Skocz do zawartości

Xcom

• Please log in to reply
50 odpowiedzi na ten temat

#31 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 24 lipiec 2010 - 13:47

Zobacz postjachu, o 23 lipiec 2010 - 21:38, powiedział:

Nie zmienia to faktu, że UFO: Enemy Unknown i X-Com: Terror from the Deep to kultowe pozycje z lat 90' i po prostu bardzo zdziwiło mnie, że Blizz w nie nie grał, bo swego czasu tymi grami żył każdy. No, prawie każdy.

Mogę wymienić bazylion gier z tamtych czasów, w które nie grałem, a każda bardziej kultowa od poprzedniej. Syndicate, Populous, Monkey Island i Full Throttle. Jeśli wyciągasz z tego inny wniosek, niż ten, że nie przepadałem wtedy za turówkami i grami point'n'click, to brawo :)

#32 MaxVarEmreis

MaxVarEmreis

Cochliomyia hominivorax

• Forumowicze
  • 6767 Postów:

Napisany 03 czerwiec 2011 - 14:11

Przenieść do dział!!

New York, NY – June 3, 2011 – 2K Games announced today that XCOM®, the intense sci-fi thriller in development at its 2K Marin studio, will be coming to the Xbox 360® video game and entertainment system from Microsoft, PlayStation®3 computer entertainment system and Windows PC on March 6, 2012 in North America and March 9, 2012 internationally. XCOM is a gripping tactical action experience set in mid-century America, where the player leads an elite field team of specialized government agents into battle – combining deep, visceral gunplay with powerful sci-fi abilities. Together, they face a vicious and otherworldly enemy, who conspires to shatter our world and rebuild it in their own image.

“Every time I think of XCOM it gives me the chills, the kind that come from standing witness to the corruption and destruction of your world as you stand powerless to prevent it,” said Christoph Hartmann, president of 2K. “I’m pleased to announce today that we will be bringing this experience to an even broader audience when XCOM comes to the Xbox 360, PS3 and PC in March 2012.”

Featuring a bold new origin story told from a first-person perspective, XCOM pits Special Agent William Carter and his veteran team against the threat of human extinction. But every enemy is an opportunity – players will strike surgically against the alien menace, capture their technology, and by the science of desperation – turn the invaders’ weapons against them. Armed with these lethal new tools of war, players will command their squad on XCOM’s front lines: Main Street, USA.

Start 6 marca USA, 9 marca Europa.
Trailer:

#33 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16853 Postów:

Napisany 03 czerwiec 2011 - 14:17

To było do przewidzenia

#34 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8089 Postów:

Napisany 04 czerwiec 2011 - 08:35

Jeszcze trailer:

http://gamersyde.com...e-11176_en.html

I więcej tu nie zaglądam, gra wyglada na uber szrota :olo:

#35 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19703 Postów:

Napisany 04 czerwiec 2011 - 15:44

bo to bedzie szrot.

#36 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 06 czerwiec 2011 - 02:24

trailer sprzed roku byl przynajmniej intrygujacy (o ile strzelanie do ruchomej plamy smoly tak mozna nazwac), a ten...suabizna, dizajn bedzie ostro zasysau.

#37 DanteTDH

DanteTDH

Link

• Forumowicze
  • 330 Postów:

Napisany 07 czerwiec 2011 - 11:23

Straszne co stało się z tą grą - z dosyć intrygującego tytułu, przepełnionego retroklimatem, beznadziejnością walki z nieznanym i skupieniem się na taktyce zmienił się on w szutera o beznadziejnym dizajnie i technologii wołającej o pomstę do nieba...

Będę go dalej monitorować, ale nie spodziewam się cudów...

#38 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1883 Postów:

Napisany 26 sierpień 2011 - 11:51

http://www.computera...gameplay-demo/?

Ja tam nie wiem. Nie mogę się zajarać.

#39 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10977 Postów:

Napisany 26 sierpień 2011 - 12:12

Całkiem ciekawa gra jesli się zapomni o nazwie. :pf: :hmmm:

#40 szczudel

szczudel

Dante

• Forumowicze
  • 1662 Postów:

Napisany 26 sierpień 2011 - 13:18

Bioshock squad shooter - tak bym to nazwał.
Fajnie sie zapowiada, tylko aby to całe rozkminianie pola walki było oczywiste.
Bioshock mial ogromny potencjał ale , nie bylem w stanie go w pelni wykorzystac [ bo jestem slaby w FPSy , ale tez dlatego ze nie zawsze wpadlo mi do glowy aby np uzywac telekinezy do rzucania linek z pradem].
Bioshock 1 i2 , bioshock infinity i x com idealnie sie dopelniaja. Dziwne ze nie nazwali tego bioshock x-com :D

#41 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10977 Postów:

Napisany 26 sierpień 2011 - 20:45

Mnie się bardziej kojarzy z Mass Effect w pierwszej osoby - podobne zarządzanie drużyną, w ME wybieramy misje z Normandii, tu z siedziby głównej, te misje też wydają się krótkie jak w ME2. W każdym razie mnie gra ciekawi, szkoda tylko, że nie mogli dać jej nowej nazwy - przecież mainstream tej marki i tak nie kojarzy.

#42 szczudel

szczudel

Dante

• Forumowicze
  • 1662 Postów:

Napisany 29 sierpień 2011 - 09:18

Fakt w ME była możliwość sterowania drużyną ale [wstyd..] nigdy z niej nie korzystałem :(
Może jak będę przechodził na najwyższym poziomie trudności to wtedy bedę z tego korzystał.

Nie wiem czemu ale jak jest jakaś opcja to nie zawsze gracz z niej korzysta jeśli nie jest ona niezbędna do sukcesu. Licze że w Xcomie gra będzie tak zaprogramowana aby gracz mniej-lub-wiecej musial korzystać z tego zarzadzania drużyną, jeśli będzie inaczej to tak jak w ME nie poczuje tej "zespołowości" - i najwazniejszy element Xcoma mi po prostu umknie.

#43 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10977 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 23:28

2013

#44 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4730 Postów:

Napisany 16 styczeń 2012 - 16:25

I bardzo dobrze, bo na razie NIKOGO, a jak ludzie z prawdziwym nowym UFO przypomną sobie o serii, to wtedy moze zacznie NIEWIELU.

#45 wrog

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 1953 Postów:

Napisany 16 styczeń 2012 - 16:33

Mów ma za siebie, mnie się ten XCOM FPS podoba. :)

#46 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22396 Postów:

Napisany Dzisiaj, 00:20

Grę przesunięto. Znowu. Na FY2014.
http://www.rockpaper...to-fiscal-2014/

Gdyby ktoś się zastanawiał o której grze to temat: o tej gorszej (FPS).

#47 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10977 Postów:

Napisany Dzisiaj, 00:43

Zobacz postRyan, o 23 maj 2012 - 00:20, powiedział:

Gdyby ktoś się zastanawiał o której grze to temat: o tej gorszej (FPS).
OLO, wyjdzie gra, to ją można dopiero oceniać.

#48 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22396 Postów:

Napisany Dzisiaj, 00:44

Kolejny szuter nikogo. Strategia z podziałem na tury == rzadkie (w AAA) == każdego. Ergo: FPS < TBS.

#49 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10977 Postów:

Napisany Dzisiaj, 00:48

Fail, bo część strategiczna Enemy Unknown dzieje się w czasie rzeczywistym.

Znowu, ocena jakości po przynależności do gatunku to :fp:

#50 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22396 Postów:

Napisany Dzisiaj, 00:51

O, fajnie, że się przyczepiłeś różnicy strategia/taktyka. Coś jeszcze w temacie? :clown:

#51 wrog

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 1953 Postów:

Napisany Dzisiaj, 02:52

XCOM > XCOM: Enemy Unknown

Jakieś turówki strategiczne lepsze od FPSa, nigga pls :olo: