Skocz do zawartości

Serie A

• Please log in to reply
2476 odpowiedzi na ten temat

#61 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 03 maj 2005 - 19:44

Do czego pijesz? Czy ja pisalem o jakis Regginach? OMG! Tamta sprawe rozwiazalismy, a Ty lolku maly, wyjezdzasz z jakas Reggina. marianek, ty sie lepie uspokoj... :twisted:

#62 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 03 maj 2005 - 21:30

hohoho... a jak sie nie "uspokoje", to co mi zrobisz??

chodzilo mi o "znawce futbolu"- bo chyba takim mianem sie okreslasz... a wiesz tyle akurat o włoskiej piłce co przeczytasz w gazecie lub na jakims innym zbyt oficjalnym serwisie...
Roma... prrr...sprzedawczyki i tyle...

#63 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 03 maj 2005 - 21:44

Ehehe, nie okreslam sie znawca futbolu, przekomarzalem sie z Bruce'em. Tylko z nim polega to na wymianie zdan, a z Toba na jakis prymitywnych pol slowkach. Sprzedawczyki? Miazdzysz, lolek, miazdzysz! Symbole nie odeszly... Twoja wisla to sa sprzedawczyki. Szymek odszedl, Kosowski a Zurwa rowniez odlatuje :mrgreen: maly, ty sie nie znasz. to morda i do kata. :mrgreen:

#64 marioo

marioo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 699 Postów:

Napisany 04 maj 2005 - 13:33

Ganon :evil: bez wulgaryzmów.

#65 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 04 maj 2005 - 14:40

prrr...ale kret... znowu zes zabłysnął... chyba nie wiesz co znaczy termin "sprzedawczyki"- otóż wyjasnie ci ze chodzi o oddawanie meczu, o ustawke itd...( specjalnosc wloskiej pilki) , a nie przechodzenie zawodnika do innego klubu jak wyzej wymieniony wątpliwej jakosci kosowski... poza tym Wisła to akurat wyjątek w Polskiej lidze, który nie gra suchych bułek i nie musi sie z nikim ustawiac... a jakbys niewiedzial to remis z płockiem to ewidentana zasługa sedziego...

... nadajesz sie do studia razem z michałkeim polem... mozecie sobie pokonwersowac o futbolu...

#66 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 05 maj 2005 - 18:55

marianek, termin "sprzedawczyki" moze byc roznie interpretowany. Nie zawsze, jak sie w twojej pustej lepetynie ulozy :mrgreen: A ty jestes super, bo na zadne studia cie nie przyjma :lol: Po drugie mowiles o Romie sprzedawczyki, to odpowiedzialem. A "sprzedawanie" meczow, to jakbys nie wiedzial, miszczu, specjalnosc polskiej ligi. :twisted: :lol: Nie chce mi sie z prymitywem gadac... EOT

#67 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 maj 2005 - 22:44

polskiej ligi... płyń czlowieku... i studiuj... duzo z ciebie bedzie "prymitywie..."

masz teksta jak z sieni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

#68 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 05 maj 2005 - 23:20

Ok, cos tam mruknales pod nosem, rzuciles jakies polslowka, jestes z siebie dumny, kozak, zakonczmy temat. Ok? Mi sie nie chce odpowiadac na te twoje zaczepki... :lol: :twisted:

#69 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 07 maj 2005 - 16:11

Jutro o godzinie 15 : 00 , mecz o mistrzostwo Włoch , AC Milan - Juventus Turyn

oczywiście mam nadzieję że Juve pokaże klase i wygra z Milanem , chociażby 1-0
cóż mogę więcej powiedziec Forza Juve

#70 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 07 maj 2005 - 16:15

No jutro, jutro. Mnie martwi troche to, ze ma nie wystapic Ibrahimovic. Ale mamy Zalayete, Del Piero. Ale na zmiane, to ja juz nie wiem kto bedzie wchodzil :wink:

#71 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 07 maj 2005 - 22:24

Żeby trochę wyrównać głosy w tym topicu ja powiem FORZA MILAN !!
Liczę na wspaniałe widowisko ,piękną techniczną grę z mnóstwem akcji i celnych strzałów :twisted:
Pamiętajmy jednak ,że po tym "meczu o mistrzostwo Włoch" będą jeszcze kolejne z innymi drużynami.A piękno Serie A tkwi też w tym ,że żadna drużyna nie przegrywa meczu dopóki tego nie pokaże boisko.Więc ten mecz przybliży którąś drużynę do scudetto ale nie zapewni jeszcze tego trofeum.O tym należy pamiętać :)

#72 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 07 maj 2005 - 23:52

Tak, ale ten mecz jest szczegolnie emocjonujacy, pikantny bo graja najlepsze dwie druzyny Serie A, w dodatu walczace miedzy soba o Scudetto. Jutro... 15... JUVE PER SEMPRE... Alessandro da z siebie wszystko i brame strzeli, czuje w kosciach :wink:

#73 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 08 maj 2005 - 13:26

fan Romy za Juve , to coś ciekawego :D

Kurde mnie martwi tylko to że nie mam gdzie oglądać, bo babcia wyjeżdża :x i mam zonka :( , Ibrahimovic jest zawieszony za "uderzenie" Cordoby w meczu z Interem :evil:
odrazu afera , a gdy Cufre skasował Del Piero , to nie ma analizy wideo itp. no cóż Berlusconi i jego bajery ....

Tutaj zapowiedź meczu ::

Przed nami najważniejszy meczu sezonu. Dwie najlepsze, nie mające sobie równych włoskie drużyny już dawno pozostawiły resztę stawki daleko w tyle, a dzisiaj zmierzą się ze sobą. Zwycięzca zgarnie prawie wszystko.
Wyżej w tabeli znajduje się Milan, dzięki lepszemu bilansowi bramek, chociaż to nie ma znaczenia, bo w przypadku równej liczby punktów zadecyduje dodatkowy dwumecz (14 i 18 czerwca). Ostatnia forma Milanu nie jest zachwycająca. Mimo że wygrali ostatnie trzy spotkania ligowe, to tylko jedno z nich bez problemu (3-0 z Parmą). Rossoneri nie popisali się w ogóle w dwumeczu z PSV, jednak to, co charakteryzuje Milan w tym sezonie, to wprost niewiarygodne szczęście. I w ten sposób, w finale Ligi Mistrzów, zamiast PSV, które absolutnie zasłużyło na wyjazd do Stambułu, znalazł się właśnie Milan. Jeżeli będzie tak dalej, to choćby nawet Juventus dzisiaj nie wypuszczał Milanu z jego połowy, to i tak w ostatniej minucie doliczonego czasu gry gospodarze strzelą zwycięską bramkę.
Juventus za wszelką cenę chce wywieźć ze Stadio Giuseppe Meazza trzy punkty, że ogłosił nawet ciszę prasową, aby w spokoju przygotować się do spotkania. To ostatnia szansa, aby ten sezon nie był zmarnowany, po niespodziewanym odpadnięciu - choć na własne życzenie - z Pucharu Europy. Jednak od tamtego wydarzenia Stara Dama wygrała trzy z czterech meczów ligowych. Jedyna przegrana przyszła w spotkaniu z Interem. Tym bardziej fatalna, że po tym meczu karę zawieszenia otrzymał Zlatan Ibrahimovic i stąd nie może on zagrać dzisiaj. Ostatnie mecze w wykonaniu Juve to zwycięstwo z Lazio, w którym turyńczycy pokazali ogromnego ducha walki, oraz z Bologną. Nieobecność Ibrahimovica sprawia, że w ataku znowu mogą zagrać razem Alessandro Del Piero i David Trezeguet, którzy na przełomie tysiącleci szturmem podbili Serie A.

Wieści z klubów

Milan: Wobec dostępności całego składu, Carlo Ancelotti powienien powrócić do swojej ulubionej formacji 4-3-1-2. Bohater meczu z PSV - Massimo Ambrosini - może dzisiaj zagrać od pierwszej minuty.
Juventus: Oczekujmy tradycyjnego 4-4-2. Na prawej obronie raczej nie zobaczymy jeszcze Jonathana Zebiny, może w drugiej połowie. Nie wiadomo, kto będzie partnerem Del Piero w ataku. Być może będzie to Marcelo Zalayeta.

Przewidywane składy

Milan (4-3-1-2): Dida - Cafu, Nesta, Stam, Maldini - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Kakà - Shevchenko, Crespo
Juventus (4-4-2): Buffon - Pessotto, Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Appiah, Emerson, Nedved - Del Piero, Trezeguet

#74 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 08 maj 2005 - 17:22

Forza , Forza , Forza Juve pokazało klase :D

Scudetto jest naszE !!!@$#!@$#!@ :twisted:

#75 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 08 maj 2005 - 17:32

Ladnie, ladnie zes sklecil ta zapowiedz :) Fan Romy za Juve: mam do nich sentyment :wink: Lubie ich, ale kocham tylko jedna: Rome. Jestem staly w uczuciach :wink: OK. Jest juz po meczu, a ja moge powiedziec tylko tyle, ze ogladalem jedno lepszych spotkan Serie A w tym sezonie. Mnogosc akcji, strzaly, faule, zacieta walka, sztuczki techniczne(tego mniej :wink: ). Pierwsza i jedyna bramka w tym meczu nalezala do Juve i do powracajacego po dlugiej nieobecnosci, Davida Trezegueta. Piekna akcja Del Piero, miniecie rywala, zablokowane dosrodkowanie, a pozniej w dosyc niecoidzienny sposob poprawione, bo przewrotka. Futbolowka dociera do Francuza, ktory glowka pakuje ja do siatki. 0:1 dla Bianconerrich :mrgreen: W pozniejszej fazie meczu, ktorej nie chce mi sie juz opisywac, Milan staral sie przewazac, ale Stara Dama nie odpuszczala. Ciagle atakowala, Nedved pokusil sie o niebezpieczny strzal na bramke Didy, ktory minal slupek o centymetry. Wczesniej wprowadzeni zostali Serginho i Rui Costa. Wyraznie zmienili oblicze gospodarzy. Wiecej groznych sytuacji, i okazji, niz w pierwszej polowie, lecz Juventus nie oddal prowadzenia i zwyciezyl, przyblizajac sie tym samym do scudetto. :roll:

ps. Parma - Roma 2:1 :cry: :cry: :cry: :cry: Zaloba... szlocham sobie i oczekuje ich wspanialej postawy w derbach Rzymy, co by zmazac blamaz... :roll:

#76 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 08 maj 2005 - 21:17

pierwszyraz obejrzałem transmisje z meczu rozgrywek Serie A :D
niemam cyfry ale poprosiłem koleżankę żeby mi nagrała na wideło i do czasu aż nieodpaliłem kasetki to niewłączałem kompa żeby czasem wyniku niechcąco niepoznać :)
kurde jednak mecze na żywo to coinnego niż oglądanie meczu ze świadomością , że on już się odbył , mimo to widowisko było przednie i itak się emocjonowałem

Alex , boski , wieczny , legendardy Alex - świetna dyspozycja w całym spotkaniu , genialna asysta i prawie strzelił z dyśki , kurde skubana poprzeczka
a defensuva juve to już wogóle pokazała swój geniusz
ah jak ja kocham oglądać tę drużynę :D
szkoda że Zlatan niemógł grać bo jego kurde lubie najbardziej :P
a Milan no cóż , starali się bardzo ale widać zmęczenie podwójnym sezonem (Serie A i LM)
Shevchenko nieistniał wogóle , a dlaczego wciąż niegra Crespo to dla mnie największa zagadka , toć każdy jego występ w Milanie był fenomenalny

myślę , że tak naprawde sprawa mistrzostwa niejest jeszcze roztrzygnięta bo dokońca 3 spotkania w których wszystko sę może wydarzyć bo to jest piłka nożna :)
ale dobrze , że Juve ma margines błędu a Milan w wypadku remisu jednego już raczej niedarady

#77 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 08 maj 2005 - 21:46

Alessandro byl dzisiaj tym Alexem, jakiego znamy z jego zlotych lat. Walczyl, podawal, zgrywal, a o maly wlos, a by sie pokusil o gola. Niestety poprzeczka zatrzymala pilke. Crespo nie gral dlatego, bo wszedl Inzaghi na miejsce Tomassona. Po drugie: Ancelotti wiedzial, ze Capello nie wie, w jakiej formie znajdowal sie Superpippo. A wiec, mogl liczyc na element zaskoczenia. Co do mistrzostwa: Juve znacznie sie przyblizylo do scudetto, bo ma znacznie latwiejszy kalendarz spotkan od Rossonerrich.

#78 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 maj 2005 - 00:13

nota , mówił tak komentator...

co według mnie jest kompletną bzdurą
przecież zawsze trzeba zakładać że wszyscy zawodnicy drużyny przeciwnej są w najwyższej formie i stać ich na wiele

nobo jakby to wyglądało jakby nagle okazało się że przykładowo Shevchenko jest kompletnie bez formy i w następnym meczu nikt bygo niekrył ani niebrał go na poważnie bo przecież niema formy :?: :?: :?:

głupota totalna

skoro Inzaghi niegrał tyle czasu to nieznaczy że niemógł wejść na boisko i zaliczyć 3 asyst i 2 bramek , takie żeczy się zdażały

zawsze należy zakładać że przeciwnik jest w życiowej formie , tosie nazywa nielekceważenie

taka moja opinia

#79 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 09 maj 2005 - 11:17

Piękny mecz :) Niestety Milan przegrał :(
Bardzo mnie martwi postawa defensorów rossonerich :| Niby najlepsza i najszczelniejsza obrona a tu proszę :( Powinni brać przykład z postawy F.Cannavaro-wymiatał na defensywie :wink:
Ładnie grał Serginho,dobra zmiana Inzaghiego tylko czemu On w tych dwóch sytuacjach gola nie strzelił :(
Jeszcze wszystko przed nami wszak zostały trzy kolejki.Może Juventus zgubi punkty :roll: :roll: :roll:

#80 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 09 maj 2005 - 14:30

Wszyscy skupili się na Alexie , powrót do formy i asysta wszystko super ^^
jednak ja bohaterem spotkania mianowałbym Cannavaro , Fabio ma wspaniały sezon
to była świetna rozgywka Moggiego kupując takiego zawodnika , jednak Juve ma jeszcze jednego groźnego rywala przed sobą mianowicie Parmę , grają ostatnio dobrze i poprawnie no i mają wspaniałego Gilardino ( sądze że większy talent od Cassano ) , Wspaniałe widowisko na San Siro popsuł nie kto inny jak "łysy" pan Collina .... pare błędów miał
Inzaghi jak zwykle teatr i niesportowe zachowanie ... brak słow

Forza Juve , Grande Campeone

1905, 1926, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1950, 1952, 1958, 1960, 1961, 1967, 1972, 1973, 1975, 1977, 1978, 1981, 1982, 1984, 1986, 1995, 1997, 1998, 2002, 2003 , 2005 ?

#81 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 09 maj 2005 - 16:20

Wiem, wiem, co poniektorzy juz sie unosza w ekstazie po rzekomymy zdobyciu scudetto, ale poczekajcie :wink: Chce Wam przypomniec, ze dzisiaj na C+, o godzinie 19, bedzie transmitowany mecz Lazio - Roma, z roku 1998. Warte obejrzenia dla kazdego fana Serie A.

#82 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 09 maj 2005 - 17:42

Wierzę do końca w Milan, a przez ten mecz przegrałem trochę kaski :cry: , ale wierzę że Juve poczuje się bezpiecznie i straci punkty, a Milan to wykorzysta

#83 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 maj 2005 - 18:00

:evil: :x :evil: Szkoda, że Milan przegrał. Nie wysoko, ale fakt faktem, że teraz Juve prowadzi, prawda? - czy mi się coś pomylił, bo się za bardzo na lidze włoskiej nie znam...

#84 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 09 maj 2005 - 18:03

Luka-niezalog. powiedział:

:evil: :x :evil: Szkoda, że Milan przegrał. Nie wysoko, ale fakt faktem, że teraz Juve prowadzi, prawda? - czy mi się coś pomylił, bo się za bardzo na lidze włoskiej nie znam...

Juve ma 3 punkty przewagi nad Milanem...niestety

#85 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 09 maj 2005 - 21:20

Na szczescie! Forza Juve! Juve per sempre! OK. Spokoj. Ogladalem mecz Lazio-Roma z 1998 roku. I powiem tak: jeden z najlepszych meczy jakie widzialem!!!! Mowie to szczerze, nie tylko jako fan Giallorossich, ale tez jako kibic futbolowy!!! Widowisko, ktorego nie zapomne!!! Roma grala w dziesiatke, przegrywala 3:1, i doprowadzila do remisu 3:3 !!!!!!! I to w jakim stylu!!! Nie mowie o 2 golach, ktore nie zostaly uznane, ale Roma caly czas przewazala!!! Piekny spektakl... Totti, Delvecchio i Sergio... coz za trio... :roll:

#86 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 13 maj 2005 - 11:22

Juve mistrzem, zrobili to w swoim stylu 1:0 :P

#87 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 13 maj 2005 - 15:37

Nie podoba mi sie to, ze Juve pod wodza Capello malo efektownie, ofensywnie. Ich futbol nie jest mily dla oka. Jest skuteczny, to trzeba przyznac, ale mi sie on nie podoba. Nie ma radosci z patrzenia na ich gre. Kiedys, jak prowadzil Bianconerich Lippi, grali ofensywnie, efektownie, w kazdym meczu pokazywali swoje mozliwosci, fajerwerki, sztuczki techniczne, strzaly itd. :roll:

#88 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 14 maj 2005 - 11:35

Hmmmm to samo gra Roma i Inter grają największe cattenacio we Włoszech , chyba sie zgodzisz , Capello to stara włoska szkoła trenerska czyli bramka i sie bronić , mało efektowane ale skuteczne , to samo gra Chelsea tyle że w efektownym stylu . Temu kto lubi piłkę Włoską nie przeszkadza Cattenacio .....

#89 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 14 maj 2005 - 14:15

O_o Z calym szacunkiem do Ciebie i sympatia jaka Cie darze, ale Roma nie gra cattenachio. Przez wieksza czesc sezonu grali trzema napastnikami, w super ofensywnym ustawieniu, Cassano - Totti - Montella. Nie mowie o tym, ze na skrzydle gral jeszcze tez nastawiony na atak Mancini. Roma to najbardzije ofensywnie grajaca druzyna. A jesli chodzi o obrone to ostatnio graja tez trzema. Wiec jestes w bledzie.

#90 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 15 maj 2005 - 12:16

Może ... ale ja pamiętam Romę z poprzedniego sezonu , bo w tym widziałem tylko skróty meczów z Juve , najbardziej ofensywną piłkę we włoszech gra Lecce !