Skocz do zawartości

Handheldy - czyli i tak ci to ukradną..

• Please log in to reply
77 odpowiedzi na ten temat

#61 mad1983

mad1983

Blanka

• Forumowicze
  • 153 Postów:

Napisany 26 styczeń 2007 - 20:32

Ja spokojnie gram sobie w pociągu i jeszcze nic złego mi się nie przytrafiło.Ale to pewnie dlatego że nie mam już nastu lat a jak wiadomo to zwykle młodzieży czepiają się te tzw.dresy licząc na łatwy łup.I szczerze mówiąc ludzie w przedziale jakoś dziwnie nie reagują gdy obserwują jak gram, czyżby na śląsku konsole już tak się przyjeły?

#62 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 27 styczeń 2007 - 23:42

mad1983 powiedział:

Ja spokojnie gram sobie w pociągu i jeszcze nic złego mi się nie przytrafiło.Ale to pewnie dlatego że nie mam już nastu lat a jak wiadomo to zwykle młodzieży czepiają się te tzw.dresy licząc na łatwy łup.I szczerze mówiąc ludzie w przedziale jakoś dziwnie nie reagują gdy obserwują jak gram, czyżby na śląsku konsole już tak się przyjeły?

W pociagu o dresa trudno . Wyjdz z PSP na miasto ;)

#63 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16859 Postów:

Napisany 27 styczeń 2007 - 23:54

Ludzie chodzą z komórkami za 1.5 tys na wierzchu i jakoś się nie boją.

#64 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21563 Postów:

Napisany 28 styczeń 2007 - 00:00

dante2003 powiedział:

Ludzie chodzą z komórkami za 1.5 tys na wierzchu i jakoś się nie boją.
Wszystkie komórki wyglądają tak samo. Łatwo pomylić te za 1,5 tys, a te za 200-100 zeta.

#65 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 28 styczeń 2007 - 02:17

Komorka to dzisiaj za duzy przypal ;) Policja ryje wszystkie lombardy , komisy , bez papierow nikt Ci tego nie wezmie za dobra cene - zaden komis czy lombard . Prywatna osoba za grosze , szkoda sie stresowac dla 100zl , bo mniej wiecej ta to wyglada . Wiem , bo kolega z podstawowki wpadl na takim telefonie ;) Wart prawie 700zl , a dostal za niego grosze i ma prokuratora teraz lol . Gra nie warta swieczki , telefon dzisiaj mozna jeszcze na tyle zblokowac , ze nada sie na czesci ( wyswiestlacz) nic wiecej , a ekranik to 50-100zl najczesciej 50zl ........... Za 50zl chcialo by Ci sie biegac w ogole ? No wlasnie , tym bardziej dresowi sie nie bedzie chcialo .

#66 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 28 styczeń 2007 - 09:55

luck1985 powiedział:

No wlasnie , tym bardziej dresowi sie nie bedzie chcialo .
To aż tacy ekonomiści i ludzie interesu, że tak wszystko planują i przeliczają. Respekcio, miałem ich za ... mniej rozgarniętą grupę.

A by tak nie było to policja musi wyjść na ulicę! Kononowicz ma rację! :P

W Łodzi widok gracza na hanheldach w mieście jest bardzo rzadki. Stąd tym większe ryzyko jak wyjmie się coś świecącego i małego zostanie to zwinięte :/

#67 luck1985

luck1985

Master Chief

• Forumowicze
  • 2501 Postów:

Napisany 28 styczeń 2007 - 11:14

Sam nosze dres ;) Teraz tylko przy domu , bo nie podoba mi sie wkladanie kazdego do jednego przedzialu DRES=kradziez , dziwnie sie czulem jak jadac tramwajem kazdy po chwili zaczal patrzec czy ma torebke /plecak na miejscu :lol:
Ze ktos kradnie i nosi dres nie oznacza , ze ma IQ 2 i jest debilem w pojeciu ogolnym .Chodzilem swego czasu do takiej szkoly , ze mialem stycznosc z takimi osobami ;) To sa bardzo czesto inteligenti ludzie , moze to smiesznie zabrzmi , ale wiekszosc studia by skonczyla z palcem w dupie ;) Tu tylko chodzi o latwosc zarobku .Nie mowimy o malolatach kradnacych kolpaki czy lusterko ;) Tacy z 30 zl moga isc do biedronki po slodycze ;)
Np ludzie , ktorzy sie zajmuja pro kradzieza aut , to sa nawet osoby bez wyksztalcenia , ale w dziedzinie elektroniki mogli by wykladac na polibudzie zajecia z elektroniki ;) Jakby firmy robiace zabezpieczenia do samochodow myslaly ( kazdy po wyzszym LOL ) to zatrudnili by jednego z drugim za odp siano i mieli by mocnych w swoich szeregach ;)
Komorki nikt nie ukradnie , za to jest malo siano , mozna wpasc - ryzyko jest zawsze obojetnie czy to cetrum miasta czy zadupie , zawsze sie moze ktos znalesc w oknie itp itd .
Swego czasu stoimi przed szkola z kumplami i nagle przychodzi kolo i mowi ,ze ma radio na sprzedaz :lol: I najlepszy txt " jeszcze cieple " LOL Mowi , ze kolo ledwo co wylaczyl silnik LOL Kolo byl taki pener , ze potrafil w normalnym ulicznym ruchu miejskim wjechac do auta wziasc radio i spokojnie odejsc :lol: smieszne , ale to wynika z z braku reakcji otoczeni - a to ze strachu i kolko sie zamyka .
I tak na marginesie to Ci wszyszczy kolesie z km wiedza czy masz Siemensa C25 za 25zl Czy N90 za 2 tys ;) Po prostu ofiara zglosi kradziez telefonu dzisiaj i mozna zablokowac , mozna od poczatku powstania komorki , tylko nikt o tym nie wiedzial , a firmy komorkowe i operatorzy nie chwalili sie tym .Swego czasu nokia chciala wprowadzic samo niszczenie ukladow scalonych , operator daje telefon-imei na liste kradzionych , uklad robi zwarcie i po telefonie . Szkoda czasu na takie bzdury , wiec dzisiaj kradziez telefonu to juz chyba rzadkosc , nie to co pare lat temu. Plus daje gazety co miesiac do rachunku , kiedys o tym czytalem , bo nokia chciala zlikwidowac rynek wtorny , zeby zarabiac wiecej na sprzedazy telefonu , co nie jest za bardzo ok i chyba dali se spokoj . A tak w ogole , to nokia juz nie jest takim mocny liderem jak za czasow 3210 czy 3310 ;)
Ok , taki maly EOT na temat kradziezy itp ;)

#68 mad1983

mad1983

Blanka

• Forumowicze
  • 153 Postów:

Napisany 13 luty 2007 - 11:48

luck1985 powiedział:

mad1983 powiedział:

W pociagu o dresa trudno . Wyjdz z PSP na miasto ;)

E tam na mieście to tylko muzy słucham bo tak naprawde grać sie na PSP no dworze za bardzo nie da(bo widoczność ograniczona). A poza tym to chyba jestem już na tyle "wygodny" że jak nie ma ciepełka to grać mi się nie chcę.

#69 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 13 luty 2007 - 18:00

Mieszkam we Wloszech. Kraju gdzie obcokrajowiec jest filipinczykiem lub cyganem, ale grajac w pociagu, metrze, tramwaju czy autobanie nie zauwazylem, zebym sciagal wzor innych. Najlatwiej jest skroic telefon i to one sa najczestrzym lupem. Gry nie sa krojone, bo u Nas handheld = to ktos gra w mokepony:) Trza kitrac telefony, bo ja gram na GBA, DS lub PSP i zadne mi nie zginelo.

#70 majed

majed

Mega Man

• Forumowicze
  • 130 Postów:

Napisany 17 luty 2007 - 23:53

Ja kupilem DSa zeby móc grać sobie głównie przed snem po wyłączeniu kompa. W autobusie zazwyczaj słucham muzyki, lub/i czytam. W pociągu już grałem i uszło mi to na sucho (he he). Pozdrawiam wszystkich kieszonsolkowców!

#71 nicun

nicun

mason małosolny

• Forumowicze
  • 2913 Postów:

Napisany 17 luty 2007 - 23:59

majed powiedział:

W pociągu już grałem i uszło mi to na sucho (he he).
Sam często gram w pociągu na swoim DSie i jakoś jeszcze nie spotkałem osoby, która byłaby nim zainteresowana. :ninja:

#72 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 22 grudzień 2007 - 16:46

hmmm ''I tak ci to ukradną'' ... a znasz takie powiedzenie ''Strzeżonego Pan Bóg Strzeże'' ??? Po prostu logiczne , że są miejsca gdzie lepiej się frajersko nie wychylać ze sprzętem za kilka stówek i to samo się tyczy telefonu komórkowego. Tramwaje , kolejki , autobusy itd. czy szkoła chociaż jak ja chodziłem do budy to nikt nic nie przynosił , a to była i tak tylko era Gameboya i GB color co najwyżej. Ja mam psp , ale po to , aby pograć w kilka exlusivów i pograć jeśli gdzieś wyjadę na dłuższy okres i nie mogę zabrać normalnej konsoli , albo po prostu pograć sobie przed snem chwilę jak nie chce mi się spać.

#73 Balth

Balth

Fraa

• Forumowicze
  • 834 Postów:

Napisany 27 grudzień 2007 - 13:25

Ja na PSP gram często na uczelni [nie ma to jak 1-2h przerwy miedzy zajęciami], jak wyjeżdżam do domu. W czasie dłuższych podróży w pociągu i w busie. Ogólnie posiadanie przenośnej konsolki jest miłe jak się z kimś mieszka - komuś przeszkadza dźwięk podczas grania - można wyjść z pokoju albo założyć słuchawki i nie ma problemu. No i te główne miejsce do grania oferujące komfort i niezapomniane przeżycia, wspaniały klimat - WC :D

#74 shinian

shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11900 Postów:

Napisany 28 grudzień 2007 - 11:56

Na PSP gram jedynie przed snem. Mam bliżej nieokreśloną awersję do grania w autobusie, tramwaju. Pewnie to przez zbyt duży pośpiech.

#75 Matthew4400

Matthew4400

Toad

• Forumowicze
  • 7 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2008 - 17:48

(nie ukradnie nikt) :ninjadance: :ninja: :ninja:

#76 zentlaKILLA

zentlaKILLA

Toad

• Forumowicze
  • 1 Postów:

Napisany 09 kwiecień 2008 - 16:50

Pykam na PSP'ku zawsze w pociągu. Nie ważna trasa, towarzystwo etc. Od 2005 roku nie miałem problemów w tej kwestii ;)

#77 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21563 Postów:

Napisany 09 kwiecień 2008 - 19:00

Obecnie większa szansa, że ukradną ci superwypaśną komórę o wartości rynkowej 1600, niż jakąś pseudoklockowatą konsolę :ninja:

#78 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8519 Postów:

Napisany 09 kwiecień 2008 - 19:55

chyba nie wiesz jakie są przypały z komórek :ninja: proceder ich 'wymuszania' prawie zaniknął