Skocz do zawartości

FAQ

• Please log in to reply
51 odpowiedzi na ten temat

#1 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 marzec 2004 - 00:07

Ten dzial jest symbolem N+. Wielu z nas nie wyobraza sobie na pewno tego pisma bez kacika z listami. Ja tez nie. Z tego, co pamietam to byly 4 osoby, ktore zajmowaly sie jego prowadzeniem. Przez klika pierwszych numerow byl to Brat( pozdrowka :)), pozniej paleczke przejal Banan i po dluugim czasie, kiedy odszedl, na maile i listy odpowiadali Marcel i Gulash. Dopiero stosunkowo niedawno Banan powrocil na swoje "miejsce". Kto Waszym zdaniem najlepiej prowadzil ten dzial ?? Przydaloby sie tez jakies uzasadnienie...

#2 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 marzec 2004 - 17:53

Banan zdecdydowanie najlepiej w tym działa. Nie jestem takim kolekcjonerem N+,który pamiętałby jak pisał Brat,ale Banan jest o tyle lepszy od Marcella i Gulasha,że pisze swoje zdanie tam gdzie chce,a nie na koniec odpowiada na wszystko,to staje się szczególnie uciążliwe przy długich listach,można stracić wątek.

#3 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 01 kwiecień 2004 - 20:30

ok. jak jesteśmy w faq to może sie zapytam Neo+ Crew: "czytacie komiksy? jak tak - to jakie?"

#4 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 24 maj 2004 - 15:40

FAQ bez Banana wegetuje jak zombiak. Tylko czasem tak się zapędza w pisaniu swioch dziwnych myśli, ze muszę przeczytać tekst 3 razy, zanim załapię o co mu chodzi. :P

#5 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 27 maj 2004 - 14:31

Banan jest niezastąpiony.Dzięki jego wstawkom listy robią się nie tyle co ciekawsze ale i zabawniejsze.Nie wyobrazam sobie NEO bez niego. :o

#6 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 17 czerwiec 2004 - 22:16

Pamiętacie, niedawno w FAQ można było przeczytać multum listów od grających pań. Wielka poruchawa nastąpiła. Wymiana poglądów, kontrowersja, poszukiwania "pań ideałów", które wymiatają w SC2 czy też w PESy. Obczajcie N+ z DMC. Tam to dopiero się od dziewczyn roiło. Wydaje mi się, że tamte listy z obecnymi trochę się pokrywają. :?

#7 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12784 Postów:

Napisany 04 lipiec 2004 - 00:08

musze przyznac ze Banan nie zastanawia sie bardzo nad listami ktore publikuje... np nad moim... zle odczytal slowo BATONIKI (zamiast tego napisal BALONIKI, slowo ktore tam wogole nie pasuje i nie ma sensu) i kontekst calej wypowiedzi sie zmienil... :twisted:

#8 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 lipiec 2004 - 00:25

Ale z pewnością jest mu przykro z tego powodu, bo nie wierzę, że zrobił to specjalnie. Nie ktoś tak inteligentny, zabawny, przystojny i wspaniały jak Banan. Ja dla samego Banan kupuję n+. Facet jest świetny (mam nadzieję, że to przeczyta:)).

#9 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 05 lipiec 2004 - 01:39

Jutrzenka chyba liczy na darmowa prenumerate :wink:

#10 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 05 lipiec 2004 - 10:59

Blizzard Beast powiedział:

Jutrzenka chyba liczy na darmowa prenumerate :wink:

LOL

Ja stawiam na duet Marceli i Gulash.Banana szanuję za fachowośc ale wolałem ten duet.

#11 banan

banan

Chocobo

• Forumowicze
  • 12 Postów:

Napisany 05 lipiec 2004 - 11:32

Greg - byc moze chodzilo Ci o batoniki, ale sprawdz jak napisales w mailu.
mnie tez troche baloniki zaskoczyly, ale kim jestem, zeby kwestionowac zasadnosc udostepniania swojego czasu grania za piekne, nadmuchiwane flaki.

#12 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1884 Postów:

Napisany 05 lipiec 2004 - 11:51

banan powiedział:

Greg - byc moze chodzilo Ci o batoniki, ale sprawdz jak napisales w mailu.

Okay, czas się przyznać. Otóż Greg napisał swój list w jednostce i dał mi go na kartce do przepisania i wysłania Bananowi. Wynika więc z tego, że to ja jestem winny, ale zawsze mogę powiedzieć, że podczas skanowania tekstu (bo komu by się chciało przepisywać) złośliwy program zmienił literki albo, że to Greg źle napisał i nikt tego nie zauważył.

(a tak naprawdę to chciałem doprowadzić do tego, że ludzie przestaną lubić Banana, który "nie zastanawia się nad listami, które publikuje" i przejąć władzę w FAQ buahahaha :lol: ).

PS. Greg, wydawało mi się, że wyjaśniliśmy sobie sprawę na gg :?

#13 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 06 lipiec 2004 - 11:00

List ten natomiast potwierdza fakt, ze w wojsku nie jest zle, po prostu trzeba trafic na przelozonego zainteresowanego konsolami i czajacego te klimaty ;). No i wziac swoja konsolke ze soba.

#14 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 06 lipiec 2004 - 16:00

Ale jaką darmowa prenumeratę? Nawet mi to do głowy nie przyszło. Ja po prostu bardzo lubię Pana Krzysztofa juz od czasów ss, potem neo, neo+, a potem jak odszedł na jakiś czas, to miałem żałobę. Nawet założyłem z kumplami fan-klub Banana. A wszystko przez jego teksty, które potrafią każdego rozłożyć na łopatki. Jeżeli chcecie wiedzieć, o co chodzi, czytajcie w nowym n+ balladę o A. Łapińskim (str. 95), wypowiedź Banana, ostatni akapit. I na następnej stronie duze zdjęcie u góry (podpis).
W ten sposób przyczyniłem się do zwiększenia sprzedaży tego numeru, bo każdy kupi n+, żeby wiedzieć, o co chodzi.
Banan RulZZZ! Pozdrowienia od całej ekipy z Krapkowic!

#15 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 01 sierpień 2004 - 14:41

Jutrzenka powiedział:

Ale jaką darmowa prenumeratę? Nawet mi to do głowy nie przyszło. Ja po prostu bardzo lubię Pana Krzysztofa juz od czasów ss, potem neo, neo+, a potem jak odszedł na jakiś czas, to miałem żałobę. Nawet założyłem z kumplami fan-klub Banana. A wszystko przez jego teksty, które potrafią każdego rozłożyć na łopatki. Jeżeli chcecie wiedzieć, o co chodzi, czytajcie w nowym n+ balladę o A. Łapińskim (str. 95), wypowiedź Banana, ostatni akapit. I na następnej stronie duze zdjęcie u góry (podpis).
W ten sposób przyczyniłem się do zwiększenia sprzedaży tego numeru, bo każdy kupi n+, żeby wiedzieć, o co chodzi.
Banan RulZZZ! Pozdrowienia od całej ekipy z Krapkowic!

Tak :], puenta tego artykulu po prostu mnie rozwalila, podobnie jak uroda panienki ze strony 96. I własnie dlatego FAQ jest zajebiste.

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 06 sierpień 2004 - 23:09

Banana Split i jego FAQ to moim skromnym zdaniem ostatni bastion legendarnego enplusowego klimatu, który z czasem gdzieś się ulatnia ustępując rzetelnemu i poprawnemu "moralnie" dziennikarstwu. W sumie nic w tym złego ale gdzie podziały się choćby tak wymowne,klimatyczne i przejrzyste sformułowania jak np NINTENDORKS czy całe cykle felietonów typu GAWĘDY PO FAJI.....?? Dziwnie mi to pisać ale uwielbiam poczucie humoru Banana, facet po prostu ma żart w moim typie , że tak napiszę, :lol: aczkolwiek mimo planów wymiany kilku zdań podczas poznańskiego turnieju PRO EVO w wersji "na żywo" wydawał się mniej przystępny :wink: Póki co wielki dodatkowy szacun za działania na poletku komixowym!! 8)

#17 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 06 sierpień 2004 - 23:18

Oł jes. Chociaz nie poznalem Banana in person (moze kiedys...), to musze przyznac, ze facet ma kapitalne poczucie humoru, a dzial FAQ dzieki niemu posiada dusze, cos co odroznia go od wszystkich innych kacikow z listami w reszcie pism. Jego rozwalajace odpowiedzi nieraz powodowaly tzw. ROTFL. A Gawędy ?? Pewnie wroca, jak pan Chmielarz skonczy prace nad Painkillerem w wersji na X'a. Ja natomiast tez tesknie za N(e)o Comments, choc idea tego dzialu zawiera sie po czesci we wstepach Gulasha.
A tak na marginesie, to ostatnio mialem nieco czasu, zeby poczytac stare FAQ i wogole stare numery N+. Konkluzja jest jedna- wcale tak duzo sie nie zmienilo. A przynajmniej odpowiedzi Banana dalej sa rownie perfidne i czesto cyniczne, co pare lat temu.

#18 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 07 sierpień 2004 - 21:57

przestancie im tak słodzic bo zaczna sobie pochlebiac..niech robia to co robią dobrze...czytam ich od samego poczatku ale ani razu nie przyszło mi do głowy aby pisac do nich i ich wychwalac..przeciez wszyscy wiemy ze oni czesto tu bywaja...bądzmy soba naprawde..pozdro

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 07 sierpień 2004 - 23:07

radical edward powiedział:

przestancie im tak słodzic bo zaczna sobie pochlebiac..niech robia to co robią dobrze...czytam ich od samego poczatku ale ani razu nie przyszło mi do głowy aby pisac do nich i ich wychwalac..przeciez wszyscy wiemy ze oni czesto tu bywaja...bądzmy soba naprawde..pozdro

Edward mnie przekonal- bede soba. Chociaz ten jedyny raz. A co ja mam lizac tyłki, teraz powiem co naprawde sadze o...na przykład o FAQ- lipa, listy sa caly czas o tym samym, mogliby poruszac bardziej zyciowe tematy, a nie tylko gry i konsole. No i jakis tam Banan mysli, ze wszystkich smieszy swoim wypaczonym poczuciem humoru i odpowiedziami, z ktorych czesto nic nie wynika !! Chryste Panie ! Przeciez trzeba z kultura i powaga podchodzic do czytelnikow- i tyczy sie to calego pisma. Nieładnie...

Teraz cos do Edzia- wyluzuj, teorie spiskowe zwykle nie maja potwierdzenia w rzeczywistosci. Nawet na forum Neo Plus, gdzie teoretycznie powinni siedziec sami wazeliniarze. Ale ich tu nie ma.

UPDATE- wiecie co...wkurza mnie akcja, kiedy ktos zostaje posadzony o wazeliniarstwo tylko dlatego, ze docenia czyjs wklad, umiejetnosci, kiedy mowi komplementy. Od razu leca teksty, typu- ile Ci dali w kopercie za ten tekst ?? Jak ich tak lubisz to moze sie z nimi ozenisz??...i inne niemiej kretynskie zdania, ktore swiadcza wylacznie o totalnym zaslepieniu i ignorancji wypowiadajacych je osob.

#20 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 08 sierpień 2004 - 00:33

Co do FAQa autorstwa Banana, nie mam zastrzeżeń. Bardzo przyjemnie się to czyta i niekiedy można mieć niezły ubaw. Nie to żebym śmiał się z czyjeść krzywdy (miej panoćku nieco litości dla czytelników...), ale sam boję się wystawić swoje wypociny na publiczny lincz. Od czasu gdy Banan przejął dział, magazynuję wszystkie, napisane przeze mnie listy, które zamierzałem przesłać do FAQa. Gdy tylko banan odejdzie, a jego miejsce zajmie redaktor o mniej destruktywnym usposobieniu (nadużywający zwrotów typu: "...tak oczywiście...", "...jestes genialny...", "...nie mogłbym wymyśleć tego lepiej...", "...wymiatasz..."), od razu je wysyłam, choć tematy w nich poruszne mogą być nie na czasie...

Szwedu powiedział:

Nawet na forum Neo Plus, gdzie teoretycznie powinni siedziec sami wazeliniarze. Ale ich tu nie ma.
Pamiętaj, nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie...http://www.dzieckowsieci.pl

#21 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 08 sierpień 2004 - 09:09

Czyli sugerujesz, ze oprocz wazeliniarzy, sa tez.........Moze i jestem łatwowierny, ale nie az tak bardzo, zeby nie dostrzegac jacy mniej wiecej sa tu ludzie. A tak przy okazji, to moj list jest w Neo Plus, Banan na niego odpowiedzial i to o dziwo w zuplenie najnormalniejszy sposob...Pamietam, jaka podjarke wtedy mialem- latalem po wszystkich i pokazywalem -"patrz,patrz, to moj list !!", zeby tylko udowodnic, ze Banan nie pisze owych listow sam do siebie i ze sam sobie nie odpowiada.

#22 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 sierpień 2004 - 14:48

chyba troszke cie zdenerwowałem kolego.Nie to było moim zamiarem..wybacz.
zwyczajnie chodzi mi o to ze prawie kazdy z nas mogłby robic takie rzeczy jak oni...mogłby gdyby urodził sie w odpowiednim miejscu,srodowisku,które umozliwia jakies działanie..realizowanie sie...poprostu miec troche tego czegos co nazywa sie szczesciem.
chłopaki z "neo plus" powinni miec swiadomosc,ze mieli go duzo.
a poza tym sa przeciez tacy jak my...wiec badzmy orginalni i nie nasladujmy nikogo pisząc w tym samym stylu lub robiąc sobie pozowane fotki...narciarz

#23 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 sierpień 2004 - 15:19

Ave, radical, ave.
I nie, nie jestem wkurzony. Mnie, jesli chodzi o gry i Neo Plus, moze wkurzyc tylko : lamerstwo, piractwo i N+haters bez motywów.

#24 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 07 listopad 2004 - 13:19

Banan spowodował, że zacząłem regularnie pisać do N+. Mój pierwszy list od razu wydrukował, a potem 2 następne, od tego czasu co miesiąc coś do nich skrobnę, jednak chyba już się przejadłem, ale i tak miło się zobaczyć na łamach pisma :D A to właśnie zawdzięczam zagiętemu żółtkowi. Respect

#25 mleko2099

mleko2099

SCUMM

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 08 listopad 2004 - 00:23

Oczywiście najlepiej prowadzi go Banan. Nie wyobrarzam sobie żeby w najbliższej przyszłości było inaczej :wink: ......no i ten jego charakterystyczny chumor :)

#26 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 09 listopad 2004 - 18:18

Banan, ale odkąd wrócił to się chyba popsuł. Do starych FAQ od czasu do czasu wracam z przyjemnością.

#27 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 10 listopad 2004 - 23:26

Czy ja wiem...Zmieniaja sie czasy, zmieniaja sie piszacy- ma to duzy wplyw na tresc listow i komentarze. A dokaldniej to o nich decyduje. Zreszta keidys wszystko było lepsze...i nie jest to tylko ironia; ja tez czasem czytane sobie FAQi sprzed paru lat. Nie uwazam jednak, zeby odpowiedzi pana Banana jakos obnizyly loty.

#28 syon

syon

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2313 Postów:

Napisany 11 listopad 2004 - 12:26

Może nie tyle co wina Banana co samych autorów listów heh 8) - redaktor po prostu nie ma polewy bo za mało ambitny towar do niego piszą.

#29 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 12 listopad 2004 - 12:51

Ewidentnie tak jest. Pomysły sie wypaliły. Tworcze nawet niekiedy w idiotyczny sposob listy to naprawde fajna sprawa.

#30 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 25 grudzień 2005 - 17:03

Kiedy ukaże się następny numer Neoplus podajcie datę.Please :?: