Skocz do zawartości

Battlefield 2: Modern Combat / opinie, comments, etc.

• Please log in to reply
59 odpowiedzi na ten temat

#31 syon

syon

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2313 Postów:

Napisany 03 listopad 2005 - 11:26

Ja grałem na tegorocznym PSE i mi starczyło. Rzecz jasna to była wersja na PS2 i jak łatwo się domyślić gierka nie prezentowała się zacnie. Chodzi mi tu konkretnie o grafike. Niby faktycznie połacie terenu są całkiem spore, ale obiekty i tekstury? Mizernie, bardzo mizernie :blah: . Już lepiej sobie zainwestować w Mercenaries, które w tej chwili jest tanie jak barszcz, wygląda lepiej i jest masakrycznie miodniejsza :jeee:

#32 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 14 grudzień 2005 - 19:59

spedziłem jzu troche czasu z BF2:Modern Combat i musze przyznac ze gierka jest naprawde fajna 8) szczegolnie klimat jest niesamowity :twisted: pozatym grafa daje rade, a walka sprawia niezwykłe wrazenie, głównie dzieki fajnym patentom i pojazda :D dawno niegrałem w tak klimatyczna naparzanke :ninja: i jak dla mnie BF jest nawet fajniejszy od Mercenaries :angel: brakuje mi tylko split screena w multiplayerze do pełni szczescia :( pozatym latanie helikopterem jest dla mnie stresujace :P
ps:kurde duzo bym dał zeby sprawdzic ten tytuł w sieci :oops:

#33 cwany-lis

cwany-lis

zmanierowany mol książkowy

• Forumowicze
  • 9072 Postów:

Napisany 14 grudzień 2005 - 22:16

czy można tak jak w Mercenaries niszczyć budynki ?

poważną wadą imo jest brak symualcji multi z offline - battlefront śmiga na tym samym engine i to ma co skutecznie wydłużyło żywotność tej gry a tu kicha, a kampania to trudna jest ?

#34 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 grudzień 2005 - 23:47

W ogole wydaje mi sie, że jeżeli ktoś posiada w miare kompa i net minimum 512 to nie oplaca mu sie grać w bf modern combat. Lepiej zainwestować w wersje pc. Naprawde, bf na pieca to zupelnie inna gra a co najwazniejsze- o niebooo lepsza.

#35 wrog

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 1954 Postów:

Napisany 14 grudzień 2005 - 23:57

ps:kurde duzo bym dał zeby sprawdzic ten tytuł w sieci
No i bardzo dobrze, bo BF2:MC w sieci jest świetny. Jedna z najlepszych gier online z jakimi miałem do czynienia na PS2. Nie ma co nawet porównywać do Killzone czy innego FPSa, odpadają już w przedbiegach...

#36 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 grudzień 2005 - 20:37

Zgadzam się z wrogusiem :) Każdy kto grał w BF2:MC na ps2 online jest nią zachwycony i twierdzi, że to najlepszy FPS na ps2 :) Jeszcze sprawa jest taka, że w gierce nie ma żadnych ( :!: ) lagów (nawet na moim łączu, na którym laguje dosłownie każda gra i szczerze mówiąc mniejsze lagi miałem grając na modemie :) - teraz mam LAN z pingami 250----3000 ms :lol: ).

#37 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 15 grudzień 2005 - 20:39

snejk powiedział:

czy można tak jak w Mercenaries niszczyć budynki ?
niestety nie :(

snejk powiedział:

a kampania to trudna jest ?
kampania jest bardzo fajna 8) poki co zauwazylem ze niektore misje sa bardziej, a niektore mniej wymagajace :twisted:

wrog powiedział:

No i bardzo dobrze, bo BF2:MC w sieci jest świetny. Jedna z najlepszych gier online z jakimi miałem do czynienia na PS2. Nie ma co nawet porównywać do Killzone czy innego FPSa, odpadają już w przedbiegach...
hehe tak własnie myslałem :D skoro w singlu jzu jest taki niesamowity klimat i konkretna rzeź, to co dopiero w multi musi sie dziac :wink: przy takich tytułach jak BF to zaluje ze niemam mozliwosci pykania w necie :x

#38 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 grudzień 2005 - 20:51

Ludzie, czym Wy sie podniecacie? :shock:

#39 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 grudzień 2005 - 22:06

Wpadnij do mnie w święta , odpalę Ci online'a i zobaczysz czym :)

P.S. - skasujcie mi jednego poprzedniego posta bo przy wysyłaniu mi się przeglądarka zawiesiła o_O

#40 wrog

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 1954 Postów:

Napisany 15 grudzień 2005 - 22:46

ziooleck powiedział:

Ludzie, czym Wy sie podniecacie? :shock:
Jest czym mój drogi.

#41 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 grudzień 2005 - 13:24

Caly czas uważam że wersja konsolowa pecetowej do piet nie dorasta.

Naprawde.

#42 cwany-lis

cwany-lis

• Forumowicze
  • 9072 Postów:

Napisany 16 grudzień 2005 - 18:33

no sorry ale ja nie mam dobrego pieca i zwracam uwagi na tą wersje, tak samo nie będę oceniał konsolowego baldurs gate przez pryzmat pecetowego odpowiednika

#43 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 grudzień 2005 - 18:47

tak, ale konsolowy BG miał od początku hack'&slash'owe założenia. A bf2 na poczatku miał być wersja pecetowa wzbogacona o kampanie. Co wyszlo?
Typowa napierdzielanka prawie pozbawiona druzynowych zalozen gry, z obcietymi mozliwosciami klas postaci, sredniej jakosci grafika ( mowie o xboxie) i rzucajacymi w moim odczuciu bledami ( np. celowanie w przyblizeniu pozbawione jest drgan pada, tak samo jak strzelanie z bazooki. WTF? :shock: )
Moja ocena gry, nie patrzac na wersje piecowa= 7+ (taki battlefront jest o wiele lepszy)
Patrzac przez pryzmat bf2 (zwlaszcza z bardzo dobrym dodatkiem Jednostki Specjalne)= 4+

Aha, i wcale nie mam ochoty klocic sie z osobami majacymi sprzeczne zdanie :) Poprostu tak sadze.

#44 cwany-lis

cwany-lis

• Forumowicze
  • 9072 Postów:

Napisany 16 grudzień 2005 - 18:51

ja się nie kłóce, nie grałem w żadną z wersji to wierze Ci na słowo, niedługo sprawdzę konsolową wersje i zobaczę co i jak

#45 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 18 grudzień 2005 - 11:30

snejk powiedział:

a kampania to trudna jest ?
pozwole sobie jeszcze raz odpowiedziec na twoje pytanie, otoz-w kampani z tego co zauwazylem jest ponad 20 misji, plus jeszcze parenaście chalengów, czyli dodatkowych mini misji :D i musze przyznac ze z czasem robi sie coraz ciekawiej :twisted: do zdobycia w sumie jest ponad 200 gwiazdek, za które otrzymujemy nowe rodzaje broni, ulepszenia do giwer, jak powiekszony magazynek,itd ostatnio wraz z licznym oddziałem zdobywałem 3 wioski-masakra maxymalna 8)
EDIT:własnie ukonczyłem kampanie w BF2:Modern Combat i musze przyznac ze jestem nieco zawiedziony :( za malo jest jak dla mnie misji na pustyni :P ale mam ochote przejsc kamapnie jeszcze raz, aby zdobyc jak najwiecej gwiazdek 8) tak na dobra sprawe mogłoby byc troche wiecej tych misji, albo chociaz single player imitujacy multi z botami i split screen, wtedy gierka byłaby full wypas :angel:

#46 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 grudzień 2005 - 19:03

mi gra nie podoba się wcale, ma wrażenie że strzela się do zwalonych botów a nie do przeciwnika. Śmiesznie to wygląda gdy przy rogu ściany stoi żołnierz z mojej ekipy a z drugiej przeciwnik- obydwaj siebie widzą, jednak anie jeden ani drugi nie może trafić, ale mimo to strzelają. Przyglądałem się tej sytuacji ok1 minuty i już żeby nie umrzeć ze śmiechy pomogłem swoim i zabiłem tego przeciwnika. Kupa śmiechu mówię wam
________________________________________________________________________________________________________________________

[you] jeżeli sądzisz inaczej to podziel się swoim zdaniem

#47 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 grudzień 2005 - 19:05

Nareszcie ktos, kto podziela moja opinie :)

#48 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 grudzień 2005 - 20:42

stealthassasin powiedział:

mi gra nie podoba się wcale, ma wrażenie że strzela się do zwalonych botów a nie do przeciwnika. Śmiesznie to wygląda gdy przy rogu ściany stoi żołnierz z mojej ekipy a z drugiej przeciwnik- obydwaj siebie widzą, jednak anie jeden ani drugi nie może trafić, ale mimo to strzelają. Przyglądałem się tej sytuacji ok1 minuty i już żeby nie umrzeć ze śmiechy pomogłem swoim i zabiłem tego przeciwnika. Kupa śmiechu mówię wam

ziooleck powiedział:

Nareszcie ktos, kto podziela moja opinie Smile

Dodam tylko od siebie, że gra jest skierowana głównie do ludzi grających online.

Popatrzcie się chociażby na takiego Socoma - kampania jest taka, ze nie da się w nią grać, a online jest boski i każdy kto gra online na ps2 ma którąś część socoma (serio, serio :) ).

Tak samo jest z BF 2 - nie graliście online, więc nie możecie poznać prawdziwej potęgi tej gry.

Dla mnie jest przedstawia się to tak :

Online Single
Socom 2 : 7 +3
Socom 3 : 8 +5
Battlefield 2 : -9 -6

#49 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 grudzień 2005 - 21:25

Diabełku, no właśnie sęk tkwi w tym, ze ja się nastawilem na online w bf2 :]. I gram online w bf2. Ale wole grać na piecu niz na xboxie :]

Aha, i usuń te 6 postow :P

#50 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2005 - 16:33

No bo ziooleck jak Ty grasz na xbc to ja Ci się nie dziwię :) (załatw sobie xbl :P )

6 postów :shock: ? Drugi raz w tym topicu tak mi się zdarzyło - proszę ubera o usunięcie...

#51 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2005 - 18:04

Hehe, bede miał liva od około 15 stycznia :)
PS: Jak jak już mowilem, ja gram w bf2 przez neta. Ale tylko na kompie. Jak juz takze mowilem, gralem w bf2 na xboxie przez neta. Ale są to popłuczyny wersji z pieca. I nie chodzi mi o to, ze z 64 graczy zostalo 24, ze klas jest mniej, a ich ekwipunek jest okrojony. Nie chodzi o to, ze nie ma BF HQ ani roznych dodatkow do zassania. Także nie chodzi mi o to, ze praktycznie gra zostala pozbawiona zasad rozgrywki zespolowej. Chodzi o sam fakt spłyconego namaxa gameplay'a. Z "symulatora" zólnierza zrobiono napieprzanke sieciową. Deathmatch? Hahahahahaha... Nie rozsmieszajcie mnie :P
A to co zrobiono z pojazdami woła o pomste do nieba...

#52 wrog

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 1954 Postów:

Napisany 28 grudzień 2005 - 19:02

ze klas jest mniej
O jedną (medyka)?

Nie chodzi o to, ze nie ma BF HQ ani roznych dodatkow do zassania.
Na Xa wyszły właśnie trzy nowe mapki wraz z dodatkowymi pojazdami - skutery śnieżne.

Także nie chodzi mi o to, ze praktycznie gra zostala pozbawiona zasad rozgrywki zespolowej. Chodzi o sam fakt spłyconego namaxa gameplay'a. Z "symulatora" zólnierza zrobiono napieprzanke sieciową. Deathmatch? Hahahahahaha... Nie rozsmieszajcie mnie Razz A to co zrobiono z pojazdami woła o pomste do nieba...
Mógłbyś rozwinąć swoją myśli, bo jeśli według ciebie ta gra została "pozbawiona zasad rozgrywki zespołowej", to jestem bardzo ciekawy co pod tym pojęciem rozumiesz. Hmm jaki deathmatch?

#53 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2005 - 19:21

oj może i tak grając po sieci pewnie jest to zupełnie inna gierka, ale ja mówię o trybie kampanii

#54 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 28 grudzień 2005 - 20:13

Worg, moze oceniam subiektywnie ale dla mnie:
a) brak medyka jest przytlaczającą wadą. od bf 1942 gram medykiem i szturmowcem :)

b)na pc bylo 8 kla, tu jest 5 ( tyle odkrylem, moge sie mylic)

c)24 a 64 graczy to jednak roznica, nie?

d)sam gamplay jest zwalony, sterowanie jest zwalone, grafika jest zwalona, a bronie zachowuja sie jak zabawki( ciagly strzal bez zadnego odrzuty- hahahaha)

e)taki battlefront 2 jest o niebo lepszy. Co ja mowie- O NIEBO.

Odrazu mowie, ze nic mnie nie przekona do wersji xbox/ps2. Zwlaszcza po kupieniu dodatku "jednostki specjalne". Wtedy to już wogole piecowy bf zmiata wszystkie inne gry sieciowe.

PS: Może bede lepiej postrzegany jak dodam, ze na kompie gram tylko i wylacznie w 3 gry- Battlefield, IL2 Sturmovik i swat 4. Oprocz tych gier gram tylko na konsolach, wiec o slepym zapatrzeniu w piecyka nie moze byc mowy :)

PS2: Kampani nie biore pod uwage, poniewaz na kompie jej wogole nie ma. Postrzegam ta gre jako wyłącznie sieciowa, bo i takie sa jej zalozenia.

#55 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 07 styczeń 2006 - 23:04

Witam, czy wie ktoś czy da sie grać przez net używając kopii Battlefielda2? :?

#56 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 08 styczeń 2006 - 15:22

luis888 powiedział:

Witam, czy wie ktoś czy da sie grać przez net używając kopii Battlefielda2?
używając kopi "zapasowych" po necie raczej nie pograsz- jeżeli zależy ci na graniu po sieci to kup oryginał

#57 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 29 czerwiec 2006 - 20:01

Nikt się już pewnie nie interesuje BFem ale jeżeli to mam trzy krótkie filmiki dziwnych wyczynów jakie dzisiaj złapałem :) (graliśmy z kolegami klanówkę 2vs2 na noże i c4 :) ).

http://hyperupload.c... ... e.mpg.html

(tam gdzie jest hyperupload :: download będzie link do ściągnięcia).

http://www.bigupload.com/d=B5AB4542

http://www.bigupload.com/d=B09810FD

http://www.bigupload.com/d=3AE0CAD4

#58 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 26 sierpień 2007 - 23:29

Odkurzyłem ostatnią tą, grę za sprawą podłączenia konsoli do netu. Trochę już sobie radzę (C4 i wbijanie się autami w czołgi rządzi!), ale co byście mi polecili lepszego od dual shocka do grania w tą grę na PS2?

#59 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 26 lipiec 2008 - 21:20

Mam pytanie czy w battlefield:mc na ps2 da rady grać online bez płyty którą wysyła sony aby skonfigurować net

#60 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 27 lipiec 2008 - 20:21

Jak masz slimke to chyba trzeba miec taką płyte.