Skocz do zawartości

New Super Mario Bros.

• Please log in to reply
26 odpowiedzi na ten temat

#1 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 kwiecień 2005 - 11:45

jak myślicie czy New Super Mario Bros. będzie dobrą grą :?: (myślę , że z pewnością tak)

Podajcie datę premiery jak ją poznacie.....................................................................

#2 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16859 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2005 - 12:03

Będzie na 100% jendą z najlepszych gier na DS. Nintendo nie zrobiło słabej platformówki z Mario w tytule.

#3 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2005 - 12:05

Ja uwazam, ze pewnie bedzie bardzo dobra, ale nic ponad to. Po prostu, solidna rzemieslnicza robota, niezly platformer.

#4 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 kwiecień 2005 - 12:50

I ciekawe co wyjdzie z Super Mario 128

#5 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 01 maj 2005 - 16:15

Będzie dobra gra jak każda (?) gra z hydraulikiem. Ale ja pozostanę przy Super Mario 64 DS.

#6 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 08 maj 2006 - 12:16

gra jest ZAJEB...Zajefajna :P
po prostu cudowne pomysly
Mario Zwinny Szybki
sa nawet ruchy Mariana z Super Mario 64 :cojest:

Filmiki Wciagaja na maxa a co dopiero gra :skacze:

IGN dało 9,5/10 :klaszcze:
http://ds.ign.com/ar...5/705537p3.html

a tu ogolnie profil mario

http://ds.ign.com/ob...682/682879.html

Na Razie Ocenki leca tak...

Gamerankings

http://www.gameranki...ges2/920787.asp

Dodany obrazek

#7 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8092 Postów:

Napisany 08 maj 2006 - 15:08

wciagam lite+ mario jak tylko bedzie konsolka w usa.

#8 nicun

nicun

mason małosolny

• Forumowicze
  • 2913 Postów:

Napisany 08 maj 2006 - 15:30

1qaz1q powiedział:

wciagam lite+ mario jak tylko bedzie konsolka w usa.
OT
Może robimy wspólny hurtowy zakup? Wyjdzie taniej za przesyłkę.
EOT
(a tak w ogóle, to chcę się wkręcić w grupę smagającą pejczem)

#9 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6338 Postów:

Napisany 15 lipiec 2006 - 01:28

Bardzo dobry kawał Mariana. :-) Mam i polecam każdemu. Nie tylko miłośnikom Hydraulika, ale każdemu miłosnikowi dobrych gier. Wspaniały, porządny platformer w najlepszym wydaniu. Grafika jest śliczna i kolorowa. Grywalność rewelacyjna. Sterowanie bezproblemowe, plansze ciekawe i różnorodne. W tej chwili jestem w 5 świecie. I jak to w Mario - jeśli dla kogoś (np. dla mnie :D) samo "przejście" nie jest wystarczająco satysfakcjonujące pozostaje jeszcze wygrzebywanie wszystkich secretów, ukrytych (niekiedy bardzo sprytnie) gwiazdek, czy bonusów, tajnych przejść, dodatkowych plansz czy światów. Jest też tu obecny ten charakterystyczny dla wszystkich poprzednich części element - gdy po raz fefnasty zginiemy tuż przed końcem poziomu próbując zebrać tę ostatnią, nieszczęsną star coin, to zamiast rzucić z wściekłością konsolą o ścianę, w ostatniej chwili cofamy rękę i tylko zaciskamy zęby i próbujemy po raz fefnaście+pierwszy. :klaszcze:
Oczywiście, jeśli komuś to mało, może jeszcze bawić się jedną z kilkunastu minigier na ekraniku dotykowym.

#10 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 23 październik 2006 - 00:07

Mam ta gre i pzyznam ze jest zupelnie nowa inna od poprzednich ale za to m sie podoba.Choc szkoda ze nie mozna pograc przez neta.

#11 AdamekPL

AdamekPL

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2133 Postów:

Napisany 01 luty 2008 - 23:33

Brat kupiłem, więc i ja trochę zagrałem:
Ogólnie polecam. Nie spodziewałem się niczego ciekawego, nie sądziłem że gra mnie czymś zaskoczy. Ostatecznie została moją ulubioną grą na ds'a, a i bije na łeb, większość gier, z psp ;)
Sama rozgrywka wydaje się być prosta i taka jest, ale cholernie wciągająca. Poszczególne światy, mocno różnią się od siebie. Grafika szału nie robi, ale da się na o patrzeć bez obrzydzenia. Dźwięk wyłączyłem po pół godzinie gry, i do tej pory do nie włączyłem.
Mimo tych wad gra przyciąga jak magnes. Strasznie się chce pokonywać kolejne etapy. Fun jest niesamowity.
Zawiodłem się trochę na mini-gierkach - mianowicie większość, jest żywcem zerżnięta z Super Mario 64 DS.
Jestem w trzecim świecie więc ocena mocno wstępna - 8/10. Jeśli pod koniec gry, nie stanie się monotonna wystawię więcej. Na razie jestem zachwycony.

#12 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9200 Postów:

Napisany 19 styczeń 2009 - 16:18

Odgrzebywanie time!
Już myślałem, ze to koniec, już rozwaliłem kościanego Bowsera w 5 sekund (zapodałem se gigagrzyba, hehe), a tu sie okazuje, ze jeszcze dalej sie bede musial z tym meczyc. Czemu meczyc? A no temu, ze gra mi się BARDZO podoba, ale w pewnym momencie zrobiła się dość trudna i wymagajaca sporych pokładów cierpliwosci (czego sie, prawdę mówiąc, nie spodziewałem). Jednak dalej jest to świetny tytuł, z bardzo ładną grafiką i ciekawymi (+ wkurzajacymi ;)) poziomami.

#13 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 20 styczeń 2009 - 01:20

hmm, czyli przeszedles wszystkie swiaty, czy dopiero pierwszy? ... zrob 100% - tzn uzbieraj wszystkie monety (po 3 chyba w levelu) - fajna sprawa, to nie jest az tak trudne, a daje frajde wlazenie wszedzie i szukanie.

* no i pozniej mozna juz normalnie zapisywac stan gry

#14 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9200 Postów:

Napisany 20 styczeń 2009 - 10:30

Jak to pisałem, to byłem w ósmym swiecie (w którym są dwie wieże i dwa zamki). W nocy jeszcze gierołem i doszedłem do najostatniejszego z ostatnich poziomów - tego z obracaniem planszy do góry nogami.
Zapisywać? Jak? U mnie nie ma takiej opcji i zapis jest tylko po wieży/zamku/kupieniu przejscia przez znak.

#15 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6241 Postów:

Napisany 20 styczeń 2009 - 11:39

po przejściu całości i rozpoczęciu nowej gry masz możliwosc zapisu w dowolnym momencie.

#16 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9200 Postów:

Napisany 20 styczeń 2009 - 12:22

Aha. No to mi ulżyło, bo juz myślałem, że jestem na tyle głupi, że się męczyłem z tymi 5-cioma poziomami pod rząd za jednym podejściem, a mogłem zapisać ;)

#17 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 czerwiec 2009 - 11:10

gra jest po prostu miodzio bardzo dobra platwormówka z ładną grafiką moim zdaniem jedna z najlepszych gier na nds :-D

#18 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21563 Postów:

Napisany 27 czerwiec 2009 - 11:29

:nie: Nie jedna z najlepszych - najlepsza. Gram w nią z różnymi skutkami i większymi bądź mniejszymi przerwami mniej więcej już od 2 lat i ciągle nie tracę chęci przechodzenia jej po raz kolejny.

#19 Gość_Zero_*

Gość_Zero_*
  • Goście

Napisany 27 czerwiec 2009 - 11:34

Dokładnie. Jeśli wziąć pod uwagę frajdę jaka idzie z zabawy to nSMB jest na pierwszym miejscu jeśli chodzi o DSa :) podobnie jak TEXZ gram w gierkę od kiedy mam DSa

#20 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22462 Postów:

Napisany 27 czerwiec 2009 - 16:03

A na Wii będzie w 4D :klaszcze:

#21 Gość_Zero_*

Gość_Zero_*
  • Goście

Napisany 27 czerwiec 2009 - 16:04

słabe infa masz ... podczas E3 na szołcie doszliśmy do wniosku że to będzie śmigać tak naprawdę w 8 lub 12D :tak:

#22 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22462 Postów:

Napisany 27 czerwiec 2009 - 16:07

Plota puszczona na szałcie, to była ściema niestety. Myślałem, że wiedziałeś :(

#23 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21563 Postów:

Napisany 27 czerwiec 2009 - 17:24

Shinigami powiedział:

A na Wii będzie w 4D :klaszcze:
Tym bardziej na nią czekam.

#24 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 09 grudzień 2010 - 02:30

dziś zrobiłem prawdopodobnie pełne 100% gry. Przy moim pliczku mam trzy gwiazdki
- za przejscie gry
- za odblokowanie wszystkich ścieżek na mapce (do armat, domków, skrótów)
- za wydanie wszystkich dużych monet na "tapetki" ;)

czuje sie spełniony ;) hehe

w sumie sprawdziłem na gamewiners co jeszcze da sie wycisnąć z tej gry i chyba jedynie wlaczenie trybu (coś ala Super Mario Bros.) w którym nie można sie cofać.

no i ewentualnie jeszcze gra Luigim, ale to nic nie zmienia, tylko kolor naszego bohatera - ale pobawie sie jeszcze kiedyś i bede Luigim przechodzil powolutku od nowa gre - tak for fun.

#25 Zumii

Zumii

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 668 Postów:

Napisany 23 czerwiec 2011 - 20:13

Świetna gra , pierwsza jaką przeszedłem na DSa :) . Idealna na krótkie partyjki , w końcowych momentach zaczyna robić się wymagająca ale to jej kolejny dobry atut . Myślę że na pewno do niej powrócę .

#26 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 24 czerwiec 2011 - 23:46

ja ukończyłem już dwa razy ... za pierwszym na 100% - zbierajac wszystkie gwiazdki

za drugim razem na 100% - zbierajac wszystkie gwiazdki od nowa i odblokowujac wszystkie ścieżki na mapce ... więc wcześniej nie zrobiłem 100% ;)

#27 Spuczan_

Spuczan_

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1023 Postów:

Napisany 28 sierpień 2011 - 01:31

Zobacz postzum51, o 23 czerwiec 2011 - 20:13, powiedział:

Świetna gra , pierwsza jaką przeszedłem na DSa Dodany obrazek . Idealna na krótkie partyjki , w końcowych momentach zaczyna robić się wymagająca ale to jej kolejny dobry atut . Myślę że na pewno do niej powrócę .

Mario jest strasznie grywalny. Wracam do niego od czasu do czasu mimo iż dawno go przeszedłem. No i jest jedną z nielicznych gier za która zabrała się moja Narzeczona bez marudzenia a to o czymś świadczy.