzisiejszym meczu. początek drętwy ale się rozkręcają chłopaki.

#2423 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2956 Postów:

Napisany 25 luty 2012 - 23:42

W sumie w błędach wyszło na zero. Vidal - idiota meczu, w momencie kiedy Milan można byłoby jeszcze przycisnąć ten bezsensownie i chams wycina Bommela, czerwona w pełni zasłużona. Remis nie jest zły. No i jeszcze jedna sprawa, po co ściągnięto Caceresa? Czy on przypadkiem w Sevilli nie grał na środku? Jeżeli tak, to dlaczego ciągle widzę obok Barzaliego drugiego pana B.

#2424 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 25 luty 2012 - 23:56

Sędzia fatalny, nie uznał po jednej prawidłowej bramce dla Milanu i Juve, nie poczęstował Mexesa czerwoną kartką, a i Bommela mógł dwoma żółtymi poczęstować, no ale holender to niezły poj*b co wiadomo nie od dziś. Mam nadzieję, że Conte jednak zrozumiał, że 4-3-3 jest dużo lepsze i dopiero wtedy Juve coś gra, i już tylko w takim zestawieniu będzie wystawiał skład. Estigarribia, Boriello i Bonucci to piłkarskie śmieci.

Vidalowi nie mam specjalnie za złe, Milan wychodził bardzo groźne, czy czerwona z miejsca pewnie zależy od sędziego, a i szkoda że czegoś temu osłowi nie zrobił, no ale skoro Vidal tym wejściem dostaje czerwo to taką samą karę powinien ponieść Muntari jak wjechał tak w Pirlo.

Kogo chwalić, sam nie wiem nikt nie zagrał jak powinien. Tak więc pochwalę Conte, że wreszcie postanowił coś zmienić w trakcie meczu.

Parma grubo w 96 minucie stracili na 2-2 z Genoą, mimo prowadzenia 2-0.

#2425 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 26 luty 2012 - 01:50

meczu nie widziałem, ale czytałem, ze bardziej skrzywdzony był Milan :hmmm:

#2426 Pjoter

Pjoter

Cameltoe

• Forumowicze
  • 1982 Postów:

Napisany 26 luty 2012 - 11:11

Mauro jest kibicem juve.

Jako kibic Milanu uważam, że skrzywdzona została ta właśnie drużyna, ale naturalnym jest, że kibic Juve może chcieć to widzieć odwrotnie

#2427 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 26 luty 2012 - 11:41

Też jestem zdania, że Milan przy tym prawidłowym 2:0 by tego meczu już nie zawalił...Zresztą IMO gdzieś tak do 60 minuty byli o klasę lepsi od Juve. Później oddali pole i skończyło się jak się skończyło.

#2428 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 26 luty 2012 - 11:46

Zobacz postPjoter, o 26 luty 2012 - 11:11, powiedział:

Mauro jest kibicem juve.

Jako kibic Milanu uważam, że skrzywdzona została ta właśnie drużyna, ale naturalnym jest, że kibic Juve może chcieć to widzieć odwrotnie

dzięki że mi powiedziłeś kto jest kibicem jakiej drużyny, wczoraj się zarejestrowałem i nie mam jeszcze rozeznania :lukam:

#2429 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 26 luty 2012 - 12:34

Zobacz postPjoter, o 26 luty 2012 - 11:11, powiedział:

Mauro jest kibicem juve.

Też jestem w stanie zgodzić się, że gdyby było to 2-0 to Juve mogłoby się nie podnieść, ale to też takie gdybanie co by było gdyby, z Napoli udało się wyjść z 2-0, a i potem z 3-1, można też założyć scenariusz, że Milan prowadzi 2-0, ale Juve na drugą połówkę wychodzi 4-3-3 przejmuje inicjatywę no i Mexes w 47 minucie dostaje tą czerwoną na jaką zasłużył (swoją drogą jak go nie zawieszą po meczu to będzie niezły hit) , i kto wie jak by się potoczyły wtedy losy meczu.

To było fatalne pierwsze 45 minut w wykonaniu Juve, i dobre drugie 45, Juve wyglądało o wiele lepiej kondycyjnie, jakby Milan był wykończony tym pressingiem w pierwszej połowie, a i zmiana tego okropnego 3-5-2 na 4-3-3 była bardzo dobrym rozwiązaniem. Z przebiegu samej gry wydaje mi się, że remis jest sprawiedliwy, acz decyzje sędziowskie pozostawiają duży niesmak w obu obozach.

#2430 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 03 marzec 2012 - 23:47

Juventus - Bonucci 1-1. Gratuluje temu chłopowi, zawalić 50% bramek całej drużyny we wszystkich meczach to jest coś. Conte też wielkie brawa bronić się z Chievo u siebie od 70 minuty, ten mecz wg mnie przesądza, że to Milan sięgnie po Scudetto.