Skocz do zawartości

FAQ

• Please log in to reply
51 odpowiedzi na ten temat

#31 syon

syon

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2313 Postów:

Napisany 25 grudzień 2005 - 17:08

dark prince powiedział:

Kiedy ukaże się następny numer Neoplus podajcie datę.Please

Hola hola, a to nie miejsce na takie prośby, no ale skoro już musisz wiedzieć to będzie pod koniec stycznia.

#32 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 styczeń 2006 - 18:23

DE... :evil: NIETOLERANCJA JEST SZERZONA W n+ CZY CO Z WAMI LUDZIE? :!: nawet banan nie jest nie zastąpiony 8)

#33 szczudel

szczudel

Dante

• Forumowicze
  • 1663 Postów:

Napisany 28 styczeń 2006 - 19:52

powiem tak
1 nie podoba mi sie faq od kiedy banan zmienil uklad i wstawia komentarze gdzie mu sie podoba - szydzi z ludzi ktorzy nie maja jak sie bronic, wsadzajac komentarz miedzy 2 zdania mozna alkiem zmienic wydzwiek tresci
2 faq powinien byc stanowiskiem calej redakcji N+ a nie tylko banana - a przez to jego dopieprzanie ludziom gazeta moze [ powtarzam moze ] byc odbierana jako ta ktora po prostu ma w dupie czytelnikow. Wystarczy ze w 1 komentarzu banan nie da zadnego pochlebstwa tylko zgnoi czytelnika i sila rzeczy jes on odbirany negatywnie
konczac
kiedys faqa sie fajnie czytalo [ nawet jak banan robil ] ale od jakiegos czasu bananowi na mozg siadlo i faq regularnie omijam i ide od razu do ramki z tym co bylo 5 lat wczesniej
apostrofa do banana
wez sie czlowieku zastanow co ty robisz, luie cie jako recenzenta ale w faqu wyzywasz sie na ludzich za byle co, jezeli to jest sposob w jaki odreagowujesz stres w redakcji to zastanow sie czy to jest robota dla ciebie
raz w neo wydrukowali moj list - dumny bylem jak paw - to bylo jeszcze w podstawowce - dales fajny komentarz pomimo ze skaldniowo koncowka listu kulala - chodzilem dumny jak paw
a ty teraz zamist wydrukowac listu jakiegos dzieciaka gnoisz go za zla skaldnie a jemu zalzy tylko by zobaczyc swoje imie w swojej ulubionej gazecie
moze sie wydawac ze wydzwiek listu jest pejoratywny ale ja po prostu chcialbym znowu czytac faqa przyjaznego czytelnikom - faq jest robiony przez was dla nas a nie dla ciebie
banan lubie cie jako redaktora i fakt potrafisz smiesznie przylozyc ale nie o to w faqu chodzi

To byla konstruktywna krytyka a nie krucjata w twoja osobe
Pozdro Banan [ 1 raz napisalem z duzej co to znaczy domysl sie :D ]

#34 alan

alan

Pikachu

• Forumowicze
  • 51 Postów:

Napisany 29 styczeń 2006 - 21:39

Hmm...może to prawda,że Banan szydzi z czytelników,ale z tego co widzę,to czytelnicy też z niego szydzą (np.temat "czy Banan to bishonen?").Z tym,że Banan w przeciwieństwie do niektórych ma do tego dystans i nie obraża się.Może więc weźmy z niego przykład i nie traktujmy tych jego docinków w FAQ tak bardzo serio?

Choć z drugiej strony fajnie byłoby,gdyby raz na jakiś czas ktoś inny z redakorów N+ poprowadził FAQ.Przecież w redakcji jest dużo osób.Odpowiedzi wcale nie muszą być zabawne, nie każdy lubi taki styl.Mogliby prowadzić ten dział po kolei,w każdym miesiącu ktoś inny.

#35 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 29 styczeń 2006 - 21:47

alan powiedział:

Choć z drugiej strony fajnie byłoby,gdyby raz na jakiś czas ktoś inny z redakorów N+ poprowadził FAQ.Przecież w redakcji jest dużo osób.Odpowiedzi wcale nie muszą być zabawne, nie każdy lubi taki styl.Mogliby prowadzić ten dział po kolei,w każdym miesiącu ktoś inny.

A jak Banana nie bylo, to wszyscy plakali i lamentowali - wroc Banan! Co zrobiliscie ze Splitem!?, etc. A Ban jest immanentna czesci skladowa naszego ukochanego periodyku i po prostu on musi byc na swoim miejscu, poniewaz FAQ bez niego to nie FAQ, a zwykle odpowiadanie na listy. A tak mamy do czynienia z osobliwym, ale jakze zabawnym bananowym poczuciem humoru, ktore to juz przeszlo do annalow branzy konsolowej. Ot, co;].

#36 szczudel

szczudel

Dante

• Forumowicze
  • 1663 Postów:

Napisany 29 styczeń 2006 - 22:18

ja wcale nie mowie by banana wyzucic z faq
tylko by przestal sie nabijac z ludzi w sposob jaki to robi do tej pory
i tak faktycznie nie wyobrazam sobie faqa bez bananowego poczucia humoru

#37 alan

alan

Pikachu

• Forumowicze
  • 51 Postów:

Napisany 29 styczeń 2006 - 23:39

Ganon powiedział:

A tak mamy do czynienia z osobliwym, ale jakze zabawnym bananowym poczuciem humoru, ktore to juz przeszlo do annalow branzy konsolowej. Ot, co;].

szczudel powiedział:

faktycznie nie wyobrazam sobie faqa bez bananowego poczucia humoru
A inni redaktorzy Neo Plus nie mają poczucia humoru????? :?:

#38 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 styczeń 2006 - 11:24

szczudel powiedział:

1 nie podoba mi sie faq od kiedy banan zmienil uklad i wstawia komentarze gdzie mu sie podoba - szydzi z ludzi ktorzy nie maja jak sie bronic, wsadzajac komentarz miedzy 2 zdania mozna alkiem zmienic wydzwiek tresci
"szydzi z ludzi" - nie wydaje mi się, ludzie którzy mają trochę poczucia chumoru potraktują to jako żart, bo chyba normalny człowiek za dowcip się nie obrażą. Nie mają jak się bronić bo nie mają przed czym. Może i niektóre wypowiedzi brzmią jak naśmiewanie się, ale przeczytaj sobie dokładnie, i może zrozumiesz że autor tekstu napisał to żartobliwie.

#39 banan

banan

Chocobo

• Forumowicze
  • 12 Postów:

Napisany 30 styczeń 2006 - 12:20

Dzieki za wszystkie slowa krytyki, pochwaly i te, ktore do tematu nie wnosza absolutnie niczego. Nie chce zabierac glosu w temacie czy faq prowadzony jest dobrze czy zle, czy atakuje ludzi za ostro czy nie albo czy probuje w ten sposob uporac sie z licznymi trapiacymi mnie kompleksami, bo nawet gdybym bardzo sie postaral (a nie chce) to nie potrafilbym wysilic sie na obiektywizm i zawsze wychodziloby mi, ze robie go dobrze, nie atakuje za ostro i nie odreagowuje kompleksow, bo jestem super i w ogole.
Sprawa wyglada jednak tak, ze ten, z ktorym spotykacie sie co miesiac jest jedynym sposobem, w jaki potrafie i chce prowadzic FAQ tak, zebym nie wstydzil sie pod nim (albo, technicznie rzecz biorac, nad nim) co miesiac podpisywac. Jezeli bylby inny - nie bylby moj. Nie twierdze ze nikt z redakcji nie potrafilby tego robic lepiej (choc jestem o tym swiecie przekonany), ale poki co wytuacja wyglada tak, ze robie go ja. Ale moge pocieszyc wszystkich, ktorym sie to nie podoba - kiedys przestane ;)

#40 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 30 styczeń 2006 - 12:38

szczudel powiedział:

ja wcale nie mowie by banana wyzucic z faq
tylko by przestal sie nabijac z ludzi w sposob jaki to robi do tej pory
U konkurencji autorów niektórych listów się "wyróżnia" i jakoś nie zauważyłem żeby mieli oni za to jakieś pretensje(niektórzy wręcz się domagają tego "wyróżnienia" :o )
Ja uważam, że Banan prowadzi FAQ'a bardzo dobrze, lektóre N+ zawsze zaczynam od czytanie listów i jakoś nie zauwarzyłem żeby nabijał się z autorów listów, czasem rzuci jakąś docinka, ja jednak myśle że nie dlatego żeby z kogoś się śmiać.

banan powiedział:

Ale moge pocieszyc wszystkich, ktorym sie to nie podoba - kiedys przestane :wink:
:cry: oby to nie nastąpiło zbyt szybko.

#41 alan

alan

Pikachu

• Forumowicze
  • 51 Postów:

Napisany 30 styczeń 2006 - 14:30

banan powiedział:

Ale moge pocieszyc wszystkich, ktorym sie to nie podoba - kiedys przestane
Mam nadzieję,że nie chodziło ci o mnie.No,może troszkę przesadziłem,pisząc,że w każdym miesiącu FAQ mógłby prowadzić ktoś inny,ale każdy z redaktorów mógłby choć raz spróbować.Po prostu jestem ciekaw jak by sobie poradzili.A Banan mógłby zostać na stałe.THAT IS ALL! :angel:

#42 banan

banan

Chocobo

• Forumowicze
  • 12 Postów:

Napisany 30 styczeń 2006 - 16:57

Nie - chodzilo mi o to, ze kiedys w nie dajacej sie przewidziec przyszlosci robienie faq przeze mnie dobiegnie konca. wiesz - mialo byc refleksyjnie - wszystko przemija i tak dalej ;)

#43 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 30 styczeń 2006 - 17:10

banan powiedział:

Ale moge pocieszyc wszystkich, ktorym sie to nie podoba - kiedys przestane

Nie puscimy Cie tak latwo:]. Jestes jedna z ikon N+. Kiedys, w przyszlosci, kiedy zdecydujesz sie opuscic i zamknac swoj kram - FAQ, spodziewaj sie naplywu petycji, telefonow z pogrozkami, grozbami, postulatami, lub, ale to raczej z rzadka, z uprzejmymi prosbami pozostania:). Ale z drugiej strony, nie sadze, ze opuszczenia FAQa bedzie dla Ciebie latwe - ciezko jest zerwac z tymi wszystkimi profitami, przynoszacymi niewymierne korzysci, jak sesemesy od czytelnikow i slowa pochwaly;). Dochodze tez do takiej konstatacji, iz Banan nie chce zostac Epigonem prasy konsolowej, dlatego prowadzi dalej FAQ, dzieki czemu tworzy cos, czego nigdzie nie ma, nie bylo i nie bedzie. chocby nie wiem ile zartow o pierdach i skorkach od, nomen omen, bananow by ktokolwiek tam wciskal. Kiedys, kiedy bede dziadkiem, a ten cholerny wnuczek bedzie siedzial na moim kolanie, pokaze mu FAQa i powiem - patrz wnusiu, tak to sie kiedys robilo... ;] Rzeklem.

btw: mr. Split, uzyles emotki. Czyzby to oznaczalo koniec pewnej ery?;]

#44 alan

alan

Pikachu

• Forumowicze
  • 51 Postów:

Napisany 30 styczeń 2006 - 19:47

Ganon powiedział:

Kiedys, w przyszlosci, kiedy zdecydujesz sie opuscic i zamknac swoj kram - FAQ, spodziewaj sie naplywu petycji, telefonow z pogrozkami, grozbami, postulatami, lub, ale to raczej z rzadka, z uprzejmymi prosbami pozostania:).
No daj spokój! Przecież wiadomo,że Banan( podobnie jak wszyscy redaktorzy N+) będzie musiał kiedyś odejść.Przecież nie będzie pracował w gazecie,kiedy będzie miał np.50 lat.I wcale nie dlatego,że przestaną go już wtedy interesować gry(bo może nadal będą :D ),tylko dlatego,że w piśmie tego typu muszą pracować młodzi ludzie.Starzy nie byliby dla czytelników wystarczająco...wiarygodni.

Właśnie dlatego,jeśli Banan odejdzie z N+,to nie będzie to jego wina i raczej wątpię czy pisanie petycji itp. w czymś pomoże... :(

#45 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 30 styczeń 2006 - 19:59

alan powiedział:

Właśnie dlatego,jeśli Banan odejdzie z N+,to nie będzie to jego wina i raczej wątpię czy pisanie petycji itp. w czymś pomoże...

Moj post mial miec zabarwienie lekko humorystyczne i ironiczne, ale najwyrazniej nie jestem specem w tym fachu :cry:. Przeciez to jasne, ze kiedys bedzie musial odejsc, ale chcialem dodac mu otuchy;]

#46 alan

alan

Pikachu

• Forumowicze
  • 51 Postów:

Napisany 30 styczeń 2006 - 20:58

Ganon powiedział:

Moj post mial miec zabarwienie lekko humorystyczne i ironiczne, ale najwyrazniej nie jestem specem w tym fachu .
Nic się nie stało,ja się nie gniewam.Tylko mam prośbę:na przyszłość,kiedy będziesz chciał napisać coś śmiesznego,po prostu uprzedź,OK? :mrgreen:

#47 szczudel

szczudel

Dante

• Forumowicze
  • 1663 Postów:

Napisany 30 styczeń 2006 - 23:13

banan powiedział:

Sprawa wyglada jednak tak, ze ten, z ktorym spotykacie sie co miesiac jest jedynym sposobem, w jaki potrafie i chce prowadzic FAQ tak, zebym nie wstydzil sie pod nim co miesiac podpisywac. Jezeli bylby inny - nie bylby moj.
wow jestem jaki jestem co?? :D ale jesli jest tak faktycznie to nawet moze i lepiej - bo czy dobrze byloby czytac wypranego z jakichkolwiek emocji faqa w stylu yes/no answers??
a tak btw czy wroci galeria czytelnikow ??
fajnie bylo przegladac fanarty rysowane przez siosty i braci graczy :D

#48 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 30 styczeń 2006 - 23:17

O tak ten pomsyl mi sie podoba z artami czytelnikow, ale moze jest tak ze nie ma fanartow bo nikt nic nie wysyla ?

#49 MahDee

MahDee

Nightmare

• Forumowicze
  • 802 Postów:

Napisany 16 marzec 2006 - 23:10

Odpowiedni czlowiek na odpowednim miejscu czy co tam :)

#50 sonny corleone

sonny corleone

Mokujin

• Forumowicze
  • 29 Postów:

Napisany 07 wrzesień 2006 - 19:42

Gdy nie było banana to nie czytałem tego działu.

#51 Ethan_22

Ethan_22

Mega Man

• Forumowicze
  • 144 Postów:

Napisany 01 listopad 2006 - 01:23

A propo Mr Banana. Wyslalem mu (oraz szanownemu red.Nacz. Gulashowi) tekst i ani widu ani sluchu od chlopakow. Zadnej odpowiedzi na maila, NIC. Na privy tez nie odpowiadaja. Nie wiem co jest grane. A niedawno korespondowalem z Gulashem na temat prenumeraty i bylo ok. Chyba sie nie obrazili :P

#52 PanKrewetka

PanKrewetka

Toad

• Forumowicze
  • 1 Postów:

Napisany 01 kwiecień 2008 - 15:31

Witam wszystkich!
Mam pytanko, a mianowicie chce zorganizować turniej ISS Pro Evolution i nie wiem co i jak bo jestem w tym zielony. Jedyne co mam to miejsce, chętnych no i konsolki:)
Proszę o kontakt, mój mail pankrewetka@gmail.com